Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent József tíz ajándéka
  2021-03-05 18:32:00, péntek
 
   
  1. A csend ereje

Nem kér magyarázatot, nem ellenkezik, bízik, hisz és cselekszik. Sok szó nélkül. Intelligens, érti a tervet és végrehajtja. Csend, amelynek köszönhetően József Máriával egyhangúlag őrzi Isten szavát, az éjszaka csendjében és nyugalmában az angyalok szólnak hozzá.

Ne feledd, hogy a csend Isten nyelve.

2. Alázat

Szent József az az ember, aki észrevétlen marad, a mindennapi jelenlét embere, diszkrét és rejtett, aki tudja, hogyan lehet támogató és útmutató a nehéz időkben.
Hány hétköznapi, általában feledésbe merülő ember írja ma történelmünk meghatározó eseményeit: orvosok, nővérek és ápolók, szupermarketek dolgozói, takarítók, gondozók, szállítmányozók, rendőri erők, önkéntesek, papok, apácák, de még sokan mások, akik megértették, hogy senki sem üdvözül egyedül.

Ma köszönöm azoknak, akik takarítják a járdát, ahol áthaladok.

3. Igazi apaság

Az apák nem születnek, hanem lesznek. Amikor valaki felelősséget vállal más életéért, bizonyos értelemben apaságot gyakorol vele szemben. Apának lenni azt jelenti, hogy a gyereket megismertetjük az élet élményével, a valósággal. Ne tartsa vissza, ne zárja börtönbe, ne birtokolja, hanem tegye képessé a választásokra, a szabadságra, az elindulásra.

Mondd ma apádnak őszintén, hogy "szeretlek". Bárhol is van.

4. Bátorság

József szilárd, határozott és azt tanítja nekünk, hogy az élet viharai közepette nem kell félnünk attól, hogy csónakunk kormányát Istenre hagyjuk. József nem egy passzívan lemondó ember, nem keres kerülőutakat, hanem "nyitott szemmel" néz szembe azzal, ami vele történik, személyesen vállalva a felelősséget ezért.

Ma nézz szembe egy olyan problémával, amelyet túl sokáig halogattál.

5. Munka

Szent József építő volt. Ő az igazi "csoda", amellyel Isten megmenti a Gyermeket és az Anyját. A menny közbelép, bízva kreatív bátorságában és mindennapi munkájában, amivel támogatta családját.

Áldd meg a mindennapi munkát.

6. Védelem

A Mindenható Fiának szüksége van Józsefre, hogy oltalmazza, védelmezze, gondozza, felnevelje. Isten bízik ebben az emberben, csakúgy, mint Mária, aki Józsefben találja meg azt, aki nemcsak meg akarja menteni az életét, hanem mindig gondoskodik róla és a Gyermekről. Ez a Gyermek az, aki ezt mondja majd: "Mindazt, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt 25,40) Így minden rászoruló, minden szegény, szenvedő, haldokló, idegen, minden fogoly, minden beteg az a "Gyermek", akit József továbbra is őriz.

Te is védelmezd kisebb testvéridet.

7. Gyengédség

József napról napra látta Jézust növekedni "bölcsességben, korban és kegyelemben Isten és az emberek előtt" ( Lk 2,52). Ahogy az Úr Izraellel tette: "megtanította járni, a karján hordozta, olyan volt hozzá, mint egy apa, aki arcához emeli gyermekét; lehajolt hozzá, enni adott neki. " (vö. Oz 11,3-4 ). Jézus Józsefben meglátta Isten gyengédségét.

Légy kedves azokhoz, akikkel ma találkozol.

8. Engedelmesség

Isten felfedte terveit József előtt. József nem habozott engedelmeskedni, anélkül, hogy kérdéseket tett volna fel a nehézségekről, amelyekkel szembesülnie kellett: "Éjszaka felkelt, elvitte a gyermeket és az anyját, és Egyiptomba menekült, ahol Heródes haláláig maradt." ( Mt 2,14-15) Élete minden körülményében József tudta, hogyan kell kimondani az igent, mint Mária az Angyali üdvözletben és Jézus a Gecsemánéban.

Élj a "legyen meg a Te akaratod" örömével.

9. Remény

Mint ahogy Józsefnek, Isten nekünk is megismétli: "Ne féljetek!" Félre kell tenni a haragot és a csalódást, és helyet kell adni, minden lemondás nélkül, de reményteli erővel annak, amit nem választottunk, és mégis létezik.

Helyezd az életed Isten kezébe és bízz.

10. Közbenjárás

Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz egyházdoktor és Szent József nagy híve: ,,Nem emlékszem, hogy a mai napig megkérdeztem volna tőle, mit nem engedett meg nekem. Az a nagy kegyelem, amelyet Isten adott nekem ezen áldott szent által, és a test és a lélek veszélyei, amelyek alól engem kiszabadított, megdöbbentőek. Az Úr azt akarja, hogy megértsük, hogy amint az apja volt a földön és parancsolhatott neki, úgy a mennyben is bármit megtehet, amit csak akar."

Kérj Szent Józseftől mindent, amire a szíved vágyik. Meghallgat.



 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Címkék: parancsolhatott, szállítmányozók, engedelmeskedni, megismertetjük, szupermarketek, kiszabadított, megdöbbentőek, körülményében, bölcsességben, engedelmesség, nehézségekről, választottunk, választásokra, kerülőutakat, felelősséget, történelmünk, megkérdeztem, magyarázatot, bátorságában, gyengédségét, köszönhetően, szembesülnie, egyházdoktor, megtanította, gecsemánéban, közbenjárás, testvéridet, meghatározó, elindulásra, észrevétlen, üdvözletben, kegyelemben, gondoskodik, szabadságra, végrehajtja, személyesen, csend ereje, éjszaka csendjében, angyalok szólnak, csend Isten, mindennapi jelenlét, nehéz időkben, gyereket megismertetjük, élet élményével, élet viharai, passzívan lemondó, felelősséget ezért, olyan problémával, menny közbelép, mindennapi munkát, emberek előtt, karján hordozta, Szent József, József Máriával, Mindenható Fiának, Jézus Józsefben, Avilai Nagy Szent Teréz, Kérj Szent Józseftől,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Reményik Sándor: Pierrot &...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Csend  Előfordul, hogy  Emlékezz  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember emlékekből áll  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem kell hozzá fürdőruhás  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  képre írva  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 14  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Nevelőszülőkhöz adták,  A felvilágosodás...  Bornyi Veronika haiku verse  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Megígért békesség  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Facebookon kaptam  Szívek  A sorsod  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Különleges  Tanácsok egy pszichológustól  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  ajándék, mellyel meglepem  ajándék, mellyel meglepem  Sorsunk miatt...  A felvilágosodás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ma van a magyar költészet napj...  Eduardo Sacheri gondolata  Erdei gyöngyvirág  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csend ereje, éjszaka csendjében, angyalok szólnak, csend Isten, mindennapi jelenlét, nehéz időkben, gyereket megismertetjük, élet élményével, élet viharai, passzívan lemondó, felelősséget ezért, olyan problémával, menny közbelép, mindennapi munkát, emberek előtt, karján hordozta, életed Isten, lélek veszélyei, apja volt, szíved vágyik, parancsolhatott, szállítmányozók, engedelmeskedni, megismertetjük, szupermarketek, kiszabadított, megdöbbentőek, körülményében, bölcsességben, engedelmesség, nehézségekről, választottunk, választásokra, kerülőutakat, felelősséget, történelmünk, megkérdeztem, magyarázatot, bátorságában, gyengédségét, köszönhetően, szembesülnie, egyházdoktor, megtanította, gecsemánéban, közbenjárás, testvéridet, meghatározó, elindulásra, észrevétlen, üdvözletben, kegyelemben, gondoskodik, szabadságra, végrehajtja, személyesen, megértették, egyhangúlag, intelligens, problémával, nyugalmában, mindenható, hétköznapi, halogattál, védelmezze, oltalmazza, találkozol, takarítják, mindennapi, értelemben, munkájában, önkéntesek, ellenkezik, eseményeit, reményteli, kérdéseket, megismétli, amelyekkel, élményével, határozott, birtokolja, csendjében, meghallgat, egyiptomba, cselekszik, gyermekről, valósággal, gyengédség, felnevelje, testvéreim, passzívan, védelmezd, józseftől, takarítók, gyermeket, közepette, szeretlek, józsefben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.