Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Fereydoon szerint - a víz fontos szerepéről
  2015-11-24 17:03:56, kedd
 
  Dr. Fereydoon szerint - a víz fontos szerepéről - minden fájdalom közös nevezőjéről
Tudja meg minden testi fájdalom közös nevezőjét




Link

A fájdalom a vízre való szomjazást jelzi - tudományos információ a dehidratációról
Dr. Fereydoon Batmanghelidj

Egy átütő erejű gyógyászati felfedezés történt, amiről tudnod kell. Már megrázta a fővonalú orvoslás alapjait az országban. Egyszerűen fogalmazva ez egy ,,új tudományos megértés" arról, hogy a krónikus és nem szándékos dehidratáció olyan sok formában tud megmutatkozni, mint ahányféle betegséget találtunk fel az orvoslásban.

Sajnos ez az orvosi áttörés az országban nem jut el a nagyközönséghez az egészségügyi rendszeren keresztül.

Úgy becsülhető, hogy Amerikában több mint 110 millió ember van kitéve a fájdalom általi szenvedésnek, néhány esetben bénító erejű fájdalomnak. ,,A dehidratáció okozta fájdalom" rengeteg különböző formában kínozza az amerikaiakat, amelyeket általában nem kötiek össze a dehidratációval. Ezek a következők:

Ízületi gyulladás: a társadalmon legnagyobb részénél a krónikus és nem szándékos dehidratáció ízületi gyulladás formájában mutatkozik meg.

Gyomorégés: a gyomorégés dehidratációra utal, milliók éjszakáit és nappalait teszi tönkre.

Hátfájás: gyötrő fájdalom, amitől évente több mint 30 millió ember szenved időközönként.

Migrén: ez a legyengítő fájdalom fiatalok és öregek életét egyaránt teszi tönkre.

Vastagbélgyulladás: fájdalom, ami a székrekedéssel köthető össze. Mindennapi kísérője és problémája a társadalom nagy részének.

Izomrostfájdalom (fibromyalgia): fájdalom az izmokban és az ízületekben, bénító probléma és milliók szenvednek tőle.

Szívtáji fájdalom: mivel ez egy közelgő szívrohamnak és lehetséges halálnak az ominózus jele, ezért ez az, amitől legjobban tartanak a fájdalmak közül.

Azért hogy megszabaduljunk ezektől a gyötrő fájdalmaktól, különböző fájdalomcsillapító orvosságokat állítottak elő és írtak fel az orvosok, akik soha nem voltak tisztában annak a fiziológiai jelentőségével, hogy miért van a testnek egy fájdalom vészjelző rendszere egyáltalán és mi az a közös tényező, ami ezeknek a fájdalmaknak a mechanikáját kiváltja. Ezeket a fájdalmakat, a test különböző pontjain érezni, tehát nyilvánvalóan különböző betegségeket jelentenek, vagyis úgy tűnhetett. Mivel a fájdalom kutatása eddig csupán a fájdalom összetételére fókuszált, ezért a közös tényező, a test belsejének vízhiánya, rejtve maradt.




Link

1987 óta egy új tudományos értelmezés vette kezdetét, miszerint a helyi vagy területi dehidratáció az elsődleges közös tényező és fájdalmat teremtő ok az emberi testben. Akkor kezdődik, amikor egy hosszan tartó területi vízhiány lép fel, beleértve a testben a belső fájdalmat érzékelő idegsejteket is. Ez minden testi fájdalom közös tényezője. A test aszályprogramja szerint, amikor nincs elegendő friss víz, hogy bejárja a testet és kimossa az anyagcsere mérgező melléktermékeit, azokról a területekről, amelyek folyamatos munkában vannak; az idegvégződések ezeken a területeken a mérgek megemelkedett szintjét érzékelik, beindul a fájdalom vészjelzés, azért, hogy rávegye a személyt, hogy abbahagyja a mérgező melléktermékek termelését - ennélfogva a fájdalmas terület működésének veszteségét.

Például, ha maga a szívizom nem rendelkezik elegendő mennyiségű friss vízzel és mégis gyorsabban kell vernie, mert meg kell birkóznia egy fizikai megerőltetéssel, fájdalom keletkezik. Ebben az esetben a fájdalom a friss vízre való szomjazást jelzi, annak ellenére, hogy azt hiszik, hogy a vérerek beszűkülése miatt a vér folyása csökken a szívizmokba. Érdekes módon a dehidratáció okozza a koleszterin lerakódásokat is a szívi artériákban.

A test krónikus fájdalmainak kezelésében, az egyszerű víznek sokkal magasabb természetes gyógyító ereje van, mint bármilyen fájdalomcsillapítónak. A fájdalomcsillapítók elhalkítják a test vízért való kríziskiáltásait, de nem teszik helyre a friss víz hiányát a test belsejében. Tehát a víz bevitele kezeli a fájdalmat termelő aszályt és elhárítja a testben a további veszélyeket.

Forrás Dr. Batmanghelidj saját weboldala: Link

Szerető szívvel,
EL-LA
Lehner Ella festőművész
Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: kríziskiáltásait, izomrostfájdalom, dehidratációval, dehidratációról, megszabaduljunk, megerőltetéssel, melléktermékeit, aszályprogramja, nagyközönséghez, székrekedéssel, jelentőségével, melléktermékek, idegvégződések, dehidratációra, megmutatkozni, megemelkedett, batmanghelidj, lerakódásokat, összetételére, nyilvánvalóan, fibromyalgia, dehidratáció, szenvedésnek, időközönként, amerikaiakat, egészségügyi, fájdalmainak, szívrohamnak, idegsejteket, fájdalmaknak, mechanikáját, betegségeket, fájdalmaktól, orvosságokat, területekről, elhalkítják, vízre való, átütő erejű, fővonalú orvoslás, orvosi áttörés, egészségügyi rendszeren, fájdalom általi, dehidratáció okozta, társadalmon legnagyobb, gyomorégés dehidratációra, legyengítő fájdalom, székrekedéssel köthető, társadalom nagy, közelgő szívrohamnak, ominózus jele, fájdalmak közül, gyötrő fájdalmaktól, Fereydoon Batmanghelidj, Forrás Dr, Lehner Ella,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Akarat  Egy hatékony szolga  Akarat  Esti kép  Png ház  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Éretlen vers  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sokan azt tartják  Kaffka_Margit  Zilahy Lajos gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Garai Gábor - Takarítás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Neked tudnod kell  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szép estét  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Sose bánj semmit  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einstein gondolata  Gonosz démon-álarc  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A Megváltó szolgálatában  Mai harmónia kártyám  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Fehér virág  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Alázat  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Egy lelki imádság  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
vízre való, átütő erejű, fővonalú orvoslás, orvosi áttörés, egészségügyi rendszeren, fájdalom általi, dehidratáció okozta, társadalmon legnagyobb, gyomorégés dehidratációra, legyengítő fájdalom, székrekedéssel köthető, társadalom nagy, közelgő szívrohamnak, ominózus jele, fájdalmak közül, gyötrő fájdalmaktól, fiziológiai jelentőségével, fájdalom vészjelző, mechanikáját kiváltja, test különböző, fájdalom kutatása, fájdalom összetételére, közös tényező, test belsejének, helyi vagy, elsődleges közös, emberi testben, hosszan tartó, belső fájdalmat, test aszályprogramja, anyagcsere mérgező, idegvégződések ezeken, mérgek megemelkedett, fájdalom vészjelzés, mérgező melléktermékek, fájdalmas terület, fizikai megerőltetéssel, friss vízre, vérerek beszűkülése, dehidratáció okozza, koleszterin lerakódásokat, szívi artériákban, test krónikus, egyszerű víznek, test vízért, test belsejében, fájdalmat termelő, további veszélyeket, kríziskiáltásait, izomrostfájdalom, dehidratációval, dehidratációról, megszabaduljunk, megerőltetéssel, melléktermékeit, aszályprogramja, nagyközönséghez, székrekedéssel, jelentőségével, melléktermékek, idegvégződések, dehidratációra, megmutatkozni, megemelkedett, batmanghelidj, lerakódásokat, összetételére, nyilvánvalóan, fibromyalgia, dehidratáció, szenvedésnek, időközönként, amerikaiakat, egészségügyi, fájdalmainak, szívrohamnak, idegsejteket, fájdalmaknak, mechanikáját, betegségeket, fájdalmaktól, orvosságokat, területekről, elhalkítják, területeken, orvoslásban, rendelkezik, veszteségét, működésének, fájdalomnak, társadalmon, beszűkülése, szívizmokba, artériákban, kezelésében, fiziológiai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 1169
  • e Hónap: 12183
  • e Év: 118327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.