Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Híres feltaláló nők
  2015-05-16 12:27:39, szombat
 
   
  Ezek után egy rossz szót se haljak a NŐI TUDÁSRÓL....
Feltaláló nő, akinek nagyon sokat köszönhet a világ! (fotók)
Ha azt hitted a nőknek csak a konyhában és a gyerekek mellett a helyük, súlyos tévedésben vagy! Megmutatok neked most olyan találmányokat, amelyek ha hiszed, ha nem, nőktől származnak. Sokan közülük nem egy, hanem 50, de még 125 szabadalommal is rendelkeztek életük során! Ami még érdekesebb, nem csak a gyereknevelés vagy háztartás területén könnyítették meg ezek a találmányok az életünket, hanem az ipar különböző területein.

1. Josephine Cochrane: A mosogatógép
Josephinet rettentően idegesítette, hogy a háztartási alkalmazottai rendre törik a finom kínai porcelán tányérjait. Az általa feltalált mosogatógéphez nagy víznyomást használt, hogy a rácsra helyezett edényekről eltávolítsa az ételmaradékot. 1886-ban kapta meg a szabadalmat találmányára. Ebben a korban a legtöbb háznál még nem volt meleg víz rendszer, ezért Cochrane bevitte az ötletét a szállodákba és éttermekbe. Végül - miután egyre több nő ment el munkahelyekre dolgozni -, a mosogatógép beköltözött az életükbe. Közel egy időben egy magyar hölgy, dr. Simon Józsefné Csicsmanczay Emília is benyújtotta a szabadalmat.
Link

2. Mary Phelps Jacob: A modern melltartó
Jacobs 1914-ben kapta meg a szabadalmat modern melltartójára. Az emberek már régen kísérleteztek ezzel, de az Ő ötlete, hogy “a mellek ketté választódjanak", tette egyedivé ezt a darabot. Mary találmánya előtt a melltartók rendkívül kényelmetlenek voltak, mint minden más fehérnemű. Halcsontot, acél rudakat, tartalmaztak elődei. Jacobs melltartója lágy és könnyű volt, és követte viselőjének anatómiai felépítését. Az I.világháború alatt a melltartó tervezés népszerűvé vált, amikor az amerikai kormány azt kérte, hogy a nők hagyják abba a fűzők vásárlását a fém megőrzésének érdekében. Bár ebben az időben Jacobs már eladta szabadalmát a Warner Brothers Corset Company-nak.
Link
Link

3. Grace Hopper: IBM-Harvard Mark 1
Dr. Grace Murray Hopper admirális találta fel az úgynevezett “anya számítógépet"! A második világháború után, Hopper a Harvardon állomásozott, ahol az IBM-Harvard Mark 1, az első nagyszabású számítógépes rendszer fejlesztésén dolgozott, az USA-ban. Dr. Hopper találta fel azt a fordítóprogramot, ami a írott nyelvet a számítógépbe kódolja. Ő alkotta meg a “bug"kifejezést, a számítógépes probléma jelzéseként, és együttműködésben kifejlesztette a COBOL-t, az első felhasználó-barát üzleti számítógépes szoftvert. Több díjat nyert, többek között a National Medal of Technology-t 1991-ben. Mire elhunyt, Dr. Hopper 30 egyetemen kapott tiszteletbeli diplomát.
Link

4. Mary Anderson: Az ablaktörlő
El tudod képzelni, hogy a korai 1900-as években, milyen volt, ha esett az eső vagy a hó? A járművezetőknek meg kellett állni minden háztömbnél, hogy letöröljék a szélvédőt! Mary Anderson megoldotta ezt a problémát. Bár az autók ritkák voltak abban az időben, Anderson látott egy hirdetményt erről a helyzetről, gondolkodott egy kicsit, és 1903-ban feltalálta az ablaktörlőt. Ez a zseniális találmány lehetővé tette azt, hogy az autó belsejében egy fogantyút elmozdítva, a lapátok máris tisztára söpörjék a szélvédőt. Az emberek kezdetben ellenkeztek mondván, hogy a furfangos Anderson-ablaktörlők megzavarják a járművezetőket, de 10 évvel azután, hogy szabadalmaztatta az eszközt, szinte minden autós használta a találmányát. Tudtad, hogy az is egy nő volt aki 1917-ben szabadalmaztatta az automata ablaktörlőt? Ő volt Charlotte Bridgwood és az Ő “Storm /vihar/ szélvédő tiszító"-járól van szó!
Link

5. Hedy Lamarr: A titkos kommunikációs rendszer
Hedy szabadalmaztatta a “Secret Communications Systems"-t 1941-ben. Ez nem más, mint torpedó rádió-távvezérlésére szolgáló adóberendezés. Lamarr - anyai ágon magyar - amerikában élő félig zsidó színésznő volt. Szülei hozzá adták egy náci szimpatizáns milliomos fegyvergyároshoz. Hedy sokat kupálódott mellette haditechnika területen. Egy idő után nem bírta férje ügyleteit Hitlerrel, ezért megszökött tőle és Londonba menekült, majd az USA-ba. A készülék lényege - melyet zongorista szomszédjával közösen talált fel -, hogy a ma frekvenciaugratásos adásmódnak nevezett módszer segítségével a torpedókat irányító rádiócsatornát megvédjék a felderítés és a zavarás ellen, amellyel biztosítható a tengeri célpontok ellen indított torpedók találati valószínűségének növelése. 1942.augusztusában szabadalmaztatták, majd felajánlották a haditengerészetnek, de Ők nem használták fel a háború során. Első alkalommal 1962-ben, a Kuba elleni tengeri blokád idején alkalmazták, a blokádban résztvevő hajókon. Az egyidejű frekvenciaváltást (frequency-hopping) napjainkban a mobiltelefon-rendszereknél, illetve bluetooth-kapcsolatoknál alkalmazzák. A haditengerészet csak 1985-ben tette hozzáférhetővé a civil alkalmazások számára.
Link

6. Margaret Knight: A “Queen" papír táskák
1871-ben kapta meg a szabadalmat a négyzet alakú aljjal rendelkező papírzacskót gyártó gépéért. Egy fickó pert akasztott a nyakába, azt állította, hogy ellopta tőle az ötletet, és azt hozta fel a saját védelmében, hogy “egy nő soha nem tervez ilyen innovatív gépet", de Margaret rajzokkal bizonyította, hogy a találmány valóban az övé, és meg is nyerte az ügyet. Knight feltalálói karrierjét 12 évesen kezdte, amikoris kifejlesztett egy “stop-motion" eszközt, amely azonnal megállította az ipari gépet, ha abban valami elakadt. Élete során, több mint 26 szabadalmat nyert meg.
Link

7. Tabitha Babbitt: A körfűrész
Az 1800-as évek elején még két emberes volt a fűrészelés. Húzták-tolták, oda-vissza. De hála egy nőnek, a folyamat leegyszerűsödött 1813-ban. Tabitha Babbitt létrehozta a körfűrészt! Babbitt egyszerű életet élt a Massachusetts-i Shaker vallási szekta tagjaként, ahol a bútorkészítéshez szükséges eszközök újításán dolgozott. Babbitt soha nem kérte a szabadalmat találmányára.
Link

8. Stephanie Kwolek: Golyóálló mellények
A golyóálló mellények anyagául is szolgáló kevlárt Stephanie Kwolek fejlesztette ki, a DuPont cég alkalmazásában. 1963-ban rájött, hogy a polimerek vagy rúd alakú molekulák szálai egy irányba sorakoznak. Ettől az anyag erősebb mint a többi, mert a molekulák rendezett kötegekben vannak jelen. Ez a megfigyelés segítette abban, hogy rájöjjön hogyan erősítheti meg tökéletesen a mellény anyagát. Tény, hogy az új anyag olyan erős volt, akár az acél! Kwolek technológiájának már függőhíd kábeleknél, sisakoknál, fékbetéteknél, síléceknél és kemping felszereléseknél is jó hasznát vesszük.
Link

9. Rachel Zimmerman: Blissymbol nyomtató
Mi az a Blissymbol nyomtató? Ez egy szoftver, melyet egy 12 éves kanadai lány talált fel 1985-ben. A beszéd és a hallás, vagy az írás és az olvasás mellett a legtöbb telekommunikációs eszközhöz alapvető mozgási képesség is szükséges. Az emberek egy bizonyos csoportja nem rendelkezik ezekkel az alapvető képességekkel, ezáltal kirekedhetnek a kommunikációból. A Blissymbol és a Zimmerman nyomtató lehetővé teszi, hogy a súlyos mozgáskorlátozott is - mint például egy bénult beteg -, tudjon kommunikálni! A felhasználó rögzíti gondolatait egy szimbólum megérintésével, melyet a program lefordít egy írott nyelvre. A Zimmerman-rendszer egy iskolai tudományos kiállításon indult, majd ezüstérmet nyert az országos versenyen. /A Bliss-nyelv megteremtője Charles Kasiel Bliss. Charles Kasiel Bliss 1897-ben született az osztrák-magyar monarchiabeli Czernowitzban, és 1985-ben halt meg Ausztráliában, Sydneyben. 1971-ben egy torontói gyógypedagógus munkacsoport felfedezte Bliss jelképrendszerét. Azóta a munkacsoport nemzetközi intézetté fejlődött. 1988-ban a világ 30 országában mintegy 60 000 ember használta a Bliss-nyelvet egyedüli kommunikációs lehetőségként. A Bliss nyelvet elsősorban a gyógypedagógia, orvostudomány és pszichológia területén használják.
Link
Link

10. Bette Nesmith Graham: A folyékony hibajavító
Grahamnak egy cégtábla javítót figyelve pattant ki fejéből az isteni szikra. Nézte, ahogy az ember újabb réteg festéket vitt fel a táblára, amivel elfedte a régi feliratot, és máris bekapcsolt az ötletelője, mi lenne ha ugyanezt papíron is meg lehetne valósítani. A háború alatt az írógépek szén-dioxidos film szalaggal működtek, ezért a hibákat nem lehetett radírra eltüntetni, mert csak maszatoltak. Bette titkárnőként dolgozott, jól tudta milyen gondot jelent egy-egy melléütés. Egy konyhai turmix gépben próbálta előállítani a tökéletes hibajavítót smink anyagokkal és vizes alapú fehér temperával, míg a sok kísérletezésének megkoronázásaként, 1958-ban megkapta rá a szabadalmat! 1967-re Bettenek saját vállalata és automatizált üzeme lett, az értékesítés meghaladta az egy millió darabot évente.
Link

11. Alice H. Parker: A gázfűtésű kazán
1919-ben, Alice H. Parker, egy afro-amerikai nő ( Morristown, New Jersey), feltalált egy új és továbbfejlesztett gázfűtésű kazánt. Az általa tervezett rendszer képes volt szabályozni a hőmérsékletet az épületen belül, szobáról-szobára. Szabadalma nagyban megkönnyítette az emberek életét, hiszen nem kell fát vágni vagy szenet hordani ahhoz, hogy élvezhessük a lakás melegét, méghozzá egyenletesen. Forradalmasította a ma ismert központi fűtés rendszert.
Link
Link

12. Sarah E. Goode: A felhajtható ágy
Goode egy afro-amerikai nő volt, aki szabadalmi kérelmet adott be 1885-ben egy felhajtható ágyra. Az ágyat egy szekrénybe lehetett zárni, amikor nem volt használatban. Ez egy vonzó bútordarab volt, nem csak több funkciósságát tekintve, hanem mert mutatós dizájnnal rendelkezett. Tervezője ezzel tisztában volt, hiszen az övé volt a bútoráruház, ahol először piacra került. A bibliográfiák szerint Goode 1800 körül született mint amerikai rabszolga, és a polgárháború után felszabadították. Miután feltalálta az összecsukható ágyat, nem állt le a tervezéssel. Szép munkák kerültek ki még a kezei közül.
Link
Link

13. Martha Coston: Színes jelzőrakéták
Amikor Martha férje hirtelen elhunyt 1847-ben, felfedezett annak naplójában egy koncepciót a színes fáklyákra vonatkozóan. Innentől fogva 10 évet dolgozott tudósokkal és katonatisztekkel, hogy kikísérletezzék a hosszútávon világító fáklyát vagy tűzijátékot. Egy családi kirándulás alkalmával Martha megtekintett egy tűzijátékot, ami megihlette Őt, rájött hogyan építheti be terveibe a pirotechnikai dizájnt. Eredményeként a ma is ismeretes vörös-fehér-zöld “Pirotechnikai Éjjeli Jelző" (“Pyrotechnic Night Signal" ) kaptuk. Az amerikai haditengerészet megvásárolta Marthatól a jogokat a jelzőrendszerre. Azt mondják, a töredékét fizették csak annak amit valójában ért. Az Ő rendszerét fogadta el, és használta innentől fogva Franciaország, Olaszország, Dánia, Hollandia és Haiti is.
Link

14. Dr. Ellen Ochoa: Optikai rendszer elemzés
Több, az űrrepülőgépen használható optikai rendszert (ellenőrzési, tárgyfelismerő, zajszűrő) szabadalmaztatott 1987-ben. Tudományos munkája során 35 mérnök munkáját irányította. Ellen az első latin-amerikai veterán űrhajós, aki négyszer teljesített űrszolgálatot minden alkalommal küldetésfelelősként. (Kétszer a Discovery, kétszer pedig az Atlantis űrhajó fedélzetén). Négy űrszolgálata alatt összesen 40 napot, 19 órát és 37 percet (979 óra) töltött a világűrben. Optikai elemzőjét használják a robotok által irányított iparágak több területén is. Ezt tökéletesítve, összesen három szabadalmát fogadták el, a legutóbbit 1990-ben.
Link

15. Dr. Maria Telkes: Otthoni, napenergiával működő rendszer
A biofizikus, aki feltalálta az első hazai szolár rendszert, Magyarországon nőtt fel, és az Egyesült Államokba költözött 1925-ben. Telkes amerikai állampolgár lett, és csatlakozott a Westinghouse Electric kutatómérnökeként az energiaátalakítás területhez. Kutatási területe, a hőenergia elektromos energiává változtatása lett.
Link

16. Patricia Bath M.D.: Lézeres szürke hályog eltávolító készülék
Egy afro-amerikai, női orvos szabadalmaztatta 1988-ban, a szürke hályog eltávolítására hívatott új módszert. Az orvosi lézeres eszköz neve, az úgy nevezett szürke hályog Laserphacoprobe. Ezzel az eljárással sokkal pontosabban tudják lemetszetni a hályogot a szemről. Dr. Bath volt az első fekete női sebész, akit kinevezett UCLA 1975-ben. /A UCLA (University of California, Los Angeles) a világ egyik legismertebb iskolája. / A lézer tudós és feltaláló, 5 szabadalommal rendelkezik a lézeres szürke hályog műtéti eszközök témában, melyet az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Európában is használnak.
Link

17. Ann Moore: Snugli ® babahordozó
Moore, a Béke Hadtestnél volt nővér az 1960-as években Nyugat-Afrikában. Megihlették Őt, az ottani benyomások arra, hogy megteremtse a Snugli ®-t, valamint más típusú speciális hordtáskákat. Látta, hogy az afrikai anyák magukon hordják babáikat. Szövet hevederekkel szorosan rögzítették a hátukon, ezért azt gondolta, hogy megpróbálja ugyanazt. De a kislányát nem tartotta
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: fordítóprogramot, szabadalmaztatta, kísérletezésének, valószínűségének, felszabadították, együttműködésben, katonatisztekkel, jelképrendszerét, leegyszerűsödött, bútorkészítéshez, felszereléseknél, technológiájának, fegyvergyároshoz, haditengerészet, járművezetőknek, kikísérletezzék, jelzőrendszerre, kommunikációból, laserphacoprobe, magyarországon, kifejlesztette, távvezérlésére, megérintésével, járművezetőket, rádiócsatornát, választódjanak, communications, kényelmetlenek, gyógypedagógus, gyógypedagógia, kapcsolatoknál, eltávolítására, tárgyfelismerő, megkönnyítette, mosogatógéphez, hozzáférhetővé, rossz szót, nőknek csak, gyerekek mellett, gyereknevelés vagy, ipar különböző, háztartási alkalmazottai, finom kínai, általa feltalált, rácsra helyezett, szabadalmat találmányára, legtöbb háznál, mosogatógép beköltözött, magyar hölgy, modern melltartó, szabadalmat modern, mellek ketté, Josephine Cochrane, Simon Józsefné Csicsmanczay Emília, Mary Phelps Jacob, Warner Brothers Corset Company-nak, Grace Hopper, IBM-Harvard Mark, Grace Murray Hopper, National Medal, Mary Anderson, Charlotte Bridgwood, Hedy Lamarr, Secret Communications Systems”, Margaret Knight, Tabitha Babbitt, Massachusetts-i Shaker, Stephanie Kwolek, Rachel Zimmerman, Charles Kasiel Bliss, Bette Nesmith Graham, Alice, Sarah, Martha Coston, Amikor Martha, Pirotechnikai Éjjeli Jelző”, Pyrotechnic Night Signal”, Ellen Ochoa, Maria Telkes, Egyesült Államokba, Westinghouse Electric, Patricia Bath, Egyesült Államokban, Béke Hadtestnél, Megihlették Őt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Rózsakvarc kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nő tulipán csokorral  Hála  Tavaszi kép  Radnóti Miklós költő  Png cica  József Attila  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szagosmüge és a vese  Pilinszky János költő  E földön sok baj vesz körül  E földön sok baj vesz körül  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Forog-e tovább...  Mezei zsurlóról röviden  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Zsoltárok  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tulipànok  Baryt és dolomitkristály  Imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hála  Kellemes délutánt kívánok  Lila turmalin  A költészet a legboldogabb és ...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A haj, a bőr és a köröm erősít...  Hallgatás  Miközben kétségbeesetten hajsz...  Facebookon kaptam  Millei Lajos költő, író  Az élet velem statuált  Rózsakvarc kristály  Szagosmüge és a vese  Hála  Aranyosi Ervin: Úgy szeretnék....  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Márai Sándor naplója  Hallgatás  Harmónia......  Hála  Aranyosi Ervin: Baráti szó  Petőfi Sándor (1823-1849) így ...  Imádság  Pásztortáska gyógyhatásai  Zöld zafír  Nagy László - Ki viszi át a Sz...  Április 11  Dóró Sándor: Van úgy "Van úgy,...  A költészetnapján  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot és hetet kívánok  Kosztolányi Dezső  Hallgatás  Facebookon kaptam  A magyar költészet napja Koncz...  Zsoltárok  Zsoltárok  125 éve szereztük meg az első ...  Harmónia......  Isten miért rendel el próbákat...  József Attila - Altató  Imádság  4 gyógytea, amely áldásos lehe...  Április 11 A magyar költészet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot és hetet kívánok  Facebookon kaptam  Április 11  Még él... Annyira szeretném ha...  Radnóti Miklós költő  Facebookon kaptam  Hála  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Van úgy "Van úgy,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hashajtók a konyhából és a kam...  Parányai vagyunk  Fehér fluorit  Zsoltárok  Png kislány  Png virágok  4 gyógytea, amely áldásos lehe...  Áprilisi tréfa  Nő tulipán csokorral 
Bejegyzés Címkék
rossz szót, nőknek csak, gyerekek mellett, gyereknevelés vagy, ipar különböző, háztartási alkalmazottai, finom kínai, általa feltalált, rácsra helyezett, szabadalmat találmányára, legtöbb háznál, mosogatógép beköltözött, magyar hölgy, modern melltartó, szabadalmat modern, mellek ketté, melltartók rendkívül, melltartó tervezés, amerikai kormány, fűzők vásárlását, időben Jacobs, úgynevezett &#8220, második világháború, első nagyszabású, írott nyelvet, számítógépbe kódolja, számítógépes probléma, első felhasználó-barát, korai 1900-as, autók ritkák, hirdetményt erről, zseniális találmány, autó belsejében, fogantyút elmozdítva, lapátok máris, emberek kezdetben, automata ablaktörlőt, titkos kommunikációs, náci szimpatizáns, készülék lényege, torpedókat irányító, zavarás ellen, tengeri célpontok, háború során, blokádban résztvevő, egyidejű frekvenciaváltást, haditengerészet csak, civil alkalmazások, négyzet alakú, fickó pert, saját védelmében, találmány valóban, ipari gépet, 1800-as évek, folyamat leegyszerűsödött, bútorkészítéshez szükséges, golyóálló mellények, polimerek vagy, irányba sorakoznak, anyag erősebb, molekulák rendezett, megfigyelés segítette, mellény anyagát, olvasás mellett, legtöbb telekommunikációs, bizonyos csoportja, alapvető képességekkel, súlyos mozgáskorlátozott, bénult beteg, felhasználó rögzíti, szimbólum megérintésével, program lefordít, írott nyelvre, iskolai tudományos, országos versenyen, torontói gyógypedagógus, munkacsoport nemzetközi, folyékony hibajavító, cégtábla javítót, isteni szikra, ember újabb, régi feliratot, háború alatt, írógépek szén-dioxidos, konyhai turmix, tökéletes hibajavítót, értékesítés meghaladta, gázfűtésű kazán, általa tervezett, épületen belül, emberek életét, lakás melegét, felhajtható ágyra, szekrénybe lehetett, vonzó bútordarab, bibliográfiák szerint, polgárháború után, összecsukható ágyat, kezei közül, színes fáklyákra, hosszútávon világító, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 355
  • e Hónap: 2491
  • e Év: 62027
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.