Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenkén
  2015-09-21 18:35:55, hétfő
 
   
  Feng shui tipológia - Lakberendezési tippek csillagjegyenként, mint a siker és a boldogság útmutatója

A feng shui szószerinti jelentése: szél és víz, az ősi kínaiak szerint a "földi szerencse". A feng shui az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, hogy mi az, ami pozitívan befolyásolja a környezetet, melyben élünk.

A ,,chi", azaz az életenergia mozgásának vizsgálata ehhez kulcsfontosságú. Ahol az energiák szabadon tudnak áramlani, ott jól érezzük magunkat. A feng shui célja tehát, hogy a magunk hasznára fordítsuk a láthatatlan természeti erőket és egyensúlyt tartsunk a környezetünkben.



Nézzük meg csillagjegyenként, hogy ki mivel lehet sikeres:



Kos

A Kosokban a Tűz elem dominál; állandó mozgásban vannak, így az életenergiának is áramlania kell körülöttük. Azaz általában relatív nagy, praktikusan berendezett lakásra van szükségük, hogy mozgásigényüket jól kiélhessék. Gyakran találhatóak otthonukban különböző testedzésre alkalmas eszközök, ami a feng shui szerint nem is probléma, amíg nem a hálószobába kerülnek. Ügyelniük kell rá, hogy a nappali ajtajával szemben fal legyen, ha belépünk, az első pillantás lehetőleg ne a sarokülőgarnitúrára essen, illetve ha van ugyanitt dohányzóasztal, annak sarka lekerekített legyen. És a sötét sarkok, zeg-zugok feltétlen legyenek megvilágítva és különféle növényekkel ,,kizöldítve".



Bika

Mivel a Bikákat enyhe hiúság jellemzheti, általában szeretik nézegetni, vizsgálgatni saját otthonukat. Emiatt néhány stílusos tükröt bizonyára nagyra értékelhetnek. Ezek praktikusak, mert tágítják a teret és biztosítják, hogy a hátunk mögé is láthassanak, ami pozitívan és megnyugtatólag hatnak a ház lakóira. Ha lehet, használjanak piros műanyag szélű homorú tükröt, mely anélkül nyeli el a negatív energiákat, hogy a forrás felé visszatükrözné. A Bikák ráadásul igen érzéki emberek, így minden, ami szemüket, orrukat stb. gyönyörködteti, igen hasznos berendezési tárgy lesz náluk. A függönyök anyagának és színének megválasztása előtt érdemes alaposan utánanézni, mi célt akarunk velük elérni (dísz, sötétítés, védelem stb.); érdemes illatos csrepes rózsát elhelyezni az ablak előtt, mely semlegesíti a negatív sha energia hatását. Viszont az a legjobb, ha a hálószobából teljesen kizárják az elektromos készülékeket, mert azok erősen zavarják a chi áramlását.



Ikrek

Az Ikrek Levegő jegy lévén folyamatos mozgásban vannak, az egyhelyben ülés általában nehezükre esik. Ezért nagyon fontos náluk, hogy az esti pihenésük jól teljen, valódi feltöltődés legyen. A hálószobában semmilyen elektromos eszközt se tartsanak (tv, hi-fi torony, számítógép, elektromos takaró), mert ezek zavarják a chi áramlását, ezzel megzavarva az alvást, az egészságet és akár a nemzőképességet is. Illetve ágyukat ne tegyék az ablak és az ajtó közötti vonalba, hogy ne áramoljon ki az összes energiájuk pihenés helyett. Csak néhány könyvet tartsanak a hálószobában, mert ezek éjszaka nem hagynak nyugodni. És a növényekkel is vigyázzanak, tűlevelűt semmi esetre ne helyezzenek ebbe a szobába



Rák

Mivel a Rák jegy erősen kötődik a családhoz és a múlthoz, gyakran őrizget otthonában családi emlékeket, örökségeket. Ha erős vagy sötét tónusú antikbútorokkal rendeznéek be egy helyiséget, akkor fontos, hogy jó világítással rendelkezzen ugyanez a szoba azért, hogy harmóniát árasszon. Mivel a Víz jegyeknek a fürdőszoba általában fontos szerepet tölt be a mindennapjaiban, így a Rákoknak is ajánlott barátságos, természetes - és nem rikító- színekkel berendezni azt. A tükröt úgy helyezzék el a mosdó fölé, hogy fejüket teljes egészében lássák benne, egy darabkát se vágjanak le tükörképükből. Napközben pedig tartsák zárva a fürdőszoba ajtaját és lehajtva a wc tetjét!



Oroszlán

Mivel az Oroszlánok szeretnek lenyűgözni másokat, így egy lehelletnyi luxust mindenképp kell árasztania lakhelyüknek. Már otthonuk bejárata különlegesen ékes lehet: a nagy mérteű, tiszta és csillogó bejárati ajtó szinte hívogatja a pénzt a ház lakói számára. Itt a vörös színválasztás szenvedélyt, boldogságot és energiát sejtet. Lehetőség szerint még az ajtó előtt vegyék le a látogatók is a cipőket, mert így nem kerül be nem kívánatos negatív energia a házba. Az Oroszlánok otthonában belül is, a különböző helyiségekben kifinomult bútordarabok és válogatott kiegészítők biztosan megtalálhatók. Például kristályedények, gyertyatartók és stílusos tükrök fontos részei lehetnek ennek a pompás dekorációnak. - azonban kerüljék a túlzsúfoltságot,ami gondoskodik a chi megfelelő áramlásáról.



Szűz

A Szüzek az egyszerű, rendezett stílus kedvelői, az Oroszlánokkal ellentétben nem szeretik a csillogó feltűnést. Otthonukban a rend megteremtésével és folyamatos fenntartásával garantálhatják a chi megfelelő áramlását is. Nagyon alaposan, olykor kínosan ügyelhetnek otthonuk tisztaságára, ugyanúgy, mint egészségükre is. Ennek megfelelően a higénikus konyha nagyon fontos helyiség számukra, legtöbbször a fehér színt választják ki oda. Soha ne vegyenek egynél több tűzhelyet, mert ez megoszthatja a családi vagyont, inkább csak a főzőlapok mennyiségét növeljék szükség esetén. Illetve még egy praktikus szabály: a tűzhely és a mosogató ne kerüljenek egymással szembe, ha szeretnék gyarapítani a családi vagyont.



Mérleg

A Mérlegek számára a külső-belső harmónia és a stílus is rendkívül fontos. Ezért különböző színű vagy stílusú bútorok keveredése szinte elképzelhetetlen az otthonukban. Ez épp a feng shui alapszabálya is egyben: az egységes berendezés a chi áramlását optimalizálja. A Mérlegek otthonában művészi érzéküknek köszönhetően valószínűleg megtalálhatunk néhány stílusos festményt, vagy az összes többi textiliához jól illő függönyöket is. Arra kell ügyelniük, hogy a hálószobát ne dekorálják túl, hogy a chi rendesen áramolhasson ott is, és nyugodt lehessen az esti pihenésük. Ha túl sok a szögletes bútor bármelyik helyiségben, akkor azt kerek levelű szobanövényekkel tudják ellensúlyozni.



Skorpió

A Skorpiók nagyon szeretik az egyedi berendezéseket, az egynyári dekorációs cikkeket nem nagyon szereti. Bútorai és kiegészítői általában klasszikus stílusúak és feltünésmentesek. A túl nagy kanapét és ülő alkalmatosságokat viszont kerülniük kellene a feng shui szabályai szerint, hogy az energia zavartalanul áramolhasson a szobában. A Skorpiók nappalija általában egységesen van berendezve, a fekete-fehér színeket különösen szívesen alkalmazzák kiegészítésként és inkább halovány megvilágítást vagy hangulatfényt szeretnek használni. Ha ezekkel a sötét sarkokat világítják meg, akkor otthonuk energetiákja remek lesz.



Nyilas

A Nyilas aktív, független és nagyon szereti a kényelmet. A kalandos nappalok után fontos számukra a pihenés, ezért nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ágyuk kényelmes legyen, ahol vasárnaponként jó lustálkodni és finomakat reggelizni. A hálószoba fekvése szempontjából az a legjobb, ha nyugat felé néz. Az ágyuk mindenképp rendelkezzen fejtámlával, amit nem az ajtó és az ablak vonala közé helyeznek, mert ez nyugtalanságot okozhat. Ugyanemiatt az ágynemű mintája esetében kerüljék a geometriai és szögletes formákat. A szélcsengők és -forgók viszont jó energiákat vonzanak akármelyik helyiségekbe.



Bak

A Bakok általában természetkedvelők, tehát szeretik ha otthonukban is sok növény és virág található. Ha lehet, minél többet belőlük a párkányon helyezzenek el, hogy a chi bent maradjon a szobában. Mivel sokuk felelős pozícióban dolgozik, otthon is lehet íróasztaluk. Ennek elhelyezése kulcsfontosságú: ne legyen háttal az ajtónak és ne legyen közvetlenül az ablak előtt sem. Irataikat mindenképp polcon, könyvesszekrényben vagy fiókban tárolják. Általában a Bakok konyhája is praktikus berendezésű, ahol minden kézre esik. Itt arra érdemes ügyelni, hogy ne építsék be az összes falat, mert a szabad fal(ak)on keresztül jobban áramlanak az energiák és a kreatívitás is.



Vízöntő

A Vízöntők szeretik, ha nem szorítják őket szigorú szabályok közé, így általában több stílust ötvöznek otthonuk berendezésében. Hajlamosak gyakori fellángolásból engedni az éppen divatos berendezési tárgyak csábításának, így egy kicsit káoszos kinézetet kölcsönözve lakhelyüknek. Fontos azonban, hogy nem szabad túlzúfolniuk a szobákat, különösen nem a helyiség középpontját azért, hogy a chi jól körbe tudjon járni. A falakon gyakoriak lehetnek náluk a családi fotók és a különlegesebb nyaralási képek. Arra vigyázzanak csak ezzel, hogy ne legyen az összes fal végigdekorálva, mert akkor az energia beszorul, s nem tud megfelelően áramlani, ezzel sikertelenséget okozva a lakóknak.



Halak

A Halak szeretik a természetes dolgokat és ez gyakran berendezési tárgyaikon is megmutatkozik. Szeretik az évszaknak megfelelően díszíteni az otthonunkat: friss virágokkal, levelekkel, gesztenyével, ásványokkal, kagylókkal stb. Ez a feng shui szerint gyógyító energiákat visz lakhelyükre és támogatja a chi áramlását is. A Halak általában szeretik a spirituális kiegészítőket is: manadlák, gyertyák, füstölők, ugyanakkor ez akár absztraktabb dekorációban is megnyilvánulhat. A vendégük úgy érezheti, mintha egy másik világba lépne be, mikor megérkezik hozzájuk. Ügyeljenek arra, hogy amelyik szobájukban szekrény található, abban rend is legyen azért, hogy a helyiség azon részében se rekedjen bent az energia.



Sok sikert és boldogságot kívánok Nektek ezekkel a lakberendezési tippekkel!

Sebestyén Ági

Forrás: http://pozitivkisugarzas.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, feltünésmentesek, szobanövényekkel, mozgásigényüket, megnyilvánulhat, kulcsfontosságú, nemzőképességet, környezetünkben, kristályedények, kiegészítésként, antikbútorokkal, megteremtésével, sikertelenséget, túlzsúfoltságot, mindennapjaiban, berendezéseket, gyönyörködteti, vasárnaponként, végigdekorálva, megnyugtatólag, dohányzóasztal, nyugtalanságot, lakberendezési, megtalálhatunk, fellángolásból, fenntartásával, garantálhatják, visszatükrözné, életenergiának, berendezésében, gyertyatartók, megmutatkozik, megtalálhatók, szempontjából, ellensúlyozni, színválasztás, boldogság útmutatója, feng shui, természet kapcsolatát, életenergia mozgásának, energiák szabadon, magunk hasznára, láthatatlan természeti, hálószobába kerülnek, nappali ajtajával, első pillantás, sötét sarkok, hátunk mögé, negatív energiákat, forrás felé, függönyök anyagának, ablak előtt, Ikrek Levegő, Sebestyén Ági,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Fekete-erdő desszert  A boldog családok mind hasonló...  képre írva  Paul David Tripp Április 19  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Kaffka_Margit  Adakozás  Szép álmokat!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Mai harmónia kártyám  Rátalálsz  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Próbálj meg ...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Elköszönt  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem tiéd  Sokan azt tartják  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Mai harmónia kártyám  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Németh László tollából  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Bertolt Brecht -től idézet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
boldogság útmutatója, feng shui, természet kapcsolatát, életenergia mozgásának, energiák szabadon, magunk hasznára, láthatatlan természeti, hálószobába kerülnek, nappali ajtajával, első pillantás, sötét sarkok, hátunk mögé, negatív energiákat, forrás felé, függönyök anyagának, ablak előtt, hálószobából teljesen, elektromos készülékeket, egyhelyben ülés, esti pihenésük, hálószobában semmilyen, ajtó közötti, összes energiájuk, szoba azért, fürdőszoba általában, mosdó fölé, fürdőszoba ajtaját, lehelletnyi luxust, nagy mérteű, vörös színválasztás, ajtó előtt, különböző helyiségekben, pompás dekorációnak, csillogó feltűnést, rend megteremtésével, higénikus konyha, fehér színt, családi vagyont, főzőlapok mennyiségét, praktikus szabály, külső-belső harmónia, egységes berendezés, összes többi, szögletes bútor, egyedi berendezéseket, egynyári dekorációs, energia zavartalanul, fekete-fehér színeket, sötét sarkokat, kalandos nappalok, hálószoba fekvése, ágyuk mindenképp, ablak vonala, ágynemű mintája, párkányon helyezzenek, összes falat, éppen divatos, kicsit káoszos, helyiség középpontját, falakon gyakoriak, családi fotók, különlegesebb nyaralási, energia beszorul, természetes dolgokat, évszaknak megfelelően, spirituális kiegészítőket, másik világba, helyiség azon, lakberendezési tippekkel, elképzelhetetlen, feltünésmentesek, szobanövényekkel, mozgásigényüket, megnyilvánulhat, kulcsfontosságú, nemzőképességet, környezetünkben, kristályedények, kiegészítésként, antikbútorokkal, megteremtésével, sikertelenséget, túlzsúfoltságot, mindennapjaiban, berendezéseket, gyönyörködteti, vasárnaponként, végigdekorálva, megnyugtatólag, dohányzóasztal, nyugtalanságot, lakberendezési, megtalálhatunk, fellángolásból, fenntartásával, garantálhatják, visszatükrözné, életenergiának, berendezésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1990
  • e Hét: 4857
  • e Hónap: 11229
  • e Év: 62020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.