Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tiszteld, ami eléd kerül
  2014-08-21 11:42:08, csütörtök
 
   
  Isten, Teremtő, Univerzum minden alkotása csodálatos. Mint ahogy a Te teremtéseid is csodálatosak. Embertársaid teremtései is épp úgy hibátlanok, ahogy vannak.

Mindenkiben fogadd el a másságot, tudva, hogy minden létező egy forrásból érkezett, tehát azonos. Ha valamit, vagy valakit megítélsz, akkor Önmagad ítéled meg. Ha bírálod a teremtés sokszínűségét, akkor nincs benned kellő tisztelet és alázat az élettel szemben.

Mindennek, és mindenkinek feladata van, ebben az óriási cirkuszban.

A tökéletesen csodaszép balerinának, a sokszor sírva nevettető bohócnak, a nagy illúziókat keltő mágusnak, és a levegőben, hajmeresztően ugráló akrobatának is.

Ha nem fogadsz el valakit, magadat hazudtolod meg. Hisz te is vagy néha bohóc, vagy épp hajmeresztő mutatvánnyal próbálsz oroszlánt szelídíteni.
Ha koldust látsz az utcán, köszönd meg neki, hogy vállalta ezt a nagyon nehéz szerepet. Tiszteld őt döntéséért, hogy e sanyarú sorson keresztül vállalta a tapasztalást. Adj hálát, hogy neked nem kell ott ülnöd, és megélheted otthonod melegét és biztonságát. De nem ítélheted meg őt a döntéséért. Ő ugyanolyan tökéletes gyermeke Istennek, mint te. Ha jobban megnézed, segít neked. Segít, hogy milyen ne legyél!

Amikor irigykedsz egy gyönyörű nőre, hogy neki milyen könnyű lehet az élete, akkor megint tévedsz. Anélkül, hogy ismernéd, irigyled sorsát: pedig lehet, hogy pont évek óta egyedül él, mert szépsége elriasztja a férfiakat, akik önbizalomhiányuk miatt nem mernek vele kezdeni. Vagy épp nem látod, mennyit küzd, hogy ezt a szépségét fenntartsa, és már-már betegesen ragaszkodik énképéhez, mert attól fél, ha leveszi a maszkot, akkor ő senkinek nem fog kelleni.

Minden tapasztalásért hálásnak kell lenni. Mert megmutatja számodra, hogy mennyire sokfélék vagyunk. Ha szeretnél olyan lenni, amit máson látsz: akkor első körben tiszteld őt, azért ami. Ismerd el, hogy ő képes volt megcsinálni. Utána tegyél, ha tudsz, hogy olyan legyél, mint ő. Ha viszont nincs rá reális esélyed, hogy olyanná válj, akkor fogadd el a másságot, és azt, hogy nincs ezzel dolgod.

Hidd el, téged is irigyelnek sokan. És egész biztos vagyok benne, hogy sokan kritizálnak is, és megítélnek. De nem azért, mert veled baj van, hanem azért, mert ő vagy kedvesebbnek érzi magát nálad (ha kisebbít a leszólásával, akkor ő erősebbnek gondolja magát), vagy nincs meg benne az élet iránti alapvető alázat, és tisztelet. Nincs benne elfogadás.

Biztos téged is irritálnak dolgok, de nem akarod meglátni a két oldalt:
A balerina vékonysága - amit lehet bulimiával ér el, vagy épp te nem teszel eleget, hogy ilyen legyél.

A mágus illúziója - amikor a vállalkozó, aki ,,halálra keresi magát". Akár azt is látod, hogy ezt csalással éri el -de nem látod az álmatlan éjszakáit, hogy a pénze ellenére boldogtalan, vagy épp beteg a teste, mert valahol a lelkiismeretének kompenzálnia kell. A te oldaladról pedig vizsgáld meg, eleget teszel a céljaidért? Képes lennél ennyi időt és energiát fordítani rá?

Vagy irigyled a légtornász bátorságát, sokszor felelőtlen, önmagát is egyre nagyobb veszélyekbe sodró kihívásaival? Őt, aki hasonlít a szintén veszélyeket vállaló hegymászóra, vagy extrém sportokat űző sportolóra? Igen, a címlapokon szerepel! De biztos vagy benne, hogy ez a te utad, és szeretnéd veszélyeknek kitenni magad?

Átlagos vagy? Hidd el, sokan cserélnének veled. Az, aki például mozgáskorlátozottan él, vagy épp az, aki nem képes milliárdos cége rabszolgájaként a gyermekének megadni egy közösen eltöltött hétvégét.
Minden relatív. De anélkül ítéletet mondani, hogy tudnád a mögöttes okokat, butaság. De ha másban keresed a hibát, akkor először keresd magadban.

Mindent megteszel, hogy sikeres legyél? Elfogadod magad teljesen, mielőtt más kritizálsz? Vitatkozol Isten tökéletes teremtésével? Bírálod Őt, hogy mit tesz helyesen, vagy mit nem?
El tudod képzelni, hogy Ő engedne bármi megnyilvánulást, ha nem értene vele egyet?

Ha sikeres, vagy csak simán elégedett akarsz lenni az életedben, ahhoz meg kell tanulnod az életet tisztelni, úgy, ahogy van. Ez az isten iránt érzet alázat. Nem vitatkozol vele, mit miért mutat meg neked, ahogy azt sem, hogy hogyan, milyen formában tanít.

Ha elérkezel az ítélkezés-mentes elfogadás és befogadás állapotába, akkor kinyílnak a bőség kapui neked is.
Horváth Gabriella Tek Kineziológus
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Címkék: lelkiismeretének, önbizalomhiányuk, rabszolgájaként, megnyilvánulást, tapasztalásért, sokszínűségét, hajmeresztően, embertársaid, veszélyeknek, teremtésével, csodálatosak, tapasztalást, kedvesebbnek, leszólásával, kihívásaival, kineziológus, kompenzálnia, mutatvánnyal, ragaszkodik, boldogtalan, balerinának, kritizálnak, tökéletesen, mindenkinek, megcsinálni, veszélyeket, hajmeresztő, szelídíteni, veszélyekbe, cserélnének, gyermekének, teremtéseid, mindenkiben, akrobatának, biztonságát, hegymászóra, forrásból érkezett, teremtés sokszínűségét, élettel szemben, óriási cirkuszban, tökéletesen csodaszép, sokszor sírva, nagy illúziókat, nagyon nehéz, gyönyörű nőre, szépségét fenntartsa, élet iránti, balerina vékonysága, mágus illúziója, álmatlan éjszakáit, pénze ellenére, lelkiismeretének kompenzálnia, Vitatkozol Isten, Bírálod Őt, Horváth Gabriella Tek Kineziológus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  A felvilágosodás...  Zilahy Lajos mondta  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nagy és kis csodák  Különleges  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Előfordul, hogy  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Borzasztó  Egy gondolat  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Szép estét  "Ez egy csoda"  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Esterházy Péterre emlékezünk  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul David Tripp Április 13  Az ember  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mindig lesz olyan  Emlékezz  Egy tavasz  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Töröld le  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Eduardo Sacheri gondolata  Kertem  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Vidámság  Gebhardt Nóra versei II.  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Mindent de mindent visszakap  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
forrásból érkezett, teremtés sokszínűségét, élettel szemben, óriási cirkuszban, tökéletesen csodaszép, sokszor sírva, nagy illúziókat, nagyon nehéz, gyönyörű nőre, szépségét fenntartsa, élet iránti, balerina vékonysága, mágus illúziója, álmatlan éjszakáit, pénze ellenére, lelkiismeretének kompenzálnia, légtornász bátorságát, szintén veszélyeket, címlapokon szerepel, gyermekének megadni, közösen eltöltött, mögöttes okokat, életet tisztelni, isten iránt, ítélkezés-mentes elfogadás, bőség kapui, lelkiismeretének, önbizalomhiányuk, rabszolgájaként, megnyilvánulást, tapasztalásért, sokszínűségét, hajmeresztően, embertársaid, veszélyeknek, teremtésével, csodálatosak, tapasztalást, kedvesebbnek, leszólásával, kihívásaival, kineziológus, kompenzálnia, mutatvánnyal, ragaszkodik, boldogtalan, balerinának, kritizálnak, tökéletesen, mindenkinek, megcsinálni, veszélyeket, hajmeresztő, szelídíteni, veszélyekbe, cserélnének, gyermekének, teremtéseid, mindenkiben, akrobatának, biztonságát, hegymászóra, állapotába, teremtései, vékonysága, milliárdos, megítélnek, csodálatos, vitatkozol, cirkuszban, hazudtolod, irigyelnek, vállalkozó, bulimiával, döntéséért, ugyanolyan, légtornász, fenntartsa, erősebbnek, bátorságát, felelőtlen, elriasztja, sportolóra, megélheted, címlapokon, megmutatja, oldaladról, illúziókat, irritálnak, kritizálsz, irigykedsz, céljaidért, hibátlanok, énképéhez, férfiakat, szépségét, keresztül, tökéletes, ítélheted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 2369
  • e Hónap: 4264
  • e Év: 55055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.