Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ízületi fájdalomra gyógytea és ülőfürdő
  2018-04-21 13:46:57, szombat
 
  Fájdalomcsillapítás természetes módon

Ki gondolná, hogy az ízületi fájdalmakat nem csak gyógyszerrel lehet orvosolni. Sokszor hatékonyabb választás az iszappakolás, talasszoterápia, TENS vagy egy csésze tea.
Gyógyiszap, csalán, aranyvessző
Az aromaterápia igen hatékony gyógyító módszere az ízületi panaszoknak, nemcsak segít az izületek mozgathatóságának megtartásában, hanem a fájdalmat is sikeresen mérsékli.



A levendula és a rozmaring illóolajának fürdővízbe történő adagolásával a reuma tüneteicsökkennek, az izom ésízületi fájdalmak enyhülnek.

A mezei zsurlós gyógyfürdő vérkeringési zavarok, reumás panaszok esetén alkalmazható. Az ellenjavallatok között szerepelnek a magas vérnyomás súlyos esetei, szívritmuszavarok, vérzékenység, heveny gyulladásos, fertőző, lázas megbetegedések, degeneratív ízületi megbetegedések akut fázisai, nagy felületű hámsérülések, daganatos betegségek akut szakaszai, rosszindulatú daganatos elváltozások, a terhesség időszaka valamint pajzsmirigy túlműködés és epilepszia.

A gyógyiszapok pakolások készítéséhez is felhasználhatók, a mélyre terjedő meleghatáson kívül általános ingerhatásuk is van. Az iszappakolások krónikus ízületi és izomfájdalmak esetén jótékony hatásúnak bizonyultak.

A “reumateák" alapanyagai között gyakran szerepelnek a mezei zsurló, a gyermekláncfű, a csalán és az aranyvessző egyes részei. A vizelet mennyiségének növelésén keresztül méregtelenítő hatással is rendelkeznek. Elégtelen szívműködés és a beszűkült vesefunkció fennállása esetén használatuk kerülendő.


Sófürdő, talasszoterápia
A sófürdőt általában az ellenálló képesség növelésére, feszültségoldásra használják. Atalasszoterápia nem más, mint a tengeri gyógymód, amelyben a tengeri klíma, levegő, napfény és a sós víz együttesen fejti ki hatását. Légúti hurutok, anaemiák, reumás betegségek, migrénes fejfájás, pikkelysömör, ekcéma, urtikária, hypertónia, stb. kiegészítő kezelésének egyik lehetséges módja.

Szauna és gőzfürdő
A szauna és gőzfürdő olyan váltakozó hőmérsékletű fürdő, amelynek során a test többször (kétszer-háromszor) felhevül, majd lehűl. Manapság már nemcsak az északi népek kultúrájában - különösen Finnországban - hanem szerte a világon igen népszerű lazító, regeneráló eljárás.

Mi a különbség a szauna és a gőzfürdő között? A szauna száraz-forró körülményt teremt, míg a gőz nedves-meleg módszernek minősül. A túlmelegedés fázisában a test felhevül, a szív gyorsabban kalapál, a testbőr kipirul, amely az érrendszeri vazodilatáció (kitágulás) eredménye. Ezáltal a sejtek, szervek, izmok oxigén ellátása javul, a sejtanyagcsere és az enzimatikus folyamatok gyorsulnak.

A lehűlési fázisban a véredények összeszűkülnek, a vénás tónus fokozódik. Számos tudományos vizsgálat bebizonyította, hogy a hideg-meleg váltakozása jelentősen javítja a vénás keringést.

Fürdővizet a fájdalomra!
Kössük össze a kellemeset a hasznossal! Hiszen a gyógyfürdőzés nem csak kellemes, hanem bizonyos fájdalmak csillapításának is jól bevált módszere. Fürdővizet a fájdalomra!

A gőzfürdőkezelés hatására a test hőleadása gyorsul és az izzadás mértéke jelentősen nő. A nedves kamra hőmérséklete lényegesen alacsonyabb, mint a szárazé, nem több mint 45-50 fok, míg a szaunáé 80-100 fok. Arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig érdemes a kamrában tartózkodni, nincsen szabály, mivel nagy egyéni különbségek lehetnek a hőmérséklet-toleranciát illetően. Általánosságban azonban elmondható, hogy míg a szaunában 10-15 percig tartózkodunk, addig a gőzben 20-30 percig is bírjuk.

Ha gondolatban benyitunk egy megfelelőre fűtött szaunába, azt tapasztaljuk, hogy a legfelső padrészen a legforróbb, míg a bejárati padló szintjén jóval enyhébb a hőmérséklet. A különbség sokszor a 40 fokot is meghaladhatja, mégsem érzékelünk ekkora eltérést. Ennek oka a levegő minimális nedvességtartalmában keresendő. Mivel az alacsony nedvességtartalom mellett a hőleadás nagyon alacsony, így a test megtartja a hőt, felhevül. E miatt nem tudja a külső környezeti hőmérsékleti változást érzékelni.

A fizioterápia
A fizioterápiás kezeléseknek több célja is van, s ezek szorosan összefüggnek egymással. Első és legfontosabb a fájdalomcsillapítás, amelyre hideg borogatást, nyugalomba helyezést, elektromos kezelést (például TENS), rövidhullámú kezelést és különféle segédeszköz használatát, mágneses terápiát írnak elő. A másik lényeges feladat a gyulladáscsökkentés, amely rövidhullámmal, hideg alkalmazásával, lézerkezeléssel, stb. valósítható meg. A harmadik a funkciójavítás, amely az ízületek passzív és aktív mozgathatóságának fokozását, izomerő növelést jelent. A szekunder prevenció is fontos célkitűzés, mivel mindenki közös célja az, hogy a beteg állapota hosszú ideig megfelelő legyen, így az izomerő megtartására, az ízületi mozgásterjedelem megőrzése is nagyon lényeges.

Előzzük meg a fájdalom kialakulását!
Számos olyan gyakorlatsor létezik, amelyek rendszeres alkalmazásával megelőzhető a gerinceredetű fájdalom, példáula derékfájás. De a “befagyott váll" tünet is megelőzhető speciális tornával. Ez a rendkívül erős fájdalom elsősorban szívinfarktuson átesett egyéneknél alakul ki, hátterében izomfeszülés (spazmus), izomcsomó (myogelosis) vagy ínsérülés áll. A főleg változókorban jelentkező csontritkulás - amely szintén nagyon heves fájdalmakkal járhat - a korai életkorban elkezdett rendszeres kocogással, labdajátékokkal előzhető meg.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: atalasszoterápia, mozgásterjedelem, szívinfarktuson, lézerkezeléssel, csillapításának, gőzfürdőkezelés, talasszoterápia, felhasználhatók, labdajátékokkal, általánosságban, ellenjavallatok, megbetegedések, bebizonyította, alkalmazásával, funkciójavítás, iszappakolások, összeszűkülnek, rövidhullámmal, sejtanyagcsere, gyógyfürdőzés, meghaladhatja, fizioterápiás, megtartásában, méregtelenítő, csontritkulás, vazodilatáció, izomfájdalmak, változókorban, finnországban, gyermekláncfű, mennyiségének, gerinceredetű, rosszindulatú, legfontosabb, vérkeringési, tartózkodunk, ízületi fájdalmakat, aromaterápia igen, ízületi panaszoknak, izületek mozgathatóságának, rozmaring illóolajának, reuma tüneteicsökkennek, izom ésízületi, mezei zsurlós, ellenjavallatok között, magas vérnyomás, terhesség időszaka, gyógyiszapok pakolások, mélyre terjedő, iszappakolások krónikus, mezei zsurló, aranyvessző egyes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi telefonál  Soha ne kedvezz...  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png nő  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Szép napot kívánok  A kételkedés kezelése  Reggel van  Png kutya  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Julian Brass gondolata  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einsteinről  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Facebookon kaptam  Png ház  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Mi lenne ha  Png telefon  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani 
Bejegyzés Címkék
ízületi fájdalmakat, aromaterápia igen, ízületi panaszoknak, izületek mozgathatóságának, rozmaring illóolajának, reuma tüneteicsökkennek, izom ésízületi, mezei zsurlós, ellenjavallatok között, magas vérnyomás, terhesség időszaka, gyógyiszapok pakolások, mélyre terjedő, iszappakolások krónikus, mezei zsurló, aranyvessző egyes, vizelet mennyiségének, beszűkült vesefunkció, sófürdőt általában, ellenálló képesség, tengeri gyógymód, tengeri klíma, test többször, északi népek, világon igen, gőzfürdő között, szauna száraz-forró, túlmelegedés fázisában, test felhevül, szív gyorsabban, testbőr kipirul, érrendszeri vazodilatáció, enzimatikus folyamatok, lehűlési fázisban, véredények összeszűkülnek, vénás tónus, hideg-meleg váltakozása, vénás keringést, gőzfürdőkezelés hatására, test hőleadása, izzadás mértéke, nedves kamra, szaunáé 80-100, kamrában tartózkodni, szaunában 10-15, gőzben 20-30, megfelelőre fűtött, legfelső padrészen, bejárati padló, különbség sokszor, levegő minimális, alacsony nedvességtartalom, hőleadás nagyon, test megtartja, külső környezeti, fizioterápiás kezeléseknek, másik lényeges, ízületek passzív, szekunder prevenció, beteg állapota, izomerő megtartására, ízületi mozgásterjedelem, fájdalom kialakulását, gerinceredetű fájdalom, rendkívül erős, főleg változókorban, korai életkorban, atalasszoterápia, mozgásterjedelem, szívinfarktuson, lézerkezeléssel, csillapításának, gőzfürdőkezelés, talasszoterápia, felhasználhatók, labdajátékokkal, általánosságban, ellenjavallatok, megbetegedések, bebizonyította, alkalmazásával, funkciójavítás, iszappakolások, összeszűkülnek, rövidhullámmal, sejtanyagcsere, gyógyfürdőzés, meghaladhatja, fizioterápiás, megtartásában, méregtelenítő, csontritkulás, vazodilatáció, izomfájdalmak, változókorban, finnországban, gyermekláncfű, mennyiségének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 184
  • e Hét: 1668
  • e Hónap: 8040
  • e Év: 58831
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.