Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4 alternatíva a fehér liszt helyett:
  2019-06-03 11:43:54, hétfő
 
   
 

A fehér lisztből készült péksütemények és kenyerek helyett válasszuk a teljes kiőrlésű lisztből, zablisztből, tönkölybúza lisztből vagy köles lisztből készült termékeket!
A friss, illatozó fehér lisztből készült péksüteményekről nagyon nehéz lemondani, még annak ellenére is, hogy tudjuk, nagy mennyiségben sokat árthatnak.
Nem kell azonban teljesen kivágni az étkezésekből a ropogós zsömléket és croissan-okat, manapság nagyon sok finom pékáru vásárolhatunk, melyek teljes kiőrlésű gabonából készülnek. A most következőkben bemutatjuk, mivel helyettesítheted a fehér lisztet!

Fehér méreg
Sokszor fehér méregként is emlegetik szervezetünk három legnagyobb ellenségét: a sót, a cukrot, és a lisztet. Több oka is van, hogy a fehér liszt károsan befolyásolja az egészséget. A finomított liszt készítése közben megfosztják a gabonát a legtöbb tápanyagban gazdag részétől, így az ebből készült táplálék nagyon egyoldalú lesz. Miután pedig elfogyasztottuk, azonnal felszívódik, amint eléri a beleket. Az eredmény, hogy végül megemeli a vércukorszintet, pontosan, úgy ahogyan a cukor is. Ezzel ellentétben a teljes kiőrlésű gabonákat sokkal hosszabb ideig kell emészteni, és miután felszívódik, a test energiává bontja le.

Teljes kiőrlésű liszt
Tehát mindez azt jelenti, hogy miután elfogyasztottuk az ételt a szervezetnek két választása van: azonnal elégeti, vagy zsírként tárolja. Általában a fehér kenyeret, hacsak éppen nem dolgozzuk le azonnal zsírként fogja tárolni szervezetünk. Ha pedig mindez nem lenne elég, a fehér liszt és a cukor nagyon hasonlóan befolyásolja az energiát, a szerveket és az egészséget, mindkettő fő támogatója lehet a súlygyarapodásnak. Íme, néhány egészséges alternatíva helyette!
A teljes kiőrlésű kenyér jóval több rostot és fehérjét tartalmaz, mint fehér változata, éppen ezért elősegíti az emésztést és csökkenti a zsír koleszterin tartalmát. Megtalálható benne számos olyan értékes tápanyagban gazdag összetevő, mint a csíra, vagy a korpa. Összehasonlítva a fehér finomított liszttel több, mint 40%-al több B-vitamint, folsavat, cinket, kalciumot, rezet és rostot tartalmaz. Mindez elősegíti az egészséges emésztést, a tápanyagok felszívódását, a stabil vércukor és inzulinszintet, valamint csökkenti a zsír és koleszterinszintet a szervezetben.

Tipp
A teljes kiőrlésű lisztet fontos, hogy légmentesen zárt tartályban tároljuk szobahőmérsékleten. Az ilyen liszt általában sűrűbb, mint a sima fehér, így az ételek is kicsit nehezebbek lehetnek. Ha könnyíteni szeretnél rajtuk, a receptben kombináld barna rizzsel, vagy teljes kiőrlésű tésztaliszttel.

Zabliszt
Egy kutatásból kiderült, hogy 17%-al csökkent a koleszterinszintje azoknak, akik naponta két szelet zablisztből készült kenyeret ettek. A zabról régóta tudjuk, hogy jelentős fehérjeforrás, és nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, E-vitamint, kalciumot, vasat, és egyéb egészséges ásványi anyagokat. Az amerikai Food and Drug Adminitration megerősítette, hogy a zabban található béta-glükán nevű oldható rost közvetlenül kapcsolódik a koszorúér betegségek csökkentéséhez. A kutatási eredmények szerint, a béta-glükán a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának csökkentésében is fontos szerepet játszhat, mivel segít egyensúlyban tartania vércukorszintet.

Tönkölybúzaliszt
A tönkölybúza közeli rokonságban van a búzával, mondhatnánk úgyis, hogy az unokatestvére, szinté gazdag rostokban, kétszer annyit tartalmaz, mint a fehér liszt. Magasabb vízoldhatóságának köszönhetően a tönkölybúzaliszt könnyebben emészthető, mint a búza. Emellett számos tápanyagot tartalmaz, megtalálható benne a csíra, és a korpa is, kiváló forrása a mangánnak, a foszfornak, a B3-vitaminnak, a magnéziumnak, és a réznek. Így több, mint 20%-át fedezi az ajánlott napi vitamin és ásványi anyag bevitelnek, és kiválóan erősíti immunrendszerünket. Gazdag rosttartalma miatt tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést, csökkenti az érelmeszesedést.

Kölesliszt
A köleslisztet hihetetlenül magas ásványi anyag tartalom jellemzi, éppen ezért népgyógyászok az öregedés egyik legjobb ellenszerének tartják. Gazdag kalciumban, vasban, foszforban, magnéziumban, és káliumban. Jó hatással van az arcbőrre, és a vérszegénység ellen is hatásos gyógymód lehet. Télen rendszeres fogyasztása erősíti immunrendszerünket.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: péksüteményekről, helyettesítheted, tönkölybúzaliszt, elfogyasztottuk, vércukorszintet, érelmeszesedést, összehasonlítva, csökkentéséhez, kialakulásának, csökkentésében, inzulinszintet, tésztaliszttel, vásárolhatunk, vérszegénység, cukorbetegség, unokatestvére, következőkben, adminitration, fehérjeforrás, megerősítette, péksütemények, felszívódását, ellenszerének, népgyógyászok, köszönhetően, szervezetben, befolyásolja, szervezetünk, étkezésekből, megtalálható, mennyiségben, magnéziumban, egyensúlyban, köleslisztet, hihetetlenül, vérkeringést, fehér lisztből, teljes kiőrlésű, ropogós zsömléket, most következőkben, fehér lisztet, fehér liszt, finomított liszt, legtöbb tápanyagban, ebből készült, test energiává, fehér kenyeret, cukor nagyon, zsír koleszterin, fehér finomított, egészséges emésztést, tápanyagok felszívódását, Drug Adminitration,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reggel van  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Alázat  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Png kutya  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alvó cicák  Png ház  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nevem  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fehér virág  Hogy lehet megtartani  Sokan azt tartják  Albert Einstein gondolata  Png csokor  Nagyon különös  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png kislány  Popper Péter szavai  210 éve született a SZÓZAT meg...  A boldog családok mind hasonló...  Png cica  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png kislány  69 éve hunyt el Albert Einstei...  s immár én is felragyogva, ért...  Őrizkednünk kell...  Fehér virág  Akarat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fehér lisztből, teljes kiőrlésű, ropogós zsömléket, most következőkben, fehér lisztet, fehér liszt, finomított liszt, legtöbb tápanyagban, ebből készült, test energiává, fehér kenyeret, cukor nagyon, zsír koleszterin, fehér finomított, egészséges emésztést, tápanyagok felszívódását, stabil vércukor, ilyen liszt, sima fehér, receptben kombináld, kutatásból kiderült, zabról régóta, amerikai Food, zabban található, koszorúér betegségek, kutatási eredmények, tönkölybúza közeli, tönkölybúzaliszt könnyebben, ajánlott napi, köleslisztet hihetetlenül, öregedés egyik, vérszegénység ellen, péksüteményekről, helyettesítheted, tönkölybúzaliszt, elfogyasztottuk, vércukorszintet, érelmeszesedést, összehasonlítva, csökkentéséhez, kialakulásának, csökkentésében, inzulinszintet, tésztaliszttel, vásárolhatunk, vérszegénység, cukorbetegség, unokatestvére, következőkben, adminitration, fehérjeforrás, megerősítette, péksütemények, felszívódását, ellenszerének, népgyógyászok, köszönhetően, szervezetben, befolyásolja, szervezetünk, étkezésekből, megtalálható, mennyiségben, magnéziumban, egyensúlyban, köleslisztet, hihetetlenül, vérkeringést, szervezetnek, rosttartalma, magnéziumnak, kapcsolódik, közvetlenül, tápanyagban, légmentesen, fogyasztása, felszívódik, zablisztből, tönkölybúza, vitaminokat, megfosztják, ellentétben, koleszterin, alternatíva, mondhatnánk, rokonságban, kutatásból, egészséges, finomított, kölesliszt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2552
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 11791
  • e Év: 62582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.