Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kedves Doktornő!
  2016-01-17 17:09:56, vasárnap
 
  35 éves vagyok, közgazdász, sikeresnek mondhatom magamat, mindenem megvan, amire vágytam, a párkapcsolatok szintjén viszont nem vagyok túl sikeres. Az alapvetően jó életem ellenére feszül bennem valami, de nem tudom, mi az. Én arra gondolok, hogy a mintáknak, amiket a családomból hoztam és amiket a társadalom egy része elvár tőlem, nehezen tudok megfelelni, és ezért van bennem ez a feszültség. Mert én mást akarok. Nem akarok főállásban évekig otthon maradó, családot összefogó feleség lenni, és robotüzemmódban létezni. Értem, hogy van, akinek ez jó, és másképp éli meg, mint én, de nekem fontos a személyes szabadságom megtartása, és hogy az életem több területén is sikeres legyek. Ön szerint mit tehetnék a feszültség megszüntetéséért? Talán a nőiségemmel van probléma?

Lívia

Kedves Lívia!

Először is köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával, igyekszem pontos választ adni a kérdésre. Fontos tisztázni, hogy Ön, Lívia, elfeledkezik két fontos alaptézisről: az egyik az, hogy az ember társas lény. Ezen kár vitatkoznunk, ezt jobb, ha feltétel nélkül elfogadjuk, hiszen mindannyian tudjuk, hogy alapvető szükségletünk, hogy valakivel megosszuk az életünket.

De hogy kicsit tudományosabban is alátámasszam ezt, példaként megemlíteném az androgün-történetet, biztosan ismeri. E szerint az ember eredetileg kétnemű lény volt, de az istenek kettészakították, azóta az ember mindig a másik felét keresi. Ha nem találja meg, az belső feszültséget okozhat. A másik fontos tézis pedig az, hogy a férfi a teremtés koronája, a nő pedig a segítője, nem véletlenül van az oldalborda elnevezés. Láthatja, hogy a teremtéstörténetek, a mitológiai történetek mindig a Férfi és a Nő közötti egységről beszélnek. Persze, nem könnyű ezt az egységet megtalálnunk, mert ahogyan Karinthy is mondta: “Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit." Ez ilyen, de alapvetően olyanok vagyunk, mint a mágnes két pólusa, van köztünk egy Ősi Egység, ami leginkább a családban tud be- és kiteljesedni. Ehhez viszont el kell fogadnunk, hogy ahogyan fizikálisan, úgy mentálisan, szellemileg sem vagyunk egyformák. A férfiak magabiztosabbak és türelmetlenebbek, a nők introvertáltabbak, félénkebbek. Tudja: férfi-nő, ész-szív, domináns-alárendelt, aktív-passzív, értelem-érzelem, gondolkodás-beszéd, kint-bent, behatolás-befogadás, méhecske-virág, jó matekos-rossz matekos, reál-humán. Ha ezt az alapállást elfogadjuk, akkor kerülhetünk igazán szimbiózisba, ekkor történhet meg, hogy az ellentétek kiegyenlítik egymást.

Az, hogy Ön közgazdász, eleve alapjaiban döntheti meg fenti alaptéziseket, így ön nem tudja beteljesíteni a Női Princípiumát, ráadásul a férfiak nem is szeretik az okos nőket. A Nő életfeladata a Szépség megtestesítése, nembeli beteljesülése pedig az anyaság, egészen pontosan az anyai feladatok, a gondoskodás, a támogatás megélése, ez a világmozgató elv egyik, Önre mint nőre eső része.

Ha pl. azt mondom, tehén, Ön mire gondol?

Ugye, hogy a tejre, arról a szoptatás, amiről pedig az anyaság jut eszünkbe, ez is egy ősi szimbólum, mert a mi feladatunk a táplálás, a gondoskodás. Ez a művészetekben is gyakran megjelenik.

Nem csoda, ha a férfiak, akikkel eddig találkozott, nem fogadták el Önt, hiszen Ön a vállalásaival a férfiak életfeladatát akarta megvalósítani, minek köszönhetően egy igazi férfi ezt férfiassága eltiprásaként élhette meg. Ettől jobban nem lehet egy férfit megalázni! Nekünk, nőnek nem szabad kiherélnünk a férfit, hanem nekünk kell a férfi fejére feltenni a koronát, mert mint ahogyan azt mondtam, a férfi a teremtés koronája, így, hát, kell neki az a korona. Ha feltesszük a fejére, akkor így lehetünk királynők, vagyis inkább királynék.

Én azt javasolnám, hogy tegye le a terheit, és adja át magát egy Igazi Férfinak, aki szeretettel vállalná, hogy gondoskodik Önről, tegye fel a fejére azt a bizonyos koronát, fogadja el a Férfi dominanciáját, még ha ez nehezére is esik. Azt tanácsolnám, hogy ne mutassa meg, mennyire művelt, okos vagy hogy közgazdászként jók a matematikai képességei, mert ez nem fér bele a képletbe, és mi, itt nem annyira akarunk paradigmaváltást a pszichológiában. Legyen egy kicsit visszahúzódó, mutassa ki erőteljesen, hogy felnéz a társára, fejezze ki csodálatát, ne vitatkozzon, legyen szerény, gondoskodó és odaadó. Javasolnám továbbá, hogy növessze meg a haját, ha az rövid, mert ez annak a szimbóluma, hogy Önbe lehet kapaszkodni, ez biztonságot jelent, és a férfit az anyai Szeretetre emlékezteti.

Valamint iratkozzon be egy főzőtanfolyamra is, mert, hát, a férfiakhoz, ahogyan mondani szokás, a hasukon át vezet az út, és ebben az alkotó tevékenységben is meg tudná élni a női energiáit. Fontos, hogy ne árulja el, ha jobban keres, mint a férfi, valamint ne kérkedjen szakmai sikereivel sem. És legfőképpen, legyen mindig nagyon türelmes, mert ez is egy fontos női tulajdonság! Összességében azt javasolnám: legyen Nő tetőtől talpig, kívül és belül, testben és lélekben, gondolatban és tettekben egyaránt. Esti olvasmányként ajánlanám Allan Pease: Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők c. klasszikusát, melyben rengeteg fontos és csodás elméletet olvashat a két nem közötti különbségről, melyek segíthetik Önt a világunk megértésében és a fejlődésben. Ha magasabb szinten szeretne tájékozódni női kérdésekről, akkor pedig forgassa Csernus Imre A nő című könyvét.

Üdvözlettel

K. Irén, párkapcsolati- és családterapeuta

Kedves Doktornő!

A levele óta eltelt fél év, gondoltam beszámolok arról, hogy érzem magam, hogyan alakult az életem.

Nos, itt ülök seggig érő hajjal, szótlanul, miközben a gázon rotyog a bolognai spagetti, de az a helyzet, hogy úgy, összességében nem lettem ettől jobb ember. Titokban idegen nyelvű szaklapokat olvasok, de nem beszélek a társamnak erről, ellenben minden nap vacsorát főzök, inget vasalok, igyekszem beteljesíteni a női életfeladataimat. Sokat gondoskodom, bármit is jelentsen ez, és igyekszem passzív lenni, de sajnos, ez többnyire nem akar összejönni. A társammal sok közöttünk az ellentét, a vita, de ezt betudom annak, hogy nem vagyunk egyformák, meg mást akarunk, ő a nőt, én a férfit - ja, nem, én a korábbi szabadabb életemet akarom, a karrieremet, és továbbra is egy olyan társat, akit ez nem zavar, és nem érzi magát heréltnek ettől vagy attól, hogy az én munkaadómtól nagyobb összeg érkezik a bankszámlánkra, mint amennyi az övétől. Mert hogy ez nekem nem fontos egyébként, ez csak egy állapot, amit kiemelkedő matematikai képességeimnek és aktivitásomnak köszönhetek, amiről nem beszélünk, ugye.

Egyébként most feszültebb vagyok, mint korábban; azt hiszem, ez az elvárásoknak való megfelelés nem nekem való üzemmód. Az elmúlt időszakban viszont jelentős önismeretre tettem szert, ha a várt megváltás nem is jött el ettől az új életstílusomtól. Biztosan van, akinek ez így rendben van, ebben tud önmegvalósítani és kiteljesedni, ők csinálják így, de én másképp vagyok bekötve a világba - erre jöttem rá, és az a helyzet, hogy ez már egyáltalán nem is zavar, ez az én egyéni utam, elfogadom. Inkább kivárom, amíg valaki elfogad engem ilyennek, jobb lesz mindenkinek, ha őszintén, önmagunkat felvállalva mutatjuk meg magunkat egymásnak.

Éppen ezért, drága doktornő, a tapasztalataim tükrében, csak annyit szeretnék most mondani, hogy befogadásostul, passzivitásostul, gondoskodásostul és tehenestül szarok én a női princípiumokra, és hálásan köszönöm, hogy segített ennek a felismerésében.

Üdvözlettel

Lívia

forrás: tollampapirom
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Címkék: passzivitásostul, gondoskodásostul, paradigmaváltást, kettészakították, megszüntetéséért, türelmetlenebbek, életfeladataimat, robotüzemmódban, főzőtanfolyamra, pszichológiában, tudományosabban, magabiztosabbak, önmegvalósítani, családterapeuta, életstílusomtól, képességeimnek, tevékenységben, tapasztalataim, princípiumokra, párkapcsolatok, befogadásostul, aktivitásomnak, közgazdászként, megtestesítése, felismerésében, bankszámlánkra, eltiprásaként, beteljesíteni, vállalásaival, összességében, megvalósítani, tollampapirom, életfeladatát, szükségletünk, dominanciáját, művészetekben, párkapcsolatok szintjén, családomból hoztam, része elvár, személyes szabadságom, életem több, feszültség megszüntetéséért, ember társas, ember eredetileg, istenek kettészakították, ember mindig, másik felét, belső feszültséget, másik fontos, teremtés koronája, oldalborda elnevezés, mitológiai történetek, Kedves Doktornő, Kedves Lívia, Igazi Férfinak, Allan Pease, Csernus Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Png fotel  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Gonosz démon-álarc  Png fotel  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy bizonyos határt  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  Facebookon kaptam  Nevem  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  A sors  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem tiéd  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kaffka_Margit  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Reggel van  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png férfi  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A boldog családok mind hasonló...  Idő  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nevem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Elköszönt  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nevem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  Nagyon különös  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Alázat  Tavaszi kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A sors  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  Alázat  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Egy hatékony szolga  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
párkapcsolatok szintjén, családomból hoztam, része elvár, személyes szabadságom, életem több, feszültség megszüntetéséért, ember társas, ember eredetileg, istenek kettészakították, ember mindig, másik felét, belső feszültséget, másik fontos, teremtés koronája, oldalborda elnevezés, mitológiai történetek, egységet megtalálnunk, férfiak magabiztosabbak, alapállást elfogadjuk, ellentétek kiegyenlítik, okos nőket, anyai feladatok, támogatás megélése, férfiak életfeladatát, igazi férfi, férfit megalázni, férfi fejére, bizonyos koronát, matematikai képességei, kicsit visszahúzódó, anyai Szeretetre, alkotó tevékenységben, világunk megértésében, gázon rotyog, bolognai spagetti, társamnak erről, férfit &#8211, korábbi szabadabb, olyan társat, elvárásoknak való, elmúlt időszakban, várt megváltás, világba &#8211, tapasztalataim tükrében, passzivitásostul, gondoskodásostul, paradigmaváltást, kettészakították, megszüntetéséért, türelmetlenebbek, életfeladataimat, robotüzemmódban, főzőtanfolyamra, pszichológiában, tudományosabban, magabiztosabbak, önmegvalósítani, családterapeuta, életstílusomtól, képességeimnek, tevékenységben, tapasztalataim, princípiumokra, párkapcsolatok, befogadásostul, aktivitásomnak, közgazdászként, megtestesítése, felismerésében, bankszámlánkra, eltiprásaként, beteljesíteni, vállalásaival, összességében, megvalósítani, tollampapirom, életfeladatát, szükségletünk, dominanciáját, művészetekben, beteljesülése, olvasmányként, alaptéziseket, párkapcsolati, szimbiózisba, munkaadómtól, kiegyenlítik, megtalálnunk, elfeledkezik, alaptézisről, világmozgató, különbségről, feszültséget, elvárásoknak, alátámasszam, életfeladata, megemlíteném, princípiumát, megértésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5837
  • e Hónap: 12209
  • e Év: 63000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.