Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A belső szépség
  2019-03-11 16:17:35, hétfő
 
   
 
A szeretet csodálatos dolog.
Sosem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adjunk. Mindig jut belőle bőven mindenkinek. Hétéves lányommal, Lisával sétáltunk hazafelé az utcán egy napos délelőtt, amikor két idős hölgy megállt előttünk.
Rámosolyogtak Lisára, és azt mondták:
- Tudod, hogy nagyon szép kislány vagy? Lisa csípőre tette a kezét, és unott hangon válaszolt egy sóhaj kíséretében: - Igen, tudom. Lányom látványos beképzeltségétől zavartan kértem bocsánatot a két hölgytől, majd folytattuk utunkat hazafelé. Útközben mindegyre azon gondolkoztam, vajon hogyan beszéljem meg a helyzetet Lisával. Hazaérve leültem, és magam elé állítottam Lisát. Gyengéden így szóltam hozzá: - Lisa, amikor az a két néni megszólított, megdicsérték a küllemedet. Szépnek teremtett az Isten.
De az embernek belülről is szépnek kell ám lennie.
- Értetlenül nézett rám, így hát folytattam. - Tudod, mitől szép valaki belülről? Lisa komolyan megrázta a fejét. - Nos, a belső szépség a te választásod, drágám, hogy jó gyereke vagy a szüleidnek, jó testvére vagy a nővérednek és a bátyádnak és jó barátja vagy a játszótársaidnak. Törődnöd kell a többi emberrel, drágám. Meg kell osztanod a pajtásaiddal a játékaidat. Gondoskodással és szeretettel kell bánni mindenkivel, aki bajban van, vagy fáj valamije, és barátra van szüksége. Ha így teszel, belülről is szép vagy.
Érted, miről beszélek?
- Igen, mami. Sajnálom, de ezt nem tudtam-felelte. Megöleltem, megmondtam neki, hogy szeretem, és hogy örülnék, ha nem felejtené el, amit mondtam neki. Többet nem beszéltünk a témáról. Csaknem két évvel később vidékre költöztünk. Egy osztályba jártak egy Jeanna nevű kislánnyal, akinek az édesanyja meghalt. A gyerek apja nemrégiben feleségül vett egy rendkívül életvidám, melegszívű, közvetlen teremetést. Első látásra nyilvánvaló volt, hogy ő és Jeanna remekül megértik egymást. Egy nap megkért, hogy hadd jöjjön át hozzánk Jeanna egy délutánra játszani. A kislány mostohaanyjával úgy beszéltem meg, hogy másnap, a délelőtti foglalkozás után hazaviszem magammal Jeannát.
Amikor kihajtottunk a parkolóból, Jeanna megkérdezte:
- Meglátogathatnánk a mamát? Tudtam, hogy a mostohaanyja munkában van, így vidáman csak annyit mondtam: - Hát persze. Tudod az utat? Jeanna igennel felelt, és útmutatásai alapján csakhamar a temetőbe vezető, kavicsos úton találtam magam. Először megijedtem, mert elképzeltem, milyen kellemetlenül érinti majd Jeanna szüleit, ha elmondom nekik, mi történt. Ugyanakkor nyilvánvaló volt számomra,hogy a kislánynak nagyon fontos, hogy meglátogassa az anyja sírját, szüksége van rá; és bízik bennem, hogy odaviszem. Ha nemet mondok, abból esetleg azt szűrhetné le, hogy rossz dolog, amit akar. Igyekeztem nyugodnak látszani, mintha elejétől fogva tudtam volna, hová megyünk.
Megkérdeztem Jeannát:
- Tudod,hol van édesanyád sírja? - Nagyjából tudom - válaszolta. Leparkoltam, ahol mondta, majd kiszálltunk, és körbejártuk a környéket, amíg rá nem találtunk a sírra, melyen a mamája neve állt.
A két kislány a sírkő egyik felére ült, én a másikra, és Jeanna elkezdett mesélni róla, milyen volt az életük odahaza az anyja halálát megelőző hónapokban.
Elmondta, mi történt azon a napon, amikor az anyja meghalt. Elég hosszan beszélt. Közben Lisa szeméből patakzott a könny, mindvégig átölelve tartotta Jeannát, és gyengéden simogatta a hátát. - Jaj, Jeanna, annyira sajnálom, hogy anyukád meghalt.
Végül Jeanna rám nézett, és azt mondta:
- Tudod, én még mindig szeretem az anyukámat, de az új anyukámat is szeretem. A szívem mélyén tudtam, hogy ezért akart idejönni. Rámosolyogtam, és megpróbáltam megnyugtatni
. - Tudod, Jeanna, ez a csodálatos a szeretetben. Sosem kell elvennünk valakitől, hogy másnak is adhassunk: Mindig jut belőle bőven mindenkinek. Olyan, mint egy nagyon hosszú gumiszalag, ami megnyúlik, és körülöleli mindazokat, akik fontosak nekünk. Nagyon szép és jó dolog, hogy mindkét anyukádat szereted. Biztos vagyok benne, hogy édesanyád nagyon örül neki, hogy van egy új anyukád, aki szeret és gondoskodik rólad meg a testvéreidről.
Visszamosolygott rám, és úgy tűnt, elégedett a válaszommal. Néhány pillanatig csendben ültünk, azután felkerekedtünk. A lányok vígan játszottak ebéd után, amíg Jeanna mostohaanyja meg nem érkezett. Röviden elmeséltem neki, mi történt délután, és miért döntöttem úgy, ahogy, de a részletekre nem tértem ki. Hatalmas megkönnyebbüléssel állapítottam meg, hogy Jeanna mostohaanyja nagyon megértő, és helyesli a döntésemet.
Miután elmentek, felültettem Lisát a konyhaszékre, megcsókoltam az arcát, magamhoz öleltem és a következőket mondtam neki: - Nagyon büszke vagyok rád, Lisa. Nagyszerű barátnője voltál Jeannának ma délután. Biztosan sokat jelentett neki, hogy olyan megértően viselkedtél, odafigyeltél rá, és átérezted a szomorúságát. A lányom kedves, barna szemével komolyan nézett rám, és azt kérdezte: - Mondd, mama, most szép voltam belülről?
Pamela J. De Roy:
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: játszótársaidnak, beképzeltségétől, visszamosolygott, mostohaanyjával, gondoskodással, felkerekedtünk, testvéreidről, kellemetlenül, rámosolyogtak, rámosolyogtam, megpróbáltam, megnyugtatni, megszólított, pajtásaiddal, gondolkoztam, kihajtottunk, megdicsérték, mostohaanyja, megkérdeztem, meglátogassa, konyhaszékre, állapítottam, megcsókoltam, következőket, szomorúságát, odafigyeltél, foglalkozás, nyilvánvaló, gondoskodik, megkérdezte, útmutatásai, részletekre, felültettem, mindenkivel, viselkedtél, választásod, szeretet csodálatos, napos délelőtt, sóhaj kíséretében, helyzetet Lisával, embernek belülről, belső szépség, többi emberrel, osztályba jártak, édesanyja meghalt, gyerek apja, rendkívül életvidám, délutánra játszani, kislány mostohaanyjával, délelőtti foglalkozás, mostohaanyja munkában, temetőbe vezető, Rámosolyogtak Lisára, Megkérdeztem Jeannát, Közben Lisa, Végül Jeanna, Pamela,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png csokor  Akarat  Elköszönt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Alvó cicák  Egy bizonyos határt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Elköszönt  Erdőn  Minden harmadik...  A sors  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png férfi  Albert Einstein gondolata  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Akarat  Albert Einstein gondolata  Bounty krémes  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png kislány  Makszim Gorkij gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Png rózsa csokor  Esti kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png kutya  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Akarat  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
szeretet csodálatos, napos délelőtt, sóhaj kíséretében, helyzetet Lisával, embernek belülről, belső szépség, többi emberrel, osztályba jártak, édesanyja meghalt, gyerek apja, rendkívül életvidám, délutánra játszani, kislány mostohaanyjával, délelőtti foglalkozás, mostohaanyja munkában, temetőbe vezető, kislánynak nagyon, anyja sírját, mamája neve, sírkő egyik, életük odahaza, anyja halálát, anyja meghalt, szívem mélyén, nagyon hosszú, lányok vígan, következőket mondtam, lányom kedves, játszótársaidnak, beképzeltségétől, visszamosolygott, mostohaanyjával, gondoskodással, felkerekedtünk, testvéreidről, kellemetlenül, rámosolyogtak, rámosolyogtam, megpróbáltam, megnyugtatni, megszólított, pajtásaiddal, gondolkoztam, kihajtottunk, megdicsérték, mostohaanyja, megkérdeztem, meglátogassa, konyhaszékre, állapítottam, megcsókoltam, következőket, szomorúságát, odafigyeltél, foglalkozás, nyilvánvaló, gondoskodik, megkérdezte, útmutatásai, részletekre, felültettem, mindenkivel, viselkedtél, választásod, mindenkinek, szeretetben, szeretettel, elképzeltem, kíséretében, körbejártuk, válaszommal, kiszálltunk, leparkoltam, gumiszalag, játszottak, játékaidat, megöleltem, szüleidnek, küllemedet, körülöleli, mindazokat, értetlenül, folytattam, megmondtam, hónapokban, nővérednek, költöztünk, állítottam, hazaviszem, igyekeztem, parkolóból, kislánynak, elmeséltem, csodálatos, döntésemet, pillanatig, kislánnyal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 245
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 8101
  • e Év: 58892
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.