|
2018-05-11 14:40:34, péntek
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
350 gramm vaj
300 gramm tejföl
4 tojás
4 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csésze dió
2 evőkanál méz
növényi olaj
Elkészítés:
1.Először készítsd el a lapot. Keverd össze a szobahőmérsékletű vajat, a megszitált liszttel. Adj hozzá 3 tojássárgát, a tejfölt, és a szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.
2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.
3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.
4.Egy meglisztezett deszkán minden lapot nyújtsd nagyon vékonyra.
5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.
6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.
7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.
Hidegen vágd fel, és tálalhatod is!
Grillázs készítése házilag :
Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió
Egy serpenyőbe tegyük a cukrot és a diót, majd kezdjük el felmelegíteni. Amikor a cukor már kezd olvadni, mérsékeljük a hőfokot, és kezdjük el folyamatosan kevergetni, nehogy megégjen a cukros-dió.
Addig keverjük, karamellizáljuk, míg a felolvadt cukor teljesen bevonja a diót, és szép világos barna színt kap
Ezután vegyük le a tűzről, majd egy olajjal vékonyan megkent fém tálcára, vagy egy nagy vágódeszkára öntsük rá a forró diós-karamellt, kissé terítsük el, és hűtsük ki egészen.
(Akinek van kéznél márványlap az arra öntse rá, és hűtse ki)
Amikorra teljesen kihűl megkeményedik a grillázs. Ekkor tördeljük kisebb darabokra, majd a diódarálón daráljuk le.
A ledarált grillázst száraz helyen 2-3 napig tárolhatjuk, ha rögtön nem használjuk fel. (pár nap után kissé megereszkedik, és kezd összeállni, így már ne tegyük bele a krémbe, mert csomós lesz.)
A ledarált grillázst felhasználhatjuk krémek ízesítésére, valamit beleforgathatjuk a kekszgolyót, gesztenyegolyót, csokoládé trüffelt..... vagyis a felhasználásának csakis a képzeletünk szabhat határt. Jó étvágya |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: felhasználhatjuk, beleforgathatjuk, tojásfehérjékből, felhasználásának, szódabikarbónát, karamellizáljuk, különválasztott, gesztenyegolyót, szódabikarbóna, hűtőszekrénybe, kristálycukor, felmelegíteni, megkeményedik, megereszkedik, meglisztezett, előmelegített, folyamatosan, vágódeszkára, tojássárgát, sütőformába, ízesítésére, töltelékkel, kekszgolyót, képzeletünk, tárolhatjuk, mérsékeljük, serpenyőbe, tölteléket, mindeniket, összeállni, háztartási, márványlap, kevergetni, befejezése, diódarálón, hozzávalók, szobahőmérsékletű vajat, megszitált liszttel, háztartási fóliába, különválasztott tojásfehérjékből, cukorral verj, meglisztezett deszkán, első lapot, olajjal kikent, második lapot, sütés befejezése, baclava tetejére, serpenyőbe tegyük, felolvadt cukor, olajjal vékonyan, nagy vágódeszkára, forró diós-karamellt,
|
|
|
|
szobahőmérsékletű vajat, megszitált liszttel, háztartási fóliába, különválasztott tojásfehérjékből, cukorral verj, meglisztezett deszkán, első lapot, olajjal kikent, második lapot, sütés befejezése, baclava tetejére, serpenyőbe tegyük, felolvadt cukor, olajjal vékonyan, nagy vágódeszkára, forró diós-karamellt, arra öntse, diódarálón daráljuk, ledarált grillázst, felhasználásának csakis, képzeletünk szabhat, felhasználhatjuk, beleforgathatjuk, tojásfehérjékből, felhasználásának, szódabikarbónát, karamellizáljuk, különválasztott, gesztenyegolyót, szódabikarbóna, hűtőszekrénybe, kristálycukor, felmelegíteni, megkeményedik, megereszkedik, meglisztezett, előmelegített, folyamatosan, vágódeszkára, tojássárgát, sütőformába, ízesítésére, töltelékkel, kekszgolyót, képzeletünk, tárolhatjuk, mérsékeljük, serpenyőbe, tölteléket, mindeniket, összeállni, háztartási, márványlap, kevergetni, befejezése, diódarálón, hozzávalók, használjuk, tálalhatod, elkészítés, megszitált, darabokra, masszáról, grillázst, elfogynak, keresztül, csokoládé, felolvadt, tördeljük, teáskanál, készítése, csomagold, karamellt, teljesen, ismételd, vékonyan, ledarált, amikorra, liszttel, keverjük, készítsd, cukorral, megégjen, tetejére, trüffelt, grillázs, evőkanál, daráljuk, terítsük, vékonyra, hőfokot, tálcára, hidegen, helyezd, házilag, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 582
- e Hét: 3449
- e Hónap: 9821
- e Év: 60612
|
|
|