Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
  2018-01-28 17:52:20, vasárnap
 
   
  Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csak főzőiskolákban ismerhetnél meg

A profi séfek minden trükkjüket titokban tartják, s csak a tanítványaikkal osztják meg őket. Azonban mi összegyűjtöttünk néhány bölcsességet, melyek biztosan hozzájárulnak majd a főzőtudásodhoz.
A következőkben olyan trükkökről olvashatsz, melyekkel akár Gordon Ramsay ételeinek ízét is elérheted - vagy még jobbat! A 15 tipp mellett, a cikk végén egy bónuszt is találsz, a legfurcsább főzőtippet, amit valaha is hallottál.

1. A tökéletes steak
Miután kivetted a húst a hűtőből, ne süsd meg egyből. Elkészítés előtt egy-két óráig pihentesd kint, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét. Egyenletesen süsd át, s élvezd az isteni ízeket. A szép barna kéreg elérése érdekében minden nedvességet távolíts el a húsból sütés előtt.



2. A legszaftosabb hús
Időbe telik míg tökéletesre sütsz egy csirke- vagy disznóhúst, amit könnyedén kiszáríthatsz. Ennek elkerülésére sok európai séf egy igazán egyszerű trükköt vet be: sós vízbe teszik a húst. Így készítsd el a megfelelő sós páclét: 3 csésze vízhez adj hozzá ¼ csésze sót és ¼ csésze cukrot. Öntsd rá a páclevet a húsra úgy, hogy befedje, majd tedd be a hűtőbe.
Az, hogy mennyi ideig hagyd a páclébe, a hús vastagságától függ. Egy kg húst körülbelül 1 óráig kell pihentetni a pácban. Fontos azonban, hogy ne hagyd benne több mint 8 óráig, és kevesebb mint fél óráig. A csirke szárnyak esetében egy szárny átlagsúlyától függ. Sütés előtt ne felejtsd el szárazra törölni a csirke szárnyakat!



3. A tökéletes fűszerezés


A természetes ízek vagy a bors és a kömény ízének a kiemelése érdekében tedd őket egy serpenyőbe, s közepes lángon pirítsd meg a fűszereket, amíg nem kezdenek illatozni. Ezután pedig egy mozsár és egy mozsártörő segítségével őröld le a fűszereket és zúzd szét a magvakat. Add hozzá az ételedhez és sokkal finomabb ízeket érhetsz el.


4. Könnyű tészta
A tökéletes tésztához kövesd ezt az egyszerű szabályt: vedd ki a vajat és a tojásokat a hűtőből előző este, hogy felvegyék a szoba hőmérsékletét. Később még megköszönöd, hidd el!



5. Finom kérgű hal
Hal grillezésnél kenj egy kis majonézt rá, hogy igazán finom legyen a kérge. Konyhai ecsettel kenj majonézt a halra, tégy rá egy kis sót, majd grillezd meg. Garantáltan tökéletes, aranyszínű kérget fogsz kapni. Használj kevés fűszert, a legjobb, ha csak sózod a halat. Amikor elkészült a hal, spricceld le citromlével.



6. Steak olaj nélkül
Alain Ducasse, a világ egyik leghíresebb séfje, napvilágra hozta a tökéletes steak titkát. A steaket fordítsd a szélére, hogy kisüljön belőle a zsír, majd ezen a kisült zsíron süsd meg a steaket. Amellett, hogy nem kell olajat használnod hozzá, még ínycsiklandozó kérget is kölcsönöz a húsnak.


7. Krémes burgonyapüré
Mielőtt összetörnéd a főtt krumplit, mindenképp szárítsd meg őket rendesen. Tedd a burgonyát egy tiszta, felmelegített serpenyőbe, és hagyd benne, amíg az összes víz ki nem szárad belőle. Fontos, hogy ne engedd, hogy a hőtől elkezdjenek megsülni. Ennyire egyszerűen készíthetsz tökéletesen krémes burgonyapürét.
Plusz egy tipp: hogy elkerüld a rád fröccsenő forró tejet burgonyapüré készítése közben, néhány krumplit a serpenyőben törj össze, majd add hozzá a tejet.



8. A tökéletes krémleves
Zöldséges krémleves készítése előtt süsd meg a zöldségeket külön-külön olívaolajon, majd adj hozzá egy kis vizet vagy húslevest. A sütés hatására a zöldségekben található cukor karamellizálódik, így kiemeli az ízüket. Ugyanezt a trükköt zöldségpárolásnál is bevetheted.



9. A legjobb palacsinta
Recepttől függetlenül, adj két evőkanálnyi tejfölt a keverékedhez. Ez az apró trükk mindenféle palacsintánál alkalmazható, igazán finommá, könnyűvé és ropogóssá varázsolja a palacsintatésztát.


10. A cukor nem csak az édességeké
A cukor legalább olyan nagyszerű fűszer, mint a só. Az ecetes vagy friss paradicsomból készült ételekhez, valamint a paradicsomos tésztákhoz adj hozzá egy kis cukrot. A cukor enyhíti az ételek természetes savanyúságát, s finomabbá varázsolja őket.



11. A legbonyolultabb: tökéletes tükörtojás
A tökéletes tükörtojáshoz három dologra van szükség: egy vastag falú serpenyő, vaj és közepes láng. Melegítsd fel a serpenyőt és tégy bele ½ evőkanálnyi vajat, aminek szép lassan el kell olvadnia, de semmiképp se sisteregjen. Törd fel a tojásokat, és süsd meg őket körülbelül 4-5 perc alatt. Sózd meg, s élvezd a tökéletes tükörtojásaidat.



12. Tiszta húsleves
A húsleves számos étel alapjául szolgál, a szószoktól kezdve más levesekig. Az igazán tiszta húsleves elérése érdekében főzz meg egy csirkét alacsony lángon, fedő nélkül, legalább 3 órán keresztül. Ne hagyd, hogy felforrjon, s szedd le a tetejéről a habot, ahogy megjelenik. 1,5 óra főzés után add hozzá a petrezselymet, a zellert, a zöldségeket és a hagymát.
Ha marha- vagy bárányhúslevest készítesz, a zöldségszárakat süsd meg mielőtt beleteszed őket a levesbe. Csak vágd őket félbe és tedd őket egy olaj nélküli, felmelegített serpenyőbe. Addig süsd őket, amíg barna kéreg nem kezd el rajtuk képződni, majd add hozzá a húsleveshez. Isteni lesz a levesed tőle.



13. Ropogós kenyérhéj
Ha otthon sütsz kenyeret, gyakran találhatod szembe magad azzal a problémával, hogy nem elég jó a héja, vagy túl fakó vagy túl vastag. A megoldás egészen egyszerű: rakj egy tál vizet a sütőbe. Az így képződött pára varázslatos dolgokra képes, s az eredmény egy tökéletesen ropogós kenyérhéj.





14. Süss hagymát helyesen
Közepes lángon süss hagymát, a felmelegített serpenyőbe pedig tégy olajat és vajat is. Vágd fel a hagymákat, sózd meg, majd süsd meg őket. A sóval 3 dolgot érhetünk el: eltünteti a hagyma kellemetlen szagát, gyorsabban megsül tőle a hagyma, a karamellizálódás pedig édeskés ízt kölcsönöz neki. Ha nem akarod, hogy megbarnuljon a hagyma, használj olvasztott vajat.



15. Ne félj a fokhagymától!
Nem csak a vámpírok félnek a fokhagymától. A szaga romba dönthet egy üzleti megbeszélést vagy épp randevút. Ha imádod az ízét, de nem akarok elüldözni a partneredet, ne fokhagymát adj az ételekhez, hanem csepegtess fokhagymalét a tányérodra. Így elkerülheted a kellemetlen szagot, s mégis élvezheted a fokhagyma mennyei ízét.



Bónusz: mondj nemet a teflon serpenyőkre!
Észrevetted már, hogy rettentő nehéz ropogósra sütni valamit egy teflonserpenyőben? Az ok a serpenyők bevonata. Ilyen típusú serpenyőt tükörtojásokhoz és palacsintákhoz használj. De ha azt akarod, hogy a sült húsodnak vagy a haladnak gyönyörű, aranyszínű kérge legyen, ruházz be egy új, nem teflonos serpenyőre. Azonnal érezni fogod a különbséget.



Reméljük, ezzel a néhány trükkel hozzájárultunk a főzéstudományodhoz.



forrás: KufferLink
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Címkék: karamellizálódik, összegyűjtöttünk, karamellizálódás, legbonyolultabb, tükörtojásaidat, bárányhúslevest, tükörtojásokhoz, tanítványaikkal, zöldségszárakat, ínycsiklandozó, főzőtudásodhoz, hozzájárultunk, palacsintákhoz, főzőiskolákban, tükörtojáshoz, következőkben, felmelegített, burgonyapürét, kiszáríthatsz, petrezselymet, hőmérsékletét, legszaftosabb, hozzájárulnak, paradicsomból, vastagságától, palacsintánál, átlagsúlyától, zöldségekben, bölcsességet, keverékedhez, elkerülésére, burgonyapüré, alkalmazható, egyenletesen, megbarnuljon, fokhagymától, profi séfek, tanítványaikkal osztják, következőkben olyan, cikk végén, legfurcsább főzőtippet, tökéletes steak, szoba hőmérsékletét, isteni ízeket, szép barna, húsból sütés, csirke- vagy, igazán egyszerű, csirke szárnyak, szárny átlagsúlyától, csirke szárnyakat, tökéletes fűszerezés, Gordon Ramsay, Alain Ducasse,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.08. 23:03 Koronavírus - A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkal...
04.08. 22:13 Koronavírus - Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a re...
04.08. 21:43 Koronavírus - Kovács Zoltán: Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vét...
04.08. 21:23 Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 hol...
04.08. 21:23 Koronavírus - A francia kórházakban újra csökkenőben a halálozások száma
04.08. 21:13 Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
04.08. 21:13 Keller Ákos továbbra is külföldön kosárlabdázna
04.08. 21:13 Szíria - Moszkva: hiteltelen a Damaszkuszt elmarasztaló OPCW-jelentés
04.08. 21:13 Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus...
04.08. 20:43 Koronavírus - Londoni elemzők: példátlan ütemben romlottak a világgazdaság ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt kedves látogatóimna...  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Pestis Járvány megszűnése  Te győzöl Uram! – Keresz...  Virágok teás kannában  Steampunk nők  Facebookon kaptam  Magasan áll a Golgota ormán...  Kislány nyuszival  Egyre többen szegik meg a kijá...  Rajzos nők  Nyakunkon a húsvét  Gerberák  Png cica  Húsvéti dísz  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  Tulipán csokor  Mosolyka  Facebookon kaptam  Nyakunkon a húsvét  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kun Magdolna: Amíg nem késő ...  Mai napi mosoly!  Png nő  Gyászba borult Isten csillagvá...  Png nő  Gyér forgalom  Állhatatosan le kell horgonyoz...  Bányász József, székely parasz...  Nő csokorral  Png tulipán csokor  „Végül csak a szeretet m...  Mai harmónia kártyám  Egészségügyi Világnap  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Facebookon kaptam  Rózsaszín virág  Kis GIF képek  Húsvéti tojások  Szép csokor  Steampunk nők  SzKirián: Húsvét  Húsvéti dísz  Magasan áll a Golgota ormán...  Kislány nyuszival  Facebookon kaptam  Maradjunk itthon!  Bányász József, székely parasz...  Posertube  Szó, gondolat, tett  Nagyszerda este Déva 04.08  Kislány virággal  Facebookon kaptam  A remény egy olyan mag, ...  Tulipán csokor  Húsvéti tojások  Koronavírus és bűn  Kilenc hónap  Kilenc hónap  Kutya meleg van  A Golgotán áll a Kereszt..  Rózsaszín tulipánok  Facebookon kaptam  Egészségügyi Világnap  Csiszér László: Csendben állok...  Pécs város plébániáinak imafel...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Nagyanyó kávézik  Mai napi mosoly!  Állhatatosan le kell horgonyoz...  Png kosár  Kellemes délutánt kívánok  Üres utca  Ima - Edda együttestől  Kutya meleg van  Egyszer talán majd mégis vége ...  Kislány virággal  Png cica  A legnagyobb győzelem  Nyuszi csokorral  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Imádkozzunk a járvány megszűné...  Ibolya csokor  10. Hittanóra: Hiszek a test f...  SzKirián: Húsvét  Kádár Hajnalka: Húsvét  Magasan áll a Golgota ormán...  Nyakunkon a húsvét  Facebookon kaptam  Elvárjuk... De vajon...?  Hangsúlyozni szeretném a meggy...  Egészségügyi Világnap 
Bejegyzés Címkék
profi séfek, tanítványaikkal osztják, következőkben olyan, cikk végén, legfurcsább főzőtippet, tökéletes steak, szoba hőmérsékletét, isteni ízeket, szép barna, húsból sütés, csirke- vagy, igazán egyszerű, csirke szárnyak, szárny átlagsúlyától, csirke szárnyakat, tökéletes fűszerezés, természetes ízek, kömény ízének, kiemelése érdekében, mozsártörő segítségével, tökéletes tésztához, egyszerű szabályt, hűtőből előző, világ egyik, steaket fordítsd, kisült zsíron, főtt krumplit, hőtől elkezdjenek, serpenyőben törj, tökéletes krémleves, zöldségeket külön-külön, sütés hatására, zöldségekben található, trükköt zöldségpárolásnál, legjobb palacsinta, apró trükk, cukor legalább, ecetes vagy, paradicsomos tésztákhoz, cukor enyhíti, ételek természetes, tökéletes tükörtojáshoz, vastag falú, tökéletes tükörtojásaidat, húsleves számos, szószoktól kezdve, igazán tiszta, csirkét alacsony, zöldségszárakat süsd, olaj nélküli, levesed tőle, megoldás egészen, tökéletesen ropogós, felmelegített serpenyőbe, hagyma kellemetlen, karamellizálódás pedig, vámpírok félnek, szaga romba, üzleti megbeszélést, kellemetlen szagot, fokhagyma mennyei, teflon serpenyőkre, serpenyők bevonata, sült húsodnak, haladnak gyönyörű, néhány trükkel, karamellizálódik, összegyűjtöttünk, karamellizálódás, legbonyolultabb, tükörtojásaidat, bárányhúslevest, tükörtojásokhoz, tanítványaikkal, zöldségszárakat, ínycsiklandozó, főzőtudásodhoz, hozzájárultunk, palacsintákhoz, főzőiskolákban, tükörtojáshoz, következőkben, felmelegített, burgonyapürét, kiszáríthatsz, petrezselymet, hőmérsékletét, legszaftosabb, hozzájárulnak, paradicsomból, vastagságától, palacsintánál, átlagsúlyától, zöldségekben, bölcsességet, keverékedhez, elkerülésére, burgonyapüré, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 8175 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 2534
  • e Hónap: 4620
  • e Év: 81366
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.