|
2020-10-05 18:07:07, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg sertészsír
12,5 dkg + 30 dkg finomliszt
2 kisebb TOJÁS sárgája
1 evőkanál 10 %-os ecet
1,5 dl langyos víz
só
Töltéshez:
házi szilvalekvár
Szóráshoz:
porcukor
vaníliás cukor
Elkészítése:
A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.
A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hólyagos nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, fél órát pihentetjük.
Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.
Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.
Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: összedolgozzuk, szilvalekvárt, előmelegített, folyamatosan, segítségével, szilvalekvár, pihentetést, elkészítése, egyharmadát, hajtogatást, pihentetjük, hajtogatjuk, forrósítjuk, hempergetve, kikeverjük, háromszori, kinyújtjuk, hozzávalók, ismételjük, hozzáadjuk, finomliszt, daraboljuk, porcukorba, sertészsír, gázlángon, tésztához, szóráshoz, töltéshez, alaposan, elkevert, nyújtást, evőkanál, vaníliás, rákenjük, nyújtófa, felülről, tojások sárgáját, langyos vízzel, zsírral elkevert, háromszori művelet, tésztát kinyújtjuk, nagyobb kést, gázlángon forrósítjuk, kockák közepébe,
|
|
|
|
tojások sárgáját, langyos vízzel, zsírral elkevert, háromszori művelet, tésztát kinyújtjuk, nagyobb kést, gázlángon forrósítjuk, kockák közepébe, összedolgozzuk, szilvalekvárt, előmelegített, folyamatosan, segítségével, szilvalekvár, pihentetést, elkészítése, egyharmadát, hajtogatást, pihentetjük, hajtogatjuk, forrósítjuk, hempergetve, kikeverjük, háromszori, kinyújtjuk, hozzávalók, ismételjük, hozzáadjuk, finomliszt, daraboljuk, porcukorba, sertészsír, gázlángon, tésztához, szóráshoz, töltéshez, alaposan, elkevert, nyújtást, evőkanál, vaníliás, rákenjük, nyújtófa, felülről, kínáljuk, porcukor, hólyagos, valamint, liszthez, sárgáját, szerinti, tésztára, kockákra, liszttel, közepébe, vastagra, tetszés, felfele, jobbról, nagyobb, megvolt, kétszer, hajtjuk, letelte, művelet, sütőben, tésztát, alulról, tojások, langyos, sárgája, zsírral, sütjük, ecetet, vízzel, készre, amikor, kenést, balról, rakunk, kockák, lefele, kisebb, alatt, zsírt, félbe, ezzel, cukor, fokos, tojás, sütés, liszt, , ,
|
|
|
|
2021. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
6 db bejegyzés |
e év: |
22 db bejegyzés |
Összes: |
8265 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (463)
- Belső kör (67)
- Család (190)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (282)
- novellák, gondolatok, versek (72)
- 1-tál étel (55)
- A büki füves ember Szabó Györg (49)
- A lélek csendje (12)
- A lélek hangja Lélek Sándorné (55)
- A lélek húrja (15)
- A lélek húrja (22)
- A lélek utja (21)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (69)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (49)
- Baba receptek 5-7-8-10-12 kort (39)
- Barátoknak (29)
- Böjtös ételek (húsmente) (44)
- Bölcsességek (110)
- csibehúsos és más szárnyasok (245)
- Cukrok -bonbonok (8)
- Diétásak (64)
- Dinus és Regi (7)
- Dr Lenkei Gábor tanácsai (7)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (460)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (21)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (66)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (38)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (166)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (135)
- gyors édesség (19)
- Gyümölcslevesek (20)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (29)
- Húsvét (19)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (109)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (591)
- Isten patikája. (42)
- Ital receptek (5)
- Jó éjszakát (21)
- Jó gyerek (6)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (26)
- Jó reggelt (129)
- Jó tippek (77)
- Jóhírek (268)
- Jótettek (66)
- Karácsony (48)
- Karácsonyi ételek (47)
- Kelt tészta édes és sós (102)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (52)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (96)
- köretek (34)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélek kulcsa (11)
- Lélekemelő (245)
- Lelkipásztori elmélkedés (208)
- levesek (105)
- mások tollából (74)
- masszázs (10)
- Mesék (20)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- napi pozitív (26)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (8)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- REGENOR (16)
- Rózsafűzér (24)
- saláták (30)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (113)
- Spárgás ételek (5)
- sütemények ,édességek (462)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (2)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (35)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Sziporkák (24)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (209)
- Tésztafélék (43)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (261)
- Viccek (37)
- Világ konyhái (5)
|
|
|
|
- Ma: 410
- e Hét: 590
- e Hónap: 1751
- e Év: 32175
|
|
|