Belépés
sz719eszter.blog.xfree.hu
A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt. Mark Twain Szuromi Eszter
2016.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kiss Balázs Kunó: Októberi energiák - Tudatosság a négyzeten
  2018-10-06 12:13:42, szombat
 
   
 Ebben a hónapban most főleg a Merkúré lesz a főszerep, ami Hermész analógiája: ő az, aki a mitológia szerint közvetít az emberek és istenek között. Lefordítva a szimbólumokat, ez annak a képességnek a megjelenítése bennünk, ami képes meghallani a isteni sugallatot, ami lefordítja emberivé az istenit. Alacsony szinte persze csak újabb agyalások, újabb elméletek és újabb holt tudás hajszolásáról szól. Na de "magas" szinten alkalmazva tényleg az elmén, egón túli hangok meghallásának eszköze.
Ez a Merkúr most nagyon aktív szerepet kap októberben, tehát igencsak nagy lehetőségnek várnak ránk a tudatosodás terén. Persze aki elveszik a hétköznapokban, az nagyon belezavarodhat az érvek-ellenérvek, valamint a jó és rossz választások birodalmába.
Ha ilyen döntési helyzetekbe, agyalnivalókba ütköznél, tudd, hogy a megoldás egy karnyújtásnyira van: ott van benned. Csak meg kell hallanod.
Októberi energiák

A hónap eleji Merkúr-Szaturnusz kvintil egy csodás lehetőséget szimbolizál az értelem és elme területén. A gondolkodás csak abban az esetben az ellenséged, ha hagyod, hogy a múltadból és a félelmeidből táplálkozzon. Ha az elmédet átjárja az isteni éned, akkor az elme, mintegy beolvadva az isteni intelligenciádba, a barátoddá válik, és így a korlátozó, félelmekkel teli gondolatokon könnyedén túl tudsz lépni. A kvintil egy értelmen túli üzenet, amikor olyan lehetőségek bontakoznak ki, amelyeket ,,ép ésszel" felfogni nem lehet. Ezt szokás véletlennek vagy mágiának hívni. A mai kor embere nem szokta észrevenni ezeket a mindennapi csodákat, mert az elme zakatolása elfedi őket előle. Most szinte egyik pillanatról a másikra rengeteg megoldás rajzolódik ki, amelyek valójában eddig is ott voltak a szemed előtt, csak nem akartad azokat észrevenni. Megérted, mi az, ami valódi az életedben, és mi az, ami korlátozó és bezár.
* * *
Ha a napokban egy icipici félelem is felüti fejét az érzéseid között, akkor azonnal csapj le rá. A szorongások igen korlátozóak lehetnek mostanában számodra. Ha sikerül ezekkel szembenézned, akkor hatalmas előrelépéseket tehetsz meg életedben. Sokszor az legtöbb ember nincs is igazán tisztában a korlátozó hiedelmeivel, egyszerűen természetesnek veszi, hogy nem tesz meg valamit. Ez az időszak most kiváló arra, hogy számba vedd a vágyaidat, álmaidat és azokat az érzéseket, amelyekkel önmagadat korlátozod. A tisztánlátás most a legfontosabb, amihez ,,segítséget" is kapsz: könnyebben fogod megtalálni azt, amit elrejtesz magad elől.
* * *
Egy messianisztikus konstelláció, a Szaturnusz és a Holdcsomópontok feladatokat szimbolizáló kapcsolódása jelenik meg. A Szaturnuszról már tudod, hogy azokat a problémákat mutatja meg az életedben, amelyek elől menekülsz és másokra hárítod a felelősséget. A Holdcsomópontok pedig mindig valamiféle ,,karmikus" eredetű, azaz lezáratlan történet megoldását kínálják. Tehát a napokban úgymond sorsfordító felismerések vagy események támogathatják életedet - esetlegesen nem túl kellemes módon. Ne védekezz, ne menekülj, ne a félelem legyen az első gondolatod, mert ezzel pont azt mutatod magadnak, hogy a felelősséget a problémáidért megint másokra hárítod. Itt az idő, hogy szembenézz magaddal és saját gyengeségeiddel.
Október 9

Újhold, helyi idő szerint hajnali 5 óra 48-kor a mérleg jegyében. A mai napon próbáld félretenni az elmédet, s keresd a belső csöndet minden körülmények között. Ne terheld magad felesleges információkkal, ne most dönts, ne most analizálj (lásd tegnap). Hogy figyelmed minél fókuszáltabb legyen, érdemes ma tudatosan koncentrálnod a légzésedre! A tiszta belső és külső világ most szinte kiált a megvalósulásért. Érdemes ma szépséget varázsolnod magad köré, harmóniába rendezni például az íróasztalodat, hétköznapra is szépen kiöltözni. Ezek mind-mind erősítik benned az átalakulást.

Október közepe

önzésed, vagy az, hogy megmutasd milyen hatalmas is vagy? Ezekre a kérdésekre nincs rossz válasz. Tehát ha van benned egy olyan hajtóerő, ami szeretné megélni, hogy milyen szabadon költekezni, akkor ne nyomd el magadban, mert azzal csak többet ártasz. Éld ki bátran, de tudatosan - és azt fogod tapasztalni, hogy a megélt érzés elmúlik. Ha viszont folyamatosan lelkiismeret-furdalás közepette költekezel, akkor soha nem fog tudatosan feloldódni ez az erő benned. Csak nézz, tapasztalj, és engedd a változást! Élj minél jobban a teremtő erőiddel, gyakorolj, próbálkozz minden nehézség ellenére is! Kihívásokkal találkozhatsz a napokban, de fontos tudnod, hogy mindez érted van. Azért, hogy minél jobban elengedd az akaratot, és begyakorold, hogyan is tudsz másoknak példát mutatni a teremtő fényeddel. Ne akarj látszani - és mindenki látni fog! Ne akarj haladni - és odaérsz mindenhová! Ne akarj semmit - és tiéd lesz minden! Ezekkel a szavakkal az elme nem tud mit kezdeni - te is csak érezz! Fontos, hogy hagyatkozz a sugallatokra, az intuíciódra!
* * *
Engedd meg, hogy a Merkúr bolygó egyik fontos aspektusáról beszéljek. A napokban ugyanis ez az égitest fontos - és tudatosságot igénylő - figyelmet kap. A Merkúr, más néven Hermész volt az az istenség, aki hírvivőként az emberi és a felsőbb, isteni világ között közvetített. Innen ered a hermetikus tudás fogalma is, ami már egy magasabb szintű ,,tudást" jelent, és túlmutat a háromdimenziós valóságon. Éppen ezért Merkúr a ,,beavatás" szimbóluma is. Általa beavatást nyersz a hermetikusan elzárt dolgokba, azaz a megismerés és tudatosság létráján egyre feljebb és feljebb lépkedhetsz. Másképp láthatsz rá a mindennapi életedre. Megvilágosodhatsz, ha úgy tetszik. A napokban egy ilyen ,,beavató" energiahullámon utazol, tehát egyre mélyebb (vagy, ha úgy tetszik, magasabb) megismerésben lehet részed. Minél kevésbé tudatosan állsz hozzá, annál kilátástalanabb lesz számodra a valóság, ám ha képes vagy tudatodat kitágítani, hatalmas felismerésekre tehetsz szert.

Október második fele

A vénuszi (párkapcsolat, egyensúly, harmónia, szerelem) energiák igencsak felfokozódnak ma és egész héten. A Vénusz kvadrát kapcsolatba kerül a Lilith-tel, így ez a párkapcsolati drámák terén mutat nagy változásokat. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a társad képében szembetalálkozol azokkal a lelki drámákkal, amelyeknek ideje van széttörni egy kapcsolatban. Például, ha állandóan féltékenykedsz, akkor bizony előtérbe kerül: miért is vagy egyáltalán féltékeny? Kishitű vagy és nem bízol magadban? Szükséged van valakire, hogy melletted legyen? Mástól teszed függővé a boldogságodat? Félelmeid vannak? Ilyen drámát okozhat az is, ha csak a megszokás miatt vagy együtt valakivel, ha félsz elhagyni egy kapcsolatot, mert anyagi biztonságot ad neked, ha birtokolni akarod a másikat, és így tovább... Amikor az elmével egy egyszerű érzést a másikra hárítasz (például azt, hogy hűtlen), akkor az valójában mind-mind rád mutató energia, amivel nem mersz szembesülni, mégis belőled fakad. Azért teremtettél magadnak ilyen társat, hogy ennek feloldásában segítsen. De ide vehetnénk bármilyen drámaesszenciát, ami egy párkapcsolatban jelen lehet - ezek bármelyike most előtérbe kerülhet.
* * *
Újabb felszabadító energia jelenik meg, a folyamatos belső, lelki oldódások most egy szinten könnyebbé válnak. A mélyre tekintés ideje ez. Érdemes megvizsgálnod, hogy mit tapasztaltál e hónapban a legbelsőbb félelmeiddel, a határtalanság érzetével, a spiritualitásoddal kapcsolatban? Ha mélyebb megértésre vágysz, azokat mindig saját befektetett energiáid eredményeképpen fogod igazán megtapasztalni. Hiába is tárja készen bárki eléd azokat, neked kell feldolgoznod, megemésztened.

Október 24

Telihold, helyi idő szerint kora este, 18 óra 46 perckor a skorpió-bika tengelyen. Ez most egy csodás üzenetet közvetít. Ne feledd, a Telihold napjain mindig érdemes pihenned, hiszen a szembenállás feszítő ereje mindent felerősít. A Hold a Halak csillagkép egy nagyon pici szeletkéjénél áll, annál a halnál, amely éppen kiemelkedik a körforgásból. A Halak csillagkép két legfontosabb üzenete az összegzés és a lezárás. A csillagkép két halat ábrázol, akik egy közös pontból - az összegzés pontjából - indulnak ,,felfelé" és ,,visszafelé" a csillagos égen. Ez a szimbólumok nyelvén azt jelenti, hogy mindig az összegzés pillanatában dől el, hogy létre tud-e jönni a teljes elengedés és megváltás, ahonnan egy újabb és magasabb szintre tud emelkedni a lélek. Az itt álló Telihold azt erősíti fel benned, hogy egy hatalmas körforgás ért most a végéhez, és lelki szinten emelkedés történik. Ahogy a pillangó a bábját nézi, amely széthasadva mögötte maradt, úgy számodra is idegennek és elképzelhetetlennek tűnik, hogy az valamikor Te voltál. Nézz hátra előző életedre (mármint az e testben megélt korábbi tapasztalataidra, régi önmagadra), és figyeld meg, milyen idegen a régi éned, talán már rá sem ismersz... Csak engedd meg, hogy eltöltsön ez az információ.
A Telihold utáni fogyó hold idején érdemes böjtbe vagy fogyókúrába kezdeni. Most különösképpen szeretném neked tanácsolni, hogy az elkövetkező 14 napban iktass be böjtöt, vagy legalábbis változtass tudatosan az ételviteli szokásaidon. Érdemes odafigyelned rá, hogy a napi 2-3 liter folyadékot vidd be a szervezetedbe, de kerüld az üdítőket és a szénsavas italokat.

Október vége
Ma továbbra is érvényes a kilépés üzenete, azaz a változtatásra és a haladásra fordított erőid áldásosak! Változtass, tegyél valamit másképp, mint szoktál, az apró dolgoktól kezdve egészen a nagy lépésekig. Ha valami már régóta húzódik az életedben, itt az ideje, hogy meglépd azt, amit már jó ideje meg kellett volna. Amire érdemes odafigyelned: ne valami ellenében keresd szabadságod megtapasztalását, tehát ne MEGSZABADULNI vágyj, hanem szabaddá lenni! Ne menekülj el a kihívások és nehézségek elől, hanem egyszerűen csak változtass! A lépéshez szükséges erőt szimbolizáló Mars jelenleg a Bak csillagképben jár, úgyhogy minden lépésed lassúnak és megfontoltnak tűnhet, de amit most teszel, az valódi és időtálló lesz. Élj ezzel az áldásos időszakkal!
* * *
Most mindent megérthetsz, miközben szellemi energiáid segítségével egy nagyon szép lebontásnak lehetsz szemtanúja. Magad mögött hagysz mindent, ami már nem támogat. Most eltűnik minden olyan gondolat, eszme és hitrendszer, amire eddig az életedet alapoztad, és nem állta ki az idő próbáját. Aki illúziókra építkezett, az most hatalmasat zuhan, és keményen megütheti magát. De hidd el, ez tényleg érted van! Ugyanis nagyon mélyen megerősíthet abban, hogy ami viszont működik, arra bátran támaszkodhatsz! Érdemes este meditálni, valamilyen előadásra, színházba menni, vagy akár egy jó filmet megnézni. Ezekkel kikapcsolhatod zakatoló elmédet, és hagyhatod beáramlani a Felsőbb Énedtől érkező erőket. A zenélés, éneklés, dobolás, hangtálazás, illetve más hanghoz, színhez, képhez köthető kreatív tevékenység ma szintén nagy erővel hat!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi üzenetek  
Címkék: intelligenciádba, megtapasztalását, szembetalálkozol, tapasztalataidra, párkapcsolatban, eredményeképpen, messianisztikus, drámaesszenciát, energiahullámon, holdcsomópontok, gyengeségeiddel, megvalósulásért, karnyújtásnyira, kilátástalanabb, féltékenykedsz, természetesnek, belezavarodhat, hétköznapokban, támaszkodhatsz, felismerésekre, kikapcsolhatod, előrelépéseket, információkkal, háromdimenziós, agyalnivalókba, megtapasztalni, hajszolásáról, találkozhatsz, megemésztened, párkapcsolati, határtalanság, megismerésben, szeletkéjénél, felfokozódnak, különösképpen, csillagképben, hónapban most, mitológia szerint, megjelenítése bennünk, isteni sugallatot, tudatosodás terén, nagyon belezavarodhat, hónap eleji, csodás lehetőséget, gondolkodás csak, félelmeidből táplálkozzon, elmédet átjárja, isteni éned, isteni intelligenciádba, barátoddá válik, értelmen túli, mindennapi csodákat, Kiss Balázs Kunó, Felsőbb Énedtől,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Február 21-én az anyanyelv nem...  Halló Február!  Álmos  Rózsás csokor  Ember  Káprázik a szeme  Templomunk esti keresztje  Egy halk futam egy ócska zongo...  Három meccs, ötmillió forint: ...  Minden ország kultúrája  Alvó baby  Levendula csokor  Ha szeretsz valakit, nem csak ...  Útravaló – 2020. február...  Én még hittem abban  Szeretet  Ferenc pápa: Vállaljuk Jézus ú...  Rajzos virágok  Facebookon kaptam  Virágos  Templomunk esti keresztje  Harmónia......  A kis testőr  Posertube  Játék a falevéllel  Harmónia......  Isten éltessen bennetekek kedv...  Az elengedés mechanizmusa  Eucharisztia - a szeretet és é...  Virágba borult a Holt-tenger k...  Öröm  Puha párna  Ha szeretsz valakit, nem csak ...  Káprázik a szeme  Betty Boop  Lehetséges...  Wass Albert: Záróvers  Mária-oszlop újra felállításár...  A tej- és tejtermékmentes diét...  Útravaló – 2020. február...  Facebookon kaptam  Bánki Éva – Madárcsapda  Kun Magdolna: Anyám mikor bölc...  Puha párna  Facebookon kaptam  egy kobzos...  Köszönöm  Minden bajra két orvosság van  Amikor valami elindul a megval...  Johann Caspar KERLL / Requiem  egy kobzos...  Dsida Jenő - Miért borultak le  A karcsúság titka  Pillangó  A kis testőr  Kávés tánc  Damiáni Szent Péter püspök és ...  Bernadett megtalálta az elvesz...  Tulipánok  Ne félj!  Naplemente  Február 21-én az anyanyelv nem...  Betty Boop  A szép ékszer, öltöztet  Útravaló – 2020. február...  Szèp estét  Facebookon kaptam  Kávés tánc  Halló Február!  Png nő  Olló  Tanmese  Facebookon kaptam  Játék a falevéllel  Szerelemről szó se lehetett  Minden embernek, így a magyarn...  Kovács Sándor - A borozóban K...  Tanuljuk egész életünkben  Tanitás  Szép francia kép  Levendula csokor  Hóvirág  Betty Boop  Goethe : A kedves közelléte  Wass Albert: Záróvers  Kéknefelejcs  Rajzos virágok  Petőfi Sándor - Pacsirtaszót H...  Szèp estét kedves látogat...  Három meccs, ötmillió forint: ...  Dobozban  Csendélet  Jó éjszakát  Káprázik a szeme  Egy halk futam egy ócska zongo...  Makray János festmények:  Gondmentes szép napot!  Facebookon kaptam  Köszönöm, édes anyanyelvem, Te...  Káprázik a szeme 
Bejegyzés Címkék
hónapban most, mitológia szerint, megjelenítése bennünk, isteni sugallatot, tudatosodás terén, nagyon belezavarodhat, hónap eleji, csodás lehetőséget, gondolkodás csak, félelmeidből táplálkozzon, elmédet átjárja, isteni éned, isteni intelligenciádba, barátoddá válik, értelmen túli, mindennapi csodákat, elme zakatolása, másikra rengeteg, szemed előtt, icipici félelem, érzéseid között, szorongások igen, legtöbb ember, korlátozó hiedelmeivel, időszak most, tisztánlátás most, messianisztikus konstelláció, problémákat mutatja, napokban úgymond, félelem legyen, első gondolatod, problémáidért megint, mérleg jegyében, belső csöndet, tiszta belső, kérdésekre nincs, olyan hajtóerő, megélt érzés, teremtő erőiddel, teremtő fényeddel, napokban ugyanis, égitest fontos, hermetikus tudás, magasabb szintű, háromdimenziós valóságon, hermetikusan elzárt, mindennapi életedre, ilyen &#8222, párkapcsolati drámák, társad képében, lelki drámákkal, megszokás miatt, egyszerű érzést, másikra hárítasz, valójában mind-mind, párkapcsolatban jelen, folyamatos belső, szinten könnyebbé, mélyre tekintés, legbelsőbb félelmeiddel, határtalanság érzetével, csodás üzenetet, szembenállás feszítő, nagyon pici, közös pontból, összegzés pontjából, csillagos égen, szimbólumok nyelvén, összegzés pillanatában, teljes elengedés, hatalmas körforgás, bábját nézi, régi éned, ételviteli szokásaidon, napi 2&#8211, szénsavas italokat, kilépés üzenete, haladásra fordított, apró dolgoktól, nagy lépésekig, lépéshez szükséges, áldásos időszakkal, nagyon szép, életedet alapoztad, most hatalmasat, intelligenciádba, megtapasztalását, szembetalálkozol, tapasztalataidra, párkapcsolatban, eredményeképpen, messianisztikus, drámaesszenciát, energiahullámon, holdcsomópontok, gyengeségeiddel, megvalósulásért, karnyújtásnyira, kilátástalanabb, féltékenykedsz, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18436 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 404
  • e Hét: 7085
  • e Hónap: 17989
  • e Év: 48439
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.