Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fatimai Boldogasszony
  2014-05-14 14:34:56, szerda
 
   
 
Fatimai Boldogságos Szűz Mária
május 13.
Mit tart a jelenésekről az egyház?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Minden korban voltak Mária-jelenések, mégis feltűnő, hogy a XIX. századtól kezdve megnőtt a számuk.
A jelenések alkalmával Máriát mély alázat jellemzi. Boldognak mondja őt "minden nemzedék", mert - Jézushoz hasonlóan - Isten kegyelmét hirdeti. Jézus mondta:"Tanításom nem tőlem való, hanem attól, aki küldött" (Jn.7,16), és "Aki engem látott, az Atyát is látta." (Jn. 14,9.). Az isteni Ige emberi szavai nélkül sohasem érthettük volna meg az Atya Szívét: szükségünk volt arra, hogy a Fiú megértesse velünk az Atyát, akit emberi szem nem láthat.
Talán éppen korunknak van szüksége arra, hogy láthassa Máriát, mégpedig úgy, ahogy magát megmutatja, nem pedig úgy, ahogy mi szeretnénk Őt elképzelni. Egyáltalában szükséges látni Őt, hogy meg ne feledkezzünk az üdvösségben s az Egyházban betöltött szerepéről. Tulajdonképpen az Egyház ősmintájaként mutatja és nevezi meg önmagát, akinek vonásait nekünk is ki kellene formálnunk önmagunkon, önmagunkban.
Az Egyház reformtörekvéseiben szemét Máriára szegezi. Nem azért, hogy halmozza a Mária-ünnepeket, áhítatokat, hanem egyszerűen azért, hogy tudjuk, mi is a valóságban az Egyház, az egyházias szellem és magatartás.
Szüntelenül megemlékezünk Mária figyelmeztető felhívásáról: "Tegyetek meg mindent, amit csak mond Jézus!" Mária ott él Fia szándékaiban: Isten neve dicsőüljön meg a földön, jöjjön el az Ő országa, s akarata valósuljon meg a földön is, miként a mennyben.
A Mária-jelenésekkel kapcsolatban döntő jelentőségű az a tanítás, amely szerint a kinyilatkoztatás lezárult az apostoli korban. Ez az alapvető meggyőződés vonja meg a jelenések határait és hovatartozását. Nem foghatjuk fel tehát ezeket úgy, mintha kiegészítenék vagy folytatnák a kinyilatkoztatást.
Mária megjelenései - amelyek elfogadására nem kötelez bennünket az egyház -impulzusokat adnak a megújulásra. Például Lourdes vagy Fatima olyan helyek, ahol nemcsak fokozott Mária-tisztelet született meg: új erőre kapott a Krisztusba és Istenbe vetett hit, egybekötve az Eucharisztia iránti mély hódolattal, valamint a megtérések erkölcsi csodáival; hatalmas lendület árad ki belőlük az egész egyházi életre.
Az Egyháznak az a feladata, hogy hirdesse a kinyilatkoztatást. Isten különböző karizmákkal és kegyelemmel teljes eseményekkel - amelyek közé soroljuk a Mária-jelenségeket is - gyakran oly evilágias gondolkodásunkat és viselkedésünket újra meg újra a teljes keresztény élet céljára irányítsa: "égi hivatásra, amelyre Isten meghívott minket Krisztusban (Fil. 3,14).
A fatimai történet
~~~~~~~~~~~~~~~
A portugáliai Fatima a jelenések óta Lourdes után Európa egyik leglátogatottabb Mária kegyhelye, évi több millió zarándokkal.
1916. május 13. - 1917. október 13. között a 10 éves Santos Lúcia , valamint unokatestvérei: a 9 éves Marto Ferenc és annak húga, a 7 éves Marto Jácinta három angyali és hat Mária-jelenést láttak. Az angyal a béke angyalának, illetve Portugália őrzőangyalának nevezte magát. 1917. május 13-án a Szent Szűz jelent meg a Cova da Iria (a Béke völgye) lejtőjén, és kérte a gyermekeket, hogy imádkozzák a rózsafüzért, és hat hónapon át ugyanebben az időpontban jöjjenek el hozzá. A Szűzanya minden alkalommal imádságot, áldozatot és engesztelést kért.
1917. október 13-án kb. hetvenezer ember jelenlétében történt a jelenés és a mindenki számára látható napcsoda.
A leirai megyés püspök, miután kivizsgálta az eseményeket, 1930. október 13-án kihirdette a jelenések természetfölötti jellegét, és engedélyezte a fatimai Szűzanya tiszteletét. 1931. május 13-án a teljes portugáliai püspöki kar elzarándokolt Fatimába, és felajánlották az országot Mária Szeplőtelen Szívének. E felajánlás a Szűzanya különleges oltalmának köszönhetően megmentette Portugáliát a II. világháború borzalmaitól. Hálából a portugál asszonyok arany ékszereikből és kb. háromezer drágakőből koronát készítettek, amellyel XII.Piusz pápa legátusa 1946-ban megkoronázta az l920-ban már elkészített kegyszobrot, és elrendelte Máriának mint a Világ királynőjének ünnepét.
A Szűzanya három titkot bízott a pásztorgyermekekre:
**
* Az első titok az újabb világháborúról beszélt az I. világháború végén.
* A második a pokol látomása volt.
*A harmadik titok próféciát tartalmaz XX. századi egyházüldözésekről, és beszél egy "fehérbe öltözött püspökről", aki lövések következtében összerogy.
Lúcia (aki nővér lett, és magas kort élt meg) és II. János Pál ebben a pápa elleni 1981. május 13-ai merényletet látták.
Ezt a titkot II. János Pál 2000-ben hozta nyilvánosságra, valamint 2000. május 13-án Ferencet és Jácintát (akik még gyermekkorukban haltak meg) Fatimában boldoggá avatta.
* A merénylő golyóját a pápa a kegyhelynek ajándékozta, és azt a Szűzanya koronájába foglalták.
A Szűzanya többek között arról beszélt, hogy szent Fia és az Ő Szeplőtelen Szívét mennyire bántják az emberek bűnei.
* Utolsó jelenésekor a Rózsafüzér Királynéjaként mutatkozott be.
A fatimai Szűzanya ünnepéhez:
A Szűzanya kérése
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
Minden egyes rózsafüzértizedet ezzel az imával zárjuk:
Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől,
és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Címkék: leglátogatottabb, természetfölötti, gondolkodásunkat, kinyilatkoztatás, viselkedésünket, gyermekkorukban, őrzőangyalának, világháborúról, nyilvánosságra, unokatestvérei, hovatartozását, tulajdonképpen, királynéjaként, ősmintájaként, felajánlották, királynőjének, elzarándokolt, megemlékezünk, következtében, kiegészítenék, figyelmeztető, engesztelést, jelenségeket, eseményekkel, borzalmaitól, eucharisztia, köszönhetően, felhívásáról, jelenésekről, egyáltalában, kapcsolatban, megkoronázta, jelenlétében, jelenésekkel, szándékaiban, engedélyezte, jelenések alkalmával, egyházias szellem, kinyilatkoztatás lezárult, apostoli korban, alapvető meggyőződés, jelenések határait, egyház -impulzusokat, megtérések erkölcsi, egész egyházi, teljes keresztény, fatimai történet, portugáliai Fatima, béke angyalának, időpontban jöjjenek, mindenki számára, leirai megyés, Fatimai Boldogasszony, Fatimai Boldogságos Szűz Mária, Atya Szívét, Például Lourdes, Santos Lúcia, Marto Ferenc, Marto Jácinta, Szent Szűz, Mária Szeplőtelen Szívének, János Pál, Szeplőtelen Szívét, Rózsafüzér Királynéjaként,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Próbálj meg ...  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Éretlen vers  Tavaszi kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes délutánt kívánok  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Fekete István - Akác  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Facebookon kaptam  Esti kép  Png cica  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Makszim Gorkij gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Lóhere  Akarat  Esti kép  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png ház  Png férfi  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Szívem tiéd  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szép estét  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nevem  Minden harmadik...  Nem tudhatod  képre írva  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  képre írva  Minden harmadik...  Szívem  Sose bánj semmit  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
jelenések alkalmával, egyházias szellem, kinyilatkoztatás lezárult, apostoli korban, alapvető meggyőződés, jelenések határait, egyház -impulzusokat, megtérések erkölcsi, egész egyházi, teljes keresztény, fatimai történet, portugáliai Fatima, béke angyalának, időpontban jöjjenek, mindenki számára, leirai megyés, jelenések természetfölötti, fatimai Szűzanya, teljes portugáliai, országot Mária, portugál asszonyok, első titok, újabb világháborúról, pokol látomása, pápa elleni, merénylő golyóját, kegyhelynek ajándékozta, emberek bűnei, imával zárjuk, pokol tüzétől, leglátogatottabb, természetfölötti, gondolkodásunkat, kinyilatkoztatás, viselkedésünket, gyermekkorukban, őrzőangyalának, világháborúról, nyilvánosságra, unokatestvérei, hovatartozását, tulajdonképpen, királynéjaként, ősmintájaként, felajánlották, királynőjének, elzarándokolt, megemlékezünk, következtében, kiegészítenék, figyelmeztető, engesztelést, jelenségeket, eseményekkel, borzalmaitól, eucharisztia, köszönhetően, felhívásáról, jelenésekről, egyáltalában, kapcsolatban, megkoronázta, jelenlétében, jelenésekkel, szándékaiban, engedélyezte, megjelenései, feledkezzünk, impulzusokat, ékszereikből, elfogadására, készítettek, portugáliai, zarándokkal, szeplőtelen, tiszteletét, rózsafüzért, eseményeket, kivizsgálta, gyermekeket, portugáliát, megmentette, üdvösségben, krisztusban, világháború, önmagunkban, mutatkozott, meggyőződés, rászorulnak, szüntelenül, kegyhelynek, megújulásra, jelenésekor, ajándékozta, merényletet, jelentőségű, boldogságos, karizmákkal, kegyelemmel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 1935
  • e Hónap: 8307
  • e Év: 59098
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.