Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ételek, amelyek tisztán tartják az ereket
  2018-05-28 10:19:35, hétfő
 
  Vigyázzunk az artériákra!

A brokkoli hatékonyan tisztítja az ereket
Az artériák azok a vérerek, melyek az oxigénben és tápanyagokban gazdag vért szállítják a sejtekhez. Azonban az artériák falán lerakódhatnak különböző anyagok, ezek pedig plakkokat képezhetnek, amelyek akadályozhatják a vér áramlását. Az étrendünkkel azonban sokat tehetünk a plakk-képződés ellen.



Az eltömődött, illetve a plakkok miatt leszűkült vérerek számos problémát okozhatnak, ezek, ha nem kezeljük őket megfelelően, akár az életünket is veszélyeztethetik. Az eltömődött erek fájdalmas érszűkülethez vezethetnek a lábban, de akár szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.

A plakkok kialakulásában nagy szerepe van a magas koleszterinszintnek, de a dohányzás, az elhízás, amagas vérnyomásis fokozza az érszűkület rizikóját. A megfelelő táplálkozással azonban rendkívül sokat tehetünk azért, hogy a plakkok képződését megakadályozzuk, illetve a már kialakult plakkokat “letakarítsuk" az érfalakról. Lássuk, mely élelmiszerek járulnak hozzá az ereink egészségesen tartásához!

Az ereket, szívet védő ételek közül kiemelkedő hatású a fokhagyma, melyről több kutatás is bizonyította már, hogy nagymértékben csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az erek falát, illetve a gyulladások ellen is hatásos. Naponta 1-3 gerezd fokhagymát érdemes elfogyasztani, nyersen vagy az ételeinkbe keverve.

A gránátalmát a szerelem gyümölcsének tartják, sejtvédő hatásairól jóval kevesebben tudnak, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, és olyan vegyületek termelődését is serkenti a szervezetünkben, melyek segítik a véráramlást, így hatékonyan tisztítják az érfalakat. A gránátalmát keverhetjük gyümölcssalátába, de frissen facsart leve is nagyszerű frissítő.

A zsíros húsú halak fogyasztása is nagyon jó hatással van az erekre, elsősorban azért, mert a bennük található, egészséges omega-3 zsírsavak növelik a “jó", HDL-koleszterin szintjét, csökkentik a gyulladásokat, megakadályozzák a plakkok képződését, emellett pedig még a vérnyomásra is kiegyensúlyozó hatással vannak. Az egyik legegészségesebb halfajta a lazac, ebből érdemes hetente két adagot is megenni.

A kurkuma pozitív hatásaira az elmúlt évtizedekben hívták fel a figyelmet a tudósok, és többek között azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy a benne található hatóanyagok, például a kurkumin, csökkentik a gyulladásokat és a plakkok ellen is rendkívül hatásosak, még a már kialakult lerakódások eltávolításában is szerepet játszhatnak. A kurkumát felhasználhatjuk a főzésben, de a kurkumával fűszerezett meleg tej nemcsak az ereknek, de a hangulatunknak is nagyon jót tesz, ráadásul az alvásban is segítségünkre lehet.

A görögdinnyében található vegyületek, például az L-citrullin, javítja az erek rugalmasságát, megakadályozza a plakkok kialakulását, csökkenti a vérnyomást, és segít megfelelően tágan tartani az ereket. Emellett a vérzsírokra is nagyon jó hatással van, a zsírcseppek nem tudnak megtapadni az érfalakon. Dinnyeszezonban érdemes rendszeresen, naponta fogyasztani.

Naponta egy adag brokkolival nemcsak bizonyos daganatos betegségek rizikóját lehet csökkentetni, de a brokkoli rendszeres fogyasztása az erekre is nagyon jó hatással van. A benne található szulforaphan nevű vegyület, valamint a K-vitamin védik az ereket a sérülésektől, megakadályozzák a plakkképződést, a brokkoli rosttartalma pedig a koleszterinszintet és a magas vérnyomást is csökkenti. Érdemes hetente két-három alkalommal brokkolit enni, alkalmanként nagyjából fél csészényi mennyiséget.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: antioxidánsokban, gyümölcssalátába, legegészségesebb, felhasználhatjuk, megakadályozzák, szervezetünkben, megakadályozzuk, eltávolításában, akadályozhatják, dinnyeszezonban, plakkképződést, táplálkozással, hangulatunknak, megakadályozza, kialakulásában, polifenolokban, görögdinnyében, kiegyensúlyozó, rugalmasságát, bizonyítaniuk, segítségünkre, lerakódhatnak, elfogyasztani, gyulladásokat, tápanyagokban, érszűkülethez, nagymértékben, étrendünkkel, élelmiszerek, gyümölcsének, egészségesen, rendszeresen, csökkentetni, termelődését, letakarítsuk, sérülésektől, brokkoli hatékonyan, artériák azok, artériák falán, étrendünkkel azonban, plakk-képződés ellen, plakkok miatt, eltömődött erek, plakkok kialakulásában, érszűkület rizikóját, megfelelő táplálkozással, plakkok képződését, ereink egészségesen, erek falát, gyulladások ellen, ételeinkbe keverve, szerelem gyümölcsének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A jó lelkek  képre írva  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Kékfestőről pár szóban  Sonka vásár  Facebookon kaptam  képre írva  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Devecsery László - Húsvét  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szimbólumok  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Havazás  Virág lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Harang ( gif )  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Az út  Paul David Tripp Március 27  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  J. Donald Walters  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Nárcisz  Virágos mező  Szép estét  Benedek Elek - Virágvasárnap  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Figyeld meg az "én"-t  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Haja van  Esti kép  Könyvek  Csak egy életed van....  Szívet megérintő . . .  Levél lány  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Víz Világnapja.  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
brokkoli hatékonyan, artériák azok, artériák falán, étrendünkkel azonban, plakk-képződés ellen, plakkok miatt, eltömődött erek, plakkok kialakulásában, érszűkület rizikóját, megfelelő táplálkozással, plakkok képződését, ereink egészségesen, erek falát, gyulladások ellen, ételeinkbe keverve, szerelem gyümölcsének, gránátalmát keverhetjük, zsíros húsú, bennük található, egyik legegészségesebb, kurkuma pozitív, elmúlt évtizedekben, benne található, plakkok ellen, kurkumát felhasználhatjuk, kurkumával fűszerezett, görögdinnyében található, erek rugalmasságát, plakkok kialakulását, adag brokkolival, brokkoli rendszeres, brokkoli rosttartalma, magas vérnyomást, antioxidánsokban, gyümölcssalátába, legegészségesebb, felhasználhatjuk, megakadályozzák, szervezetünkben, megakadályozzuk, eltávolításában, akadályozhatják, dinnyeszezonban, plakkképződést, táplálkozással, hangulatunknak, megakadályozza, kialakulásában, polifenolokban, görögdinnyében, kiegyensúlyozó, rugalmasságát, bizonyítaniuk, segítségünkre, lerakódhatnak, elfogyasztani, gyulladásokat, tápanyagokban, érszűkülethez, nagymértékben, étrendünkkel, élelmiszerek, gyümölcsének, egészségesen, rendszeresen, csökkentetni, termelődését, letakarítsuk, sérülésektől, rosttartalma, szulforaphan, bizonyította, alkalmanként, évtizedekben, kialakulását, megfelelően, fűszerezett, hatóanyagok, lerakódások, mennyiséget, játszhatnak, vérnyomásis, gránátalmát, vezethetnek, szívrohamot, vérnyomásra, keverhetjük, fogyasztása, brokkolival, képezhetnek, fogyasztani, véráramlást, gyulladások, vérzsírokra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 960
  • e Hónap: 12347
  • e Év: 50095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.