Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
  2018-11-26 15:14:09, hétfő
 
   
  hozzávalók / 2 adag

Burgonyatorta elkészítése

2 közepes db burgonya
15 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
100 ml főzőtejszín
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa (a formához)
1 ek vaj (a forma kivajazásához)

A kacsa sütése

40 dkg kacsamell
1 szál rozmaring
A gránátalma szósz
1 db gránátalma
10 dkg barna cukor
1 db citrom (leve)

elkészítés
Burgonyatorta elkészítése

1,Az elkészítést a burgonyatortával kezdjük, mert ennek kell egy jó 40 perc, hogy megsüljön. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat nagy lyukú reszelővel reszeljük egy tálba, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymát, borsozzuk és sózzuk jól meg, hogy levet eresszen, majd 5-6 perc múlva nyomkodjuk ki a mosogató felett és öntsük le róla a felesleges levet, végül hempergessük meg a kukoricaliszttel.

2,Egy kerámia vagy más hőálló formát (ami ne legyen túl nagy, két ember adagja férjen el benne) vajazzunk ki egyenletesen és szórjuk meg a belsejét zsemlemorzsával. Ez biztosítja majd, hogy a burgonyatorta sütés után könnyedén kiessen a formából. A formánkban oszlassuk szét egyenletesen a burgonyát, jó erősen nyomkodjuk bele, béleljük a tál belsejét úgy, hogy középen egy kisebb kis tálat alkossunk.

3,Forrósítsunk egy serpenyőt, olvasszunk benne kevéske vajat, majd dobjunk bele két gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva tépkedjük bele a parajleveleket. (A leveleknek a középső, szálasabb erét kitéphetjük.) Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg kicsit, de ne süssük túl, egy perc alatt megvan, vegyük is le a tűzről, ha kicsit összeesett.

4,A megpárolt parajleveleket öntsük a burgonya tálkánkba, a tejszínt keverjük egy tálban jól össze a tojással, majd ezt is öntsük a tetejére és így tegyük sütőbe, kb. 40-50 percre. Nézegessük néha, akkor jó, ha a teteje már nem annyira leveses, puha, hullámzós, hanem kicsit kezd szilárdabbá válni. Ilyenkor fel is puffad kicsit, de miután kivettük a sütőből, újra visszanyeri eredeti alakját. Ilyenkor egyszerűen kifordítjuk a tálból és félbevágva helyezzük a tányérokra.

A kacsa sütése

1,A kacsamell zsírosabb, bőrös oldalát irdaljuk be egyenletesen 1-2 centis távolságra végig úgy, hogy a hús széléig futtassuk ki a kést rendesen (hogy ne pöndörödjön fel sütés közben). Vigyázzunk a kés csak a bőrt vágja át, a húsba már ne vágjunk bele, ha lehet, mert ezzel megakadályozzuk, hogy bent maradjanak a finom nedvek. A mell másik oldaláról vágjuk le az esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.

2,Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kicsit a kacsát, majd mikor már elég forró helyezzük bele a bőrös oldalával lefelé. Ne használjunk semmilyen zsiradékot, mert a bőr maga is elég zsíros, így az biztosítja majd, hogy ne égjen meg. Néhány percig süssük, néha nézzünk alá, ha szép aranybarna színű, akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük 2-3 percig. Majd vegyük le és helyezzük tepsibe a bőrös oldalával felfelé. Ekkorra már kezd nagyon jól kinézni, de itt még nincsen kész. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük további 7-8 percig.

A gránátalma szósz

1,Vágjuk a gránátalmát keresztbe (ne hosszába, tehát a félgömb teteje legyen a feneke :) ) majd egy nagyobb tál fölött fektessük a tenyerünkbe a belső oldalával lefelé, és egy kanállal (aminek a nagyobb lendület kedvéért a végét fogjuk meg) kezdjük el ütögetni fölülről. Azt tapasztaljuk majd, hogy szépen, egyenletesen kihullanak belőle a magok, amit majd felhasználunk a szószhoz. Ha esetleg néhány apró torzsa is beleesett, azokat dobáljuk ki.

2,Forrósítsunk egy serpenyőt, szórjuk bele a barna cukrot és várjunk, amíg elkezd olvadni, majd öntsük bele a gránátalma magokat és facsarjunk rá egy citrom levét, valamint egy csipet sóval ízesítsük. Ha nem elég szószos állagú, kevéske vízzel hígíthatjuk.

3,Szép nagy tányérra helyezzük a félbe vagy negyedbe vágott burgonyatortát, a sütőből kivett kacsát szeleteljük egyenletes méretűre, öntsük a gránátalma szószt a burgonya mellé, majd erre helyezzük a kacsa szeleteket, amit végül egy ágacska rozmaringgal díszíthetünk.


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Címkék: burgonyatortával, kukoricaliszttel, zsemlemorzsával, megakadályozzuk, parajleveleket, burgonyatortát, burgonyatorta, kukoricaliszt, felhasználunk, kivajazásához, előmelegített, hempergessük, forrósítsunk, egyenletesen, zsemlemorzsa, rozmaringgal, díszíthetünk, tapasztaljuk, elkészítést, elkészítése, visszanyeri, szilárdabbá, szeleteljük, kitéphetjük, kifordítjuk, tenyerünkbe, burgonyákat, hígíthatjuk, pöndörödjön, használjunk, gránátalmát, rozmaringot, főzőtejszín, olívaolajat, biztosítja, gránátalma, forma kivajazásához, kacsa sütése, gránátalma szósz, burgonyatortával kezdjük, burgonyákat nagy, szétzúzott fokhagymát, mosogató felett, felesleges levet, kerámia vagy, belsejét zsemlemorzsával, burgonyatorta sütés, formánkban oszlassuk, perc alatt, megpárolt parajleveleket, burgonya tálkánkba, tejszínt keverjük,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Alázat  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Illyés Gyula - Milyen hamar.  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Hazára minden embernek szükség...  Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A boldog családok mind hasonló...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A sors  Szívem tiéd  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Az engedelmesség miért nem vál...  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Irgalom és ítélet  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  Png lepke  Facebookon kaptam  Png ház  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Fehér virág  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem tudhatod  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
forma kivajazásához, kacsa sütése, gránátalma szósz, burgonyatortával kezdjük, burgonyákat nagy, szétzúzott fokhagymát, mosogató felett, felesleges levet, kerámia vagy, belsejét zsemlemorzsával, burgonyatorta sütés, formánkban oszlassuk, perc alatt, megpárolt parajleveleket, burgonya tálkánkba, tejszínt keverjük, kacsamell zsírosabb, kést rendesen, bőrt vágja, finom nedvek, mell másik, esetleges inakat, zsír kicsit, evőkanál olívaolajat, tálra 10-15, bőrös oldalával, biztosítja majd, másik felét, gránátalmát keresztbe, félgömb teteje, belső oldalával, nagyobb lendület, végét fogjuk, barna cukrot, gránátalma magokat, citrom levét, csipet sóval, félbe vagy, sütőből kivett, gránátalma szószt, burgonya mellé, kacsa szeleteket, ágacska rozmaringgal, burgonyatortával, kukoricaliszttel, zsemlemorzsával, megakadályozzuk, parajleveleket, burgonyatortát, burgonyatorta, kukoricaliszt, felhasználunk, kivajazásához, előmelegített, hempergessük, forrósítsunk, egyenletesen, zsemlemorzsa, rozmaringgal, díszíthetünk, tapasztaljuk, elkészítést, elkészítése, visszanyeri, szilárdabbá, szeleteljük, kitéphetjük, kifordítjuk, tenyerünkbe, burgonyákat, hígíthatjuk, pöndörödjön, használjunk, gránátalmát, rozmaringot, főzőtejszín, olívaolajat, biztosítja, gránátalma, vigyázzunk, felesleges, facsarjunk, fokhagymát, szétzúzott, maradjanak, lefordítva, zsiradékot, nyomkodjuk, aranybarna, szeleteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1258
  • e Hét: 2742
  • e Hónap: 9114
  • e Év: 59905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.