Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
visszatekintés, majd előre
  2020-12-13 19:24:40, vasárnap
 
  Pedig jó indult ez az év. Igaz, februárban éreztem valami rejtett idegességet, interjút készítettem a Bécsi Naplónak, hazaszaladtak a lányomék, elmentünk Bécsbe, egy jó kávézóba beültünk Erzsikével. (Ott volt most tél elején a terrortámadás) Szandikámnak megfájdult a füle, s úgy határoztak, hogy hazamennek, az otthoni orvosa nézze meg. Én előtte jöttem meg Buzitáról (Kassa mellől), ahol Gál Sanyinak vittük ki a megjelent Belső Univerzum példányait. Szép könyv lett, én adtam ki és szerkesztettem.
Aztán leszakadt a csillár, készültünk Pistával Bécsbe a március 15-ki ünnepségre. A beszéd is kész volt, parkolók lefoglalva, minden megszervezve. Aztán gyorsan zárt minden ország, nem mentünk sehova.
Megjelent a verseskötetem, Pest üres volt, mikor mentem érte. Elmaradt a költészet napja. Húsvétra nem tudtunk lányomékhoz menni. Digitális tanítás. Az érettségizőimért szorítottam. A szél-járást egy kamion vitte át Győrből a lezárt Szlovákiába.
Elmaradt a májusi pozsonypüspöki szél-járás bemutató, szervezték a könyvhetet Pesten, vállaltam egy Vörösmarty téri dedikációt. A Magyar Katolikus Rádió fél órás műsort készített a verseimből, s egy videoklippet a János kórháznak, amit a Kínai Rádió Magyar adása is felrakott az internetre, s kb nyolcezren hallgattak meg. S megyei könyvtár is gyártott verseimből három klippet egy színésszel, s hívtak az őszi könyvszalonba.
Júniusban kicsi oldás, elmentünk Estreházy Jánosért imádkozni Olmützbe, A mirovi rabtemetőben koszorúztunk, s reméltük, hogy nem szakad le az ég, unokám tud egy kicsit nyaralni nálunk. Tudott. A szeptemberi határzár előtt Prágán át elvittük Drezdába, a másik nagymamához.
Elkezdődött az iskola, Zsóka kevesebbet tanít a piaristáknál, én azt hittem, a maradék két osztályt viszem tovább, de négyet kellett vállalnom, nem volt tanár. Hat órásnak ki is neveztek nyugdíj mellett.Még jó, hogy harmincnégy éve tanítok, így teher ugyan, de nem hiányoztam a bezárásig egy órát sem, s a rutin is megmaradt. Sokat írattak a minisztériumban is a sajtósok, de valóban, van amit én könnyebben megoldok innét.A megyei könyvtárban szerveztek egy könyvbemutatót, ez szép volt, örülök, hogy sikerült. Aztán a Vörösmarty tér után lemondták a Könyvszalont is.
Előtte a Trianon konferenciát Bécsben, amire előadással készültem.
Nyáron megjelent két vaskos könyv a kiadásomban, magyar nyelvet tanulóknak munkatankönyv, akiknek német az anyanyelvük. Ebből tanítanak több helyütt Ausztriában. Határzárak, alig tudtunk eljuttatni Felsőőrre az elsőből. Végül a Nemzetpolitika Államtitkárság a könyvek nagy részét elvitette Pestre, majd elkerül az iskolákba.
Novemberben újabb iskolazár, 108 gyermekem maradt félárva. Készült velem néhány interjú is a verseskötetről, de a Pázmáneumba szervezett bemutatót én mondtam le. Aztán a Szakály Sanyi könyvbemutatóját, amit én moderáltam volna. A novemberi Magyar Napló szépen ismertette a verseskötetemet, s szerepeltem a győri és a soproni televízióban is
Elég volt. Lazítani kell és kicsit leadni a dolgokból. Főként azután, hogy néhány napja volt egy eszméletvesztésem, de szerencsére a lányok életre pofoztak. Az is szerencse, hogy nem engedtem bevitetni magamat a jászberényi kórházba.
A fekete évet tovább satírozta Marcikám betegsége, ami folytán megismerhettük az orvosi felelőtlenség fokozatait, s a multik szutyok bánásmódját.
A jövő év terveiről holnap. Most a szél.járás jövőjét tervezem, s szerencsére el tudtak jönni szerdán Bécsből,s az elmaradt munkákat megbeszéltük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: könyvbemutatóját, érettségizőimért, verseskötetemet, minisztériumban, könyvbemutatót, megismerhettük, szerkesztettem, pozsonypüspöki, verseskötetről, nemzetpolitika, államtitkárság, munkatankönyv, hazaszaladtak, verseskötetem, könyvszalonba, felelőtlenség, terrortámadás, piaristáknál, koszorúztunk, televízióban, megszervezve, rabtemetőben, szandikámnak, videoklippet, megbeszéltük, konferenciát, könyvszalont, ausztriában, szeptemberi, idegességet, szerencsére, lányomékhoz, szorítottam, elkezdődött, könyvtárban, szerepeltem, otthoni orvosa, megjelent Belső, március 15-ki, költészet napja, érettségizőimért szorítottam, kamion vitte, lezárt Szlovákiába, májusi pozsonypüspöki, könyvhetet Pesten, őszi könyvszalonba, mirovi rabtemetőben, kicsit nyaralni, szeptemberi határzár, másik nagymamához, megyei könyvtárban, könyvek nagy, Bécsi Naplónak, Belső Univerzum, Pistával Bécsbe, Magyar Katolikus Rádió, Kínai Rádió Magyar, Estreházy Jánosért, Nemzetpolitika Államtitkárság, Szakály Sanyi, Magyar Napló,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Azért kaptad  Szép estét  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 14  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Borzasztó  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Bársony székben  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Jázmin  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szabó T. Anna - Pitypang  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tavaszi este  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 15  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Magamnak  Magamnak  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Otthon  Otthon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Egy tavasz  Borzasztó  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 13  Eduardo Sacheri gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Szívek  A Magyar Költészet napja alkal...  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Ady Endre - Mindegy átka  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Minden tavaszból őrizz..  Szabó T. Anna - Pitypang  József Attila – Keresek ...  Van néhány kérdés, amin gondol... 
Bejegyzés Címkék
otthoni orvosa, megjelent Belső, március 15-ki, költészet napja, érettségizőimért szorítottam, kamion vitte, lezárt Szlovákiába, májusi pozsonypüspöki, könyvhetet Pesten, őszi könyvszalonba, mirovi rabtemetőben, kicsit nyaralni, szeptemberi határzár, másik nagymamához, megyei könyvtárban, könyvek nagy, novemberi Magyar, soproni televízióban, lányok életre, jászberényi kórházba, fekete évet, orvosi felelőtlenség, multik szutyok, elmaradt munkákat, könyvbemutatóját, érettségizőimért, verseskötetemet, minisztériumban, könyvbemutatót, megismerhettük, szerkesztettem, pozsonypüspöki, verseskötetről, nemzetpolitika, államtitkárság, munkatankönyv, hazaszaladtak, verseskötetem, könyvszalonba, felelőtlenség, terrortámadás, piaristáknál, koszorúztunk, televízióban, megszervezve, rabtemetőben, szandikámnak, videoklippet, megbeszéltük, konferenciát, könyvszalont, ausztriában, szeptemberi, idegességet, szerencsére, lányomékhoz, szorítottam, elkezdődött, könyvtárban, szerepeltem, szlovákiába, készítettem, novemberben, jászberényi, kiadásomban, harmincnégy, nagymamához, pázmáneumba, bánásmódját, anyanyelvük, ünnepségre, dedikációt, hiányoztam, készültünk, kevesebbet, szervezték, szerveztek, vörösmarty, tanulóknak, előadással, lefoglalva, hallgattak, könnyebben, határzárak, könyvhetet, eljuttatni, példányait, ismertette, fokozatait, szervezett, verseimből, hazamennek, megfájdult, erzsikével, határoztak, színésszel, moderáltam, nyolcezren, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 43 db bejegyzés
Összes: 3562 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 339
  • e Hét: 7096
  • e Hónap: 9103
  • e Év: 54076
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.