|
2017-10-09 11:28:01, hétfő
|
|
|
A rántott hús 10 titka - gondolnád, hogy a legtöbben ezt nem ismerik?
A rántott húst elkészíteni nem nehéz feladat, mégis létezik 10 olyan titok, amit a háziasszonyok 95%-a nem ismer!
Vastagság
A rántani való húst célszerű nagyon vékonyra, 2-3 mm-esre klopfolni, mert így sokkal ízletesebb lesz, mintha vastag szelet húsból készítenénk!
Fűszerezés
Panírozás előtt sót és fekete borsot használjunk! Sokan bevetik a különböző hús fűszereket, ami nagy hiba!
Liszt
Igyekezzünk nullás liszttel panírozni.
Tojás
A tojásokhoz adjunk egy kevés ásványvizet vagy tejet és csak utána verjük fel őket. Van aki egy kis olajat is tesz bele, mert úgy egyenletesebben, szebben megmarad rajta a panír.
Panírmorzsa
Az igazi rántott hús finomra őrölt zsemlemorzsából áll, tehát kerüljük a durva, ropogós morzsát a panírozás során!
Sütés
Soha ne süssük vajban, csakis olajat, vagy forró disznózsírt használjunk!
Olajhoz
A felmelegített olajhoz viszont adhatunk egy kevés vajat, ami egy különleges, nagyon finom ízt ad neki.
Sütés
Gyakran forgassuk a hús szeleteket és a zsiradék csak éppen lepje el a hús szeletet!
Sütés után
Sütés után mindig hagyjuk lecsepegni a húst a felesleges zsiradéktól!
Trükk
Ha a húst olajjal megkened panírozás előtt, nem szárad ki a rántott hús!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: konyhai tudnivalók |
|
Címkék: zsemlemorzsából, egyenletesebben, felmelegített, háziasszonyok, ásványvizet, zsiradéktól, elkészíteni, disznózsírt, használjunk, igyekezzünk, panírmorzsa, készítenénk, felesleges, fűszerezés, különleges, tojásokhoz, szeleteket, ízletesebb, fűszereket, lecsepegni, forgassuk, vastagság, panírozás, panírozni, legtöbben, különböző, gondolnád, klopfolni, vékonyra, megkened, szeletet, megmarad, kerüljük, adhatunk, zsiradék, célszerű, rántott húst, háziasszonyok 95%-a, rántani való, tojásokhoz adjunk, kevés ásványvizet, igazi rántott, panírozás során, felmelegített olajhoz, kevés vajat, zsiradék csak, felesleges zsiradéktól, húst olajjal,
|
|
|
|
rántott húst, háziasszonyok 95%-a, rántani való, tojásokhoz adjunk, kevés ásványvizet, igazi rántott, panírozás során, felmelegített olajhoz, kevés vajat, zsiradék csak, felesleges zsiradéktól, húst olajjal, zsemlemorzsából, egyenletesebben, felmelegített, háziasszonyok, ásványvizet, zsiradéktól, elkészíteni, disznózsírt, használjunk, igyekezzünk, panírmorzsa, készítenénk, felesleges, fűszerezés, különleges, tojásokhoz, szeleteket, ízletesebb, fűszereket, lecsepegni, forgassuk, vastagság, panírozás, panírozni, legtöbben, különböző, gondolnád, klopfolni, vékonyra, megkened, szeletet, megmarad, kerüljük, adhatunk, zsiradék, célszerű, liszttel, finomra, rántott, morzsát, olajhoz, ropogós, viszont, szebben, gyakran, bevetik, feladat, létezik, hagyjuk, rántani, olajjal, ismerik, húsból, nagyon, adjunk, szárad, olajat, csakis, mindig, süssük, vajban, verjük, mintha, borsot, vastag, szelet, fekete, sokkal, nullás, igazi, rajta, trükk, panír, sokan, előtt, éppen, során, durva, sütés, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1043
- e Hét: 3259
- e Hónap: 5154
- e Év: 55945
|
|
|