Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Feltaláló magyarok
  2018-04-08 16:52:09, vasárnap
 
  Feltaláló magyarok

Ilyen szellemesen még nem üzentük meg a világnak, mennyi mindent köszönhet a magyaroknak!

A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és azon fellelkesülve eltökélte magában, hogy a mai napon csupa olyan dolgot vesz majd igénybe, amit magyar feltalálók ötleteinek köszönhet az emberiség.

Kezdetnek fogott egy golyóstollat (Bíró László találta fel, 1931-ben), felrótta egy árkus papírosra csupa nagybetűvel, hogy TALÁLÉKONY MAGYAROK!, majd egy mágnessel a hűtőgépre (Szilárd Leó, 1929) tapasztotta az emlékeztetőt.

Ezek után az ablakhoz lépett, és csupán azért, hogy elhatározásához hű maradjon, egy kétcsövű vadásztávcsővel (Petzvál József, 1840) átkukkolt a szomszédba, ahol sajnos éppen nem öltözködött a szomszéd asszony. Amúgy is köztudomású, hogy a magyar nők a legszebbek a világon, bár nem tudni, pontosan ki és mikor találta fel őket.

Ekkor előszedett egy doboz gyufát, melyet a cipőtalpán már nem tudott meggyújtani, mint a vadnyugati filmek sztárjai, ezért kapta a biztonsági gyújtó nevezetet (Irinyi János, 1836). Rágyújtott egy cigarettára, melyet ugyan nem a magyarok találtak fel, hanem egy japán hiedelem szerint maga az ördög, de azért roppant jól esik a nap kezdetén, amikor a magyar ember, és az ember úgy általában még frissen kapja a vérét felkorbácsoló nikotin-ingert.

Nehéz huszonnégy óra állt előtte, tudta jól. Kicsit nézegette a hologramos matricát (Gábor Dénes, 1947) egy nemrégen ajándékba kapott CD tokján, majd bárminemű egészségkárosodás megelőzése céljából, és persze hazafias okokból beszedett egy bikadózisnyi C-vitamint (Szent-Györgyi Albert, 1931), abból baj nem lehet. Telefonált egyet a vezetékes telefonjáról, abban a jóleső tudatban, hogy a telefonközpont ötletét is magyar agy szülte (Puskás Tivadar, 1878). Automata fényképezőgépével (Mihályi József, 1938) lekattintotta a szomszédasszonyt ruhában, ez is több, mint a semmi. Betette lágy anyagú kontaktlencséjét (Győrffy István, 1959), ami járt némi kellemetlenséggel, hiszen nem volt szemüveges, és most is csak a hazája iránti tiszteletből helyezte szemgolyójára ezt a zavaró műanyag hártyát, mely némiképpen elbizonytalanította látását és térérzékelését.

Játszott egy kicsit a computerén (Neumann János, 1944), mégpedig a hipermodern háromdimenziós szemüveg segítségével, melyet élete kockáztatásával lopott el egy kutatóintézetből (Rátai Dániel, 2010). Ki mondta, hogy könnyű lenne egy igazi hazafi élete?

Ezután kirakta a Rubik-kockát, ha nem is rekorderedménnyel (Rubik Ernő, 1976), feltett egy bakelitlemezt hagyományos lemezjátszójára, és belenézett a színes tévéje műsorába is, tudva tudván, hogy mindkét találmányt Goldmark Károly Péter jegyeztette be, mégpedig ugyanabban az évben, 1948-ban. Ezek után kinyomtatta excel-táblázatba (Simonyi Károly, 1974) rendezett további tennivalóit, és elégedetten lépett ki az utcára.

Anyagilag nem lévén túlságosan eleresztve, nem látott más lehetőséget, minthogy ellopjon egy újabb évjáratú Ford T-modellt (Galamb József, 1908), és addig furikázzon vele a városban, amíg egy félreeső helyen parkoló dízelmotoros BMW-re (Anisits Ferenc, 1983) nem bukkan. Pár kör után ezt a járgányt is az út szélén hagyta, és hosszan nézegetett be a különböző parkoló autók ablakán, míg egy olyan Chevrolet-t nem talált, amely automata sebváltóval (Bíró László, 1932) volt ellátva. Ezek után már gyerekjáték volt meglovasítani egy riasztóval el nem látott, de amúgy remekül felújított VW-bogarat, melynek szimbolikussá növekedett dizájnja Barényi Béla munkásságának része (1925).

Talán mérsékelten jó ötlet ezek után biciklin menekülni, ám az erős délutáni fények ellenére így juszt is bekapcsolhatta a lámpát működtető dinamót (Jedlik Ányos, 1861). A rendőrök azonban gyorsan elkapták, és legnagyobb szerencséjére egy helikopterbe (Asbóth Oszkár, 1928) tuszkolva szállították el. Miközben hátratekert kézzel vergődött az imbolygó padlón, némi mélabúval arra gondolt, milyen kár, hogy a bilincset nem magyarok találták fel.

A listát fejben végigpörgetve azon is sajnálkozott, hogy a mai napon nem sikerült Pulitzer-díjas újságíróval kezet szorítania (Pulitzer József, 1917), és lemaradt a fényáteresztő üvegbeton látványáról (Losonczi Áron, 2001). Aztán eszébe jutott, hogy még nem egészen esélytelen, és a fedélzeten uralkodó hangzavarban elkezdett csengő hangon szolmizálni, mégpedig a világszerte népszerű zenetanítási technika, a Kodály-módszer vívmányait felhasználva (Kodály Zoltán, 1929).

(Lackfi János írása)




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: kutatóintézetből, szomszédasszonyt, kontaktlencséjét, lemezjátszójára, vadásztávcsővel, elhatározásához, kockáztatásával, háromdimenziós, térérzékelését, telefonközpont, bekapcsolhatta, szimbolikussá, fényáteresztő, lekattintotta, munkásságának, bakelitlemezt, felkorbácsoló, fellelkesülve, végigpörgetve, szemgolyójára, szerencséjére, meglovasítani, reklámfilmet, segítségével, felhasználva, telefonjáról, tiszteletből, zenetanítási, szállították, dízelmotoros, bikadózisnyi, sajnálkozott, hangzavarban, helikopterbe, golyóstollat, emlékeztetőt, magyar ember, reklámfilmet hazájáról, árkus papírosra, ablakhoz lépett, kétcsövű vadásztávcsővel, szomszéd asszony, doboz gyufát, vadnyugati filmek, biztonsági gyújtó, magyarok találtak, japán hiedelem, vérét felkorbácsoló, hologramos matricát, nemrégen ajándékba, bikadózisnyi C-vitamint, vezetékes telefonjáról, Bíró László, TALÁLÉKONY MAGYAROK, Szilárd Leó, Petzvál József, Irinyi János, Gábor Dénes, Szent-Györgyi Albert, Puskás Tivadar, Mihályi József, Győrffy István, Neumann János, Rátai Dániel, Rubik Ernő, Goldmark Károly Péter, Simonyi Károly, Ford T-modellt, Galamb József, Anisits Ferenc, Barényi Béla, Jedlik Ányos, Asbóth Oszkár, Pulitzer József, Losonczi Áron, Kodály Zoltán, Lackfi János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kerüld el az evangélium örömén...  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  A Megváltó szolgálatában  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az engedelmesség miért nem vál...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Reggel van  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Sokan azt tartják  Akik bántanak téged  Png fotel  Szép estét  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Bounty krémes  Szép napot kívánok  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  Hiányzik  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  Egy lelki imádság  képre írva  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Alázat  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Annuska bar...  George Byron - Ahogy itt jár -... 
Bejegyzés Címkék
magyar ember, reklámfilmet hazájáról, árkus papírosra, ablakhoz lépett, kétcsövű vadásztávcsővel, szomszéd asszony, doboz gyufát, vadnyugati filmek, biztonsági gyújtó, magyarok találtak, japán hiedelem, vérét felkorbácsoló, hologramos matricát, nemrégen ajándékba, bikadózisnyi C-vitamint, vezetékes telefonjáról, jóleső tudatban, telefonközpont ötletét, szomszédasszonyt ruhában, hazája iránti, zavaró műanyag, hipermodern háromdimenziós, igazi hazafi, bakelitlemezt hagyományos, színes tévéje, újabb évjáratú, félreeső helyen, különböző parkoló, olyan Chevrolet-t, erős délutáni, lámpát működtető, rendőrök azonban, imbolygó padlón, listát fejben, fényáteresztő üvegbeton, fedélzeten uralkodó, világszerte népszerű, kutatóintézetből, szomszédasszonyt, kontaktlencséjét, lemezjátszójára, vadásztávcsővel, elhatározásához, kockáztatásával, háromdimenziós, térérzékelését, telefonközpont, bekapcsolhatta, szimbolikussá, fényáteresztő, lekattintotta, munkásságának, bakelitlemezt, felkorbácsoló, fellelkesülve, végigpörgetve, szemgolyójára, szerencséjére, meglovasítani, reklámfilmet, segítségével, felhasználva, telefonjáról, tiszteletből, zenetanítási, szállították, dízelmotoros, bikadózisnyi, sajnálkozott, hangzavarban, helikopterbe, golyóstollat, emlékeztetőt, cigarettára, szolmizálni, nagybetűvel, világszerte, látványáról, hipermodern, tapasztotta, öltözködött, hagyományos, jegyeztette, gyerekjáték, lehetőséget, újságíróval, tennivalóit, magyaroknak, elégedetten, meggyújtani, hátratekert, kinyomtatta, szellemesen, mérsékelten, köztudomású, sebváltóval, computerén, vívmányait, furikázzon, vadnyugati, felújított, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 227
  • e Hét: 2075
  • e Hónap: 13089
  • e Év: 119233
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.