Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen mézet vegyek?
  2015-11-15 10:47:38, vasárnap
 
   
  Milyen mézet vegyek?

A méz reneszánszát éli, az őszi náthás méz kepidőszakban el is kél otthon a folyékony arany. A mézfajták hatóanyaga eltérhet egymástól, vásárlás előtt ezt is jó szem előtt tartani. A méz felbecsülhetetlen sajátossága, hogy baktériumok nem fejlődnek benne és közvetlenül a vérben szívódik fel, ahol elhasználódik, vagy mint glikogén elraktározódik az izomzatban. A baktériumokat pusztító tulajdonsága valószínűleg magas káliumtartalmának köszönhető. A kálium kiszívja a vizet a baktériumokból, így gátolva meg azok életfunkcióit.



Népszerű gyógyszer

A méz minden olyan anyagot tartalmaz, amelyre a test természetes táplálásához szüksége van. Különféle cukrok, fehérjék, savak, ásványi anyagok, nyomelemek, s ezen kívül nagy mennyiségben vitaminok és néhány speciális hatóanyag is található a mézben. A méz a test teljesítőképességét fokozza, és a szívműködést javítja.

Segíti az emésztést és csökkenti a depressziót. Jelentős a méz kedvező hatása a különböző szervek gyulladásos megbetegedéseinél, bőrbetegségek, fertőzött sebek és fekélyek esetén. Jól bevált gyógyszer az összes epe- és hasnyálmirigy-megbetegedésnél, májgyengeségnél. Gyomor- és nyombélfekélyeknél szenzációs sikereket értek el mézzel, éppúgy, mint légcsőpanaszok, a köhögés és különféle idegbetegségek esetén. Különösen hangsúlyozni kell a méz kedvező hatását csecsemő- és kisgyermekkorban. A kicsiknek nemcsak hasznos táplálék, de szerepet játszik a csontképzésben, előmozdítja az emésztést, vértisztító hatásánál fogva felfrissíti az egész szervezetet. Kitűnő erősítő szer sápadt és vérszegény gyerekeknek, szoptató anyáknak.



Sebre is balzsam

A méhészkedés tudományát Hellász lakói, a görögök fejlesztették magas fokra, tőlük tanulta meg Róma, majd később egész Európa. Az ókori Egyiptomban a méz ugyanazt a szerepet töltötte be, mint ma a modern gyógyászatban az aszpirin. A legnépszerűbb gyógyszer volt, balzsamként kenték vele a sebeket, fekélyeket, melyek a méz baktériumölő hatásának köszönhetően nem fertőződtek el. A római gladiátorok is szívesen fogyasztották, hogy növeljék erejüket. A görög mitológia szerint a méz csodatévő hatása legfőképpen az, hogy a látást világosabbá teszi. A Korán, a muzulmánok szent könyve a könnyen emészthető, sebtisztító, nyákoldó mézet hatékony gyógyszerként említi.

méz

Milyen mézet vegyünk?

A piacon gusztusosabbnál gusztusosabb üvegekben sorakoznak az aranyló mézet magukba záró üvegek. A különböző mézfajtáknak eredetük szerint más és más az összetételük, és más a szervezetre gyakorolt gyógyhatásuk. A természetgyógyászok szerint a nyári vegyes virágméz úgyszólván minden bajnál áldásos hatású. Az eperméz vérszegénységnél, az akácméz hurutoknál, a fenyőméz szamárköhögésnél, tüdő- és légcsőbajoknál, a lépes méz homloküreg-gyulladásnál segít, míg a hársméz kiváló idegcsillapító és fertőtlenítő. Érdemes tehát, főleg a kisgyermekes családok éléstárát ebben az időszakban a különböző mézfajtákkal télire jól feltölteni.

Teaédesítő

A méz összetételénél, kellemes ízénél, magas kalóriaértékénél fogva alkalmas arra, hogy egyes betegségek kezelésekor a diéta kiegészítője legyen. Az elmondottakon kívül kitűnő gyógytea-ízesítő is. Bármilyen tea, gyógytea főzetét élvezetessé teszi, amellett emeli gyógy- és tápértékét. Ügyeljünk arra, hogy forró teába ne keverjük, csak akkor, amikor már kissé lehűlt, mert így a méz megőrzi minden tápértékét. A mézet ősztől kora tavaszig célszerű fogyasztani, mert védelmet biztosíthatunk vele a meghűléses megbetegedések ellen. Hazánkban sajnos lényegesen kevesebb az egy főre jutó mézfogyasztás, mint a világ más országaiban, pedig a magyar méz ízében és összetételében is a legjobbak közé tartozik. Olyan mézet vásároljunk, amelynek címkéjén szerepel a termék származási helye és a méhész neve.



Forrás: Házipiatika
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Címkék: kalóriaértékénél, szamárköhögésnél, kisgyermekkorban, vérszegénységnél, megbetegedésnél, májgyengeségnél, gusztusosabbnál, légcsőbajoknál, idegcsillapító, légcsőpanaszok, idegbetegségek, baktériumokból, megbetegedések, csontképzésben, összetételében, összetételénél, biztosíthatunk, elraktározódik, gyógyszerként, hasnyálmirigy, fogyasztották, bőrbetegségek, legnépszerűbb, elhasználódik, mézfogyasztás, életfunkcióit, baktériumokat, kepidőszakban, elmondottakon, gyógyászatban, fejlesztették, baktériumölő, valószínűleg, tulajdonsága, összetételük, kiegészítője, őszi náthás, folyékony arany, mézfajták hatóanyaga, vérben szívódik, baktériumokat pusztító, kálium kiszívja, test természetes, szívműködést javítja, különböző szervek, összes epe-, kicsiknek nemcsak, egész szervezetet, méhészkedés tudományát, görögök fejlesztették, ókori Egyiptomban, szerepet töltötte,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Alvó cica  Alvó kisfiú  Apu  Nem látom őket  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Óraállítás  Haja van  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  A csend aranyat ért  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Ha nyitott vagy  Most - segíts meg Mária ,  Szívet megérintő . . .  Nagy Feró megmondta?  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Karinthy Frigyes: Almafa  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A csend aranyat ért  Karinthy Frigyes: Almafa  A máj egészségének javítása te...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Esti kép  Játékos kis cicák  Esti képek  Szép estét kedves látogatóimna...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nárcisz  Mi van, ha?  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Táplálékok a máj egészségének ...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Levél lány  Sárkány  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Sok ember olyan,  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Benedek Elek - Virágvasárnap 
Bejegyzés Címkék
őszi náthás, folyékony arany, mézfajták hatóanyaga, vérben szívódik, baktériumokat pusztító, kálium kiszívja, test természetes, szívműködést javítja, különböző szervek, összes epe-, kicsiknek nemcsak, egész szervezetet, méhészkedés tudományát, görögök fejlesztették, ókori Egyiptomban, szerepet töltötte, modern gyógyászatban, legnépszerűbb gyógyszer, római gladiátorok, görög mitológia, látást világosabbá, muzulmánok szent, könnyen emészthető, piacon gusztusosabbnál, aranyló mézet, különböző mézfajtáknak, szervezetre gyakorolt, nyári vegyes, eperméz vérszegénységnél, akácméz hurutoknál, fenyőméz szamárköhögésnél, hársméz kiváló, kisgyermekes családok, különböző mézfajtákkal, diéta kiegészítője, elmondottakon kívül, mézet ősztől, meghűléses megbetegedések, legjobbak közé, termék származási, méhész neve, kalóriaértékénél, szamárköhögésnél, kisgyermekkorban, vérszegénységnél, megbetegedésnél, májgyengeségnél, gusztusosabbnál, légcsőbajoknál, idegcsillapító, légcsőpanaszok, idegbetegségek, baktériumokból, megbetegedések, csontképzésben, összetételében, összetételénél, biztosíthatunk, elraktározódik, gyógyszerként, hasnyálmirigy, fogyasztották, bőrbetegségek, legnépszerűbb, elhasználódik, mézfogyasztás, életfunkcióit, baktériumokat, kepidőszakban, elmondottakon, gyógyászatban, fejlesztették, baktériumölő, valószínűleg, tulajdonsága, összetételük, kiegészítője, mézfajtákkal, szívműködést, reneszánszát, táplálásához, mennyiségben, kisgyermekes, fertőtlenítő, mézfajtáknak, gusztusosabb, hangsúlyozni, gyógyhatásuk, gyulladásnál, köszönhetően, gyulladásos, depressziót, gladiátorok, kezelésekor, szervezetre, sebtisztító, élvezetessé, fogyasztani, házipiatika, vásároljunk, országaiban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 1303
  • e Hónap: 12690
  • e Év: 50438
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.