Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Konyhai turpisságok!
  2018-08-04 17:49:09, szombat
 
 
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki.

Ha sok petrezselyem gyűlik össze!
Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szükségünk van!

TURPISSÁGOK A KONYHÁBAN!
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal,ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.

2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

3.
Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük,így biztos nem károsodik a forma.

4.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

5.
Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét,legyen az főzelék vagy leves.

6.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben

7.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag,zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea,limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

8.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

9.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

10.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

13.
Ha túl világos,sápadt a tojás sárgája,piskótához,rántottához, nokedlihez,stb.teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.

14.
A bablevest rántás helyett úgy sűrítem,hogy a benne főtt zöldséget
összeturmixolom.Így mindenki megeszi,finom és egészséges is!

15.
A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.
16.
A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.
17.
Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.
18.
Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.
19.
Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel. Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem.
20.
Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.
21.
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a kellemetlen szagokat.
22.
A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre,amit mikróban melegítünk,víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.
23.
Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.
24.
Mikrohullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl.mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).
25.
Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
26.
Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.
27.
Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez,panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle,díszíthetünk habjával süteményeket is.
28.
Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.
29.
Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
30.
Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad, megfeketedik. (Szeletelve már nem.)
31.
Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.
32
Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
33.
Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni: amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet plusz nem szaporodik fel a mosatlan sem.
34.
Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.
35.
A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.
36.
A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
37.
Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
38.
A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
39.
A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.
40.
Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót,ha megfagyott, kiveszem a dobozból,így kis téglákat kapok,melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Címkék: déligyümölcsöket, szilikonformában, kifertőtlenített, felhasználáskor, hűtőszekrényben, zsemlyegombócot, felhólyagosodni, összeturmixolom, leveszöldségből, újramelegíteni, befőttesüveget, beleaprítottuk, krumplifőzelék, lecsepegtetjük, faszénparázsra, eltüntetéséhez, zellerlevelet, sómennyiségre, megmelegítjük, előmelegített, összecsavarva, legkönnyebben, üresjáratokat, zsemlyegombóc, megszurkáljuk, süteményekhez, készítésekor, szárazbabhoz, babérlevelet, zöldpaprikát, megszurkálom, utolsósorban, vágódeszkára, eltávolítani, süteményekbe, ásványvízzel, dupla alufóliát, forrásban lévő, fóliát lehámozom, olaj miatt, keveréket minden, zsemlyegombóc galuskájába, tűpróbát makarónival, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzés, főzelék vagy, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, kézen lévő, masszához tegyünk, evőkanál étolajat, TURPISSÁGOK KONYHÁBAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 15  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Nem kell hozzá fürdőruhás  39 ígéret  Zilahy Lajos mondta  Eduardo Sacheri gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Alvó cicák  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép álmokat!  képre írva  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 12  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Jázmin  Az ember  Jó nap volt  Hamvas Béla  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép álmokat!  Bársony székben  Jó éjszakát  Walter Chrysler mondta  Jázmin  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 14  Robert Merle tollából  A felvilágosodás...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Otthon  Borzasztó  Paul David Tripp Április 14  Szép álmokat!  Ott van  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  különleges  Isten hűségének mértéke  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 15  Pitypang szökőkút  Különleges 
Bejegyzés Címkék
dupla alufóliát, forrásban lévő, fóliát lehámozom, olaj miatt, keveréket minden, zsemlyegombóc galuskájába, tűpróbát makarónival, krumplifőzelék akkor, rántásba reszelt, szárazbabhoz főzés, főzelék vagy, csirkemájat sütés, levét kifacsarom, kézen lévő, masszához tegyünk, evőkanál étolajat, edény aljához, sovány húsokat, fejes saláta, húsokra tehetünk, faszénparázsra babérlevelet, húsok átveszik, aromás illatokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, tojás sárgája, bablevest rántás, benne főtt, szárított zeller-, túrógombócot érdemes, forró vízbe, másnapos kenyeret, sűrű szövésű, fagylaltos kanál, kellemetlen szagokat, mikróban újramelegíteni, magas falú, felezett hagymát, égett részt, sárgája kellett, fedele nélkül, legmagasabb fokozatra, piacon friss, benne lévő, tésztája gyorsabban, befőttek vagy, üresjáratokat mosogatással, palacsintatésztát szénsavas, főtt tészta, pohár hideg, citrom héját, hússzeletek közé, fagyasztani valót, déligyümölcsöket, szilikonformában, kifertőtlenített, felhasználáskor, hűtőszekrényben, zsemlyegombócot, felhólyagosodni, összeturmixolom, leveszöldségből, újramelegíteni, befőttesüveget, beleaprítottuk, krumplifőzelék, lecsepegtetjük, faszénparázsra, eltüntetéséhez, zellerlevelet, sómennyiségre, megmelegítjük, előmelegített, összecsavarva, legkönnyebben, üresjáratokat, zsemlyegombóc, megszurkáljuk, süteményekhez, készítésekor, szárazbabhoz, babérlevelet, zöldpaprikát, megszurkálom, utolsósorban, vágódeszkára, eltávolítani, süteményekbe, ásványvízzel, egyenletesen, panírozáshoz, panírozásnál, készíthetünk, díszíthetünk, fagyasztóban, süteményeket, összekeverem, túrógombócot, mosogatással, konyharuhába, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 3931
  • e Hónap: 5826
  • e Év: 56617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.