Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánlekvár
  2017-11-15 18:45:37, szerda
 
   
  -Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1

Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Címkék: padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, Kaldeneker György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Fehér virág  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png virág  Akarat  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  A Megváltó szolgálatában  Szép álmokat!  Mai harmónia kártyám  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Éretlen vers  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png fotel  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 20  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fehér virág  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Elköszönt  Nevem  Reggel van  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Tavaszi kép  Jó éjszakát  Szívem tiéd  Julian Brass gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Paul David Tripp Április 21  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Bounty krémes  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Adakozás  Albert Einsteinről  Adakozás  Rátalálsz  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Png csokor  Facebookon kaptam  Elköszönt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, alaposan, receptje, találtam, kockákra, hámozzuk, állítsuk, citromot, kóstolni, vékonyan, vékonyra, üvegekbe, tehetjük, kockára, töltsük, azonnal, mennyei, alapján, lekvárt, hagyjuk, narancs, állandó, mellett, lábasba, levüket, derekán, érdemes, készülő, akartam, főzzük, vágjuk, öntsük, citrom, vízzel, ebédre, vissza, mossuk, minden, update, befőző, percre, zárjuk, györgy, cukrot, tegyük, ígérem, megint, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5837
  • e Hónap: 12209
  • e Év: 63000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.