Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Áldott Pünkösdi Ünnepet kívánok!
  2016-05-14 14:57:07, szombat
 
   
  "Katona István: Jöjj, Szentlélek ...
Jöjj Szentlélek, jöjj Imádság Lelke,
taníts meg szívem mélyéből imádni az Urat,
legyőzve a földi dolgok szórakoztató varázsát,
segíts, hogy minden figyelmem az Egyetlené legyen.
Jöjj Szentlélek, jöjj Szeretet Lelke,
gyújtsd lángra a szívemet egészen
az Isten- és emberszeretet tüzével.
Jöjj Szentlélek, jöjj Irgalom Lelke,
töltsd el bensőmet az együttérzés erejével,
hogy ha szükséget szenvedőt látok, ne forduljak el,
és megbocsátással válaszoljak a haraggal támadónak.
Jöjj Szentlélek, jöjj Szépség Lelke,
add, hogy megnyíljon szemem és mindenben
felismerjem az Atya szépségének ragyogását.
Jöjj Szentlélek, jöjj Bölcsesség Lelke,
add, hogy a mulandó dolgok kísértései között
mindig az örökkévaló legyen a mértékem
és bölcsességed fénye világítson a sötétben.
Jöjj Szentlélek, jöjj Erő Lelke,
újítsd meg akaratom erejét,
hogy követve indításaidat,
bátran fussam végig a ,,pályát".
Jöjj Szentlélek, jöjj Győzelem Lelke,
védelmezz a gonosz alattomos támadásaitól,
szabadíts meg az aggodalmaktól és félelmektől,
hogy ujjongó szívvel dicsérhesselek Téged.
Jöjj Szentlélek, jöjj Öröm Lelke,
töltsd el lelkemet isteni örömöd boldogságával,
hogy a reménytelenség és szomorúság támadásait visszaverve
örömmel szolgáljalak Téged.
Jöjj Szentlélek, jöjj Ige Lelke,
taníts meg az Írás titkait megértenem,
hogy mint lángoszlopok a pusztai vándorlásban,
Isten üzenetei vezessenek ezer veszélyen át
az örök Kánaánba. Ámen.
Belon Gellért püspök
Ima a Szentlélek hét ajándékáért
1. Küldd el Uram Szentlelkedet, a Bölcsesség Lelkét!
Oly nagy vagy Uram oly távolinak tűnik világod, úgy riaszt fölséged, oly idegennek látszik gondolataid útja s járása, oly nehéz valód s kegyelmed felfogása, szolgálata!
A bölcsesség szent ajándékával tedd ízessé számomra világodat, hozd közelbe a távolít, otthonivá az idegent, természetessé a természetfölöttit. Ahogy nem kell magunkon erőszakot venni, ha jól ismert, ízletes étel áll előttünk, ilyen jól ismert, ízes valósággá légy számunkra,
Uram! Vedd el szeretetem fáradtságát, áldozatom és helytállásom kikényszerített voltát, a mindennaposság ás szokásosság közönyét, elmém ernyedő hangulatát, a kötelességszerűség és becsületes helytállás komorságát. Add bőséggel, Uram a Bölcsesség Lelkét!
2. Az értelem Szentlelkét oltsd belém, Uram!
Sokszor érthetetlenek előttem titkaid, és úgy állok meg hitünk tanítása előtt, mintha egyik titok a másikkal rokon nem is volna, mintha csak szeszélyesen összeválogatott tanítás halmaza lenne.
De a Te Értelmed áll minden mögött: Te tudod mindennek az okát, Te látod mindennek a céljait, és a Te logikád biztosít következetességet hitünkben.
Ezt a Te Értelmedet add ajándékul, hogy a fátyol mögött és a hit sötétjében egy benső biztonságérzéssel, a ,,majdnem látás'' önkéntelenségével igazodjam el szent hitünk tanításaiban, szent hitünk titkaiban.
Tedd könnyebbé, élőbbé, szárnyalóvá hitemet az Értelem ajándékával!
3. A tudomány ajándékáért Uram, igazíts el vele a világ dolgaiban!
Lássam át világosan, hogy gyökerében minden esemény, tünékeny, múlékony, hiábavaló: fények is, árnyak is.
Nem érdemes hát csak rájuk építeni sem szeretetünket, sem gyűlöletünket.
Kár csak belőlünk forrásoztatni örömeinket vagy bánatainkat. Ha tünékeny is a világ, egy rendeltetése mégis van: takartan hordozni Téged, igazságaidat, szándékaidat. terveidet. Taníts meg, Tudomány Szentlelke, hogy észrevegyem minden mélyén az Istent! Hiszen ott él mindenek alján, mindenek függönye mögül Ő jelentkezik, Ő hív: a természet és a történelem mindenféle fajtájú függönye mögül.
A múlékony világ mögött téged keresni, Téged megragadni tanítson meg a Tudomány Szentlelke!
4. A Tanács Lelkéért Add nekem a Tanács Szentlelkét!
Milyen bonyolultnak látszanak emberekkel való kapcsolataim, mindennapi feladataim, az életben való eligazodásom! Hányszor kell megállnom és magamtól kérdenem: mit tegyek, hogy üdvöm biztosítva legyen, hogy senkinek ne vétsek és Neked is kedves legyek! Sokszor azonban még kételyem sincs! Ó, Tanács Szentlelke, oltsd belém ezeket az üdvös kételyeket tetteim előtt! Állj mindjárt mellém eligazító jobboddal! Azt válasszam a test bölcsességét, a földi okosságot távoztatva ami szent Fölséged szándéka és akarata! Tedd találékonnyá szívemet és határozottá szavad követésére!
5. Jámborság Lelkéért
A Kegyelet, az Áhítat, a Jámborság Szentlelke! Hogyan is hívjunk, hogyan is nevezzünk, hogy csak kissé is megsejtsünk?! Szent Tapintat! Szent Megilletődöttség! Szent Ihletettség! Mely mindenen megérzi az istengyermekség kegyelmeit és távlatait, sőt feladatait.
Ezért adj serénységet az emberekkel szemben való kötelmeim teljesítésében, hiszen tudom, hogy Isten gyermekeit szolgálom, bennük és általuk az Istent.
Ha pedig ők hibáznak vagy mulasztanak velem szemben, dehogy török be senki emberfia világába durva, kemény, megtorló kezekkel. Hisz fölöttünk is ott lebeg az isteni kinyilatkoztatás, kiválasztás és kegyelem titka: Isten tudja, ki mit, miért tesz vagy nem tesz meg nekem! A Kegyelet Szentlelke tegye látóvá szívemet!
6. Az Erősség Lelkéért
Gyönge vagyok, az Erősség ajándékára várok és vágyom!
Ha számbaveszem feladataimat, kötelezettségeimet, küldetésemet, kétségbe kell esnem erőtlenségem láttán, kitartásom hiányán, állhatatlanságomon.
Szenvedélyek, erők sűrűsödnek lelkem peremén, mikkel nem tudok leszámolni. Áldozatokat kell hoznom Istenemért, Egyházamért, magam és mások üdvéért, és én töprengek és félek az áldozatoktól! Rettegek az emberektől, kiket elviselni az erősek is alig tudnak!
Óh, Uram, tölts el az Erősség ajándékával! Legyek bátor, tetterős, áldozatokat örömmel hozni tudó hős, de ha kell, vállaljam a Te erőtlenségeidet, mely emberileg ugyan gyöngeségnek, alulmaradásnak látszik, de tudom, hogy ,,Istennek a 'gyöngesége' erősebb az embereknél'' (1Kor 1,25)
7. Az Úr félelméért szent és üdvös félelmet olts belém!
Nem a kárhozatra vivő félelmet, mely sorvaszt, zsugorít, kétségbe, aggályba sodor, nem is a szolgai félelmet, mely bátortalan és sötét egű. De azt a félelmet, amit Te akarsz, amit Te kívánsz, ami üdvös nekünk, ami fölemel, ami lendít, sodor Feléd.
Te magad akartad, hogy elrémüljünk, hiszen a pokol borzalmait különben nem mondtad volna. Te akartad, hogy elrémüljünk a bűn súlyosságától. Te mondogattad, hogy milyen hatalmas Isten keze, az Isten hatalma és ereje! Ezzel azt akartad, hogy szavaid nyomán a lélek megrendülésének sötét felhői gondatlanságunk és felelőtlenségünk bárányfelhős egének aljára húzódjanak. A kárhozat itt van elrejtve az előttünk levő világban, a velünk élő emberekben. Szent Fölséged semmibe-vevése húzódik meg és fenyeget bennünket.
Rémíts meg, borzalommal tölts el, hogy üdvös félelemmel nyúljunk e világ dolgaihoz, nehogy kárhozatunkra váljanak! De add, hogy ne bénítson, ne sújtson, ne sötétítsen, de emeljen, és irgalmad világával fényt derítsen szegény lelkemben. Ámen."
Forrás: Belon Gellért püspök: Ima a Szentlélek hét ajándékáért - Hittansuli
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Címkék: megilletődöttség, kinyilatkoztatás, felelőtlenségünk, erőtlenségeidet, összeválogatott, istengyermekség, kikényszerített, gondatlanságunk, megrendülésének, reménytelenség, dicsérhesselek, megbocsátással, mindennaposság, teljesítésében, alulmaradásnak, kárhozatunkra, gyűlöletünket, aggodalmaktól, érthetetlenek, szeretetünket, boldogságával, természetessé, szentlelkedet, súlyosságától, forrásoztatni, emberszeretet, igazságaidat, rendeltetése, tanításaiban, szeszélyesen, vándorlásban, lángoszlopok, helytállásom, szándékaidat, támadásaitól, szolgáljalak, földi dolgok, szívemet egészen, együttérzés erejével, haraggal támadónak, mulandó dolgok, örökkévaló legyen, gonosz alattomos, pusztai vándorlásban, örök Kánaánba, bölcsesség szent, értelem Szentlelkét, másikkal rokon, fátyol mögött, benső biztonságérzéssel, tudomány ajándékáért, világ dolgaiban, Áldott Pünkösdi Ünnepet, Katona István, Jöjj Szentlélek, Imádság Lelke, Szeretet Lelke, Irgalom Lelke, Szépség Lelke, Bölcsesség Lelke, Győzelem Lelke, Öröm Lelke, Belon Gellért, Uram Szentlelkedet, Bölcsesség Lelkét, Tudomány Szentlelke, Tanács Lelkéért Add, Tanács Szentlelkét, Tanács Szentlelke, Jámborság Lelkéért, Jámborság Szentlelke, Szent Tapintat, Szent Megilletődöttség, Szent Ihletettség, Kegyelet Szentlelke, Erősség Lelkéért, Szent Fölséged,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.15. 08:30 Mindenki Karácsonya - 300 gyereket lát vendégül a Fővárosi Önkormányzat és ...
12.15. 07:50 Gulyás Gergely: a klímaváltozás elleni küzdelem árát fizessék a szennyezők,...
12.15. 07:31 Kötet jelent meg a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatról
12.15. 07:30 BÉT - Növekvő forgalomban erősödött a BUX a héten
12.15. 07:05 Preşedintele Parlamentului ungar: László Tőkés şi cetăţenii Timişoarei şi-a...
12.15. 07:04 Időközi választás Dunaújvárosban - 133 külképviseleten lehet majd voksolni
12.15. 07:04 Jónak lenni jó! - Egész napos műsorral zárul ma a közmédia jótékonysági kam...
12.15. 07:04 Női kézilabda-vb - Elnézést kért a felfüggesztett Kim Rasmussen
12.15. 07:04 Súlyosan megsérült egy barlangtúrázó a Ferenc-hegyi-barlangban
12.15. 07:03 TOTÓ-eredmények
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágos szép napot , hetet  Luca napja  Megtartó született  Kellemes délutánt kívánok!  A D-vitaminról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Indulnak az esküvőre  Szeret korcsolyázni  Tékozlás és elhívás  Luca-napi búzaültetés  December 13 - Luca napja (fejl...  Welkomme  Facebookon kaptam  Sárga rózsa  Adjon Isten jó reggelt, szép n...  Útravaló – 2019. decembe...  Esti kép  Isten igazsága  Karácsony  Lukátsi Vilma: ....és jó akar...  Böjt  Szép estét  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Talán még nem késő  Lucia név:  Téli este  Vörös körmök  A vihar árnyékában .  Kellemes teázást  Szèp estét kedves látogat...  Lucia név:  Szent Lúcia története  Ajándékok  Hagyományos, fehér virágos cso...  Facebookon kaptam  Mesés téli kép  Hagyományos, fehér virágos cso...  Téli este  Keresztes Szent János: Sötét ...  Dsida Jenő Közeleg az emberfia...  Facebookon kaptam  Png nő  Rövid pályás úszás Országos B...  Reménység  Rövid pályás úszás Országos B...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kellemes hétvégét  December 13 - Luca napja (fejl...  Karácsony  Facebookon kaptam  Luca-napi hagymakalendárium  Szép napot  Ma ünnepli aranymiséjét Ferenc...  Facebookon kaptam  Krumplisaláta  Facebookon kaptam  Mennyei örökség  Dsida Jenő Közeleg az emberfia...  Isten áldása legyen Mindnyájun...  Békés adventi napokat  Virágos szép napot , hetet  Png nő  Szép estét  Üdvösség  Facebookon kaptam  Png kutya  Virág kompozició  ADVENT harmadik vasárnap  Ha...  A D-vitaminról  Rilke: A hattyú  Téli este  Szép téli napokat  Welkomme  Ragyogj fel mindannyiunk szívé...  Meghitt, békés Adventi várakoz...  Cuki kislány fenyőfával  Facebookon kaptam  Téli este  Hogy ne legyen  Indulnak az esküvőre  Szeret korcsolyázni  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Közeleg a karácsony „Ka...  Kislány rádióval  Karácsonyi gömbök  Végső cél  Erste Christmas Ad 2019  Facebookon kaptam  Angyalka  Facebookon kaptam  Welkomme  Png kutya  3 gyertya Advemtre  Luca-napi hagymakalendárium  Immánuel  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
földi dolgok, szívemet egészen, együttérzés erejével, haraggal támadónak, mulandó dolgok, örökkévaló legyen, gonosz alattomos, pusztai vándorlásban, örök Kánaánba, bölcsesség szent, értelem Szentlelkét, másikkal rokon, fátyol mögött, benső biztonságérzéssel, tudomány ajándékáért, világ dolgaiban, rendeltetése mégis, történelem mindenféle, múlékony világ, életben való, üdvös kételyeket, test bölcsességét, földi okosságot, istengyermekség kegyelmeit, emberekkel szemben, isteni kinyilatkoztatás, kárhozatra vivő, szolgai félelmet, pokol borzalmait, lélek megrendülésének, előttünk levő, megilletődöttség, kinyilatkoztatás, felelőtlenségünk, erőtlenségeidet, összeválogatott, istengyermekség, kikényszerített, gondatlanságunk, megrendülésének, reménytelenség, dicsérhesselek, megbocsátással, mindennaposság, teljesítésében, alulmaradásnak, kárhozatunkra, gyűlöletünket, aggodalmaktól, érthetetlenek, szeretetünket, boldogságával, természetessé, szentlelkedet, súlyosságától, forrásoztatni, emberszeretet, igazságaidat, rendeltetése, tanításaiban, szeszélyesen, vándorlásban, lángoszlopok, helytállásom, szándékaidat, támadásaitól, szolgáljalak, indításaidat, bonyolultnak, erőtlenségem, szenvedélyek, szórakoztató, áldozatoktól, küldetésemet, feladataimat, gyöngeségnek, számbaveszem, bárányfelhős, kapcsolataim, bölcsességed, találékonnyá, eligazodásom, bölcsességét, ajándékáért, gondolataid, ajándékával, visszaverve, félelmektől, borzalommal, mondogattad, elrémüljünk, áldozatokat, egyházamért, szokásosság, szárnyalóvá, határozottá, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 338 db bejegyzés
Összes: 8112 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 200
  • e Hónap: 9480
  • e Év: 180638
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.