|
2019-11-03 12:46:21, vasárnap
|
|
|
|
|
|
LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL
HOZZÁVALÓK
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 ek barna cukor
1 fej lilakáposzta
só
őrölt kömény
3 cl konyak
1 tk vörösborecet
1 kg zeller gumó
babérlevél
2 dl tejszín
bors
őrölt bors
szerecsendió
1 tk dijoni mustármustár
1 db egész, hízott libamell
2 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
rozmaring
15 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.Rászórjuk a legyalultlilakáposztát. Meghintjük sóval és csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük. Belelöttyintjük a konyakot és pár csepp vörösbor-ecetet és álalásig melegen tartjuk.
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk és lábosba tesszük.Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Csipet sót, és egy babérlevelet dobunk bele és puhára főzzük.
Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla és a babérlevelet kidobjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és turmixolni kezdjük. Ha kell kis langyos tejjel hígítjuk. Szép selymes állagú pürét turmixolunk belőle.
Sóval, borssal, szerecsendióval és dijoni mustárral ízesítjük. 10 dkg hideg vajat dobjunk bele, és az egészet a botmixerrel dolgozzuk össze. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A libamellet kettévágjuk, lehártyázzuk és szép szabályosra körbevágjuk.Papírtörlővel letöröljük az előkészített melleket. A bőrös felét rácsmintásrairdaljuk. A zsírt átvágjuk, de a húst ne sértsük meg.Sóval és borssal mindkét felét bedörzsöljük.
Száraz, hideg serpenyőbe helyezzük a melleket, bőrrel lefelé. Ha van vas nyelű serpenyőnk, használjuk azt.Szép lassú tűzön sütni kezdjük. A kiolvadó zsírt időnként leöntjük. A bőrös oldalátlegalább 5 percig sütjük, hogy szép piros legyen.Ha a bőrös oldal megpirult, megfordítjuk a melleket és 2 perc alatt megpirítjuk a másik oldalukat is.
A sütés utolsó 20 másodpercében a serpenyőbe tesszünk 2 gerezd fokhagymaát megroppantva, pár szál friss kakukkfüvet, rozmaringot, és egy diónyi vajat.Ahogy a vaj elolvad és felhabzik, húzzuk le a tűzről. Az illatos vajjal jól meglocsoljuk a melleket.
A libamellet serpenyővel együtta sütőbe tesszük és kb 15 percig sütjük. Ha felvágjuk szép rózsaszínnek kell lennie. Ha nyers és piros pár percig még sütjük.Ha szürkés, akkor túlsütöttük, gyorsan vegyük ki.
A húst sütés után azonnal deszkára, vagy tányérra tesszük és alufóliával lazán lefedve legalább 5 percig pihentetjük. Pihentetés után szeleteljük.A pürével és a káposztával tálaljuk, a kisült szafttal meglocsoljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: szerecsendióval, oldalátlegalább, belelöttyintjük, karamellizáljuk, utófűszerezzük, előmelegítjük, papírtörlővel, másodpercében, babérlevelet, aranybarnára, megroppantva, megfordítjuk, mustármustár, lehártyázzuk, vöröshagymát, szerecsendió, előkészített, lilakáposzta, meglocsoljuk, felkockázzuk, bedörzsöljük, vörösborecet, rózsaszínnek, serpenyőben, megpirítjuk, hozzáöntjük, olívaolajat, túlsütöttük, vöröshagyma, alufóliával, megpucoljuk, káposztával, serpenyővel, barnacukrot, pihentetjük, beleszórjuk, apróra vágott, egészet szép, zellert megpucoljuk, babérlevelet dobunk, vizet leöntjük, babérlevelet kidobjuk, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, előkészített melleket, bőrös felét, zsírt átvágjuk, kiolvadó zsírt, bőrös oldalátlegalább, bőrös oldal, másik oldalukat, LIBAMELL KONYAKOS KÁPOSZTÁVAL,
|
|
|
|
apróra vágott, egészet szép, zellert megpucoljuk, babérlevelet dobunk, vizet leöntjük, babérlevelet kidobjuk, botmixerrel dolgozzuk, sütőt előmelegítjük, libamellet kettévágjuk, előkészített melleket, bőrös felét, zsírt átvágjuk, kiolvadó zsírt, bőrös oldalátlegalább, bőrös oldal, másik oldalukat, sütés utolsó, serpenyőbe tesszünk, diónyi vajat, illatos vajjal, libamellet serpenyővel, húst sütés, káposztával tálaljuk, kisült szafttal, szerecsendióval, oldalátlegalább, belelöttyintjük, karamellizáljuk, utófűszerezzük, előmelegítjük, papírtörlővel, másodpercében, babérlevelet, aranybarnára, megroppantva, megfordítjuk, mustármustár, lehártyázzuk, vöröshagymát, szerecsendió, előkészített, lilakáposzta, meglocsoljuk, felkockázzuk, bedörzsöljük, vörösborecet, rózsaszínnek, serpenyőben, megpirítjuk, hozzáöntjük, olívaolajat, túlsütöttük, vöröshagyma, alufóliával, megpucoljuk, káposztával, serpenyővel, barnacukrot, pihentetjük, beleszórjuk, rozmaringot, szeleteljük, kakukkfüvet, kettévágjuk, fokhagymaát, turmixolunk, körbevágjuk, botmixerrel, szabályosra, libamellet, hozzávalók, serpenyőnk, használjuk, serpenyőbe, babérlevél, meghintjük, letöröljük, pihentetés, elkészítés, turmixolni, ízesítjük, felhabzik, mustárral, tálalásig, fokhagyma, dolgozzuk, szükséges, felvágjuk, helyezzük, olívaolaj, rozmaring, oldalukat, köménnyel, rászórjuk, megpirult, deszkára, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 723
- e Hét: 2207
- e Hónap: 8579
- e Év: 59370
|
|
|