|
2019-11-03 12:51:07, vasárnap
|
|
|
|
|
|
LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL
HOZZÁVALÓK
4 db libacomb
2 fej vöröshagyma feldarabolva
5-6 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehérbor
só
őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
A káposztához:
1 kg lila káposzta
1 fej vöröshagyma
kb. 3-4 evőkanál olvasztott libazsír vagy olaj
kb. 1 bő evőkanál cukor
kb. 2 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 1 teáskanál egész kömény
őrölt bors
só
A burgonyához:
1 kg krumpli hámozva, darabolva
só
őrölt bors
rozmaring
kb. 3 evőkanál olvasztott libazsír
ELKÉSZÍTÉS
A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljüksóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük.Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
(Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ami a tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat, pár perc alatt körben megkapatjuk. Közétesszüka vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.
A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekevejük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk,a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatjukrajta. Beleforgatjuka káposztát, meglocsoljukecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatom, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)
A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.
Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínálom.
mindmegette.hu/ |
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: karamellizáljuk, káposztaszálak, összeforgatjuk, megdinszteljük, beleforgatjuka, papírtörlővel, előmelegített, majorannával, sütőedényben, rozmaringgal, közétesszüka, feldarabolva, összekevejük, káposztával, zsiradékban, burgonyával, megpároljuk, burgonyához, megkapatjuk, szeleteljük, használjunk, mindmegette, vöröshagyma, meglocsolom, káposztához, folyadéknak, fűszerezzük, pihentetjük, rozmaringos, libazsírral, olvasztott, elkészítés, felesleges, elfelezzük, zsiradékot, átforgatom, combokat tisztítás, húsos részét, hűtőben pihentetjük, tűzhely felső, sütőben sütéshez, szélekről levágott, leve nagyja, sütés közben, párolt káposztához, káposztát elfelezzük, zsiradékban karamellizáljuk, hagymát megdinszteljük, párolás végére, káposzta alatt, darabolt krumplit, sült libacomb, LIBASÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ROZMARINGOS SÜLT BURGONYÁVAL,
|
|
|
|
combokat tisztítás, húsos részét, hűtőben pihentetjük, tűzhely felső, sütőben sütéshez, szélekről levágott, leve nagyja, sütés közben, párolt káposztához, káposztát elfelezzük, zsiradékban karamellizáljuk, hagymát megdinszteljük, párolás végére, káposzta alatt, darabolt krumplit, sült libacomb, párolt káposztát, pirított burgonyát, karamellizáljuk, káposztaszálak, összeforgatjuk, megdinszteljük, beleforgatjuka, papírtörlővel, előmelegített, majorannával, sütőedényben, rozmaringgal, közétesszüka, feldarabolva, összekevejük, káposztával, zsiradékban, burgonyával, megpároljuk, burgonyához, megkapatjuk, szeleteljük, használjunk, mindmegette, vöröshagyma, meglocsolom, káposztához, folyadéknak, fűszerezzük, pihentetjük, rozmaringos, libazsírral, olvasztott, elkészítés, felesleges, elfelezzük, zsiradékot, átforgatom, tálalásnál, pároláshoz, fedetlenül, hozzávalók, tisztítás, rozmaring, megmossuk, káposztát, ropogósra, fokhagyma, átkeverve, torzsáját, majoránna, szélekről, teáskanál, darabolva, burgonyát, leszűrjük, többször, fehérbor, villával, éjszakát, alkalmas, evőkanál, sütéshez, libasült, aláöntöm, megpuhul, libacomb, törjenek, combokat, vigyázva, pirított, krumplit, kisütjük, káposzta, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
37 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 986
- e Hónap: 12373
- e Év: 50121
|
|
|