|
2020-03-05 18:49:53, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók :
4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.
1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.
Sütés után:
120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)
Elkészítése :
A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm atmeroju tortaformaba vagy kuglofformaba ontjuk es 160 fokon megsutjuk. Eleg sokaig sul, mert hig teszta, de megeri a raforditott idot. Akkor jo mikor a kozepebe szurva egy tut vagy hurkapalcikat, mar nem ragad, es tapintasra ruganyos meg. Szoval kiszaritani sem szabad. A teteje meg fog repedni, de igy kell legyen, meg mutatos is igy. Mikor kivettuk a sutobol meglocsoljuk narancslevel. Kihutjuk, megszorjuk vanilias porcukorral , szeleteljuk es joizuen elfogyasztjuk.
Jo etvagyat kivanok!
.
Matyi Éva receptje |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: hozzakeverjuk, kuglofformaba, hurkapalcikat, elfogyasztjuk, összekeverjük, osszekeverjuk, hozzavalohoz, narancslevet, narancshejat, bemelegitjuk, tortaformaba, narancslevel, meglocsoljuk, meglocsoltam, belekeverjuk, elkészítése, meglocsolni, kiszaritani, raforditott, porcukorral, szeleteljuk, hozzaadjuk, elhagyható, fakanallal, tapintasra, tortaforma, hozzávalók, megszorjuk, reszletben, megsutjuk, narancslé, süteményt, tojásokat, megijedni, feltörjűk, sutoport, elég édes, talba tesszuk, reszlelt narancshejat, lisztbe belekeverjuk, tobbi hozzavalohoz, sutot kozben, raforditott idot, kozepebe szurva, sutobol meglocsoljuk, Matyi Éva,
|
|
|
|
elég édes, talba tesszuk, reszlelt narancshejat, lisztbe belekeverjuk, tobbi hozzavalohoz, sutot kozben, raforditott idot, kozepebe szurva, sutobol meglocsoljuk, hozzakeverjuk, kuglofformaba, hurkapalcikat, elfogyasztjuk, összekeverjük, osszekeverjuk, hozzavalohoz, narancslevet, narancshejat, bemelegitjuk, tortaformaba, narancslevel, meglocsoljuk, meglocsoltam, belekeverjuk, elkészítése, meglocsolni, kiszaritani, raforditott, porcukorral, szeleteljuk, hozzaadjuk, elhagyható, fakanallal, tapintasra, tortaforma, hozzávalók, megszorjuk, reszletben, megsutjuk, narancslé, süteményt, tojásokat, megijedni, feltörjűk, sutoport, keverjuk, sütemény, sutottem, formaban, etvagyat, atmeroju, reszlelt, receptje, kivettuk, kozepebe, átmérőjű, kihutjuk, vanilias, ruganyos, mutatos, tesztat, narancs, joizuen, sutobol, masszat, kevésbe, repedni, lisztbe, tesszuk, sütőpor, habverő, kivanok, english, úgyhogy, kereket, reszelt, fakanál, kapunk, szabad, szoval, percig, olajat, legyen, cukrot, teteje, tegyen, szurva, sokaig, ontjuk, teszta, megeri, zacskó, amiben, méretű, kedvem, bántam, édeset, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1097
- e Hét: 3313
- e Hónap: 5208
- e Év: 55999
|
|
|