Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy kis vidámság: 25 zseniális Hofi Géza idézet
  2016-12-31 20:46:42, szombat
 
   
  Egy kis vidámság

25 zseniális Hofi Géza idézet
1. A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.
2. -Hát veled mi van, hogy vagy?
-Miniszter lettem.
-Miniszter?
-Igen! Tengerészeti miniszter!
-Tengerészeti? Hát te hülye vagy, nincs is tengerünk!
-Géza, te vagy a hülye! Hát van népjóléti miniszter is!
3. Figyelj, haver! Kis focistám! Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? Öhöm. Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?
4.A fociban az a lényeg, hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad.
5. Politikusok. Tudod, ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből!
6. Mi az: Negyven kiló és legel?
Jövőre Te!
7. -Te képzeld, a feleségem krumplipürét akart csinálni a rántott húshoz, de amikor kiment a kamrába krumpliért, összeesett, és meghalt.
- És te, mit csináltál?
- Há' rizst.
8. -Te, és ti a feleségeddel hogyan csináljátok? Te vagy felül?
- Nem, úgy tériszonyom van.
- S alulról?
- Úgy meg fulladok.
- S oldalról?
- Úgy meg nem látom a tévét.
9. Józsi bácsi a szemésznél:
-Józsi bácsi! Rég láttam!
-Ja, régen én is.
10. Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma: kettő.
11. A korrupció az, amiből mi kimaradunk.
12.Én elszabtam,
te elszabtad,
ő elszabta,
mi elszabtuk;
ha elszabtuk,
hát elszabtuk,
utólag már szabhatjuk.
13. Ezekhez képest a ház nélküli csiga gerincoszlop...
14. Te figyelj, a te feleséged hogy szeretkezik? - Van, aki dicséri, van aki nem...
15. Ott van a Nagy Kínai fal .... Érdekes, a kis kínai az meg nem mindig fal.
16. -Te figyelj, haver. Magyarországon jobb lett az élet!
-Tényleg?
-Nem, de képzeld el.
17.
18. Az élet olyan, mint a motor. Be kell rúgni, másként nem megy.
19. Anyósom fekszik az ágyon: - .Jaaaaj. ...Meghalok... Egy pók mászik a plafonon...
- Anyuka! Egyszerre csak egy dologgal tessék foglalkozni!
20. Az igazságból elveszett az "i".
21. "A választás végén az egyik nagy politikus, már nem ismerni, de az a nagy politikus azt mondta, tévé, nyilvános, egyenes adás. Nagyon európai hangon azt mondta, hogy "Minket legyőztek, gratulálunk az ellenfeleinknek." Erre a másik: "Nana, nana! Minket nem győztek le, csak kevesebb szavazatot kaptunk!" Ötlet! Ha ezt drága anyámnak elmondhattam volna, hogy "Anyucikám, én az érettségin nem buktam meg, hanem csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy!"
22. Útban a Bahamákra
- Etensön-etensön! Nó szmóking plíz!
- Mit mond?
- Lengén kell öltözni, mert kurva meleg lesz.
- Etensön-etensön!
A szigetek lakosságának 70%-a AIDS-es, 30%-a asztmás.<
- Mit mond?
-Aki köhög, meg lehet dugni.
23. Isten, Haza, család
Az Isten se megy addig haza, amíg otthon van a család.
24. Az volt a baj, hogy az első két gól hamar jött. Ühüm. Mihez képest? Ugyanis: amikor a bíró beveszi a szájába, az nem azért van, mert jó a sípnak, hanem onnantól az már a mérkőzés, tudod?
25. "Bolond is lennék normálisnak lenni."

A MI HIMNUSZUNK MÁS , MINT A TÖBBI ...
A Himnuszról:

193 éves Nemzeti HIMNUSZUNK

193 éve, 1823. január 22-én írta le Kölcsey Ferenc Himnuszunk szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg.

Gyönyörű költői mű e 64 sor.

A tudós irodalomtörténészek azonban nem túl gyakran emlegetik, hogy valójában miért is más ez, mint sok európai ország himnusza.

Mindjárt válaszolok rá - három példával is:

A németek például a Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt kezdetű szöveget ma már nem éneklik. A második világháború után - mondjuk így - a győztes Európa tiltakozott e megfogalmazás ellen, mert e szöveg ugyebár annyit jelent, hogy Németország mindenek feletti, mindenek felett áll - az egész világon. Megmaradt Haydn gyönyörű zenéje és ma, az eredeti himnusz-vers harmadik szakaszát éneklik a németek. - Bármily hihetetlen is, de csak 1991 óta.

A Szovjetunió himnusza a soha nem létező szabadságot az emberiség legnagyobb pusztítóit, Lenint és Sztálin éltette évtizedeken át. A mostani Oroszországnak - mondjuk így a jogutódnak - csupán 10 esztendős a himnusza.

A franciáké, az úgynevezett La Marseillaise - a vérben álló harcról szól és fegyverbe hív.

E rövidke európai példákat csak azért hoztam ide, hogy lássuk a legfontosabbat. Azt ugyanis, hogy a mi Himnuszunk nem éltet királyt, uralkodót, nem himnusza még a honszerző Árpádnak sem, az ország építő IV. Bélának úgyszintén nem, de még a diadalt diadalra halmozó Mátyást sem dicsőíti. A mi Himnuszunk az évszázadokon át szorongatott, kétségbeesett nép IMÁDSÁGA a mi megtartó Istenünkhöz. Az irodalom tudós művelői tehát gyakran felejtik el - így emlegetni e csodálatos
64 sort. Tehát, hogy ez IMÁDSÁG: Isten áldd meg a magyart!

Amíg nem volt Kölcsey Himnusza, addig is volt a magyarságnak összetartó, kollektív imádsága, a nép ajkán őrzött énekekkel. Nem minden időszakban, nem mindig azonos belső erővel, hiszen pl. az elmúlt század diktatúrái / 1919-re gondolok és az 55 évig tartó magyar bolsevizmusra / tűzzel-vassal irtottak mindent, ami nem a parancsszó ideológiája szerint született. De mondom: voltak a nép ajkán őrzött énekek, pl. a Boldogasszony Anyánk, a Csíksomlyói Szűz Mária (A székelyek régi nemzeti imádsága), később a Székely Himnusz / ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk /, a reformátusok 90-ik zsoltára: "Te benned bíztuk eleitől fogva", vagy az evangélikusok "Erős vár a mi Istenünk"
kezdetű Luther éneke.

Tehát mindig az Isten segítségét, áldását kértük harcaink elcsüggedésünk, elnyomatásaink nehéz éveiben, vagy balsors tépte évtizedeink alatt.

Ilyen Himnuszt tehát egyetlen európai nép sem mondhat magáénak, mint amilyet nekünk hagyott örökül a 33 éves Kölcsey, a szatmárcsekei szoba csendjében. A Nemzeti Múzeumban őrzött kéziratban csak egy-egy parányi javítás látható, tehát szinte ömlött a tolla alól e felséges 64 sor.

Sajnos mindmáig nem védi az Alkotmány nemzeti imádságunkat, pedig rátört a sorokra maga Rákosi is az 50-es évek elején mondván: az mégsem lehet, hogy a dolgozó nép Himnusza, vagy bármely ünnepség az Isten nevével kezdődjön. Alattomos terve céljából magához kérette Kodály Zoltánt azzal a felszólítással, hogy írjon másikat, a szocializmushoz illőt. Kodály rövid választ adott az élet és halál diktátorának. Ezt mondta: Jó a régi. Kodály a fejével játszott ebben a percben, de akkor Ő már Kodály Zoltán volt, a magyar zenekultúra és művelődés világszerte megkérdőjelezhetetlen tekintélye.

Rákosi nem nyugodott. Illyés Gyulát is magához intette, aki akkor a költészet, a haladó magyar gondolkodás legnagyobb vezéreként volt számon tartva itthon is, külhonban is, különösen Franciaországban.
Írjon egy új Himnusz szöveget, mondta Rákosi, majd keresünk hozzá zeneszerzőt. A felszólításra Illyés ennyit válaszolt csupán: meg van az már írva.

Miért fontos ma, hogy a hamar árvaságra jutó, betegségekkel küzdő, Kölcsey mit hagyott ránk e nemzeti imában?

Azért fontos, mert a Himnusz megírásának napját január 22-ét 1989 óta a Magyar Kultúra Napjának mondjuk ugyan - ám a magyar művészetek, a kultúra a szemünk előtt silányul el vagy hever romokban.

Ez az állapot kiállásra, kitartásra, s ha kell kiáltásra kell, hogy kényszerítsen minden jóérzésű, gondolkodó embert, a magyar értelmiséget pedig kötelezően.

Mert látható módon megszűnt a tudás, a kultúra, az ifjúság oktatása és az Istenhit közötti sok évszázados, megbonthatatlan egység. Ez, amit mondok nem vallási, és még kevésbé templomi kérdés. Mert ott, ahol az iskolaügy, tehát a jövő nemzedékének oktatása, nevelése csak tantervi, tantermi feladat vagy egyszerűen csak munka vagy pénzkérdés - ott ezt az első számú nemzeti feladatot - elárulták!

OTT, ahol nem a magyar nyelv és történelem a legfontosabb tárgy, ott a jövő sírját ássák a nemzetoktatást eláruló politikusok.

OTT, ahol iskolákat zárnak be, vagy síneket szednek fel politikai parancsra - mindegy, hogy milyen indokkal - ott, azokon a helyeken temetők lesznek. Ha hagyjuk.

OTT, ahol oly módon bomlik fel rend, hogy tanárverést látunk a képernyőn, ott, a kisebbség törvénytelensége tobzódik a többség felett egy - állítólagos jogállamban. Olyan kisebbségé, amely a Kárpát-medencében az elmúlt 6 évszázad alatt nemhogy egy templomot vagy iskolát, de még egy önsegélyező alapítványt sem tudott létrehozni magának, legjobb szándékú vezetőinek erőfeszítésével sem.

OTT, ahol a tovább tanuló gyerek miatt a családoktól elvesznek és nem adnak nekik, ott szellemi tolvajok járkálnak közöttünk és a társadalom legfontosabb sejtje a család ellen intéznek, előre megfontolt, sátáni támadást.

OTT, ahol az emelkedő árak ellenére - lassan SEM tud szaporodni a családi könyvtár - csak és kizárólag a CD-k és DVD-k - ott már a globalizmus ütött tanyát. És úgy lesz, miként a globalisták szeretnék:
lassan elvész a Pál utcai fiúk, a Robinson, Fekete István Tüskevára, Vörösmarty, Petőfi, Kölcsey, Arany költészete, Jókai száz meg száz felejthetetlen hőse. Ott apránként le lehet majd tagadni Móricz Zsigmondot, s hogy egyáltalán élt Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Német László vagy Kányádi Sándor.

OTT, ahol az orvost, a rendőrt, a papot az éppen uralkodó hatalom nem fizeti meg kellő megbecsülés mellett ott a nemzetet a tekintélynélküliség barbár útjára akarják lökni.

És cselédsorba a 21-ik században.

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, Téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

Mert, ha nem így tesszük, úgy némaságunkkal és bénaságunkkal hitelessé tesszük valamennyi, galád mozdulatukat.

A Magyar Kultúra Napján, csodálatos nemzeti közbenjáró imádságunk születésének évfordulóján tehát szomorúsággal kell megállapítanunk,
hogy:

Magyarország bajban van!

S legelsőül azért, mert 93 ezer négyzetkilométeres ország az egyetlen a világon, amely saját országával van körülvéve.

Magyarországot - viharos, ám gyönyörű történelmével, máig példát adó kultúrájával, évszázadok óta a mai napig csodált művészetével - a jövő magyar generációjának kell átadnunk.

Mert Magyarországot, a mi Hazánkat, csupán megőrzésre kaptuk elődeinktől.

Magyarországot tehát meg kell menteni!

Kölcsey szavaival kérjük ezt, Himnuszunk utolsó versszakával:

Szánd meg Isten a magyart, kit vészek hányának, Nyújts feléje védő kart tengerén kínjának, Balsors, akit régen tép, hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt
Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Címkék: törvénytelensége, franciaországban, szocializmushoz, erőfeszítésével, megállapítanunk, megbonthatatlan, ellenfeleinknek, legfontosabbat, felejthetetlen, oroszországnak, felszólítással, elcsüggedésünk, magyarországon, elnyomatásaink, nemzetoktatást, magyarországot, generációjának, szatmárcsekei, megfogalmazás, evangélikusok, történelmével, betegségekkel, szomorúsággal, kényszerítsen, felszólításra, kétségbeesett, némaságunkkal, bolsevizmusra, boldogasszony, bénaságunkkal, születésének, versszakával, nemzedékének, kultúrájával, legfontosabb, marseillaise, legjobban szétosztva, kicsivel több, feleségem krumplipürét, rántott húshoz, kamrába krumpliért, feleségeddel hogyan, élet olyan, dologgal tessék, igazságból elveszett, választás végén, egyik nagy, ötöshöz hiányzott, szigetek lakosságának, bíró beveszi, németek például, második világháború, Hofi Géza, Jövőre Te, Nagy Kínai, HIMNUSZUNK MÁS, MINT TÖBBI, Nemzeti HIMNUSZUNK, Kölcsey Ferenc Himnuszunk, Erkel Ferenc, Megmaradt Haydn, Kölcsey Himnusza, Boldogasszony Anyánk, Csíksomlyói Szűz Mária, Székely Himnusz, Erdélyt Istenünk, Ilyen Himnuszt, Nemzeti Múzeumban, Kodály Zoltánt, Kodály Zoltán, Illyés Gyulát, Magyar Kultúra Napjának, Fekete István Tüskevára, Móricz Zsigmondot, Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Német László, Kányádi Sándor, Wass Albert, Magyar Kultúra Napján, Mert Magyarországot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Színes füst  Facebookon kaptam  Új hét, új remények -Kétszázha...  ADVENT 2. vasárnapja  Karácsonyfa  Png nő  Barátság  Harmónia......  Szép hétvégét kívánok ! ......  Jó reggelt  Barátság  Kislány hóemberrel  Karácsonyi gömbök  Rózsa fa  Barátság  Barátság  Karácsonyi dísz  Facebookon kaptam  Emlékszel - e rá . . . ?  Mai harmónia kártyám  Téli kép  Először boldog akartam lenni.....  Facebookon kaptam  A győztes csapatban  Téli kép  Facebookon kaptam  Advent 2  Barátság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Retro karácsonyi lapok  Hiányzol  Ülj le egy percre.....  ...akiket az igazságért üldözn...  Vízcseppes rózsa  Hóemberek  Facebookon kaptam  Téli kép  Az emberek a sötétben mihez ke...  Csodás napot  Szabadi Lívia: A várakozás ide...  Szèp estét  Karácsonyi giffek  Barátság  Téli kép  Kellemes új hetet  1000. érmet úszásban Hosszú Ka...  Karácsony  Virágos csendélet  Téli képek  Hóemberek  Epres csoki  Virágos csendélet  Kislány hóemberrel  Két gyertya ég  Facebookon kaptam  Emlékszel - e rá . . . ?  December  Hiányzol  Facebookon kaptam  Hóember  Facebookon kaptam  Png nő  Szép hétvégét kívánok ! ......  Téli képek  Méz és fahéj... Ugye mindenkin...  Facebookon kaptam  Retro orosz viccek  Kellemes kávézást!  Viccek  Téli kép  Kellemes kávézást!  Karácsonyi dísz  Facebookon kaptam  Naplemente  Barátság  Kávé szünet  Facebookon kaptam  Évszakok  Szánkozó cicák  Facebookon kaptam  Szép hétvégét kívánok ! ......  Téli kép  Rózsa csokor dobozban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Barátság  Pablényiné Piroska Karácsony...  Emlékszel - e rá . . . ?  Az emberek a sötétben mihez ke...  Barátság  Kellemes kávézást!  Barátság  Barátság  Domonkos Jolán versei  Facebookon kaptam  Csikis  Barátság  Hóember  Karácsony éjjelén 
Bejegyzés Címkék
legjobban szétosztva, kicsivel több, feleségem krumplipürét, rántott húshoz, kamrába krumpliért, feleségeddel hogyan, élet olyan, dologgal tessék, igazságból elveszett, választás végén, egyik nagy, ötöshöz hiányzott, szigetek lakosságának, bíró beveszi, németek például, második világháború, győztes Európa, egész világon, eredeti himnusz-vers, emberiség legnagyobb, mostani Oroszországnak, vérben álló, honszerző Árpádnak, ország építő, diadalt diadalra, irodalom tudós, magyarságnak összetartó, elmúlt század, parancsszó ideológiája, székelyek régi, reformátusok 90-ik, szatmárcsekei szoba, tolla alól, sorokra maga, 50-es évek, mégsem lehet, szocializmushoz illőt, fejével játszott, magyar zenekultúra, haladó magyar, felszólításra Illyés, hamar árvaságra, magyar művészetek, szemünk előtt, állapot kiállásra, magyar értelmiséget, ifjúság oktatása, jövő nemzedékének, első számú, magyar nyelv, legfontosabb tárgy, jövő sírját, nemzetoktatást eláruló, helyeken temetők, kisebbség törvénytelensége, többség felett, templomot vagy, önsegélyező alapítványt, tovább tanuló, családoktól elvesznek, társadalom legfontosabb, család ellen, emelkedő árak, családi könyvtár, globalizmus ütött, globalisták szeretnék, éppen uralkodó, 21-ik században, jövő magyar, törvénytelensége, franciaországban, szocializmushoz, erőfeszítésével, megállapítanunk, megbonthatatlan, ellenfeleinknek, legfontosabbat, felejthetetlen, oroszországnak, felszólítással, elcsüggedésünk, magyarországon, elnyomatásaink, nemzetoktatást, magyarországot, generációjának, szatmárcsekei, megfogalmazás, evangélikusok, történelmével, betegségekkel, szomorúsággal, kényszerítsen, felszólításra, kétségbeesett, némaságunkkal, bolsevizmusra, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 15 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1050
  • e Hónap: 7189
  • e Év: 288226
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.