Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánlekvár
  2017-11-15 18:45:37, szerda
 
   
  -Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1

Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Címkék: padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, Kaldeneker György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Üdvözöllek az oldalamon  Gősi Vali - Tükre lennék...  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó cica  A nemzet csak akkor...  A Mindenható Istenben bízva  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Rőzsehordó nő szobra  Intelem  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Mi a különbség  A magyar sajtó napja március 1...  Isten áldja  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó cica  Atyám !  Sötétség és világosság  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Ne engedd el kezem!  Kezdet  Paul David Tripp Március 17  Ted Engstrőm gondolata  Szeretettel  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Kokárda  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Ez a miénk!  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Dóró Sándor: Tétova lét  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, alaposan, receptje, találtam, kockákra, hámozzuk, állítsuk, citromot, kóstolni, vékonyan, vékonyra, üvegekbe, tehetjük, kockára, töltsük, azonnal, mennyei, alapján, lekvárt, hagyjuk, narancs, állandó, mellett, lábasba, levüket, derekán, érdemes, készülő, akartam, főzzük, vágjuk, öntsük, citrom, vízzel, ebédre, vissza, mossuk, minden, update, befőző, percre, zárjuk, györgy, cukrot, tegyük, ígérem, megint, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 11980
  • e Év: 49728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.