Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kincsek otthonra: 12 legfontosabb illóolaj
  2018-03-10 22:24:36, szombat
 
  Ha valaki elhatározza, hogy e több évszázados, ám mind a mai napig igen hatékony módszerrel, az aromaterápiával kívánja megőrizni egészségét, illetve gyógyítani már meglévő bajait, gyakran tanácstalanul nézi a rendkívül széles, sokoldalú kínálatot.

Aki már kicsit is belekóstolt az aromaterápia tudományába, valószínűleg meglepődve tapasztalta, hogy ugyanazon betegségre egyszerre sokféle olaj alkalmazható. Melyek a legfontosabbak, amelyek jó, ha kéznél vannak?



Több mint négyszázféle illóolaj ismert, ezekből azonban kereskedelmi forgalomban csak kb. 40 kapható. A jól felkészült természetgyógyász 20-30, gondosan kiválasztott, sokoldalúan használható olajat tart készenlétben, aki pedig otthonát kívánja felszerelni a legszükségesebbekkel, tizenkétfélével már kezelheti, illetve megelőzheti a leggyakoribb betegségeket.



Bazsalikom

Mire használjuk?

Mentális fáradtság, ájulás, csökkent koncentrálóképesség, migrén, hörghurut, megfázás, köhögés, asztma, emésztési rendellenességek, darázs- és rovarcsípés. Elsősorban mentális fáradtság esetén használatos.

Veszélyei

Túlzott fogyasztása lehangoltságot okozhat. A havi vérzést is megindíthatja, ezért terhesség idején kerüljük!

Hogyan használjuk?

Koncentrálóképességünk javítására cseppentsünk zsebkendőre 4-5 cseppet, s lélegezzük be. 6-8 csepp a reggeli fürdővízben frissít, feltölt energiával. Ha rovarcsípésre használjuk, vattacsomóra cseppentve nyomjuk a csípés helyére. Megfázás, köhögés esetén helyezzünk éjszaka a fűtőtestre nedves, néhány csepp bazsalikommal is átitatott törülközőt.



Bergamott

Mire használjuk?

Húgyhólyag- és húgycsőgyulladás, láz, herpesz, feszültség, stressz, depresszió, étvágytalanság, pattanás, bőrproblémák. (Pikkelysömör és ekcéma kezelésére is használható.) Kifejezetten hatásos húgyúti fertőzések, depresszió ellen és bőrproblémákra.

Veszélyei

Használata után kerüljük a napozást, szoláriumot, mert bőrfestékproblémákat okozhat.

Hogyan használjuk?

Hangulatjavításhoz aromalámpába vagy párologtatóba csepegtessünk 4-6 csepp olajat. 6 cseppje a reggeli fürdővízbe téve felfrissít, feldob. Néhány csepp az arctonikba keverve segít a bőrproblémák, megszüntetésében. Pattanások megszüntetéséhez keverjünk pár cseppet egy tál meleg vízbe, mártsunk bele egy összehajtogatott gézlapot, csavarjuk ki, majd helyezzük pár percre bőrünkre. Naponta többször ismételjük meg a kezelést.



Borókafenyő

Mire használjuk?

Méregtelenítés, vizelethajtás, húgyúti fertőzések, menstruációs fájdalmak, ekcéma, pikkelysömör, fekélyek, sebek, cellulitisz, reumatikus fájdalmak, étvágyjavítás, másnaposság. Elsősorban másnaposság ellen, méregtelenítésre és cellulitisz kezelésére használatos.

Veszélyei

Terhesség és veseproblémák esetén kerülendő!

Hogyan használjuk?

6 csepp borókafenyő-olaj a fürdővízbe téve segít a szervezet méregtelenítésében és a másnaposság leküzdésében. Ekcéma és cellulitisz kezelésére hígítsunk fel 3 csepp borókafenyő- és 3 csepp kamillaolajat hordozóolajban (pl. szőlőmag vagy napraforgó), és kenjük be a problémás bőrfelületet.


Borsmenta

Mire használjuk?

Puffadás, hasmenés, emésztési problémák, hányinger, fejfájás, megfázás, influenza, láz, ízületi gyulladás, orr- és homloküreg-gyulladás, asztma, hörghurut, fáradtság. Különösen fejfájásra, megfázásra, influenzára javallott.

Veszélyei

Ne alkalmazzuk közvetlenül lefekvés előtt, mert zavarhatja az alvást.

Hogyan használjuk?

Fejfájás esetén tegyünk 5-6 cseppet egy tál hideg vízbe, majd mártsunk bele egy zsebkendőt, csavarjunk ki, és tegyük a homlokunkra. Émelygés, hányinger leküzdésére cseppentsünk néhány cseppet zsebkendőre, s tartsuk az orrunk elé. Megfázás és influenza gyógyítására helyezzünk éjszaka a fűtőtestre nedves, néhány csepp borsmentával is átitatott törülközőt.



Citrom

Mire használjuk?

Emésztési problémák, májtisztítás, torokfájás, megfázás, influenza, fertőtlenítés, orr- és homloküreg-gyulladás, ízületi gyulladás, fogínygyulladás, orrvérzés, magas vérnyomás, szemölcs, tyúkszem. Különösen hatékony pattanásos bőr kezelésében, és kiváló frissítő.

Veszélyei

Az érzékenyebb bőrűeknél bőrirritáció jelentkezhet. Alkalmazása után 8 órán át kerüljük a napozást, szoláriumot.

Hogyan használjuk?

A citromolaj lassítja a bőr öregedésének folyamatát. Tegyünk néhány cseppet szokásos arctonikunkba vagy krémünkbe, és alaposan keverjük el. Különös fényt ad hajunknak, ha az öblítővízbe teszünk pár csepp citromolajat, s a haj és a fejbőr is egészséges marad. Enyhíti a torokfájást, ha 2 csepp citrom- és 2 csepp szantálolajat elkeverünk egy pohár langyos vízben, és azzal öblögetünk.



Eukaliptusz

Mire használjuk?

Köhögés, torokfájás, hörghurut, orr- és homloküreg-gyulladás, migrén, húgyúti problémák, húgyhólyaggyulladás, reuma, túlerőltetett izmok, bőrfertőzések, herpesz, szúnyogcsípés. Különösen megfázásra, influenzára jó.

Veszélyei

Kerüljük alkalmazását hasonszervi megbetegedésekre szedett gyógyszerek mellett.

Hogyan használjuk?

Megfázás, köhögés, influenza esetén tegyünk 56 cseppet egy forró vízzel megtöltött tálba, és ezzel inhaláljunk. Izomláz vagy reumatikus panaszok hatékonyan csillapíthatók masszázzsal. Tiszta, friss illatot kölcsönöz pl. betegszobában, ha a fűtőtestre helyezett nedves törülközőre cseppentünk belőle.



Ylang-ylang

Mire használjuk?

Idegesség, magas vérnyomás, heves szívdobogás, szexuális problémák, depresszió, bőrbántalmak. Nemi vágyat fokozó, depressziócsökkentő hatása a legerősebb. Kellemes közérzetet, nyugodtságot biztosít, relaxáláshoz is használhatjuk.

Veszélyei

Terhesség idején nem alkalmazható.

Hogyan használjuk?

6 csepp a fürdővízbe téve kiváló relaxáló hatású. 3 csepp ylang-ylang és 3 csepp szantálolaj masszázsolajba keverve fokozza a nemi vágyat. Ha csak ylang-ylangot használunk a masszázshoz, inkább stresszoldó, vérnyomáscsökkentő hatása érvényesül. Bőrünk egészségesebb, szebb lesz, ha rendszeresen használt bőrápoló készítményeinkben néhány cseppet alaposan elkeverünk. Nyugtató hatású, ha zsebkendőre cseppentve belélegezzük.



Kamilla

Mire használjuk?

Idegesség, álmatlanság, stressz, szorongás, fejfájás, migrén, emésztési és gyomorproblémák, rekedtség, nátha, duzzadt ízületek, gyulladások, ficamok, allergia, ráncok, bőrproblémák, pattanás, égési sebek, kelések, pikkelysömör, ekcéma, szemproblémák. Különösen jó gyulladásra, gyomorbántalmakra, szemproblémákra (pl. kötőhártya-gyulladás), fájdalomcsillapításra.

Veszélyei

A terhesség alatt, különösen az első hónapokban kerüljük!

Hogyan használjuk?

Kötőhártya-gyulladás esetén egy tál langyos vízbe tegyünk 3-4 csepp olajat, mártsunk bele vattacsomót, majd csavarjuk ki és helyezzük a szemre. Soha ne csöppentsünk az olajból egyenesen a szembe! Meleg borogatás enyhíti a gyomor- és hátfájást, pár csepp az esti fürdővízbe téve segíti a jobb alvást.



Levendula

Mire használjuk?

Égési sérülések, rovarcsípés, bőrfertőzések, vágások, sebek, horzsolások, napozás utáni leégés, pattanás, ekcéma, bőrgyulladás, stressz, fejfájás, álmatlanság, ájulás, magas vérnyomás, görcsök, izomfájdalmak, hányinger, ízületi gyulladás, gyenge immunrendszer, asztma, légzési problémák. Elsősorban stresszre, vágott és égési sérülésekre ajánlható.

Veszélyei

Túlzott használata álmatlanságot, nyugtalanságot okoz.

Hogyan használjuk?

Tegyünk néhány cseppet a párnánkra, mélyebb álmunk lesz. Masszázsolajba keverve csökkenti a stresszt. Égési sérülések, vágások, horzsolások hatékonyan kezelhetők, ha egy tál langyos vízbe 68 cseppet teszünk, s az érintett bőrfelületet a vízbe mártott vattacsomóval törölgetjük. A tiszta, hígítatlan olajat is alkalmazhatjuk vattacsomóra csepegtetve, vagy a bőrön 1 cseppjét elkenve. Csillapítja a fájdalmat, a gyulladást és a viszketést, de sebes bőrfelületen a tömény olaj égető érzést válthat ki.



Rozmaring

Mire használjuk?

Fejfájás, izomláz, sportsérülések, ficam, ízületi fájdalmak, kimerültség, korpás haj, hajhullás, megfázás, köhögés, rossz vérkeringés, túlzott alkoholfogyasztás, gyomorbántalmak, alacsony vérnyomás, görcsök. Elsősorban sportsérülések, ficamok kezelésére használják, de frissítőként is kiváló.

Veszélyei

Terhesség és epilepszia esetén kerüljük!

Hogyan használjuk?

Masszázsolajba keverve enyhíthetjük a fájó izmok, reumás fájdalmak kínjait, de hideg borogatást is készíthetünk, ha rándulás okozta fájdalmat, duzzadást kell csillapítanunk. Tegyünk 4-6 csepp olajat a hideg vízzel átitatott törülközőre, és helyezzük a sérülést szenvedett végtagra. Hajápoló termékekbe keverve eltünteti a korpát.



Szantál

Mire használjuk?

Napszúrás, ekcéma, horzsolások, pattanás, bőrbetegségek, torokfájás, gégegyulladás, megfázás, húgyúti problémák, száraz és berepedezett bőr, stressz, impotencia. Főként bőrproblémákra, torokfájásra használatos.

Veszélyei

Ha közvetlenül a bőrfelület kezelésére alkalmazzuk, alaposan keverjük el a hordozóolajban vagy egyéb kozmetikai készítményekben, különben csípheti a bőrt.

Hogyan használjuk?

Szokásos bőrápoló készítményeink hatékonyságát növelhetjük, ha pár csepp szantálolajjal gazdagítjuk őket. Ekcéma kezelésére 4 cseppet tegyünk hordozóolajba, s kenjük a beteg felületre. Torokfájás esetén tegyünk 4-6 cseppet egy pohár meleg vízbe, és öblögessünk. Masszázsolajba keverve stresszoldó hatású. Néhány csepp a fürdővízbe téve serkenti a nemi vágyat.



Teafa

Mire használjuk?

Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések, megfázás, influenza, orr- és homloküreg-gyulladás, húgyúti problémák, fertőzésekkel szemben az immunrendszer erősítése, égési sérülés, rovarcsípés, pattanás, szemölcs, hajkorpa. Különösen jó vágási sérülések és nemi fertőzések kezelésére.

Veszélyei

Allergiát ritkán okoz, de az előírt időtartamnál hosszabb ideig tárolt illóolaj gyakrabban kiválthatja.

Hogyan használjuk?

Égési sérülések, rovarcsípések, illetve vágott sebek esetén cseppentsünk egy vattacsomóra és szorítsuk a sérült bőrre. Megfázás, influenza és köhögés esetén tegyünk pár cseppet inhaláló folyadékba. Ez az olaj belégzésre is kellemes, ugyanakkor rendkívül hatékony a fertőzésekkel szemben. Húgyúti fertőzések esetén adjunk 6 cseppet a fürdővizünkhöz. Lábgomba kezelésére tegyünk 4 cseppet egy meleg lábfürdőbe, majd dörzsöljük be az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.

Az ősi Egyiptomi hadseregben még az egyszerű közkatona is használt illóolajokat. Csatába induláskor serkentőként rozmaring illatát lélegezte be, míg a harc után ha még módjában állt levendulát és kamillát szagolgatott, hogy kedve megnyugodjék. Szagoljuk, igyuk vagy kenjük-e magunkra az illóolajokat?



Sokféle módja van az olajok alkalmazásának, ezek közül a legnépszerűbb és kétségkívül legkellemesebb a masszázs. Segítségével nemcsak az alkotóelemek jutnak a bőrön át a véráramba, hanem frissül a vérkeringés, oldódik a feszültség is.



Nélkülözhetetlen a hígítás

A felszívódás 6-8 órát vesz igénybe, az aromaterápiás masszázs után tehát ne zuhanyozzunk le rögtön! Az illóolajok csakis erősen hígított formában, ún. bázisolajba keverve kerülhetnek a bőrre, különben kellemetlen, égető érzést, bőrirritációt okoznak.



Hígításra a hidegen sajtolt, nagy tisztaságú olajok a legalkalmasabbak. Különösen ajánlott a könnyen beszerezhető napraforgóolaj, amely magas E-vitamin-tartalma miatt nagyon jó a bőrnek. Egy evőkanálnyi bázisolajba 6-8 csepp aromaterápiás olajat kever a képzett szakember, és egy kezelés alkalmával háromféle alkotóelemnél nem használ többet. Természetesen a masszázs otthon is elvégezhető, de mindig érdemes szakemberrel megbeszélni, mi kerüljön a bázisolajba.



Illatfürdőben

Az illatos fürdő készítésekor tegyünk a fürdővízbe 6-8 csepp olajat. Mivel az illóolajok nem elegyednek vízzel, kézzel keverjük el minél alaposabban, nehogy az együtt maradó olaj csípje bőrünket. Hatását ilyenkor nem a bőrön keresztül fejti ki, hanem a hő következtében párává alakult és belélegzett alkotóelemek jutnak be a tüdőnkön át a véráramba. Frissítő fürdőt rozmaring- vagy bazsalikomaromákkal vehetünk, este pedig fürdő formájában majoránna, kamilla, levendula segíthet hozzá bennünket az ellazuláshoz, a felhőtlen álomhoz.



Óvatos gőzölés

Az inhalálás különösen köhögés, torokfájás, mellkasi megbetegedések esetén ajánlható. Töltsünk meg egy tálat meleg, de nem túl forró vízzel, és adjuk hozzá a megfelelő olajat. Terítsünk törülközőt a fejünkre és lélegezzük be mélyen a gőzt (persze azért levegőt is vehetünk, a törülköző alól kibújva). Gyermekeknél soha ne alkalmazzunk inhalálást, s mi magunk is legyünk rendkívül óvatosak, a felszálló gőz ugyanis komoly égési sérüléseket okozhat! Használhatunk gőzölős inhalátort is. A megfázás tüneteinek enyhítésére eukaliptusz, szantál, fenyő vagy teacserje nyújt enyhülést, az influenza megelőzésére eukaliptusz ajánlható.



Csillapító borogatással

Borogatást leginkább akkor alkalmazunk, ha az olajnak helyileg kell kifejtenie hatását (pl. bokarándulás). Mártsunk flanel anyagot az olajat tartalmazó vízbe, és helyezzük a megfelelő testrészre. Rándulásokra hideg borogatást tegyünk, míg a menstruációs görcsöket a meleg borogatás enyhíti. Görcsoldó és fájdalomcsillapító hatásánál fogva mindkét esetben hatékony lehet a kamillaolaj.



A légfrissítő pára

Tehetjük az olajokat párologtatóba is, vagy használhatunk kerámiaégetőt. Az utóbbi alsó részében egy kis teamécses ég, az párologtatja a fent elhelyezett illékony anyagot. Frissíthetjük a levegőt egyszerű kézi permetezővel is; cseppentsünk az olajból pár cseppet langyos vízbe, és máris permetezhetünk. A citrom és a citromfű nemcsak kellemes, friss illatot árasztanak, hanem baktériumölő hatásúak is, ezáltal különösen jó szolgálatot tesznek influenzajárványok idején, vagy beteg ember szobájában.



És amit mellőzzünk...

Nem javasoljuk viszont a szájon át történő szedést, vagy csakis gyakorlott aromaterápiás szakember felügyelete mellett. Súlyos következményei lehetnek az adagok helytelen megválasztásának, és a már említett módszerek egyébként is biztosítják a megfelelő hatást.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
Címkék: megbetegedésekre, rendellenességek, legalkalmasabbak, nélkülözhetetlen, húgycsőgyulladás, megválasztásának, megszüntetésében, megszüntetéséhez, méregtelenítésre, összehajtogatott, fogínygyulladás, tizenkétfélével, gyomorproblémák, szemproblémákra, gyomorbántalmak, aromaterápiával, készítményekben, bőrproblémákra, étvágytalanság, szantálolajjal, fürdővizünkhöz, masszázsolajba, alkalmazásának, megbetegedések, permetezhetünk, napraforgóolaj, legkellemesebb, lehangoltságot, készítményeink, méregtelenítés, csillapíthatók, sportsérülések, alkalmazhatjuk, nyugtalanságot, hordozóolajban, csillapítanunk, aromaterápiával kívánja, rendkívül széles, aromaterápia tudományába, leggyakoribb betegségeket, havi vérzést, reggeli fürdővízben, csípés helyére, fűtőtestre nedves, reggeli fürdővízbe, arctonikba keverve, összehajtogatott gézlapot, fürdővízbe téve, másnaposság leküzdésében, problémás bőrfelületet, érzékenyebb bőrűeknél, citromolaj lassítja,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alvó baby  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szeretettel  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  William Shakespeare-től idéze...  Amikor még rangja volt...  Nem mindegy  Paul David Tripp Március 17  Sötétség és világosság  Keresd azt a valakit,...  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor még rangja volt...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Minden jónak végeszakad egysze...  Síró nő  Kezdet  Szép álmokat!  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Alvó baby  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Nem kellett volna!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kávé  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Szép estét  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Könnyáztatta asszonysorsok  Amikor még rangja volt...  ...és mégis ráismersz  Jóga férfiaknak  Nem kellett volna!  Nagy László - Szerelem emléke  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Atyám !  Mi a különbség  Gősi Vali - Tükre lennék...  Március 15-re emlékve  Dóró Sándor: Ma  A csonk és a facsemete  A gyomorrontás tojással is kez...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Törött csészék  Csörög a telefonom  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Atyám !  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Atyám !  Esti kép  Esti kép  Szeüleidtől tanultad  Sajnos ezt elBalogozták  Hernádkak  Cicus virággal  Akinek vaj van a fején...  Jó éjszakát  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Az élet  Meghitt estéken . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Az élet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz 
Bejegyzés Címkék
aromaterápiával kívánja, rendkívül széles, aromaterápia tudományába, leggyakoribb betegségeket, havi vérzést, reggeli fürdővízben, csípés helyére, fűtőtestre nedves, reggeli fürdővízbe, arctonikba keverve, összehajtogatott gézlapot, fürdővízbe téve, másnaposság leküzdésében, problémás bőrfelületet, érzékenyebb bőrűeknél, citromolaj lassítja, öblítővízbe teszünk, pohár langyos, forró vízzel, fűtőtestre helyezett, nemi vágyat, terhesség alatt, első hónapokban, olajból egyenesen, esti fürdővízbe, jobb alvást, érintett bőrfelületet, vízbe mártott, tömény olaj, fájó izmok, hideg vízzel, sérülést szenvedett, bőrfelület kezelésére, hordozóolajban vagy, beteg felületre, pohár meleg, immunrendszer erősítése, előírt időtartamnál, sérült bőrre, olaj belégzésre, fertőzésekkel szemben, meleg lábfürdőbe, érintett területet, illóolaj hordozóolajos, egyszerű közkatona, harc után, olajok alkalmazásának, alkotóelemek jutnak, aromaterápiás masszázs, illóolajok csakis, hidegen sajtolt, könnyen beszerezhető, evőkanálnyi bázisolajba, képzett szakember, kezelés alkalmával, masszázs otthon, illatos fürdő, együtt maradó, bőrön keresztül, felhőtlen álomhoz, inhalálás különösen, tálat meleg, megfelelő olajat, törülköző alól, megfázás tüneteinek, influenza megelőzésére, olajnak helyileg, olajat tartalmazó, megfelelő testrészre, menstruációs görcsöket, meleg borogatás, légfrissítő pára, olajokat párologtatóba, utóbbi alsó, fent elhelyezett, levegőt egyszerű, citromfű nemcsak, adagok helytelen, megfelelő hatást, megbetegedésekre, rendellenességek, legalkalmasabbak, nélkülözhetetlen, húgycsőgyulladás, megválasztásának, megszüntetésében, megszüntetéséhez, méregtelenítésre, összehajtogatott, fogínygyulladás, tizenkétfélével, gyomorproblémák, szemproblémákra, gyomorbántalmak, aromaterápiával, készítményekben, bőrproblémákra, étvágytalanság, szantálolajjal, fürdővizünkhöz, masszázsolajba, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 763
  • e Hónap: 12150
  • e Év: 49898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.