|
2018-09-11 21:19:34, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 sárgadinnye
4-5 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl édes fehérbor
4 dl víz
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
3-4 db szegfűszeg
reszelt narancshéj
Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad) Jól összeforgatni, felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.
A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.
Habgaluska hozzávalói:
2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula
A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, majd kicsi apró darabokra törni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a mandulát.
A levest kelyhekbe merni, majd mandulás habból galuskákat formázni és tálaláskor a leves tetejére helyezni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: karamellizálni, belecsorgatni, megkeményedik, összeforgatni, hozzákeverni, újraforralni, sárgadinnyét, felkockázott, narancshéjat, szegfűszeget, felforralni, visszatenni, megpirítani, sárgadinnye, serpenyőben, fehérborral, folyadéktól, botmixerrel, hozzávalói, beleönteni, habgaluska, kiforralni, narancshéj, hozzávalók, pépesíteni, galuskákat, tálaláskor, tejszínnel, pudingport, szegfűszeg, pudingpor, hozzáadom, szükséges, ízesíteni, fehérbort, felönteni, edénybe elkezdem, barna cukrot, felkockázott sárgadinnyét, része megkeményedik, folyadéktól gyorsan, pudingport simára, levest visszatenni, maradék fehérbort, hűtőbe tenni, teflon serpenyőben, levest kelyhekbe, leves tetejére,
|
|
|
|
edénybe elkezdem, barna cukrot, felkockázott sárgadinnyét, része megkeményedik, folyadéktól gyorsan, pudingport simára, levest visszatenni, maradék fehérbort, hűtőbe tenni, teflon serpenyőben, levest kelyhekbe, leves tetejére, karamellizálni, belecsorgatni, megkeményedik, összeforgatni, hozzákeverni, újraforralni, sárgadinnyét, felkockázott, narancshéjat, szegfűszeget, felforralni, visszatenni, megpirítani, sárgadinnye, serpenyőben, fehérborral, folyadéktól, botmixerrel, hozzávalói, beleönteni, habgaluska, kiforralni, narancshéj, hozzávalók, pépesíteni, galuskákat, tálaláskor, tejszínnel, pudingport, szegfűszeg, pudingpor, hozzáadom, szükséges, ízesíteni, fehérbort, felönteni, kelyhekbe, mérsékelt, darabokra, cukorral, sercegni, pudingos, tejszínt, lehűljön, kihűteni, hirtelen, teljesen, vaníliás, elkezdem, óvatosan, fehérbor, mandulát, tetejére, mandulás, helyezni, formázni, mellett, reszelt, keverés, keverni, fahajat, tejszín, állandó, szerint, elolvad, maradék, mandula, megfőtt, világos, gyorsan, színűre, hulalát, edénybe, hulala, hűtőbe, habból, teflon, kemény, levest, lángon, tovább, simára, elkezd, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1323
- e Hét: 2807
- e Hónap: 9179
- e Év: 59970
|
|
|