Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Márton-Napi
  2019-11-03 12:46:21, vasárnap
 
   
  LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL

HOZZÁVALÓK
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 ek barna cukor
1 fej lilakáposzta

őrölt kömény
3 cl konyak
1 tk vörösborecet
1 kg zeller gumó
babérlevél
2 dl tejszín
bors
őrölt bors
szerecsendió
1 tk dijoni mustármustár
1 db egész, hízott libamell
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
rozmaring
15 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.Rászórjuk a legyalultlilakáposztát. Meghintjük sóval és csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és álalásig melegen tartjuk.
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük.Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásrairdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg.Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vas nyelű serpenyőnk, használjuk azt.Szép lassú tűzön sütni kezdjük. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalátlegalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen.Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után szeleteljük.A pürével és a káposztával tálaljuk, a kisült szafttal meglocsoljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Címkék: szerecsendióval, oldalátlegalább, belelöttyintjük, karamellizáljuk, utófűszerezzük, előmelegítjük, papírtörlővel, másodpercében, babérlevelet, aranybarnára, megroppantva, megfordítjuk, mustármustár, lehártyázzuk, vöröshagymát, szerecsendió, előkészített, lilakáposzta, meglocsoljuk, felkockázzuk, bedörzsöljük, vörösborecet, rózsaszínnek, serpenyőben, megpirítjuk, hozzáöntjük, olívaolajat, túlsütöttük, vöröshagyma, alufóliával, megpucoljuk, káposztával, serpenyővel, barnacukrot, pihentetjük, beleszórjuk, apróra vágott, egészet szép, zellert megpucoljuk, babérlevelet dobunk, vizet leöntjük, babérlevelet kidobjuk, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, előkészített melleket, bőrös felét, zsírt átvágjuk, kiolvadó zsírt, bőrös oldalátlegalább, bőrös oldal, másik oldalukat, LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
A vandalizmus határtalan  Rózsaszín rózsa  Őszi szél  Balog Miklós: Himnusz a szentl...  Uram ! megvallom bűneim . . .  Szép estét, jó éjt!  Üljünk le a diófa alá  Egészséges emésztőrendszer két...  Szeretetben - gazdag napot kív...  EGY FALEVÉL BÖLCSESSÉGE Megkér...  Évközi 25. vasárnap szentmise ...  Kicsi őz, ide fuss!  Madarak  Egészséges teák gyógynövényekb...  Csodák nincsenek, de fiatalító...  A fahéj gyógyhatásairól  Az immunrendszert erősítő balz...  Egészséges emésztőrendszer két...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér rózsák  Szèp estét kedves látogat...  Alvó baby  Jókívánságom neked!  Ősz szépségei a természetben -...  Köszönet  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Feleségem küldte  Jó éjszakát  Hasi zsír ellen  Jézus megfeszítése  Közös olvasására hív a NEK  Mentovics Éva : Tánc az őszi a...  Miért olyan veszélyes az oxida...  Facebookon kaptam  Balatomfüred  Hogyan végezzen májtisztítást?  Öt éve nevezték ki a Debrecen-...  Facebookon kaptam  Öt éve nevezték ki a Debrecen-...  Facebookon kaptam  Gyógyszer és fűszer: zsálya  Napraforgók  Madarak  Táplálékok, amelyek nem szeret...  Png cica  Barsi Balázs OFM gondolatai a ...  Facebookon kaptam  Kis tündér  Barsi Balázs OFM gondolatai a ...  Mentovics Éva : Tánc az őszi a...  Folytassák a megfigyelést,  Gyógynövények 2-es típusú cuko...  Az immunrendszert erősítő balz...  Szeptemberi (őszi) nap-éj egye...  Esti szentmise Csíksomlyó 09.2...  A jó, a szép és a csodás, amib...  Jézus megfeszítése  Húgysav csökkentése a szerveze...  Facebookon kaptam  Üljünk le a diófa alá  Esti szentmise Csaba testvérre...  2020-ban szeptember 22-én kösz...  A veseproblémák kezelésének 5 ...  Esti kép  Évközi 25. vasárnap szentmise ...  A világ meg fogja ismerni a bé...  Táplálékok, amelyek nem szeret...  Szèp estét  A fiatalság mércéje nem az éle...  24. évközi hét csütörtök Csík...  Kicsi őz, ide fuss!  Png nő  Őszi szél  Pio atya gondolatai  Hit  Rózsaeső Imaharmincad  EGY FALEVÉL BÖLCSESSÉGE Megkér...  Reggel  Befejeződött az Eucharisztia j...  Képes idézet !  Kollagénerősítő táplálékok  Reggel  Reggel  Táplálékok, amelyek nem szeret...  Szent Máté apostol és evangéli...  Jézus temetése  Facebookon kaptam  William Blake: Az őszhöz Ó, gy...  Biztonságos gyulladáscsökkentő...  Útravaló – 2020. szeptem...  Barsi Balázs OFM gondolatai a ...  A könnyen fogyók 10 titka  Befejeződött az Eucharisztia j...  Jézusi áldás gif  Ételek, amelyeket nem biztos, ...  Közös olvasására hív a NEK  Őszi szél  Png nő  Táplálékok, amelyek nem szeret... 
Bejegyzés Címkék
apróra vágott, egészet szép, zellert megpucoljuk, babérlevelet dobunk, vizet leöntjük, babérlevelet kidobjuk, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, előkészített melleket, bőrös felét, zsírt átvágjuk, kiolvadó zsírt, bőrös oldalátlegalább, bőrös oldal, másik oldalukat, sütés utolsó, serpenyőbe tesszünk, diónyi vajat, illatos vajjal, libamellet serpenyővel, húst sütés, káposztával tálaljuk, kisült szafttal, szerecsendióval, oldalátlegalább, belelöttyintjük, karamellizáljuk, utófűszerezzük, előmelegítjük, papírtörlővel, másodpercében, babérlevelet, aranybarnára, megroppantva, megfordítjuk, mustármustár, lehártyázzuk, vöröshagymát, szerecsendió, előkészített, lilakáposzta, meglocsoljuk, felkockázzuk, bedörzsöljük, vörösborecet, rózsaszínnek, serpenyőben, megpirítjuk, hozzáöntjük, olívaolajat, túlsütöttük, vöröshagyma, alufóliával, megpucoljuk, káposztával, serpenyővel, barnacukrot, pihentetjük, beleszórjuk, rozmaringot, szeleteljük, kakukkfüvet, kettévágjuk, fokhagymaát, turmixolunk, körbevágjuk, botmixerrel, szabályosra, libamellet, hozzávalók, serpenyőnk, használjuk, serpenyőbe, babérlevél, meghintjük, letöröljük, pihentetés, elkészítés, turmixolni, ízesítjük, felhabzik, mustárral, tálalásig, fokhagyma, dolgozzuk, szükséges, felvágjuk, helyezzük, olívaolaj, rozmaring, oldalukat, köménnyel, rászórjuk, megpirult, deszkára, , ,
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 87 db bejegyzés
Összes: 8214 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2368
  • e Hónap: 18690
  • e Év: 205026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.