Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lemuria
  2015-01-24 10:55:47, szombat
 
   
 


Link

"Lemuria :Charles Darwin A fajok eredete címő, 1859-ben megjelent mőve komoly dilemma elé állította a tudósokat. Ha elfogadják azon állítását, hogy az egy helyen élő hasonló fajok közös őstől származnak, akkor miként értelmezhetők az olyan teremtményeket,mint pl. a lemur (maki), mely főleg Madagaszkár szigetén él, de kis számban a közeli Afrikában, ezenkívül Indiában és a Maláj-félszigeten is megtalálható.
Link

Más állat- és növényfajok esetében ugyancsak felmerül ez a kérdés. No de a tudósokat nem olyan fából faragták, hogy ne tudnának rögtön elfogadható magyarázatot találni arra a kérdésre, hogy a fent említett állatok hogyan jutottak át az Indiai óceánon.
A kézenfekvő válasz: egy földhídon át. Ehhez csatlakoztak a geológusok is, rámutatva egyes közép-indiai, valamint dél-afrikai sziklák és kövületek közti hasonlóságra, és máris megszületett az Afrikát Indiával összekötő, a lemurok származási helyének tartott új kontinens, mely a Lemuria nevet kapta... Érthető módon ellenérzéseket váltott ki a társadalomból Darwin azon elmélete is, miszerint az ember egy, a majommal közös ősből fejlődött ki.
Mivel ez a rokonság csak elméletben létezett, s tárgyi bizonyíték nem került elő, meg is lehetett támadni. A darwini eredet ellenzőinek a lehető legjobbkor jött Lemuria ,,ötlete". Miért ne lehetne egy ,,rég eltőnt" kontinensen keresni a magyarázatot az ember eredetéreő Ernst Haeckel német természettudós egyenesen az emberiség lehetséges bölcsőjét látta meg Lemuriában, de bizonyítékot ő sem tudott felmutatni, mivel az elmélet koronatanúi, a kövületek a kontinenssel együtt a tengerbe vesztek.
Az elmúlt majd 150 évben sokat változott a világ. A mai tudósoknak nincs szüksége Lemuriára. Új elméletek, köztük a kontinensvándorlás adott hihetőbb magyarázatot a lemurok különböző helyeken való megjelenésére. Az emberi faj eredetét vizsgálva is teljesen felesleges a feltételezett Lemuria kutatása, hiszen földtörténeti adatokkal bizonyított: még ha létezett is, évmilliókkal az első emberfajok megjelenése előtt elsüllyedt.
Ezzel akár be is fejeződhetett volna Lemuria története, de nem így történt. Az elsüllyed kontinens ,,népszerősége" a mai napig Atlantiszéval vetekszik. Ennek oka, hogy egy eltűnt kontinens feltételezése, mely az emberiség bölcsőjének lehetséges helye, sok okkultista számára ellenállhatatlan volt. Születtek is a legendák szép számmal.
Legenda születik
1932-ben egy Edward Lanser nevő újságíró az oregoni Portland városába tartott az éjszakai vonattal. Az ablakból kinézve szokatlan, piros és zöld fényekre lett figyelmes a kaliforniai Shasta-hegyen. Megkérdezte a kalauzt, mi az. Mire a válasz: Lemuriaiak szertartásának fényeit látja.
Egy vérbeli újságíró minden körülmények között a szenzációt keresi, pár nap múlva meg is jelent a cikke a Los Angeles Time Starban a titokzatos népről. A közvélemény természetesen újabb részleteket követelt, ezért Lanser a Shasta-hegyhez utazott, ahol találkozott másokkal is, akik szintén látták a fényeket. Meséltek neki a hegyoldalban rejtőzködő ,,titokzatos faluról", ahol még senki nem járt.
Felhívták figyelmét egy tudós férfira, bizonyos Edgar Lucin Larkin professzorra, aki mindenkinél többet tudott a lemuriaiakról, hiszen rendszeresen távcsővel figyelte a falut. Sajnos a személyes találkozó már nem jöhetett létre, mert a professzor 1924-ben meghalt, de fennmaradt leírásait Lanser közölte lapja hasábjain:
,,A lemuriaiak magas, nemes arcú, rövidre nyírt hajú férfiak. Mezítláb járnak, s makulátlan fehér ruhát viselnek. A fények kísérte szertartást elpusztult földjük, Lemuria emlékére tartják. Több ezer éve észrevétlenül élnek Észak-Amerikában a tibeti mesterek titkos erejének felhasználásával, amely képessé tette őket arra, hogy beleolvadjanak környezetükbe, s láthatatlanná váljanak, amikor csak akarják. Falujukat láthatatlan fal védi a külvilágból érkező betolakodóktól..."
Nem kellet sokat várni, és a cikkek nyomán kutatócsoportok indultak a ,,titokzatos falu" felé, de persze nyomát sem lelték a lemuriaiaknak. Azt azonban kiderítették, hogy Larkin professzor valójában egy okkultista volt, akinek a ,,Lowe-hegyi megfigyelőbázisa" turistacsalogató volt. Még az is elképzelhető, hogy egy sort sem írt a ,,megfigyeléseiről", s az egész Lanser agyszüleménye.
Ez annál is inkább valószínő, mert számos hasonlóságot mutatnak a lemuriaiak Frederick Spencer Oliver 1894-ben publikált Két bolygó lakója címő okkultista regénye szereplőivel. A regényben a Shasta-hegy bölcsek menedékhelye, melyet az ősi tudás megőrzésére hoztak létre.
Az okkultisták Lemuriája
Madame Blavatskyt a teozófia megteremtőjét vagy nagy misztikusnak, vagy üldözni való sarlatánnak tekintik. De hogy rendkívüli képzelőerővel bírt, azt senki nem tagadhatja. Mozgalmas élete során a nyugati mágiából és a keleti filozófiából jelentős tudásra tett szert, és többek között volt cirkuszi rodeós és spiritiszta médium. ő is örömmel foglalkozott a Lemuria teóriával. Állítása szerint az okkult bölcsesség után kutatva beutazta a világot, s meg is találta azt Tibetben, a ,,Mahatmák" lábánál, ahonnan okkult erők sugaraival irányítják a világot.
Link

A titkos tan címő mővének nehezen érthető, egyesek szerint zavaros, szövegei állítólag a Dzyak könyvéből, egy ősi, atlantiszi írásból származnak, amelyet a ,,mahatmák" transzban mutattak meg neki... A titkos tan kinyilatkoztatása szerint az ember hét törzsfajon keresztül fejlődött ki, melyek közül a harmadik a lemuriaiak faja volt. Ezek az ősi lények a déli félteke jelentős részét elfoglaló kontinensen éltek. Óriási, majomszerő teremtmények voltak.

Némelyiknek négy karja volt, míg másoknak egy harmadik szeme hátul a fején. Nem beszéltek, hanem telepátia révén érintkeztek, s noha tulajdonképpen agyuk nem volt, akaratukkal a szó szoros értelmében hegyeket tudtak elmozdítani. Végül Lemuria szétesett, a helyére Atlantisz lépett, majd a mai formájában létező világ. Az okkultisták szerint a lemuriaiak leszármazottai ma is élnek, ők az ausztrál bennszülöttek, a hottentották és a pápuák.

Blavatsky halála után teozófusok egész sora foglalkozott Lemuriával.

Atlantisz és az elsüllyedt Lemuria címő mővében William Scott Elliott már azt mondja, hogy a lemuriaiak csaknem 4,5 m magas, barna bőrő lények voltak. Lapos, homlok nélküli arc, előreugró áll jellemezte őket. Feltőnően távol ülő szemükkel a madarakhoz hasonlóan oldalra is láttak. A legkülönösebb a hosszan hátra nyúló sarkuk volt, melynek segítségével hátrafelé ugyanolyan könnyen jártak, mint előre...

Szerinte, a lemuriaiak valamikor tojásrakó hermafroditák voltak, végül azonban az emberhez hasonló módon szaporodtak. Amikor állatokkal keveredtek, s megszülték a majmokat, a természetfeletti lények, akik addig támogatták őket, megtagadták tőlük a további segítséget. A Vénuszról érkezett ,,Lángok ura" megfosztotta a lemuriaiakat a halhatatlanságtól és az újjászületéstől, és éppen amikor emberré váltak, Lemuria a tenger mélyére süllyedt...

Más okkultisták szerint a lemuriai faj olyan lények keveréke volt, akik főleg a Szíriuszról, az Alfa Kentaurról és kisebb számban más bolygókról származtak. Végül, ahogy ezek a fajok keveredtek egymással a Földön, létrehozták a lemuriai civilizációt. Lemuria valójában a civilizáció bölcsője volt ezen a bolygón, amely sok más civilizáció megszületését támogatta, mint a későbbiek során Atlantisz létrejöttét is.

Az atlantisziak hite szerint minden kevésbé fejlett kultúrát a két legfejlettebb civilizáció hatalma és irányítása alá kellene vonni. Ez a nézeteltérés később termonukleáris háborúk sorozatát okozta Atlantisz és Lemuria között. Amikor a háborúknak vége szakadt, nem volt győztes. Időközben más okkultisták Lemuriát áthelyezték a Csendes-óceánba, ahol a Mu nevet viselő, szintén ,,elsüllyedt" kontinenssel együtt egyféle magyarázattal szolgálnak a Húsvét-sziget szobrainak készítésére, valamint a Karolina-szigetek romvárosára, Nan Madolra.

Ezek azonban távoli, nehezen elérhető helyek, így a Shasta-hegy marad a legcsábítóbb helyszín a Lemuriát kutatók számára... Hogy mennyi igazság van ezekben a történetekben, azt döntse el mindenki maga. Tény, hogy annyi variáció született már az eltőnt földrészről és titokzatos lakóiról, hogy ha volt is valaha egy parányi valóságalapja, az már rég a legendák ködébe veszett."

(forrás: Link)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: ellenállhatatlan, felhasználásával, megfigyeléseiről, természetfeletti, turistacsalogató, megfigyelőbázisa, kutatócsoportok, újjászületéstől, betolakodóktól, természettudós, tulajdonképpen, termonukleáris, szertartásának, beleolvadjanak, teremtményeket, ellenérzéseket, leszármazottai, bennszülöttek, földtörténeti, megjelenésére, képzelőerővel, megteremtőjét, legkülönösebb, lemuriaiaknak, láthatatlanná, valóságalapja, környezetükbe, feltételezett, történetekben, hermafroditák, társadalomból, észrevétlenül, megszületését, lemuriaiakról, fejeződhetett, legfejlettebb, fajok eredete, olyan teremtményeket, közeli Afrikában, fent említett, kézenfekvő válasz, lemurok származási, társadalomból Darwin, majommal közös, rokonság csak, darwini eredet, lehető legjobbkor, ember eredetéreő, emberiség lehetséges, elmélet koronatanúi, kontinenssel együtt, tengerbe vesztek, Charles Darwin, Afrikát Indiával, Ernst Haeckel, Edward Lanser, Angeles Time Starban, Edgar Lucin Larkin, Frederick Spencer Oliver, Madame Blavatskyt, Végül Lemuria, William Scott Elliott, Alfa Kentaurról,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.28. 17:03 Szíria - Ankara: a török hadsereg megtorolja a kormányerők bárminemű fellép...
01.28. 17:02 Nagy István: megújulnak a nemzeti parkok igazgatóságai
01.28. 17:02 Nézőpont Intézet: változatlanul vezet a Fidesz-KDNP a teljes ellenzékkel sz...
01.28. 17:02 OH: rendben, fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feld...
01.28. 17:02 Németh Zsolt: elfogadhatatlan, hogy diszkriminációnak legyenek kitéve a nem...
01.28. 17:01 Gyöngyöspatai iskolaügy - Horváth László: azoknak járnak milliós kártérítés...
01.28. 16:52 Több mint félezer szahalini horgászt mentettek ki egy sodródó jégtábláról
01.28. 16:51 Huszonkét év fegyházbüntetésre ítélték az élettársát megfojtó férfit
01.28. 16:42 Kaderják Péter a kormány energia- és klímastratégiai döntéseit ismertette P...
01.28. 16:42 Eltörölték Romániában a bírák, pilóták, törvényhozók és diplomaták különnyu...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikót...  Ideális testsúly, életkor sze...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Betty Boop  Ne csak mondjam...  Betty Boop  Facebookon kaptam  Orchidea  Betty Boop  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyal a hídnál  Retro csillár  Szèp estét  Facebookon kaptam  Retro csillár  Cicák virágokkal  Szèp estét kedves látogat...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Szèp estét  Szép estét  Facebookon kaptam  Téli kép  Facebookon kaptam  A fény felé  Gólyahír.......  Betty Boop  Pusztai Éva: Parázs  Facebookon kaptam  Erőtlenül erős  Facebookon kaptam  Elnémult harangok  Kellemes hetet  Tél  Ami még van  A skót Petőfi születésének nap...  Ima, minden nap, Ferenc Pápa i...  Szeretet fény gif  Kutyus farönkön  Gyerekkoromban – öt-hat ...  Ideje továbblépni! Ami a múlt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Úr áldása legyen rajtad éle...  Lehet...  Retro könyves szekrény  Az ördög elvitte a fináncot  Virágok pohárban  Kellemes hetet  Betty Boop  Hóesés  Körte balerina  Betty Boop  Mai harmónia kártyám  Mögötted az évek száma  Kölyök huski  Alvó baby  Bekső Univerzum - Kétszázhatva...  Sárga rózsák  Kávézó nők  Szèp estét kedves látogat...  Harmónia......  Betty Boop  Betty Boop  Irgalmas Jézus  Rózsaszín rózsa  Rövid pályás gyors korcsolya 2...  Egy Orvos vallomása  Ha mennél hideg szélben  No comment .......  Facebookon kaptam  Az ördög elvitte a fináncot  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmónia......  Havas csodák  Jó éjszakát  Időseknek........  No comment .......  Havas csodák  Pusztai Éva: Parázs  A jóság - hit - és a szeretet ...  Facebookon kaptam  Pusztai Éva: Parázs  Virágok pohárban  Betty Boop  Elnémult harangok  Facebookon kaptam  A jóság - hit - és a szeretet ...  Szèp estét kedves látogat...  Png kislány korcsolyával  Körte balerina  Facebookon kaptam  Elnémult harangok  Ha mennél hideg szélben 
Bejegyzés Címkék
fajok eredete, olyan teremtményeket, közeli Afrikában, fent említett, kézenfekvő válasz, lemurok származási, társadalomból Darwin, majommal közös, rokonság csak, darwini eredet, lehető legjobbkor, ember eredetéreő, emberiség lehetséges, elmélet koronatanúi, kontinenssel együtt, tengerbe vesztek, elmúlt majd, lemurok különböző, feltételezett Lemuria, első emberfajok, elsüllyed kontinens, eltűnt kontinens, emberiség bölcsőjének, legendák szép, oregoni Portland, éjszakai vonattal, ablakból kinézve, kaliforniai Shasta-hegyen, vérbeli újságíró, szenzációt keresi, titokzatos népről, közvélemény természetesen, hegyoldalban rejtőzködő, tudós férfira, személyes találkozó, professzor 1924-ben, lemuriaiak magas, fények kísérte, tibeti mesterek, külvilágból érkező, cikkek nyomán, okkultista volt, egész Lanser, lemuriaiak Frederick, okkultisták Lemuriája, teozófia megteremtőjét, nyugati mágiából, keleti filozófiából, okkult bölcsesség, lemuriaiak faja, déli félteke, harmadik szeme, helyére Atlantisz, okkultisták szerint, lemuriaiak leszármazottai, ausztrál bennszülöttek, elsüllyedt Lemuria, lemuriaiak csaknem, madarakhoz hasonlóan, hosszan hátra, lemuriaiak valamikor, emberhez hasonló, természetfeletti lények, további segítséget, tenger mélyére, fajok keveredtek, lemuriai civilizációt, civilizáció bölcsője, későbbiek során, atlantisziak hite, nézeteltérés később, háborúknak vége, legcsábítóbb helyszín, eltőnt földrészről, parányi valóságalapja, legendák ködébe, ellenállhatatlan, felhasználásával, megfigyeléseiről, természetfeletti, turistacsalogató, megfigyelőbázisa, kutatócsoportok, újjászületéstől, betolakodóktól, természettudós, tulajdonképpen, termonukleáris, szertartásának, beleolvadjanak, teremtményeket, ellenérzéseket, leszármazottai, bennszülöttek, földtörténeti, megjelenésére, képzelőerővel, megteremtőjét, legkülönösebb, lemuriaiaknak, láthatatlanná, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 3015
  • e Hónap: 36388
  • e Év: 36388
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.