Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napistenről
  2014-12-23 18:17:47, kedd
 
   
  Napisten születésnapja


Sűrű, sötét éjszaka volt. Az év leghosszabb éjszakája. Az eget nehéz, szürke fellegek takarták. Az éles szélben egy kucsmás ember baktatott az erdei ösvényen. A fenyők is dideregtek ebben a sötét hidegben.
A kucsmás ember a kezében egy fejszét tartott, és a fenyőcsemeték felé vette az útját.
- Itt a kerecseny ünnep, legalább egy szép fenyőfájuk legyen ezeknek a gyerkőcöknek, ha már ilyen szegény helyre születtek! - sóhajtott a kucsmás ember. Már nappal, az úton járva kinézett egy csinos kis fenyőfát, most azért jött el.
Megtalálta a sötétben is a kis fát, és már emelte is a fejszéjét. Igyekezett, minél hamarabb mehessen hazafelé ebből a hideg, sötét erdőből a kicsi, meleg házikójába, a családjához.
- Ne vágd ki a csemetémet! - szólította meg a kucsmás embert egy hatalmas, sudár fenyő. - Hagyd, hogy élvezze még Napatyánk csodálatos teremtett világát! - kérlelte.
- De nekem kell ez a kis fa! - válaszolt az ember. - Az örökzöld fenyő az életfa, ami összeköti az eget a földdel. - és észre sem vette, hogy egy fával beszélget.
- Éppen azért! A fa csak akkor tud kapcsolatot teremteni az égi és a földi világgal, ha gyökere a földben van, csúcsa pedig az eget éri. Őseitek lelkei, a tündérek, az égi segítőitek a fenyők ágai között lépdelnek le hozzátok, földi lényekhez.
- Tudom én ezt, te fenyő! De a Sólyom ünnephez mégis csak kell egy üde, zöld fa az otthonunkba. Egyéb sem lesz az ünnepre a gyermekeimnek! A fára is csak annyi díszítés lesz, amit mi magunk készítünk. Elfacsarodik a szívem, ahogy nézem a gyermekeim izgatott várakozását. Festik az ezüst- és aranyszínű diókat, készítik színes papírból a láncot a fára. Pedig édesség is csak az lesz rajta, amit én készítek egy kis égetett cukorból, egy pici napraforgóbéllel, meg amit a feleségem csinál, cukorból főzött szaloncukor. Az igazi ünnepi hangulatot pedig maga az élő fa hozza el. A csodálatos fenyőillat, a gyertyák viasz-szaga és az együttlét harmóniája adja meg a Sólyomünnep bensőséges, szeretetteljes békéjét.
- Miért kell neked ehhez megölnöd egy fácskát, kucsmás ember? Nézd, milyen szép ágaim vannak, amelyeket hamarosan úgyis ledobok, hogy följebb friss, fiatalokat hajtsak! Méregzöldek, erősek, illatosak, gyönyörűen mutatnak majd rajta a színes papírdíszek, az arany- és ezüstdiók.
A kucsmás ember szélfútta, piros arca elkomorodott. Lehorgasztotta a fejét. Kucsmája a homlokára csúszott. A felhőkből hatalmas, csillogó hópelyhek kezdtek szállingózni. Béke telepedett az erdőre.
- Bocsásd meg gyilkos gondolataimat - szólalt meg hosszú hallgatás után a kucsmás ember és a földre engedte a fejszéjét. - Megértettelek, és most már tudom, hogy a fenyőágak is ugyanúgy illatoznak, és éppúgy az örök kikelet zöld igéjét hordozzák, mint maga a fa. - sóhajtott megkönnyebbülve.
- Kedves fenyő, kérlek téged, adj belátásod szerint nekem az ágaidból, amelyek megszentelik a kerecseny ünnepünket.
A fenyő szelleme hálát adott a Teremtő Istennek, hogy egy magyar szívben ismét a szeretet győzött, nem pedig a sötétség, birtoklási vágy.

A várakozás ideje alatt, Álom havának első napjától Napisten megszületéséig a gonosz oldal birtokolja az Atya teremtett világát. Az egyre hosszabbra nyúló éjszakákban a rontók, ártók, boszorkányok és a rossz lelkek teszik a dolgukat. Ilyentájt történik meg a világban a rengeteg baj, csapás, szerencsétlenség. A gonosz hideg, a lelketlen köd, a csúszós utak, a rossz látási viszonyok mind kedveznek a bajok bekövetkezéséhez, amik azért történnek meg, hogy betöltődjenek az emberi sorsok. Megmérettetnek az emberi kapcsolatok, és az emberek szembesülnek belső árnyoldalaikkal, amelyek már csak hátráltatják őket az életútjukon. Eljött az ideje az elengedésnek. Ismerjék fel bűneiket és utasítsák el azokat, hogy amikor Napisten megszületik, testben és lélekben tisztultan fogadhassák a Fényt, megmerítkezhessenek az újszülött Napsólyom tiszta, növekvő fényében.

A Nap, a Sólymok Sólyma, lassan kezdett emelkedni a látóhatáron. Bíborba és aranyba burkolták az égi kezek. Gyönyörűségesen indult el égi útjára az ibolya-lila éjszakában. Az év leghosszabb éjszakájának fogságából nyílt meg szabadulásának útja.

Nehezen indult fölfelé. A sötétség még igyekezett néhány pillanatra gátolni visszahúzni. Nem engedhette, hiszen a növekvő Fény az ő lassú elhalását hozta el.
Az újszülött Napsólyom bukdácsolt a hatalmas szál fenyők koronája felett, gyenge kis sugarai fel-felakadtak a tűlevelű ágakon. Meg-megcsusszant az égi ösvényen, és emelkedése hol lassult, hol gyorsult.
A sötétség csak húzta, húzta visszafelé, de a Hold és a bolygók minden erejükkel táplálták az újszülött Napot. Az égi tünemények egymással szemben álltak, és erősítették a Napistent. A fény és a szeretet ereje. Ez az erő győz le minden rosszat, ártót, gonoszt, és hozzásegíti a Napistent, hogy megszületve a teremtett világ fölé emelkedjék és éltesse.

Tündérek sokasága és várakozó fénylények tömege várakozott a megszentelt helyen. A csillagok szikráztak és sziporkáztak, hangtalan égi kórus énekelt az erdőben. Majd a madarak szólították meg a születő Napot. A sólymok megbillentették pöttyös, barna szárnyukat, büszkén felcsapták szépséges fejüket. Izzó fekete szemük megtelt melegséggel, és pillantásukkal nagy szeretetben biztatgatták a Sólymok Sólymát, hogy ne féljen.

Ahogy a Nap fénye erősödött, a sólymok is egyre jobban emelkedtek. Csodálatos tánc kezdődött az ébredő világ felett, ahogy a sólymok és a Nap közös tánca elindult.

A Nap pörgött-forgott, és csak szórta, szórta fényének ezernyi gyémántcseppjét, míg a sólymok lelkük melegével árasztották el a világot. A lélek fénye a szeretet. A megértés és a türelem ez a Sólyomünnep nagy-nagy titka! Ezek az áldott erők szállnak alá a teremtett világba, és az emberek megkapják ajándékként az emberek. A sólymocskák pedig nem fukarkodnak! Röppennek, és méretlenül szórják a nagy titok kincseit kicsiknek, nagyoknak, gyermeknek, felnőttnek.
Mert a szeretet az igazi ajándék. Az együttlét öröme a boldogság. Nem holmi drága pénzen vett ajándék, csillogó, értékes értéktelenség.
A szeretet azt adja, amire az ember vágyik, ami egyszerű valóságában nyújt örömöt. Amit a kezünkkel készítünk el. Amit megrajzolunk. Amit kivágunk, mert az szerez boldogságot szeretteinknek. Amíg az ajándékokat készítjük, gondolatban a másikkal vagyunk, és ez az érzés szívet melengető ezt ő is érezni fogja. Ettől lesznek fényesek és szépek az ajándékaink. Az igazi ajándék a szívünkből jön.

A sólymok pedig csak hozzák, egyre hozzák és szórják méretlenül az égi szeretetet és fényt. Ünnep van! Megszületett Napistenünk! A Sólymok Sólyma, a Fény. Lesz hát kikelet és újjászületés!

- Kegyelmi ajándék a világnakminden évben az újjászületés - villogtatta sugarait a Napsólyom. - Hálás vagyok néktek, sólymok a segítségért, világra jöttemért. Legyen hát ajándék minden embernek a születésem! - mosolygott a szorgos kis sólymokra és a tündérekre. - Mindnyájan hallottátok a fenyőfa és a kucsmás magyar beszélgetését. Láthattátok igaz szívét is. A természet iránti tisztelete és szeretete erősebb volt benne, mint a birtoklási vágy a fenyőfa megszerzésére. Szerintetek is ajándékot érdemel? - mosolygott széles fénnyel a Napisten.
A sólymok hevesen bólogattak, vijjogtak, így mutatták ki egyetértésüket. Hiszen a tiszta szívű magyar ember megérdemel egy kis ajándékot az Égi Atyjától.
- No, akkor munkára fel, sólymocskáim! Sok jó ember és még több kiváló gyermek lakik ebben az országban, akik ajándékot érdemelnek. Bírjátok még az iramot kis, tollas segítőim?
A sólymok ismét bólogattak, vijjogtak és igazgatták szárnyaikat.
- Van három napotok a Sólyomünnep megszentelt napjáig, hogy mindent beszerezzetek és elrendezzetek, hogy gyertyagyújtás idejére az ajándékok az életfa ágai alatt legyenek!
Mit tettek a sólymok, mit nem, az örök rejtély marad. De a szegény kucsmás ember szerény, de tiszta hajlékában, a feldíszített fenyőág-csokor alatt a család minden tagja ajándékot talált.

A vígkedélyű sólymocskák tündéri ügyességgel raktak aztán minden magyar gyermek kerecseny fája alá ajándékot. A lassan a világra telepedő alkonyatban pedig hálatelt szívvel nézték a magyar emberek örömét. Csillogó, meleg, fekete szemük tekintetével elkísérték a lenyugvó Nap utolsó sugarát.

Mire eljött az este, lassan a világra telepedő alkonyatban a sólymocskák fáradtan, de boldogan, hálatelt szívvel nézték a magyar emberek örömét. Ebben az évben is megtörtént a csoda! Csillogó, meleg, fekete szemük tekintetével elkísérték a lenyugvó Nap utolsó sugarait.

 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Címkék: szerencsétlenség, bekövetkezéséhez, napraforgóbéllel, árnyoldalaikkal, gyönyörűségesen, gyémántcseppjét, megkönnyebbülve, megbillentették, megszületéséig, egyetértésüket, szeretteinknek, gyertyagyújtás, pillantásukkal, szeretetteljes, világnakminden, lehorgasztotta, szabadulásának, megmérettetnek, értéktelenség, fenyőcsemeték, gondolataimat, beszélgetését, betöltődjenek, beszerezzetek, elrendezzetek, gyermekeimnek, megértettelek, születésnapja, megszerzésére, éjszakájának, tekintetével, újjászületés, sólymocskáim, megszentelik, szállingózni, feldíszített, eget nehéz, éles szélben, kucsmás ember, erdei ösvényen, sötét hidegben, fejszét tartott, fenyőcsemeték felé, kerecseny ünnep, szép fenyőfájuk, úton járva, kucsmás embert, örökzöld fenyő, fával beszélget, földi világgal, fenyők ágai, gyermekeim izgatott, Teremtő Istennek, Sólymok Sólyma, Sólymok Sólymát, Megszületett Napistenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Advent 2 Jókívánságom  A Te kincsed  Isten  Az adventi koszorú eredete.......  Advent második gyertya jelenté...  képre írva  Kálnay Adél: Kérdés  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Mikulás csízma  A kereszt alatt  A jó dolgok, nem vesznek el so...  Advent 2  Minden öröm forrása  Drága Télapó! Kedves, öreg Tél...  A második gyertya  Bronz vasárnap  Mást is tartogat még az élet  Facebookon kaptam  A gyertya  Mézeskalács házikó.......  Advent 2  Az adventi idő a várakozás ide...  2 gyertya ég  Imádság  Kandalló  Facebookon kaptam  Augusztus  Születés  Krisztus benned lakozik  képre írva  Imádat  Köszöntelek Advent második vas...  Ha indul a nap, mert fordul a ...  A kereszt alatt  … A második is fényre lo...  Olyan jó néha angyalt lesni  Mézeskalács házikó.......  Szeretetet adni  A gyertya  Isten ajándéka  Angyalok  A halál keresztje  Összetartozás  Schäffer Erzsébet Hajnali ror...  Kellemes hétvégét kívánok!  Jó dolog  Garfield és barátai  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Élet Ura  Az adventi idő a várakozás ide...  Png nő  Avatár - Aang legendája  Megtölteni a termet  Png cica  Png nő  Imádat  Schäffer Erzsébet Hajnali ror...  Halál  Télapó csízma  Árvák mikulása  képre írva  Facebookon kaptam  Déry Tibor tollából  Wass Albert: Az aranymadár rés...  Advent 2. Vasárnap - Piros ang...  Jézus Krisztus  Facebookon kaptam  Halál  Állatvilág......  Facebookon kaptam  képre írva  Árvák mikulása  Boldogító erő  Kálnay Adél: Kérdés  Hajnali ébredés  Reménység Ura  Árvák mikulása  2 gyertya ég  Hajnali ébredés  Anyám  Angyalok  Tél  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Imádat  A második gyertya  Isten  Erdőben, réten  Az utolsó keringő  Izland.......  képre írva  A testhőmérséklet szabályozói  A hastánc  Olyan jó néha angyalt lesni  Gondolat.....  Advent 2. Vasárnap .......  Halál  Jézus  Minden öröm forrása  Apró gesztusok 
Bejegyzés Címkék
eget nehéz, éles szélben, kucsmás ember, erdei ösvényen, sötét hidegben, fejszét tartott, fenyőcsemeték felé, kerecseny ünnep, szép fenyőfájuk, úton járva, kucsmás embert, örökzöld fenyő, fával beszélget, földi világgal, fenyők ágai, gyermekeim izgatott, lesz rajta, pici napraforgóbéllel, feleségem csinál, igazi ünnepi, csodálatos fenyőillat, gyertyák viasz-szaga, együttlét harmóniája, színes papírdíszek, homlokára csúszott, felhőkből hatalmas, földre engedte, örök kikelet, kerecseny ünnepünket, fenyő szelleme, magyar szívben, szeretet győzött, várakozás ideje, gonosz oldal, egyre hosszabbra, rossz lelkek, gonosz hideg, csúszós utak, rossz látási, bajok bekövetkezéséhez, emberi sorsok, emberi kapcsolatok, emberek szembesülnek, újszülött Napsólyom, ibolya-lila éjszakában, növekvő Fény, hatalmas szál, tűlevelű ágakon, sötétség csak, bolygók minden, újszülött Napot, szeretet ereje, teremtett világ, megszentelt helyen, csillagok szikráztak, madarak szólították, születő Napot, sólymok megbillentették, ébredő világ, sólymok lelkük, lélek fénye, áldott erők, teremtett világba, emberek megkapják, sólymocskák pedig, nagy titok, igazi ajándék, együttlét öröme, ember vágyik, kezünkkel készítünk, szerez boldogságot, ajándékokat készítjük, másikkal vagyunk, érzés szívet, sólymok pedig, világnakminden évben, újjászületés &#8211, kucsmás magyar, természet iránti, birtoklási vágy, fenyőfa megszerzésére, sólymok hevesen, tiszta szívű, sólymok ismét, életfa ágai, örök rejtély, szegény kucsmás, feldíszített fenyőág-csokor, család minden, vígkedélyű sólymocskák, világra telepedő, magyar emberek, sólymocskák fáradtan, szerencsétlenség, bekövetkezéséhez, napraforgóbéllel, árnyoldalaikkal, gyönyörűségesen, gyémántcseppjét, megkönnyebbülve, megbillentették, , ,
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 684
  • e Hónap: 2978
  • e Év: 196387
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.