|
2014-06-18 19:54:53, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg pulykamell vagy alsó comb
20 dkg füstölt szalonna
só
A raguhoz:
10 dkg vaj
1 csomag újhagyma
50 dkg champion gomba
só
őrölt fekete bors
1 kiskanál friss kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés módja
1. A pulykamellet jó ujjnyi vastagra felszeleteljük és besózzuk. A szalonna kétharmadát fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd spékelőtűvel a hússzeleteket megtűzdeljük vele. A maradék szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Erre kerülnek a megtűzdelt hússzeletek. Két deci vizet öntünk alá, majd sütőben a közepesnél kisebb lánggal (kb. 160°C), a levével gyakran locsolgatva kb. 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
2. A raguhoz a vajat serpenyőben fölolvasztjuk, majd a karikákra vágott újhagymát megfuttatjuk rajta. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd jól lecsöpögtetjük. (Ha nem túl földes nem muszáj megmosni, elég csak a talpát levágni, mert a gomba hajlamos a vizet magába szívni, ami később rontja az élvezeti értékét) A nagyobb darabokat vékony cikkekre vágjuk, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk. Ezután a hagymára dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kakukkfűvel fűszerezzük. 2-3 percig pirítjuk, majd a borral meglocsoljuk és kissé összeforraljuk.
3. Tálaláskor a gombás ragut a tányér közepére halmozzuk, a pulykamellet a tetejére tesszük, és köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyiben pulyka alsó combból készítjük el a fogást, úgy a hús sütési idejét érdemes megduplázni. Meterszakácstól. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
Címkék: meterszakácstól, felszeleteljük, összeforraljuk, lecsöpögtetjük, hússzeleteket, megtisztítjuk, fölolvasztjuk, spékelőtűvel, pulykamellet, megborsozzuk, megtűzdeljük, meglocsoljuk, megfuttatjuk, kétharmadát, locsolgatva, serpenyőben, kakukkfűvel, hússzeletek, fölaprított, megduplázni, fűszerezzük, pulykamell, elkészítés, amennyiben, megtűzdelt, kisebbeket, közepesnél, tálaláskor, hozzávalók, hagyhatjuk, szeletekre, újhagymát, karikákra, fektetjük, megsózzuk, köretként, szalonna kétharmadát, hússzeleteket megtűzdeljük, maradék szalonnát, tepsi aljára, megtűzdelt hússzeletek, közepesnél kisebb, levével gyakran, vajat serpenyőben, karikákra vágott, gombát megtisztítjuk, talpát levágni, gomba hajlamos, vizet magába, élvezeti értékét, nagyobb darabokat, kisebbeket egészben,
|
|
|
|
szalonna kétharmadát, hússzeleteket megtűzdeljük, maradék szalonnát, tepsi aljára, megtűzdelt hússzeletek, közepesnél kisebb, levével gyakran, vajat serpenyőben, karikákra vágott, gombát megtisztítjuk, talpát levágni, gomba hajlamos, vizet magába, élvezeti értékét, nagyobb darabokat, kisebbeket egészben, hagymára dobjuk, fölaprított kakukkfűvel, borral meglocsoljuk, gombás ragut, tányér közepére, tetejére tesszük, meterszakácstól, felszeleteljük, összeforraljuk, lecsöpögtetjük, hússzeleteket, megtisztítjuk, fölolvasztjuk, spékelőtűvel, pulykamellet, megborsozzuk, megtűzdeljük, meglocsoljuk, megfuttatjuk, kétharmadát, locsolgatva, serpenyőben, kakukkfűvel, hússzeletek, fölaprított, megduplázni, fűszerezzük, pulykamell, elkészítés, amennyiben, megtűzdelt, kisebbeket, közepesnél, tálaláskor, hozzávalók, hagyhatjuk, szeletekre, újhagymát, karikákra, fektetjük, megsózzuk, köretként, recepthez, megsütjük, halmozzuk, szalonnát, megmossuk, darabokat, készítjük, fehérbor, történet, champion, hagymára, megmosni, tetejére, kakukkfű, cikkekre, egészben, kerülnek, élvezeti, pirítjuk, szalonna, besózzuk, újhagyma, csíkokra, kiskanál, közepére, vastagra, jótanács, hajlamos, kínálunk, gyakran, lánggal, raguhoz, levágni, füstölt, értékét, nagyobb, pirosra, tesszük, levével, maradék, sütőben, , ,
|
|
|
|
2019. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
6 db bejegyzés |
e év: |
336 db bejegyzés |
Összes: |
8110 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (450)
- Belső kör (66)
- Család (185)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (278)
- novellák, gondolatok, versek (72)
- 1-tál étel (52)
- A büki füves ember Szabó Györg (49)
- A lélek csendje (12)
- A lélek hangja Lélek Sándorné (55)
- A lélek húrja (15)
- A lélek húrja (22)
- A lélek utja (21)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (9)
- Advent (66)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (42)
- Baba receptek 5-7-8-10-12 kort (39)
- Barátoknak (29)
- Böjtös ételek (húsmente) (46)
- Bölcsességek (108)
- csibehúsos és más szárnyasok (245)
- Cukrok -bonbonok (8)
- Diétásak (66)
- Dr Lenkei Gábor tanácsai (7)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (460)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (20)
- Elgondolkodtató (83)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (63)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (38)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (165)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (135)
- gyors édesség (17)
- Gyümölcslevesek (20)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (28)
- Húsvét (18)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (105)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (569)
- Isten patikája. (42)
- Ital receptek (5)
- Jó éjszakát (20)
- Jó gyerek (6)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (25)
- Jó reggelt (119)
- Jó tippek (77)
- Jóhírek (268)
- Jótettek (66)
- Karácsony (48)
- Karácsonyi ételek (33)
- Kelt tészta édes és sós (92)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (26)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (52)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (96)
- köretek (32)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (237)
- Lelkipásztori elmélkedés (190)
- levesek (105)
- mások tollából (73)
- masszázs (10)
- Mesék (20)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- napi pozitív (26)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (5)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- REGENOR (15)
- Rózsafűzér (21)
- saláták (30)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (136)
- Spárgás ételek (3)
- sütemények ,édességek (460)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (2)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (233)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (35)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Sziporkák (24)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (208)
- Tésztafélék (43)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (45)
- Vad ételek (6)
- Versek (260)
- Viccek (37)
- Világ konyhái (5)
|
|
|
|
- Ma: 25
- e Hét: 1228
- e Hónap: 6514
- e Év: 177672
|
|
|