Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Béltisztítás természetes módszerekkel: hogyan végezzük?
  2018-05-24 15:40:45, csütörtök
 
  A vastagbél tisztításának szükségessége igencsak ellentmondásos téma: sokan feleslegesnek és károsnak tartják, mások kifejezetten ajánlják. A bélrendszer egészségének megőrzése azonban csak előnyökkel szolgál, lássuk, hogyan tisztítsuk jól a bélrendszert.

A béltisztításra épülő étrendkiegészítők és módszerek piaca egyre dinamikusabban nő, míg a bélrendszeri betegségekkel küzdők száma nem csökken látványosan. Jó, hogy egyre tudatosabban próbálunk tenni az egészségünkért, és az is dicséretes, hogy rájöttünk: szervezetünknek is jót tesz a böjt és a tisztítás. A bélrendszer tisztán tartása legalább olyan fontos, mint a máj, a vese, a gyomor kímélése és támogatása. Mivel, hogyan tehetünk jót a vastagbelünknek?

A béltisztítás a helyes táplálkozással kezdődik
A vastagbél funkciója az, hogy tárolja és besűrítse az emésztéskor a vékonybélből lekerülő és már nem emészthető salakanyagokat: ételek megemészthetetlen maradékait, feleslegessé vált emésztőnedveket, a bél nyálkahártyájáról ledörzsölt sejteket, elpusztult baktériumokat, kis mennyiségben fehérjéket és zsírokat, másrészt a bélben élő baktériumok óriási tömege lebontja azokat a molekulákat, amik a vastagbél falát károsíthatnák.



A vastagbélben nagy mennyiségű baktérium él szimbiózisban a szervezettel. Számos betegség, emésztési panasz kapcsolatba hozható a káros bélbaktériumok elszaporodásával. Ezért a legtöbbet akkor tehetünk a jól működő, egészséges vastagbélért, ha a hasznos baktériumokat (pre-, és probiotikum)támogatjuk, vagyis etetjük.

A legjobb a kiegyensúlyozott táplálkozás, minél több növényi rost fogyasztásával, a rostok ugyanis prebiotikumként működnek. A prebiotikumok olyan természetes élelmiszer-összetevők, amelyek a vastagbélbe jutva a probiotikumokat táplálják, elősegítik a probiotikus törzsek szaporodását és támogatják a kalcium, magnézium, cink, vas felszívódását.

Kiváló prebiotikum-források például a csicsóka, a cikória, a gyökérzöldségek, a hagymafélék, a banán, az articsóka, a spárga, az olajos magvak. Probiotikumokat pedig az erjesztett ételek tartalmaznak, például a joghurt vagy a savanyú káposzta, de ma már minőségi, komplex pre-, és probiotikumokat egyaránt tartalmazó étrend-kiegészítőkből is választhatunk.

Ha figyelünk arra, hogy legalább hetente egyszer ne együnk húst, cukrot, kávét, tejet-tejterméket (kivéve az erjesztett joghurt, kefir), finomított szénhidrátot és csak nyers vagy párolt zöldséget, gyümölcsöt, pre-és probiotikumban gazdag élelmiszereket, legalább 2-3 liter folyadékot (zöldséglevet és tiszta vizet) fogyasszunk, már sokat tettünk a bélrendszerünkért.
Hosszabb kúrákat is beiktathatunk, de erről minden esetben kérjük ki természetgyógyász és/vagy dietetikus tanácsát.

Ha rendszertelen a székletünk, puffadunk, hasi görcseink vannak, fáradtak, enerváltak vagyunk, illetve láthatóan kidomborodik az alhasunk, akkor közbeiktathatunk egy emésztést segítő programot.

A barna rizs, a hajdina, a zöldségek, a gyümölcsök, az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak élelmi rostban gazdagok. Megfelelő folyadékfogyasztás esetén (1,5-2 liter/nap) nagy mennyiségű vizet tudnak felvenni, megpuhulnak, és segítik a béltartalom továbbjutását a vastagbélben.

Kifejezetten székrekedésre, “béltisztításra" ajánlott a folyadék hatására a belekben megduzzadó-zselésedő lenmag, útifűmaghéj és a görögszénamag. Figyeljünk, hogy mindig törjük össze és nagy mennyiségű folyadékkal vegyük be ezeket a magokat, máskülönben épp az ellenkező hatást érjük el vele!

A béltisztításban segítenek agyógynövényekis. Fogyasszunk éhgyomorra reggelenként felváltva diólevél és csalánlevél teát 6 héten keresztül, ezzel nemcsak a beleinket, hanem a méregtelenítésért igazán felelős szerveinket (máj, vese) is tisztítjuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: elszaporodásával, agyógynövényekis, közbeiktathatunk, kiegyensúlyozott, emésztőnedveket, probiotikumokat, béltisztításban, prebiotikumként, szervezetünknek, vastagbelünknek, gyökérzöldségek, bélbaktériumok, béltisztításra, táplálkozással, ellentmondásos, dinamikusabban, salakanyagokat, egészségünkért, fogyasztásával, kiegészítőkből, probiotikumban, élelmiszereket, továbbjutását, szimbiózisban, székrekedésre, felszívódását, görögszénamag, betegségekkel, baktériumokat, prebiotikumok, beiktathatunk, feleslegesnek, rendszertelen, választhatunk, tisztításának, szükségessége, vastagbél tisztításának, bélrendszer egészségének, béltisztításra épülő, bélrendszeri betegségekkel, bélrendszer tisztán, gyomor kímélése, helyes táplálkozással, vastagbél funkciója, vékonybélből lekerülő, vastagbél falát, vastagbélben nagy, káros bélbaktériumok, legtöbbet akkor, hasznos baktériumokat, kiegyensúlyozott táplálkozás, rostok ugyanis,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy párkányon  Egyszerű  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Müller Péter tollából  Ott van  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Vidámság  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Az ember  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Töröld le  Alvó cica  Paul David Tripp Április 13  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy párkányon  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Eduardo Sacheri gondolata  Hamvas Béla  Spenót fasírttal  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Segíts neki dicsérni Téged  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Egy barátság története  A sorsod  Robin Wight pitypang szobra  Mindent de mindent visszakap  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Erdei gyöngyvirág  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Különleges  Emlékezz  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 13  Segíts neki dicsérni Téged  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Azért kaptad  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Borzasztó 
Bejegyzés Címkék
vastagbél tisztításának, bélrendszer egészségének, béltisztításra épülő, bélrendszeri betegségekkel, bélrendszer tisztán, gyomor kímélése, helyes táplálkozással, vastagbél funkciója, vékonybélből lekerülő, vastagbél falát, vastagbélben nagy, káros bélbaktériumok, legtöbbet akkor, hasznos baktériumokat, kiegyensúlyozott táplálkozás, rostok ugyanis, prebiotikumok olyan, vastagbélbe jutva, probiotikumokat táplálják, probiotikus törzsek, olajos magvak, erjesztett ételek, joghurt vagy, savanyú káposzta, erjesztett joghurt, emésztést segítő, barna rizs, aszalt gyümölcsök, béltartalom továbbjutását, folyadék hatására, ellenkező hatást, béltisztításban segítenek, méregtelenítésért igazán, elszaporodásával, agyógynövényekis, közbeiktathatunk, kiegyensúlyozott, emésztőnedveket, probiotikumokat, béltisztításban, prebiotikumként, szervezetünknek, vastagbelünknek, gyökérzöldségek, bélbaktériumok, béltisztításra, táplálkozással, ellentmondásos, dinamikusabban, salakanyagokat, egészségünkért, fogyasztásával, kiegészítőkből, probiotikumban, élelmiszereket, továbbjutását, szimbiózisban, székrekedésre, felszívódását, görögszénamag, betegségekkel, baktériumokat, prebiotikumok, beiktathatunk, feleslegesnek, rendszertelen, választhatunk, tisztításának, szükségessége, károsíthatnák, zöldséglevet, szaporodását, vastagbélért, mennyiségben, szénhidrátot, kifejezetten, vastagbélben, egészségének, kidomborodik, bélrendszert, szervezettel, reggelenként, tartalmaznak, vékonybélből, feleslegessé, tudatosabban, bélrendszeri, béltisztítás, béltartalom, baktériumok, emésztéskor, molekulákat, fogyasszunk, megpuhulnak, kapcsolatba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 4204
  • e Év: 54995
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.