Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Pilis-rejtély; Piramisok a Pilisben (is)?!
  2017-02-10 22:48:07, péntek
 
   
  Pilis: rejtélyek, kérdések, összefüggések - 1. rész (2017.02.10.)

A Pilis-rejtély; Piramisok a Pilisben (is) ?!

A Mentsük meg a Pilist! mozgalomhoz kapcsolódóan egy sorozatot indítok el,
mely a Pilissel és a Pilist övező rejtélyekkel,
a felmerülő kérdésekkel és az egyes kérdéskörök közötti összefüggésekkel foglalkozik.
A sorozat 1. része a Pilisben található piramisokat mutatja be.
Maga az írás még 2012. szeptember 19.-éről kelteződik. A szerző B. Klári.
A petíciót pedig az alábbi linkre kattintva tudod elérni és aláírni: Link

Szalay György Sándor

A Pilis-rejtély; Piramisok a Pilisben (is) ?!

Varázslatos előadáson voltam ma az Isteni Minőség Holisztikus Központban.
Váry István beszélt a már-már legendás Pilisszántón talált keresztes kőről, és a hozzá kapcsolható jelentéstartalomról, ami a teljes Pilis (és Börzsöny) energetikai lenyomata pontosan a Kabbala ábrázolásnak megfeleltethető módon.
A Kabbala nem kisajátítható tudás, mint ahogy nem lehetne az a Dávid csillagnak ismert Isten jele sem.
Ez csak a kiindulási helyzet, mivel mindebből további célok és lehetőségek adódhatnak a Fényutas "serkentésre".
A sorozat kéthetente keddenként folytatódik, hamarosan küldöm az ismertetőt. Aki eljön (elérhető 500 forintos áron!), nem bánja meg.

B.J.
(B.J. = Benke József)

Pilis - rejtély

Forrás: Link
Eredeti forrás: Link
2012. szeptember 19., szerda
Link

Három piramis a Pilisben...
Piramisok a Pilisben?

Írta | B Klári

Természeti szépségei mellett e főváros melletti hegységet számos érdekes történet vagy épp misztikusabb felvetés teszi vonzóvá. A régmúltból áthagyományozódva hazánk egyik legmágikusabb, legtitokzatosabb táját tiszteljük ma is a Pilisben.

A Dalai Láma néhány évvel ezelőtti látogatása óta tudjuk, van itt valami egészen rendkívüli, ami nem csupán kis hazánknak jelent sokat, hanem az egész Földnek: rendkívül erős energiamezők elhelyezkedése jellemzi.

A furcsa, kozmikus hely a magyar nép történelmében is jelentős szerepet töltött be, egyes nézetek szerint az Árpád-kori Ős-Buda is ezen a területen helyezkedett el, és az egyetlen magyar - 1250-es - alapítású szerzetesrend tagjai is itt emeltek kolostort maguknak. Ezért újabbnál újabb romokat, maradványokat fedeznek fel, a legújabb feltételezések szerint pedig a hegyek három piramist rejtenek.

A 90-es évek közepén megjelent Robert Bauvall: Orion rejtély című könyve. Az íróról annyit kell tudni, hogy annak a Graham Hancocknak a csapatába tartozik, aki a világon az egyik legnagyobb név az emberiség őstörténet-kutatásában. (Jel és pecsét, Istenek kézjegyei)

Bauvall arra jött rá, hogy azt egyiptomi gízai fennsíkon található piramisokat az Orion csillagkép mintájára építették. Ez akkor nagy vihart kavart a világban, évekig tiltakoztak ellene, de 2000 közepére már odáig jutottak az egyiptológusok, hogy - ugyan még kétkedve - de megemlítették tudományos írásokban.

Ez a könyv teljesen lenyűgözött. Nekem, aki Egyiptom-őrült voltam, mindent megmagyarázott. Egyébként teljesen egyértelműen látható, hogy fedésben van a kettő, de az egyiptomi mitológia, a csillagmítosz is kell a megértéséhez.

Évtizedek óta tudjuk, hogy ezekbe a piramisokba nem temetkeztek. Ez magyarázza meg, hogy itt épp nem a halál utáni, hanem az előtte levő időszakról, az életről volt szó. Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, ezek a piramisok beavató szerkezetek voltak, általuk csillag-energiákhoz lehetett hozzájutni. Egyfajta magasabb rezgésszámot idéztek elő abban a személyben, akit oda befektettek. Természetesen itt nem egyszerű alattvalókról, hanem uralkodókról volt szó. Miért kellett beavatni az uralkodókat? A hercegeket vagy a királyfiakat, ez a beavatás alakította olyan személlyé, akiből szakrális uralkodó lehet. Hogy képesek legyenek isteni energiákat befogadni. Ezekhez különböző szertartásokra volt szükség.

Honnan indult a Pilis-rejtély?

1998-ban én már rengeteget járkáltam a Pilisben. Túráztunk, Dobogókőre, a Rám-hegyre, mértük az energiákat. Szent-György vonalakat találtunk mindenhol. Ennyi Szent-György vonal a világon nincs sehol, mint amennyi a Pilisben.
98.08.08-án a Velencei tónál nyaraltunk, és a pákozdi Pogánykőhöz kirándultunk. A Pogánykő ezredéves áldozóhelynek, ősi kultuszhelynek számít. Nem is vettük észre, de véletlenül ufókat fotóztunk. Csak egy héttel később, amikor előhívtuk a fotókat, akkor derült ki.

Én állok fenn a Pogánykő tetején a fejem felett az égen a két idegen "űrhajó". Ez a pillanat volt az, ahonnan a Pilis-rejtély ügy indulását számítom. Mintha minden felgyorsult volna ezt követően. Nem sokkal ezután ültünk az asztalnál, előttünk a Pilis térkép nyitva feküdt. Ahogy bámultam a térképet, egyszer csak egy részlet kiugrik a szemem elé. A három hegy Dobogókőnél. Hát ennek a három hegynek épp olyan a fekvése, mint a három piramisnak felülnézetből. Melyik három? A Magashegy, a Rám-hegy és az Árpádvár.
Link

Eddig is néztük a térképet, csak soha nem tűnt fel. Gyorsan összekötöttem őket, a szögeket is pontosan bemértem, majd ezt követően összevetettem az egyiptomi három nagy piramissal őket. Minden tökéletesen egyezett.

Három hegy egyezik a három piramissal, a három piramis meg a csillagkép három pontjával. A kör szépen bezárul, a csillagkép a Pilis három hegyével is fedésben van. Mit jelent nekünk ez a csillagkép, amit az egyiptomiak Osirisszal, a mai kor Orionnal, a magyar őshagyomány Nimród királyunkkal azonosít?
Ebből indul el az én Pilis-kutatásom, ami Pilis-rejtély címen fut. A címe az Orion-rejtélyre utal vissza, hiszen alaplökést ez a könyv adta. Rájöttem, ezen a szálon kell elindulni és nagyon hamar összeállt a teljes csillagképi rendszer.
Vajon mit akar ez az egész jelenteni? Miért pont a Pilisben, ezen az egykor elzárt területen van, mit jelent a csillagkép?
Hamarosan összeállt egy a történelemmel is összefüggésbe hozott rendszer. Aztán persze ez bővült tovább, előkerültek a rejtélyes - Nazca-vonalszerű - ábrák a Pilisben, amelyek szintén az őstörténetünk, őshagyományunk nagyon fontos területeire figyelmeztetnek bennünket.
Link

Egészen pontosan a Pilisnek létezik három gúla alakú, mesterségesnek tűnő csúcsa, az úgynevezett Pilis-hármas: az Árpád-vár, a Rám-hegy és a Magas-hegy. Elhelyezkedésük is különleges, hiszen az Orion csillagkép méretarányos leképezésének is tekinthetők, és ahogy az egyiptomi piramisok esetében, a legkisebb csúcs itt is a leghalványabb csillagot jelenti.

A piramisok nyomában

A Képes Krónika III. István és Imre királyok koronázását megörökítő rajzainak háttérében abszurd módon piramisok láthatók, holott azok a magyar néphez nem kapcsolható építmények. Ám miért pont a Pilisben kellene ezeket keresni? Amennyiben elfogadjuk azt az elméletet, miszerint az Árpád-ház Ős-Budán székelt, akkor a koronázási helyszínek egyértelműen itt lehettek.

A pálos rend a kolostorait kivétel nélkül a Dobogó nevű szakrális települések közelében építette fel - Dobogókő, Dobogó-tető, Dobogó-bérc -, a Pilis-hármas környékén pedig számos kolostormaradvány található, melyek közül négy mértani pontossággal megfelel az Orion többi csillagának. Az elmélet szerint a piramisok a terület alatt húzódó járatok által a kolostorokkal lehettek összeköttetésben.

A pálosok fő céljuknak a pogány értékek megőrzését tekintették, így pedig titok övezi apiramisok feladatát, hiszen egy csillagkép ilyen pontos leképezéséhez magas szintű csillagászati és mérnöki tudásra volt szükség. Vajon spirituális célokra használták az építményeket, vagy a pogány értékek őrzői voltak? Semir Osmanagić, a boszniai piramisok kutatója szerint a Balkán és a Kárpátok térsége olyan ősi kultúra hordozója, melynek ezen pontok is szerves részét képezhetik. Bár egyelőre csak önkéntes kutatók próbálják megfejteni a gúla alakú csúcsok rejtélyét, sokak szerint a jövőben komolyabb vizsgálatok kezdődhetnek meg.

Túrák a környéken

Bár a kirándulók egy része szerint a különleges építmények körvonalai ma is kivehetők, ez nem mindenki számára egyértelmű, ugyanakkor a Rám-hegyen rábukkanhatsz egy megdöbbentően szabályos, gúla alakú romra, mely a téma kutatói szerint alátámaszthatja a piramisok elméletét.

Ha pedig a Pilisben barangoltok, a gúlák kutatása mellett mást is érdemes megnézni, hiszen szebbnél szebb természeti kincseket rejtenek a túraútvonalak. Ha érdeklődsz az ezotéria iránt, a Dalai Láma által megszentelt Dobogókő biztos magával ragad, ha az aktívabb túrákat szereted, a Rám-szakadék állít megfelelő kihívás elé, a Holdvilág-árok pedig szokatlan természeti formáival gyönyörködtet.

Kőkápolna a Pilisben

Az ország egyik legszebb panorámája a legmagasabb csúcsról, a Prédikálószékről tárul eléd, melyet Dobogókőről is megközelíthetsz, vagy egy kalandosabb útvonalon, a Rám-szakadék felől. Innen ráláthatsz a Dunakanyarra, Visegrádra és a Börzsöny vonulataira is.

De akármelyik úti célt választod is, a Pilis mindenképpen változatos, gyönyörű látványt tár eléd ma is.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: összefüggésekkel, legtitokzatosabb, összeköttetésben, prédikálószékről, elhelyezkedésük, megfeleltethető, alátámaszthatja, megközelíthetsz, figyelmeztetnek, kultuszhelynek, feltételezések, megmagyarázott, szertartásokra, őshagyományunk, mesterségesnek, egyiptológusok, elhelyezkedése, legmágikusabb, gyönyörködtet, alattvalókról, túraútvonalak, történelmében, leképezésének, őstörténetünk, összefüggésbe, felülnézetből, összevetettem, áldozóhelynek, összefüggések, leghalványabb, történelemmel, kisajátítható, természetesen, kolostorokkal, rábukkanhatsz, csillagászati, sorozatot indítok, felmerülő kérdésekkel, egyes kérdéskörök, petíciót pedig, alábbi linkre, már-már legendás, hozzá kapcsolható, teljes Pilis, kiindulási helyzet, sorozat kéthetente, régmúltból áthagyományozódva, egész Földnek, területen helyezkedett, egyetlen magyar, legújabb feltételezések, hegyek három, Szalay György Sándor, Isteni Minőség Holisztikus Központban, Váry István, Benke József, Dalai Láma, Árpád-kori Ős-Buda, Robert Bauvall, Graham Hancocknak, Ennyi Szent-György, Képes Krónika III, Árpád-ház Ős-Budán, Semir Osmanagić,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  Még él... Annyira szeretném ha...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes kávézást  Hála  Szagosmüge és a vese  Zsoltárok  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Hallgatás  Miközben kétségbeesetten hajsz...  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Facebookon kaptam  Április  A költészet a legboldogabb és ...  Nő tulipán csokorral  Esti kép  Keresztyén ima  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  6296 az új fertőzött, elhunyt...  Mai harmónia kártyám  Ünnepeljük a magyar költészete...  Változás és megújulás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erzsébet és Fülöp.......  Facebookon kaptam Krisztinától  A KÖLTÉSZET NAPJÁRA! Hegedüs G...  Áprilisi tréfa  Facebookon kaptam  Levél József Attilához /Mentov...  Aranyosi Ervin: Úgy szeretnék....  Erzsébet és Fülöp.......  Április 11 A költészet napja  Április  Kökényvirágtea gyógyhatásairól  Facebookon kaptam Krisztinától  A fagyöngy és a vérnyomás  Márai Sándor naplója  6296 az új fertőzött, elhunyt...  Tavaszi kép  A csalán gyógyhatásairól  Itt vagyok most, jó Uram  Zsoltárok  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hallgatás  Áprilisi tréfa  Hallgatás  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Van úgy "Van úgy,...  Hála  Hálátlanság  Zsoltárok  Hála  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miközben kétségbeesetten hajsz...  Tavaszi kép  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Miközben kétségbeesetten hajsz...  Facebookon kaptam  Zsoltárok  Szagosmüge és a vese  Szagosmüge és a vese  Hála  Tavaszi kép  Jó reggelt szép napot  Sexy nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Radnóti Miklós költő  Április 11 A költészet napja  Facebookon kaptam  Ady Endre  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  Baryt és dolomitkristály  Facebookon kaptam  Tulipànok  Facebookon kaptam  Hála  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Hallgatás  Ady Endre  Márai Sándor naplója  Még él... Annyira szeretném ha...  Png rózsa csokor  Költészet napja ápr.11  Nagy László - Ki viszi át a Sz...  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
sorozatot indítok, felmerülő kérdésekkel, egyes kérdéskörök, petíciót pedig, alábbi linkre, már-már legendás, hozzá kapcsolható, teljes Pilis, kiindulási helyzet, sorozat kéthetente, régmúltból áthagyományozódva, egész Földnek, területen helyezkedett, egyetlen magyar, legújabb feltételezések, hegyek három, 90-es évek, íróról annyit, csapatába tartozik, egyik legnagyobb, könyv teljesen, egyiptomi mitológia, halál utáni, előtte levő, életről volt, piramisok beavató, hercegeket vagy, beavatás alakította, világon nincs, pákozdi Pogánykőhöz, héttel később, fejem felett, pillanat volt, részlet kiugrik, három hegy, három hegynek, három piramisnak, egyiptomi három, három piramissal, három piramis, csillagkép három, egyiptomiak Osirisszal, magyar őshagyomány, könyv adta, szálon kell, teljes csillagképi, egész jelenteni, egykor elzárt, úgynevezett Pilis-hármas, egyiptomi piramisok, legkisebb csúcs, leghalványabb csillagot, piramisok nyomában, magyar néphez, koronázási helyszínek, pálos rend, kolostorait kivétel, elmélet szerint, terület alatt, kolostorokkal lehettek, pogány értékek, csillagkép ilyen, boszniai piramisok, gúla alakú, jövőben komolyabb, része szerint, különleges építmények, megdöbbentően szabályos, téma kutatói, piramisok elméletét, gúlák kutatása, ezotéria iránt, aktívabb túrákat, ország egyik, legmagasabb csúcsról, kalandosabb útvonalon, összefüggésekkel, legtitokzatosabb, összeköttetésben, prédikálószékről, elhelyezkedésük, megfeleltethető, alátámaszthatja, megközelíthetsz, figyelmeztetnek, kultuszhelynek, feltételezések, megmagyarázott, szertartásokra, őshagyományunk, mesterségesnek, egyiptológusok, elhelyezkedése, legmágikusabb, gyönyörködtet, alattvalókról, túraútvonalak, történelmében, leképezésének, őstörténetünk, összefüggésbe, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 87
  • e Hét: 462
  • e Hónap: 2598
  • e Év: 62134
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.