Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudd meg, hány éves a lelked!
  2014-10-21 13:03:58, kedd
 
   
  Mitől vagyunk bizonyos tekintetekben olyan különbözőek? Mi tesz valakit bölccsé az évek során? Függetlenül attól, hogy hiszel vagy sem a reinkarnáció elméletében, meg fogod látni, hogy a következő, lélekfejlődésről szóló teória sok személy életében helytálló, sőt, még a tiedben is.

Mi is pontosabban a lélekelmélet? A feltevés szerint az embernek nem csak egy esélye van a fejlődésre és a teljes érettség elérésére, ugyanis mindannyian több életet élünk meg addig, ameddig ezt a szintet elérjük. A másik része pedig azt mondja, hogy a lelkünk életkora korántsem egyezik meg a biológiai életkorunkkal.

A lelkek korát az a fejlettségi szint határozza meg, amelyet addigi utazásaik során elértek. Azt tartják, hogy miután az ember keresztüljutott bizonyos szinteken, ezzel felszabadul és lehetősége nyílik visszatérni az egyetemes öntudathoz és a végtelenhez, elérve ezáltal a végső szabadságot. Egyes tanok ezt hívják ,,Nirvánának", mások ,,édennek", megint mások pedig ,,paradicsomnak".

A lélek 5 kora

1. Újszülött lélek
Fő célja: életben maradni
Alapvető leckék: az életre való jogosultság, túlélés, halálozás, a létezés fizikai aspektusai
Korcsoport: 1-4 év
Jellemvonások: tiszta, játékos, nem mesterkélt, elővigyázatos, gyermeteg, csoportfüggő.

Gyakran gondolják az ilyen emberekről a körülöttük élők, hogy megtagadják őket, hogy gyerekesek, ártatlanok az élet bonyolultságai előtt. Mivel nagyon egyszerűen értelmezik az életet és őszinte magatartással vannak afelé, gyakran nehéznek találják a ,,civilizált élethez" való tartozás gyakorlatát. Ők jobban kedvelik a családias hangulatot, a baráti társaságokat és a barátságos helyeket.

2. Gyerek lélek
Fő célja: tartozni valahová
Alapvető leckék: társadalmi struktúrák, szabályok, szerepek, emberi kapcsolatok
Korcsoport: 4-13 év
Jellemvonások: megfelelés, frigiditás, szerepek által való meghatározottság, abszolutizmus, fegyelmezettség, hagyományőrző, erős értékek.

Ezek az emberek szeretnek közreműködni bizonyos dolgokban, rendet és stabilitást teremteni az élet kaotikus, bizonytalan területein. Mások szerénynek, frigidnek és tisztának tartják őket. A gyerek lélek hajlamos nagyon konzervatívnak lenni és előre meghatározott szabályok szerint élni az életet. Hitüket és önérzetüket a társadalom, a morális rendszer vagy a hagyományos hitrendszer határozza meg.

3. Fiatal lélek
Fő célja: függetlenség
Alapvető leckék: személyiségfejlődés, szabad akarat, személyes megvalósítások
Korcsoport: 13-29 év
Jellemvonások: ambiciózus, versenyképes, újító, vállalkozó, szabad, függetlenség, egocentrizmus, önkifejezés.

Ezek a személyek az ,,úgy csináljuk, ahogy én mondom, vagy nem csináljuk sehogy" politika szerint élik mindennapjaikat. A serdülőkhöz hasonlóan ők is próbálják keresni a függetlenséget, az anyagi javakat és a társadalmi státuszt. Alapjában véve ezek a személyek a változások ágensei, sok aktuális társadalmi változásért felelősek. Mivel motiváltak és erősen összpontosítanak, könnyen ,,munkafüggőkké" válhatnak.

4. Felnőtt lélek
Fő célja: interperszonális harmónia
Alapvető leckék: empátia, pszichológiai stabilitás, kölcsönösség, öntudat, kapcsolatok
Korcsoport: 29-55 év
Jellemvonások: érzékenység, kíváncsi, diplomatikus, befelé forduló, együttműködő

Ők az életüknek abban a szakaszában járnak, amikor a társadalmi harmóniát és a pszichológiai egyensúlyt keresik. Ugyanakkor sokszor neurotikusnak, de körültekintőnek tartják őket. Belső világukra koncentrálva, mindig harcolnak az élet egyszerűségeivel és komplexitásaival. A felnőtt lélek szabad, álmodó, és a kapcsolatok felé irányul. Számukra az élet célját nem az anyagai javak jelentik többé, hanem a megértés, az empátia és a bajtársiasság.

5. Öreg lélek
Fő célja: spirituális kiteljesedés
Alapvető leckék: nem ragaszkodni, autonómia, bölcs tanácsok, lelki tudatosulás
Korcsoport: 56 felett
Jellemvonások: magányos, spirituális, levált, filozófus, emberséges, fáradt, demotivált

A lélek négy korszakának tanulmányozása után elérkeztünk az utolsóhoz, éspedig a bölcsesség lépcsőjéhez. A létezésnek ennél a pontjánál a fizikai megjelenés fontossága egyre kevesebb szereppel bír. Mivel nyugodtak és filozofikus szemmel látják a világot, környezetük felé mindig békés, bölcs hangulatot sugároznak. Az idős lelkeknek az élet az összefüggések rendszere, a fő cél pedig eggyé válni mindazzal, ami létezik.

Egyed Zsuzsanna
forrás:Filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyszerűségeivel, lélekfejlődésről, összpontosítanak, interperszonális, komplexitásaival, meghatározottság, fegyelmezettség, keresztüljutott, mindennapjaikat, körültekintőnek, függetlenséget, megvalósítások, bonyolultságai, konzervatívnak, tanulmányozása, pszichológiai, hagyományőrző, bajtársiasság, paradicsomnak, magatartással, elővigyázatos, jellemvonások, neurotikusnak, meghatározott, munkafüggőkké, filantropikum, tekintetekben, abszolutizmus, életkorunkkal, egocentrizmus, összefüggések, versenyképes, függetlenség, társaságokat, lélekelmélet, kölcsönösség, évek során, reinkarnáció elméletében, feltevés szerint, teljes érettség, szintet elérjük, másik része, lelkünk életkora, biológiai életkorunkkal, lelkek korát, ember keresztüljutott, egyetemes öntudathoz, végső szabadságot, életre való, létezés fizikai, ilyen emberekről, körülöttük élők, Egyed Zsuzsanna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Manna OWell tollából  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Sadhguru idézet  Esti kép  Maci az északi fény alatt  Idővel az ember megérti, hogy ...  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Levél lány  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Inkább ad  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Kövesd a vezetőt  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Agárdi Gábor gondolata  Paul David Tripp Március 25  Az izmaink nem csak testmozgás...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam Krisztinától  A haj állapotának javítása egy...  Paul David Tripp Március 28  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Óraállítás  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Esti képek  Virágvasárnap: az élet és a re...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szép estét  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Haja van  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Mire jók ? 
Bejegyzés Címkék
évek során, reinkarnáció elméletében, feltevés szerint, teljes érettség, szintet elérjük, másik része, lelkünk életkora, biológiai életkorunkkal, lelkek korát, ember keresztüljutott, egyetemes öntudathoz, végső szabadságot, életre való, létezés fizikai, ilyen emberekről, körülöttük élők, élet bonyolultságai, családias hangulatot, baráti társaságokat, barátságos helyeket, emberek szeretnek, élet kaotikus, gyerek lélek, morális rendszer, hagyományos hitrendszer, serdülőkhöz hasonlóan, anyagi javakat, társadalmi státuszt, változások ágensei, életüknek abban, szakaszában járnak, társadalmi harmóniát, pszichológiai egyensúlyt, élet egyszerűségeivel, felnőtt lélek, kapcsolatok felé, élet célját, anyagai javak, lélek négy, bölcsesség lépcsőjéhez, létezésnek ennél, fizikai megjelenés, idős lelkeknek, összefüggések rendszere, egyszerűségeivel, lélekfejlődésről, összpontosítanak, interperszonális, komplexitásaival, meghatározottság, fegyelmezettség, keresztüljutott, mindennapjaikat, körültekintőnek, függetlenséget, megvalósítások, bonyolultságai, konzervatívnak, tanulmányozása, pszichológiai, hagyományőrző, bajtársiasság, paradicsomnak, magatartással, elővigyázatos, jellemvonások, neurotikusnak, meghatározott, munkafüggőkké, filantropikum, tekintetekben, abszolutizmus, életkorunkkal, egocentrizmus, összefüggések, versenyképes, függetlenség, társaságokat, lélekelmélet, kölcsönösség, reinkarnáció, együttműködő, csoportfüggő, diplomatikus, koncentrálva, kiteljesedés, közreműködni, spirituális, önkifejezés, ragaszkodni, érzékenység, fejlettségi, visszatérni, végtelenhez, szabadságot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 1063
  • e Hónap: 12450
  • e Év: 50198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.