Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A világ legidősebb orvosa
  2015-07-06 18:55:33, hétfő
 
 
A világ legidősebb orvosa most mindenkivel megosztja, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy sokáig egészségesen éljünk!
Dr. Shigeaki Hinohara jelenleg a világ legidősebb, még aktívan praktizáló orvosa. Tavaly októberben töltötte be a 103. életévét, és most 10 pontban foglalja össze, hogy mi a hosszú élet titka.




Link

1. A legfontosabb, hogy érezzük magunkat jól a saját bőrünkben

A helyes táplálkozás, a pihenés elengedhetetlen a hosszú élethez, de a legfontosabb az, hogy jól érezzük magukat. Mikor a gyerekek játszanak, megfeledkeznek arról, hogy álmosak, vagy éhesek. A felnőttek is, ha olyan dolgot művelnek, amiben örömüket lelik, akkor energiával telítődnek, és minden akadályt képesek leküzdeni.
2. Figyeljünk oda a testsúlyunkra

A testünk nem sokáig fogja tűrni, ha folyamatosan túlsúlyt kell cipelnie. Étkezzünk egészségesen, könnyű ételeket fogyasztva. Nem szabad tele tömnünk magunkat, mert lusták leszünk, nehéznek, fáradtnak fogjuk érezni magunkat.

Dr. Shigeaki Hinohara menüje: ,,Reggelre egy kevés kávét iszok, majd egy pohár tejet és egy pohár narancslét, amelyben van egy evőkanál olívaolaj is, amely segít megőrizni a vérerek egészségét, és a bőrt is selymessé varázsolja. Délben egy pohár tejet és pár aprósüteményt fogyasztok, abban az esetben, ha nagyon elfoglalt vagyok. Nem érzem ilyenkor az éhséget, mert annyira koncentrálnom kell a munkámra. Vacsorakor a zöldségek kerülnek az asztalra, egy kevés hallal, és rizzsel, de ez egy héten csak kétszer fordul elő. A könnyű és egészséges húsból is hetente 100 grammot fogyasztok."
3. Legyen tervünk, és azt vigyük véghez

Hogy legyen amiért élni, meg kell találni azokat a dolgokat, tevékenységeket, amelyek örömet okoznak. Ez a testnek, de léleknek, a belső erőnek is nagyon jót tesz, hiszen hihetetlen energiák szabadulnak majd fel bennünk.
4. Szeressük, amit csinálunk

Azok az emberek, akik megszállottan szeretik a munkájukat, olyan energiával, erővel rendelkeznek, ami semmihez sem hasonlítható. Mindennap azt érzik, hogy előre kell lépniük, motiváltak a fejlődés iránt, és folyamatosan úgy érzik, hogy minden egyes nap tenniük kell valamit, és tovább szeretnének élni. 60 év felett is lehet a családunk, a társadalom számára is hasznos elfoglaltságot találni. Ha rálelünk az útra, amelyen haladni szeretnénk, sokáig fogunk élni.
5. Osszuk meg másokkal is a tudásunkat

Mindenhol vannak képzett, okos emberek, de sajnos nagyon kevesen vannak, akik odaadóan igyekeznek megosztani tudásukat. Ezt fel kell fedezze magában mindenki, hogy a megszerzett tudást jó érzés továbbadni. Ez gazdagabbá teszi az életünket.
6. Vegyük észre a természet csodáit

Nincs annál nyugtatóbb, öngyógyítóbb környezet, mint a békés, nyugodt természet közeli állapot. Mélyüljünk el a madarak énekében, egy kedves jószág simogatásában. Ezt a hatást semmilyen gyógyszerrel nem lehet elérni.
7. Menjünk fel a lépcsőn, ne használjuk a liftet

Ez egy nagyon egyszerű módszer, hogy formában, erőben tartsuk az izmainkat. Ne hagyjunk ki egyetlen lehetőséget sem, ha bírjuk magunkat, lépcsőzzünk!
8. Az anyagi javak nem jelentenek mindig boldogságot

Az igazán fontos dolgok nem mérhetők pénzben. Szeressük az életet, az életünket, a mellettünk élőket, a természetet.
9. A rosszban is lássuk meg a jót

Az élet kiszámíthatatlan, kétségkívül lesznek nehezebb időszakok, de ilyenkor is próbáljuk meg a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, hiszen az élet szeretete, a jó dolgok felfedezése erőt ad.
10. Legyen példaképünk

Fontos, hogy legyenek olyan emberek, vagy akár egy, akire felnézhetünk, tisztelhetjük, elismerhetjük a tudását, és tanulhatunk tőle.

Forrás: Link - itt található egy videó is!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: kiszámíthatatlan, tevékenységeket, elengedhetetlen, megfeledkeznek, elfoglaltságot, koncentrálnom, simogatásában, aprósüteményt, elismerhetjük, testsúlyunkra, tisztelhetjük, megszállottan, öngyógyítóbb, legfontosabb, folyamatosan, egészségesen, gyógyszerrel, felnézhetünk, rendelkeznek, hasonlítható, példaképünk, boldogságot, lehetőséget, szeretnének, természetet, kétségkívül, táplálkozás, felfedezése, mindenkivel, megszerzett, lépcsőzzünk, tanulhatunk, szabadulnak, igyekeznek, hihetetlen, nyugtatóbb, világ legidősebb, hosszú élet, saját bőrünkben, helyes táplálkozás, pihenés elengedhetetlen, hosszú élethez, gyerekek játszanak, kevés kávét, pohár tejet, pohár narancslét, evőkanál olívaolaj, vérerek egészségét, zöldségek kerülnek, kevés hallal, héten csak, belső erőnek, Shigeaki Hinohara,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Akik bántanak téged  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Png cica  Png ház  Hiányzik  Png ház  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Idő  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Albert Einsteinről  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Esti kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Irgalom és ítélet  képre írva  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A kételkedés kezelése  Régi emberek, akikre máig büsz...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png cica  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Nem méltó hozzád  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gonosz démon-álarc  Makszim Gorkij gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Idő 
Bejegyzés Címkék
világ legidősebb, hosszú élet, saját bőrünkben, helyes táplálkozás, pihenés elengedhetetlen, hosszú élethez, gyerekek játszanak, kevés kávét, pohár tejet, pohár narancslét, evőkanál olívaolaj, vérerek egészségét, zöldségek kerülnek, kevés hallal, héten csak, belső erőnek, fejlődés iránt, társadalom számára, megszerzett tudást, természet csodáit, madarak énekében, kedves jószág, hatást semmilyen, nagyon egyszerű, anyagi javak, igazán fontos, mellettünk élőket, élet kiszámíthatatlan, pozitív oldalát, élet szeretete, kiszámíthatatlan, tevékenységeket, elengedhetetlen, megfeledkeznek, elfoglaltságot, koncentrálnom, simogatásában, aprósüteményt, elismerhetjük, testsúlyunkra, tisztelhetjük, megszállottan, öngyógyítóbb, legfontosabb, folyamatosan, egészségesen, gyógyszerrel, felnézhetünk, rendelkeznek, hasonlítható, példaképünk, boldogságot, lehetőséget, szeretnének, természetet, kétségkívül, táplálkozás, felfedezése, mindenkivel, megszerzett, lépcsőzzünk, tanulhatunk, szabadulnak, igyekeznek, hihetetlen, nyugtatóbb, mélyüljünk, gazdagabbá, energiával, szeretnénk, telítődnek, társadalom, megosztani, figyeljünk, mellettünk, tudásunkat, munkájukat, motiváltak, fogyasztok, használjuk, egészségét, jelentenek, vacsorakor, egészséges, narancslét, továbbadni, fogyasztva, varázsolja, legidősebb, októberben, praktizáló, természet, csinálunk, szeressük, megosztja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 462
  • e Hét: 3898
  • e Hónap: 14912
  • e Év: 121056
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.