Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Trükkök, amelyek egy nap alatt megszabadítanak a megfázástól
  2014-09-17 10:49:21, szerda
 
   
  Amikor jelentkeznek a megfázás első tünetei, egyesek rögtön a gyógyszerekhez fordulnak, mások pedig úgy tartják jónak, ha otthon maradnak és pihennek.

Lássunk néhány egyéb módszert a betegség gyors megelőzésére, leküzdésére:

Amikor megébredünk reggel és nyomorultul érezzük magunkat a megfázás szimptómái miatt, jó esélye van annak, hogy nem lesz kedvünk zuhanyozni. Pedig egy forró fürdő az egyik legjobb megoldás a problémára. A forró víz alatt nem érezzük azt, hogy fázunk, a gőz pedig megszünteti az orrdugulást. Ezért iktassunk be egy tízperces zuhanyzást, ami után jól törölközzünk meg, majd öltözzünk fel vastagon. Igyunk egy pohár vizet vagy teát sok citrommal.

Pazar reggeli: nagyon fontos, hogy mit eszünk a betegség alatt. Javasolt a narancslé, hogy biztosítsa a szükséges C-vitamin mennyiséget, továbbá antioxidánsokban gazdag szárított gyümölcsök és gabonapehely. További ajánlott ételek: lágy tojás, csirkehús, hal, mogyoró, dió, paradicsom, fokhagyma, valamint menta tea és víz.

Gőzölés: a megfázást legtöbbször bedugult orr kíséri, ami fejfájáshoz, szélsőséges esetben arcüreggyulladáshoz is vezethet. Ezért öntsünk forrásban lévő vizet egy edénybe, és adjunk hozzá néhány csepp eukaliptuszolajat. Állítsuk az edényt stabil felületre, terítsünk törülközőt a fejünkre meg a vállunkra, és hajoljunk előre. Tartsuk az arcunkat körülbelül 45 centire a forró víztől, és lélegezzünk mélyeket az orrunkon keresztül. A felszálló pára fellazítja a váladékot.

Sétáljunk: lehet, hogy nem akarunk kimenni a hidegbe, de egy rövid séta ebéd előtt javíthatja lelkiállapotunkat és erősíti az immunrendszerünket. Ne aggódjunk amiatt, hogy még jobban megfázunk, öltözzünk fel jól. Mikor hazaértünk igyunk egy forró teát, öltözzünk fel vastagon és kényelmesen. Tartsuk melegen a lábainkat, a fejünket és a kezeinket.

Egészséges ebéd: sovány húst, salátát, zöld paszulyt, brokkolit a legajánlatosabb ebédelni. A fehérje erősíti az immunrendszert, így könnyebben legyűrhető a vírus. Akik lemondanak a húsról, azok gyakrabban megfáznak, és a betegség és hosszabb ideig tarthat.

Pihenjünk: a gyógyteák és forró folyadékok segítenek a váladék semlegesítésében. Igyunk egy pohár teát és aludjunk legkevesebb 2 órát a meleg és sötét szobában. Amikor felébredtünk, igyunk egy nagy pohár vizet, zuhanyozzunk le forró vízzel, és öltözzünk fel vastagon.

Együnk valami pikánsat: vacsorára csípős ételek fogyasztása javasolt. A gyömbér, a fokhagyma és a csípős paprika antibakteriális és vírusölő hatásúak, ráadásul ezeknek még az ízét is érezzük.

Forró fürdő: zárjuk a napot úgy, ahogy kezdtük, forró fürdővel, ami ellazítja az izmokat. Legkésőbb tízkor feküdjünk le, hisz nagyon fontos, hogy a szervezet feltöltse a lemerült akkumulátorait. A tévénézést felejtsük el, igyunk egy erős teát és aludjunk. Másnapra a múlté a betegség.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: antioxidánsokban, semlegesítésében, legajánlatosabb, antibakteriális, akkumulátorait, immunrendszert, gyógyszerekhez, filantropikum, zuhanyozzunk, felébredtünk, jelentkeznek, törölközzünk, gabonapehely, megelőzésére, megébredünk, nyomorultul, kényelmesen, szélsőséges, fejfájáshoz, legtöbbször, lélegezzünk, megszünteti, leküzdésére, mennyiséget, fogyasztása, legkevesebb, orrdugulást, zuhanyzást, körülbelül, problémára, tévénézést, biztosítsa, javíthatja, lemondanak, zuhanyozni, fellazítja, megfázás első, gyógyszerekhez fordulnak, betegség gyors, megfázás szimptómái, forró fürdő, egyik legjobb, tízperces zuhanyzást, pohár vizet, betegség alatt, szükséges C-vitamin, megfázást legtöbbször, edényt stabil, arcunkat körülbelül, forró víztől, orrunkon keresztül, felszálló pára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 15  Egyszerű  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Nagy és kis csodák  Vannak emberek  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Magamnak  képre írva  Szívek  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  39 ígéret  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ott van  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy tavasz  Borzasztó  Isten hűségének mértéke  Szívek  Csend  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép álmokat!  József Attila - Kopogtatás nél...  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  különleges  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét  A sorsod  Hamvas Béla  jó reggelt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Különleges  Márai Sándor tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
megfázás első, gyógyszerekhez fordulnak, betegség gyors, megfázás szimptómái, forró fürdő, egyik legjobb, tízperces zuhanyzást, pohár vizet, betegség alatt, szükséges C-vitamin, megfázást legtöbbször, edényt stabil, arcunkat körülbelül, forró víztől, orrunkon keresztül, felszálló pára, rövid séta, forró teát, legajánlatosabb ebédelni, fehérje erősíti, váladék semlegesítésében, pohár teát, nagy pohár, csípős paprika, szervezet feltöltse, lemerült akkumulátorait, tévénézést felejtsük, erős teát, antioxidánsokban, semlegesítésében, legajánlatosabb, antibakteriális, akkumulátorait, immunrendszert, gyógyszerekhez, filantropikum, zuhanyozzunk, felébredtünk, jelentkeznek, törölközzünk, gabonapehely, megelőzésére, megébredünk, nyomorultul, kényelmesen, szélsőséges, fejfájáshoz, legtöbbször, lélegezzünk, megszünteti, leküzdésére, mennyiséget, fogyasztása, legkevesebb, orrdugulást, zuhanyzást, körülbelül, problémára, tévénézést, biztosítsa, javíthatja, lemondanak, zuhanyozni, fellazítja, hazaértünk, folyadékok, legyűrhető, törülközőt, gyakrabban, gyümölcsök, könnyebben, szimptómái, paradicsom, egészséges, fokhagyma, felületre, megfázást, citrommal, terítsünk, csirkehús, szárított, narancslé, forrásban, szükséges, öltözzünk, vacsorára, segítenek, gyógyteák, ellazítja, legkésőbb, felejtsük, feltöltse, szervezet, feküdjünk, pihenjünk, megfáznak, sétáljunk, aggódjunk, váladékot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 300
  • e Hét: 481
  • e Hónap: 2376
  • e Év: 53167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.