Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten ajándékai
  2015-12-09 09:26:41, szerda
 
   
  Irodalom
Csilingelő gyermekkacaj töltötte be a napsugaras vidám reggelt. Két kislány az étkezőasztalnál, édesapjuk által készített vajas zsemlyét majszolta, bögréjükben illatos kakaó gőzölgött. A gyerekek felváltva kérdezgették a szülőket. Minden reggel így készültek az ikrek az óvodába. A sarokban kényelmes kanapén ülve az édesanya élettől duzzadó keblére egy rózsás-arcú kisfiú szájacskája tapadt, pici kezecskéjét, a táplálékot adó mellén pihentette. Pelyhes kis fejecskéje mozdulatlanságával jelezte, minden a legnagyobb rendben, kényelmesen fogyasztja ő is a reggelijét.
*
A hófehér falon, aranyló fényjátékkal incselkedett a napsugár, a gyerekek szórakoztatására. Békés harmóniában, a szeretet sátra alatt készülődött a család.
Egy éve költöztek a társasházi bérelt lakásba, ideiglenes otthonukba. Soha nem ismert tapasztalatokat gyűjtöttek be ennyi idő alatt.
Beköltözés után tisztelettel és barátsággal próbálkoztak a szomszédok közelébe férkőzni, legalább is, a köszönésig eljutni, de mindkét oldalról becsapódott az ajtó, ha az övék megnyílt. Nem értették, mi lehet az oka, miért nem akarják megismerni őket. Aztán, mégis úgy hozta a sors, egy vasárnap délután becsöngetett az egyik szomszéd, hogy pihenni szeretne, és zavarja a koncert.
- Milyen koncertre tetszik gondolni? - kérdezte kerekre tárt szemmel az édesapa.
- Ne játssza meg magát, a zenebona. - dörmögött a férfi.
- Értem, talán a két fuvola hangjára tetszik gondolni. Átmegyünk a másik szobába, onnan nem fog át hallani. - mosolyogva, kérte tisztelje meg őket a látogatásával, örülnének, ha bejönne kicsit beszélgetni.
- Nem érek rá magával kokettálni, vegye tudomásul, ha még egyszer hangoskodnak, szólok a tulajdonosnak! Úgy kipenderíti az egész bagázst, hogy a lábuk sem éri a földet. - sziszegte megvetően.
Nem sokkal később, a másik szomszéddal való találkozás döbbentette meg, amikor a lányokkal hazafelé tartott.
- Kezét csókolom asszonyom. - köszönt illendően.
- Csókolom! - kontráztak a lányok.
A viszont üdvözlés elmaradt-
- Jól láttam, a felesége megint terhes?
- Nem jól tetszett látni, a feleségem nem terhes, Ő áldott állapotban van, Isten ajándékát várjuk.
- Mai világban ennyi gyerek, biztosan a családi pótlék miatt, mert dolgozni nem akarnak, főállású anyaként lébecolni... - sziszegte a fogai között jól hallhatóan az öregasszony, és folytatta útját.
- Isten áldja asszonyom. - köszönt el a férfi. A gyerekek illedelmes kézit-csókolommal búcsúztak, a még mindig motyogó asszonytól.
Teltek a hónapok, a kis család boldog várakozással nézett előre, várták a nagy napot, a kicsi jövevény boldog születését.
Mindenórás volt a kismama, a családfő szabadságát töltötte, ha menni kell a kórházba, a gyerekek mellett tudjon maradni. Nagy volt a várakozás, a lányok egész reggel anyukájuk pocakját simogatták, beszéltek a kistestvérükhöz, kérték, siessen már, itt az idő, ne várassa őket tovább.
Reggeliztek, amikor megszólalt a telefon. Az édesapának azonnal menni kellett szolgálatba, a helyettesítőjét infarktus gyanújával kórházba szállították, nincs, aki a feladatot ellássa.
Nem tehetett semmit öltözködni kezdett. Az ő feladatát más nem végezhette. Talán abban a pár órában nem történik semmi. De, ha mégis? Futott át az agyán. Egy barátot, barátnőt meglehetne kérni, de kit? Mindenki dolgozik. Az aggodalom fészket rakott a gondolataiban. A lányok is izgatottak lettek, nehezen indultak el az oviba.
Nyugtatta a kismama őket, ne féljenek, nem lesz semmi baj, nincsenek jósló fájásai, megvárja a baba, még megérkeznek.
Az apa látszólag megnyugodott, de ahogy az ajtót becsukta maga mögött, nyugodtsága rögvest elszállt.
Szerencsének vélte, mert éppen szemben jött a szomszédasszony, hát megkérte.
- Nem csengetne be feleségemhez, két óra múlva, megkérdezni, jól van-e?
Igen sután hangzott a kérés, de nem bánta, mert segítséget remélt.
- Miért, már annyira oda van, akkor miért megy el maga? - kérdezte gúnyosan.
Magyarázkodni akart, de az asszony meg sem hallgatta, gyorsan rávágta.
- Nem, nem érek rá, a barátnőmet várom.
Ellentmondást nem tűrő hangon zárta le a beszélgetést, és ott hagyta őket a lépcsőházban.
Ólomlábakon ballagtak az órák, minden szirénahangra összerezzent.
A telefonon nem volt hívás. Szolgálat után a gyerekekkel haza indultak. Időben érkeztek. Este megkezdődtek a fájások, éjfélre megszületett a kisfiú, kicsattanó egészségben.
*
Két hónappal később, fekete ruhában megjelent a gyülekezetben a szomszédasszony, sógornőjével. A testvére temetésére gyászszertartást rendeltek.
Zavart magyarázkodásba kezdett, amint felismerte a lelkészben a szomszédot.
- Nem tudtam, hogy..., nem járok istentiszteletre, szegény uram nem volt vallásos, így aztán elszoktunk... Most a testvérem végakarata miatt vagyunk itt, nézett az özvegyre, aki csak bólogatott.
- Nincs semmi baj asszonyom, nem értem miért magyarázkodik. Az elhunyt kívánságát tisztelettel fogadjuk, és alázattal teljesítjük. Mikor lesz a temetés? - érdeklődött a lelkész.
*
Félévvel később dobozoltak, a lelkészlak felújítása elkészült, híre ment, hogy költöznek. Egyik este csengettek, a szomszéd férfi, kezében egy csokor sárga tulipánnal, és két tábla csokoládéval, mögötte az öreg-hölgy egy tányér gőzölgő fahéjas, almás rétessel. Babalátogatóba, és elköszönni érkeztek.
Először az asszony szólalt meg, látva a csöppséget, amint jóllakottan, édes álmát alussza, mit két testvérkéje őriz. A lányok suttogva beszéltek, hogy kis öccsük nehogy felébredjen.
- Tényleg Isten ajándékai, - jegyezte meg békésen az asszony.
- Igen, azok, szép család, és a lányok milyen szépen fuvoláznak. Sajnálom, hogy elmennek, már úgy megszoktam a gyerekhangot, és a hangszer varázsát. - hajtotta le a fejét a férfi.
Mindkettőjükön látszott, őszintén beszélnek...
Részlet: A lélek útja c. 2012-ben kötetemből Lélek Sándorné Ekpafat
 
 
0 komment , kategória:   novellák, gondolatok, versek  
Címkék: gyászszertartást, istentiszteletre, szórakoztatására, szomszédasszony, helyettesítőjét, kistestvérükhöz, étkezőasztalnál, magyarázkodásba, tapasztalatokat, mindkettőjükön, babalátogatóba, gyülekezetben, gondolataiban, ellentmondást, szirénahangra, tulajdonosnak, magyarázkodik, látogatásával, magyarázkodni, megnyugodott, próbálkoztak, tisztelettel, szerencsének, szállították, becsöngetett, várakozással, incselkedett, fényjátékkal, hangoskodnak, feleségemhez, összerezzent, megkezdődtek, megszületett, csokoládéval, kérdezgették, sógornőjével, napsugaras vidám, gyerekek felváltva, sarokban kényelmes, édesanya élettől, rózsás-arcú kisfiú, legnagyobb rendben, hófehér falon, gyerekek szórakoztatására, szeretet sátra, társasházi bérelt, szomszédok közelébe, köszönésig eljutni, övék megnyílt, vasárnap délután, egyik szomszéd, másik szobába, Tényleg Isten, Lélek Sándorné Ekpafat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Julian Brass gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png lepke  Próbálj meg ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép álmokat!  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy hatékony szolga  Mi lenne ha  Png virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy lelki imádság  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png virág  Png telefon  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  A Megváltó szolgálatában  Julian Brass gondolata  Erdőn  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Németh László tollából  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
napsugaras vidám, gyerekek felváltva, sarokban kényelmes, édesanya élettől, rózsás-arcú kisfiú, legnagyobb rendben, hófehér falon, gyerekek szórakoztatására, szeretet sátra, társasházi bérelt, szomszédok közelébe, köszönésig eljutni, övék megnyílt, vasárnap délután, egyik szomszéd, másik szobába, egész bagázst, másik szomszéddal, lányokkal hazafelé, viszont üdvözlés, felesége megint, családi pótlék, fogai között, gyerekek illedelmes, nagy napot, kicsi jövevény, családfő szabadságát, gyerekek mellett, lányok egész, édesapának azonnal, helyettesítőjét infarktus, feladatot ellássa, aggodalom fészket, kismama őket, ajtót becsukta, barátnőmet várom, gyerekekkel haza, testvére temetésére, testvérem végakarata, elhunyt kívánságát, lelkészlak felújítása, szomszéd férfi, csokor sárga, tányér gőzölgő, asszony szólalt, lányok suttogva, lányok milyen, hangszer varázsát, lélek útja, gyászszertartást, istentiszteletre, szórakoztatására, szomszédasszony, helyettesítőjét, kistestvérükhöz, étkezőasztalnál, magyarázkodásba, tapasztalatokat, mindkettőjükön, babalátogatóba, gyülekezetben, gondolataiban, ellentmondást, szirénahangra, tulajdonosnak, magyarázkodik, látogatásával, magyarázkodni, megnyugodott, próbálkoztak, tisztelettel, szerencsének, szállították, becsöngetett, várakozással, incselkedett, fényjátékkal, hangoskodnak, feleségemhez, összerezzent, megkezdődtek, megszületett, csokoládéval, kérdezgették, sógornőjével, lépcsőházban, beszélgetést, gyerekhangot, gyermekkacaj, érdeklődött, becsapódott, barátsággal, teljesítjük, készülődött, felébredjen, testvérkéje, harmóniában, beszélgetni, jóllakottan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2705
  • e Hét: 5572
  • e Hónap: 11944
  • e Év: 62735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.