|
2018-11-28 22:05:21, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg méz
A margarint és a mézet tegyük egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.
3 tojássárgája
15-20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 púpozott ek. tejföl
1 citrom leve
reszelt citromhéj
A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját, majd szintén keverjük össze. Végül keverjük hozzá a langyosra hűlt, margarinos-mézes keveréket is.
45 dkg liszt (búza finomliszt)
1/2 sütőpor
mézes fűszerkeverék (ízlés szerint)
csipet só
A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk át. Ezután először keverjük hozzá a mézes fűszerkeveréket, majd a mézes-cukros-tejfölös.... keveréket is. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)
Ezután fóliával fedjük le a tálat, majd pár órára, vagy éppen egy egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe. (én mindig este keverem össze, és másnapig a hűtőben pihen)
Sütés előtt egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tésztából csippentsünk le diónyi darabot, és formázzunk belőle golyót.
A megformázott golyókat, ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tepsire.
A sütőt melegítsük elő, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt addig süssük, még a tészta szint vált, és szép világos lesz. Nem szabad túl pirosra sütni, mert akkor kemény lesz a puszedli. (én légkeverésnél 150 fokon, 8-10 percig sütöm)
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt csokoládémázba, vagy habos mázba forgatnánk
Csokoládémáz hozzávalói:
20 dkg tortabevonó csokoládé
3 ek olaj
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá az olajat, és gőzfürdő fölött, olvasszuk össze.
A teljesen kihűlt puszedlit egyesével mártsuk bele a csokoládéba, majd csepegtessük le, helyezzük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni. (én egy villát szúrok az oldalába, majd úgy mártom a csokoládéba)
Habos máz hozzávalói:
4 db tojásfehérje
35 dkg porcukor
A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött verjük fel kemény habbá.
Ezután vegyük le a gőzről, és rögtön forgassuk bele a puszedlit, majd helyezzük sütőpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen megszáradni.
MEGJEGYZÉS:
A sütési időt mindenképpen be kell tartani, mert ha tovább sütjük, akkor a puszedli kiszárad, és kemény lesz!!!!! Lehet a sütési idő lejártával még túl világosnak, sületlennek találjuk a puszedlit, de ez senkit ne tévesszen meg, ennyi idő éppen elég neki. Mire teljesen kihűl, éppen megfelelőnek fogjuk találni.
Gizi-receptje
|
|
|
0 komment
, kategória: Apró tea sütik |
|
Címkék: fűszerkeveréket, csokoládémázba, tojásfehérjét, légkeverésnél, hőmérsékleten, fűszerkeverék, tojássárgákat, csippentsünk, tojássárgája, sütőpapírral, csepegtessük, megformázott, mindenképpen, csokoládémáz, tojásfehérje, megfelelőnek, porcukorhoz, sütőpapírra, csokoládéba, sületlennek, megszáradni, tortabevonó, világosnak, finomliszt, lejártával, hozzávalók, hozzávalói, margarinos, melegítsük, formázzunk, forgatnánk, csokoládét, kevergetés, megjegyzés, forgassuk, margarint, mézet tegyük, porcukorhoz adjuk, citrom levét, langyosra hűlt, liszthez adjuk, mézes fűszerkeveréket, lágyabb masszát, egész éjszakára, hűtőben pihen, tepsit béleljünk, tésztából csippentsünk, megformázott golyókat, sütőt melegítsük, tészta szint, sütőből kivéve, csokoládét tördeljük,
|
|
|
|
mézet tegyük, porcukorhoz adjuk, citrom levét, langyosra hűlt, liszthez adjuk, mézes fűszerkeveréket, lágyabb masszát, egész éjszakára, hűtőben pihen, tepsit béleljünk, tésztából csippentsünk, megformázott golyókat, sütőt melegítsük, tészta szint, sütőből kivéve, csokoládét tördeljük, teljesen kihűlt, villát szúrok, sütési időt, puszedli kiszárad, fűszerkeveréket, csokoládémázba, tojásfehérjét, légkeverésnél, hőmérsékleten, fűszerkeverék, tojássárgákat, csippentsünk, tojássárgája, sütőpapírral, csepegtessük, megformázott, mindenképpen, csokoládémáz, tojásfehérje, megfelelőnek, porcukorhoz, sütőpapírra, csokoládéba, sületlennek, megszáradni, tortabevonó, világosnak, finomliszt, lejártával, hozzávalók, hozzávalói, margarinos, melegítsük, formázzunk, forgatnánk, csokoládét, kevergetés, megjegyzés, forgassuk, margarint, tördeljük, éjszakára, olvasszuk, keveréket, tésztából, csokoládé, egymástól, langyosra, helyezzük, tévesszen, puszedlit, egyesével, szitáljuk, béleljünk, citromhéj, fóliával, sütőport, keverjük, teljesen, találjuk, gőzfürdő, tejfölös, liszthez, porcukor, golyókat, másnapig, alaposan, távolabb, vaníliás, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 500
- e Hét: 2716
- e Hónap: 4611
- e Év: 55402
|
|
|