Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért érdemes a férfiaknak kurkumát használni? Íme 6 ok!
  2017-11-28 15:17:08, kedd
 
  Prosztata, termékenység, ízületek: a kurkuma számos területen támogathatja a férfiak egészségét. Olvass valódi kutatási eredményekről cikkünkben!


A férfiak egészségügyi problémáiról ritkábban esik szó, pedig ugyanolyan fontos foglalkozni velük, mint a hölgyek egészségével. Sőt, talán még kicsit több figyelmet is érdemes rá fordítani, hiszen a statisztikák is azt mutatják, hogy a férfiak nehezebben szánják rá magukat a szűrővizsgálatokon való részvételre és általában kevesebbet foglalkoznak egészségükkel, mint a nők. Nem árt tudni azt sem, hogy a férfi szaporító szervrendszert érintő rendellenességeken túl is vannak bizonyos betegségek, amelyek sokkal inkább veszélyeztetik a férfiakat. A kurkuma igazi csodanövény, mivel számos férfi problémára jelenthet megoldást. A cikkből kiderül, hogy pontosan mire is jó!

1. A kurkuma segíthet a prosztata egészségét megőrizni

A kurkuma számos, a prosztata egészségére nézve előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A kurkumában található növényi vegyületek, antioxidánsok és gyulladáscsökkentő anyagok támogatják a szervezet természetes gyulladásellenes folyamatait, illetve segítik az öregedés lassítását.
Egy klinikai kísérlet során bakteriális prosztatagyulladásban szenvedő férfiaknak kurkumint (a kurkumában található hatóanyag) és további növényi kivonatokat adtak. A kurkuma-kezelést kapó csoport 90%-a javulást mutatott és 6 hónapon belül nem tért vissza a prosztatagyulladás náluk.
Indiában rendkívül alacsony a prosztatarák előfordulási aránya, amiben szakemberek szerint szerepet játszhat az indiai emberek kurkumában és egyéb növényi táplálékban gazdag étrendje. Amikor a Rutgers University kutatói kurkumát és egy másik növényi fitonutrienst fecskendeztek a prosztatadaganat sejtjeibe, a kezelés képes volt csökkenteni a rákos daganat méretét.

A kurkuma fokozza a termékenységet

Statisztikák alapján a férfi terméketlenség az esetek 30-40%-ában járulhat hozzá a fogantatás sikertelenségéhez. A férfi terméketlenség tünete lehet az abnormális felépítésű spermium, az alacsony spermiumszám, a spermiumok csökkent mozgékonysága. Az oka lehet az alacsony tesztoszteron szint, alacsony pajzsmirigy-hormon szint, mentális stressz.

Gyulladásgátló, antioxidáns, mikróbaellenes és rákellenes hatása révén a kurkumának fontos szerepe lehet a reproduktív szervek egészségének fenntartásában.

Egy 2014-es tudományos kutatásban a kurkumint szedő férfiak vérében 257 százalékkal magasabb volt a tesztoszteron koncentrációja, mint a kontroll csoport esetében. Emellett a spermium minősége is javult, ami a kutatók szerint annak köszönhető, hogy a kurkumin semlegesítette a szabad gyököket, így a herék jobban tudtak működni. 2007-ben tudósok azt is bebizonyították, hogy a kurkumin védelmet biztosíthat a férfi reproduktív rendszer számára, az egyik leggyakoribb nehézfém-szennyeződés (hexavalens króm) által okozott oxidatív károk ellen.

A kurkuma hatóanyagai közül több is depresszió és stressz ellenes hatással bírhat, ilyen például az eugenol, a limonén, a kvercetin, és a rezveratrol.


3. Kutatások bizonyítják, a kurkuma a szív igazi barátja

A szív- és érrendszeri betegségek vezető halálozási oknak számítanak a férfiak körében. Kutatási eredmények alapján a kurkuma képes javítani a szív egészségét és megvédhet a szív- és érrendszeri betegségektől.</p>

Egy 2014-es, az American Journal of Cardiology című szaklapban publikált tanulmány szerint a kurkuma kivonat akár 56%-kal csökkenti a szívroham kockázatát. Egy másik, ugyancsak az American Journal of Cardiology-ban publikált, kettős vak kísérlet azt mutatta ki, hogy a kurkuma kivonata segíthet megelőzni a szívinfarktust a bypassműtéten átesett betegeknél. A kutatók 1 gramm kurkumint adtak a betegeknek napi 4 alkalommal, 3 nappal a műtét előtt és 5 napig a műtétet követően. Betegek egy másik csoportja placebót kapott. A kurkumint szedő betegeknél 65%-kal csökkent a szívroham kockázata és az oxidatív stressz mértéke is csökkenést mutatott.

Állatkísérletekben a kurkuma fogyasztása érelmeszesedés-gátló hatással bír, csökkenti a koleszterinszintet és a vérzsírszintet. Terápiás potenciállal rendelkezhet a szívroham, a szívizom-elfajulás, a szívritmuszavar kezelésében. Emellett a szívleállás ellen is védelmet nyújthat.

4. A kurkumának nagy szerepe lehet a rákmegelőzésben

A férfiakat leginkább veszélyeztető rákfajták a prosztatarák, vastagbélrák és hererák. Kutatási eredmények alapján a kurkumin gátolja a tumornövekedést, elpusztítja a rákos sejteket és megakadályozza, hogy továbbterjedjenek a test más területeire.

Kutatások szerint a kurkumin megakadályozza a prosztatarák előrehaladását annak hormonrezisztens és kasztráció-rezisztens állapotában is. Egy 2013-as kínai tanulmány szerint a kurkumin hererák esetén sejthalált indít be és megelőzi a rákos sejtek további növekedését. A kurkumin megakadályozhatja a rákos sejtek és a rákos őssejtek növekedését a vastagbélben, valamint rezveratrollal együtt szedve segíthet megelőzni és kezelni a vastagbélrákot.

5. A kurkuma csökkenti a gyulladást és a fájdalmat

Nagyon sok férfi szed nem-szteroid gyulladáscsökkentőket az ízületi gyulladás miatti fájdalom enyhítésére, de az ilyen jellegű gyógyszerek hosszú távú használata számos egészségügyi kockázattal jár. Ilyen például a gyomorvérzés, vesekárosodás, emésztési problémák és fekély kialakulása. Éppen ezért a kurkuma egy biztonságosabb, hosszú távú alternatíva lehet.</p>

Kutatások ígéretesnek találták a kurkuma hatóanyagát, a kurkumint, különböző gyulladásos betegségek esetén, például szív- és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladás, belső szemgyulladás, irritábilis bél szindróma, gyomorfekély, pikkelysömör, bakteriális fertőzések, cukorbetegség, AIDS, vesegyulladás.

A kurkuma biztonságosabb alternatívát nyújthat az ízületi panaszokra, gyulladásra felírt kortikoszteroid gyógyszerek helyett is. A kortikoszteroidok szintén súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Egy állatkísérletben a kurkumin jobbnak bizonyult a dexametazon nevű kortikoszteroidnál a tüdőátültetéssel kapcsolatos sérülések elleni védelemben.

6. A kurkuma segíthet a cukorbetegség esetén

Több mint 200 millió férfit érint a cukorbetegség világszerte. Az 1-es típusú cukorbetegség esetén a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, míg a 2-es típusú cukorbetegség esetén a sejtek nem reagálnak megfelelő módon az inzulin hatására - mindkettő magas vércukorszintet okoz.

Egy 2009-es tanulmányban a kutatók a kurkumint 400-szor hatékonyabbnak találták a metforminnál (cukorbetegség elleni gyógyszer). Ami még ennél is meglepőbb, hogy a kurkuminoidokból kivont THC (tetrahidrokurkuminoidok) 100 ezerszer hatékonyabbnak bizonyult a metforminnál. Egy másik, cukorbeteg patkányokon végzett kísérlet kimutatta, hogy a THC javítja az inzulin kapcsolódását az inzulin-receptorokhoz és normálishoz közeli inzulinszintet ér el.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: hormonrezisztens, állatkísérletben, tüdőátültetéssel, kurkuminoidokból, prosztatadaganat, gyulladásellenes, rákmegelőzésben, kortikoszteroid, tumornövekedést, bebizonyították, mellékhatásokat, szívritmuszavar, vércukorszintet, gyulladásgátló, rezveratrollal, terméketlenség, előrehaladását, vérzsírszintet, koncentrációja, biztonságosabb, semlegesítette, megakadályozza, hatékonyabbnak, veszélyeztetik, inzulinszintet, vastagbélrákot, mikróbaellenes, szervrendszert, érelmeszesedés, fenntartásában, tulajdonsággal, szívinfarktust, termékenységet, mozgékonysága, tesztoszteron, egészségükkel, kurkuma számos, férfiak egészségét, férfiak egészségügyi, hölgyek egészségével, férfiak nehezebben, férfi szaporító, kurkuma igazi, cikkből kiderül, kurkuma segíthet, prosztata egészségét, prosztata egészségére, kurkumában található, szervezet természetes, öregedés lassítását, klinikai kísérlet, kurkuma-kezelést kapó, Rutgers University, American Journal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kutya  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem  Png telefon  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Esti kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Esti kép  Garai Gábor - Takarítás  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mai harmónia kártyám  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Lóhere  Esti kép  Paul David Tripp Április 20  Hiányzik  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Adakozás  Egy bizonyos határt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Png telefon  Erdőn  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Lóhere  Esti kép  Erdőn  Idő  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mi lenne ha  Jónás Tamás – Végtelen b... 
Bejegyzés Címkék
kurkuma számos, férfiak egészségét, férfiak egészségügyi, hölgyek egészségével, férfiak nehezebben, férfi szaporító, kurkuma igazi, cikkből kiderül, kurkuma segíthet, prosztata egészségét, prosztata egészségére, kurkumában található, szervezet természetes, öregedés lassítását, klinikai kísérlet, kurkuma-kezelést kapó, prosztatarák előfordulási, indiai emberek, másik növényi, prosztatadaganat sejtjeibe, kezelés képes, rákos daganat, kurkuma fokozza, férfi terméketlenség, esetek 30-40%-ában, fogantatás sikertelenségéhez, abnormális felépítésű, alacsony spermiumszám, spermiumok csökkent, alacsony tesztoszteron, kurkumának fontos, reproduktív szervek, 2014-es tudományos, kurkumint szedő, tesztoszteron koncentrációja, kontroll csoport, spermium minősége, kutatók szerint, kurkumin semlegesítette, szabad gyököket, herék jobban, kurkumin védelmet, férfi reproduktív, egyik leggyakoribb, kurkuma hatóanyagai, szív igazi, férfiak körében, kurkuma képes, szív egészségét, kurkuma kivonat, szívroham kockázatát, kurkuma kivonata, bypassműtéten átesett, betegeknek napi, műtét előtt, műtétet követően, másik csoportja, szívroham kockázata, oxidatív stressz, kurkuma fogyasztása, szívritmuszavar kezelésében, szívleállás ellen, kurkumának nagy, férfiakat leginkább, kurkumin gátolja, rákos sejteket, kurkumin megakadályozza, prosztatarák előrehaladását, 2013-as kínai, kurkumin hererák, rákos sejtek, kurkumin megakadályozhatja, rákos őssejtek, kurkuma csökkenti, ízületi gyulladás, ilyen jellegű, kurkuma hatóanyagát, kurkuma biztonságosabb, ízületi panaszokra, kortikoszteroidok szintén, kurkumin jobbnak, dexametazon nevű, tüdőátültetéssel kapcsolatos, cukorbetegség esetén, cukorbetegség világszerte, 1-es típusú, 2-es típusú, inzulin hatására, 2009-es tanulmányban, kurkumint 400-szor, kurkuminoidokból kivont, inzulin kapcsolódását, hormonrezisztens, állatkísérletben, tüdőátültetéssel, kurkuminoidokból, prosztatadaganat, gyulladásellenes, rákmegelőzésben, kortikoszteroid, tumornövekedést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 289
  • e Hét: 727
  • e Hónap: 7099
  • e Év: 57890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.