Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megérkezés
  2014-08-01 18:00:00, péntek
 
  Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek húrja 3. rész


Véget értek az átvirrasztott éjszakák, átadta magát a cselekvő szeretetnek. Gondolatai, mint vad kancák a prérin hátrahagyva a múltat vágtattak előre. Hosszú sínre állították egykor ott fenn a sok vagonból álló sorsvonatát. Nehezen bár, de mindig eljutott addig az állomásig, ahol átszállhatott a cél felé tartó szerelvényre.
Halasztás nem tűrő teendőit feljegyezte, aztán kicsomagolta a laptopját. Nincs szüksége pipere asztalra, tükörre így, ha lehajtja a fésülködő asztal tetejét, pont úgy fog kinézni, mint egy íróasztal. Barátnője által gyógyszertárban összeállított vitaminkrémje, némi olíva olajjal elvegyítve az éjjeliszekrény fiókjában jól megfér a hajkefe és szarufésű társaságában. A mosdókagyló fölött van polc és tükör, így semmiben nem szenved hiányt.
A parányi fülkében falra szerelt kisszéken ülve lezuhanyozott. Gyorsan végzett a tisztálkodással. A kikészített hófehér frottírlepedőben megtörölközött hátára terítette a fenyőillatú, finom tapintású fürdőköpenyt. Hetente kétszer cserélnek fürdőlepedőt, törölközőt és egyszer fürdőköpenyt. Mint egy szanatóriumban - mosolygott elégedetten.
Márkás szabadidőruhát öltött magára - az unoka karácsonyi ajándékát - és kényelmes papucscipőbe lépett. Elfoglalta helyét az egyik fotelban, lábát maga alá húzva, ahogyan otthon megszokta. Kezébe vette a prospektusokat és a házirendet tartalmazó dossziét. Falta a betűket a vége felé sem érezte, hogy valami megakadna a torkán, amit nem tudna lenyelni.
Kopogtak. Lilike az ügyeletes nővér jelent meg nagyméretű tálcával a kezében, rajta illatos tea gőzölgött, mellette kistányéron linzerkarika és egy mosolygó alma. Jó étvágyat kívánt hozzá.
- Tessék elfogyasztani az uzsonnát utána pihenni a hosszú út után. Majd később elintézzük a formaságokat és mindent megmutatok. Ebédelni ki tetszik jönni, vagy bent tálalhatok? Este vacsora előtt lesz az Ön ünnepélyes bemutatása fogadással egybekötve. Ha bármire szüksége lenne, vagy kérdése van, tessék jelezni, a csipogó állandóan üzemképes - kacsintott kedvesen.
- Köszönöm Lilike, ma bekérem az ebédemet, talán így lesz a legjobb, amíg ki nem ismerem magam az itteni szokásokban.
- Rendben Ilonka néni azonnal hozom az étlapot, amiről választani tetszik. A mikróban meg lehet melegíteni a teát, ha kihűlne - mosolygott barátságosan.
Megköszönte a gondozónő kedvességét. Étel helyett a biztonság zamatát ízlelgette élete alkonyán. Lehet annál jobb érzés, mint amikor az ember boldognak láthatja a családját, leveheti róluk a bizonytalanság bilincsét, és a kétségbeesés keresztjét? Hiába ólálkodik a küszöbön a kényszer nincs szükség kölcsönre, hitelre. A nem szívesen látott vendég soha többé nem kap helyet az életükben. Szüleitől kapott örökséget, a gondoskodó- és cselekvő szeretetet, tovább adta a családjának. Amit nem csak szavakban és ígéretekben mérnek, hanem felelősségteljes, léleképítő áldozatvállalásban is. Elégedett volt magával, remélte, hogy az Úr előtt is jól vizsgázott. Egyszer csak megzörrent a zsalugáter a lenge függöny táncra perdült a szellővel. Abban a pillanatban tudta, nincs egyedül egy lágy fuvallat homlokon csókolta. Orrában érezte a borotvahab illatát. Az elkövetkező percekben finom kis keszkenővel törölgette tükörfényesre a homályos üveglapot a képkeretben. A megsárgult képről csillogó szemeivel, élete párja mosolygott vissza rá. Suttogva megszólította:
- Látod, Papa! Megérkeztünk, ahogyan megbeszéltük újra együtt vagyunk.
Könnyeit letörölte és folytatta a pakolást. A ruhák következtek. El sem tudta képzelni a kicsi szekrény mily mélységet rejt magában. Sok minden elférne még benne, de egyelőre nem lesz megtöltve, a hátrahagyott holmijai a bútoraival együtt érkeznek majd.
Eltervezte, másnap feltérképezi a terepet. A kápolnával kezdi, és a könyvtárral folytatja. Számára ez a két legfontosabb szentély. Hétvégét pedig ismét a családdal tölti. Innen bármikor eltávozhat, csak kell bejelentenie mikor, kivel, hová megy, és meddig marad. Valami hasonló ez, mint egy nyugdíjasház csak sokkal több testre szabott szolgáltatással. Számolgatni kezdett. Három és fél millióért élete végéig bérelheti a garzont, hozzájön havi hetvenezer kiadás, amennyiben minden szolgáltatást igénybe kíván venni. Tizennyolc milliót kap a házért, és másfél millió van a bankban. A végösszegből ötöt saját kiadásaira szán, no, - és ehhez jön a nyugdíja. Ajjaj! Még el sem tudja költeni. Jut belőle ajándékozásra is, ha jól gazdálkodik. Soha nem volt pocsékoló, megbecsülte a fillért, ami hálából forintot fialt. Egy pillanatig sem sajnálta a nagy házat, a kertet, de még az autót sem, ami egyébként is a családban maradt. Ezek tárgyak, kényelmet szolgálnak, amint fogyott az ereje, szükségtelenné váltak. Csípője, dereka nem bírja az ásást, gyomlálást, a szemével sem lát jól, reflexe sem a régi, ami vészhelyzetben nagy hátrányt jelentene számára. A gyerekeket a világért sem vonná be a kerti munkába, lánya és veje plusz munkával képes előteremteni a megnövekedett kiadásokat. A gyerekekkel szerencséjük van, jó tanulók voltak, egyiküket sem kellett nógatni. Levente két diplomával a zsebében három helyre jár dolgozni, hogy ne kelljen külföldre mennie szerencsét próbálni, vagy mosogatni. Megbízható, jó gyerek, többször felajánlotta a kert gondozását a munkák átvállalását. Szegény gyerek a hétvégéit áldozta volna fel. Arra való hivatkozással sikerült hárítania, hogy ne vegyék el tőle az egyetlen hobbiját.
A nyitott szekrény előtt állva fülében Lilike szavai visszhangzottak, az ismerkedő esttel kapcsolatban. Mit vegyen fel? - töprengett magában. Szeretné illendően megtisztelni azon társait, akikkel sorsközösséget vállalt. Végigböngészte ideiglenes ruhatárát. Két kosztüm, négy blúz, két nadrág, két blézer, két pulóver, egy kardigán és a féltve őrzött szülétől örökölt gyapjú kendő. Kettő szabadidő ruha, három pizsama, és fehér neműk sokasága. A rozsdabarna kosztüm mellett döntött hozzá egyszerű vanília színű blúzt választott és kényelmes cipőt. Leemelte vállfáról a kelmét, kezével végigsimította. Milyen szerencse, hogy gyapjúszövet, jól bírja a gyűrődést - suttogta, csak úgy maga elé. Azért előkereste a noteszét és bejegyezte: vasaló.


Folyt. köv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felelősségteljes, frottírlepedőben, gyógyszertárban, szolgáltatással, visszhangzottak, tisztálkodással, sorsközösséget, éjjeliszekrény, vészhelyzetben, bizonytalanság, szükségtelenné, szabadidőruhát, megtörölközött, szanatóriumban, végigsimította, prospektusokat, végigböngészte, összeállított, elfogyasztani, megszólította, átszállhatott, lezuhanyozott, hivatkozással, megnövekedett, tükörfényesre, vitaminkrémje, ajándékozásra, átvirrasztott, szolgáltatást, előteremteni, legfontosabb, nyugdíjasház, szerencséjük, bejelentenie, szerelvényre, feltérképezi, lélek húrja, átvirrasztott éjszakák, cselekvő szeretetnek, prérin hátrahagyva, múltat vágtattak, fésülködő asztal, éjjeliszekrény fiókjában, mosdókagyló fölött, parányi fülkében, kikészített hófehér, unoka karácsonyi, egyik fotelban, házirendet tartalmazó, vége felé, ügyeletes nővér, mosolygó alma, Lélek Sándorné Ekpafat, Köszönöm Lilike, Rendben Ilonka,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Szép estét kedves látogatóimn...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A pitypang legendája  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Egyszerű  Pitypang szökőkút  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  "Ez egy csoda"  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  jó reggelt  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Megígért békesség  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  A pitypang legendája  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Mindent de mindent visszakap  Magyar költészet napja  Vito Giaquinto gondolata  Borzasztó  Latinovits Zoltán tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Anyák napjára  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Egy gondolat  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A sorsod  Paul David Tripp Április 15 
Bejegyzés Címkék
lélek húrja, átvirrasztott éjszakák, cselekvő szeretetnek, prérin hátrahagyva, múltat vágtattak, fésülködő asztal, éjjeliszekrény fiókjában, mosdókagyló fölött, parányi fülkében, kikészített hófehér, unoka karácsonyi, egyik fotelban, házirendet tartalmazó, vége felé, ügyeletes nővér, mosolygó alma, uzsonnát utána, csipogó állandóan, itteni szokásokban, gondozónő kedvességét, biztonság zamatát, ember boldognak, bizonytalanság bilincsét, kétségbeesés keresztjét, kényszer nincs, lenge függöny, pillanatban tudta, lágy fuvallat, borotvahab illatát, elkövetkező percekben, homályos üveglapot, megsárgult képről, ruhák következtek, kicsi szekrény, hátrahagyott holmijai, bútoraival együtt, kápolnával kezdi, könyvtárral folytatja, családdal tölti, nyugdíjasház csak, végösszegből ötöt, nagy házat, családban maradt, kerti munkába, megnövekedett kiadásokat, gyerekekkel szerencséjük, zsebében három, kert gondozását, munkák átvállalását, hétvégéit áldozta, egyetlen hobbiját, nyitott szekrény, ismerkedő esttel, féltve őrzött, rozsdabarna kosztüm, felelősségteljes, frottírlepedőben, gyógyszertárban, szolgáltatással, visszhangzottak, tisztálkodással, sorsközösséget, éjjeliszekrény, vészhelyzetben, bizonytalanság, szükségtelenné, szabadidőruhát, megtörölközött, szanatóriumban, végigsimította, prospektusokat, végigböngészte, összeállított, elfogyasztani, megszólította, átszállhatott, lezuhanyozott, hivatkozással, megnövekedett, tükörfényesre, vitaminkrémje, ajándékozásra, átvirrasztott, szolgáltatást, előteremteni, legfontosabb, nyugdíjasház, szerencséjük, bejelentenie, szerelvényre, feltérképezi, társaságában, fürdőlepedőt, hátrahagyott, fürdőköpenyt, papucscipőbe, megbeszéltük, felajánlotta, megérkeztünk, végösszegből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 203
  • e Hét: 2419
  • e Hónap: 4314
  • e Év: 55105
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.