Regisztráció  Belépés
szelidszeder.blog.xfree.hu
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan..." Antoine de Saint-Exupéry Én -Én vagyok
2011.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Elképesztően tálalja az ételeket a négygyermekes anya –
  2014-11-27 19:24:15, csütörtök
 
 
Elképesztően tálalja az ételeket a négygyermekes anya -
Le a kalappal előtte, tényleg.


A négygyermekes Anne Widya mindennap korábban felkel csak azért, hogy kellőképpen kreatív módon tálalhassa a reggelit a gyerekeinek. Persze nemcsak reggelinél, hanem ebédnél és vacsoránál is kitesz magáért. Alkotásait mindig le is fotózza, és a képeket közzéteszi az interneten.


Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link

Link
Link
Link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Mit együnk?  
Talán ez a hatékony koleszterinszint-csökkentés titka?
  2014-11-27 13:28:18, csütörtök
 
  Talán ez a hatékony koleszterinszint-csökkentés titka?


A compliance az orvoslásban azt jelenti, hogy a beteg együttműködik a megfelelő kezelés érdekében. De miért is ne működnénk együtt?

A compliance kifejezést leginkább a gyógyszerszedéssel kapcsolatban használjuk, de vonatkozhat a kezelés más elemeinek (étrend, életmód) betartására. Jó compliance-ről beszélünk akkor, ha a páciens beszedi az előírt gyógyszert, csak olyat és annyit eszik, amennyit szabad, mozog annyit, amennyit kell. Rossz, alacsony, vagy non-compliance-ről beszélünk akkor, ha mindezeket nem teszi. De hiszen a kezelés a beteg érdeke, miért fordul elő mégis oly gyakran a rossz compliance?

Világviszonylatban az összes felírt gyógyszer egyharmadát nem váltják ki, és a kiváltott gyógyszerek egyharmadát nem az utasításoknak megfelelően (esetleg sehogy sem) szedik. Azaz a gyógyszerek kevesebb, mint fele kerül kiváltásra és beszedésre, a diétás és egyéb előírások betartásáról nem is beszélve. A kezelés megkezdésekor az együttműködő készség általában jobb, lelkesek vagyunk, aztán ez fokozatosan csökken, aztán az időszakos kontroll előtt megint nő egy kicsit.


Mintha az együttműködéssel a doktornak szeretnénk megfelelni, mint amikor egy vizsga előtt pár napban szeretnénk több hónapos nem tanulást pótolni. Pedig a kezelés követésére nem a doktornak van szüksége, csakis nekünk. Ha mi nem szedjük be a gyógyszert, nem követjük a megfelelő étrendet, életmódot, a mi ereink fognak elmeszesedni, nem az övé. Ő segíthet nekünk ezt megelőzni, de csak kívülről. A probléma a miénk, és a felelősség is. De lássuk a rossz compliance leggyakoribb okait, és azt, hogy mit tehetünk ellene.


Feledékenység
Az egyik leggyakoribb ok (elsősorban a gyógyszerszedéssel kapcsolatban) a feledékenység. Be akarnánk venni azt a gyógyszert, csak közbejön ez meg az és elfelejtjük. A koleszterincsökkentők esetében ez különösen igaz, hiszen a gyógyszerszedés elmulasztása nem jár azonnali panaszokkal. Ha valaki a vérnyomáscsökkentőjét felejti el, felszalad a vérnyomása, megfájdul a feje, egyéb tünetei lesznek, míg a kicsit magasabb koleszterinszintet meg sem érezzük.

Egy tabletta kihagyása persze még nem jár maradandó károsodással, de ha gyakran elfelejtjük, inkább találjuk ki, hogyan illeszthetjük be a napi rutinba a gyógyszerbevételt. Minél kevesebbszer kell a gyógyszert szedni, annál könnyebb azt megfelelően beilleszteni. Ideális a naponta egyszer, este (esetleg reggel) azonos időben szedhető gyógyszer.

Orvosunk segíthet abban, hogy valóban csak a feltétlenül szükséges gyógyszereket szedjük, kombinációs készítmények alkalmazásával csökkentheti a tablettaszámot. Magunknak pedig emlékeztetőket kell kidolgoznunk. Ezek lehetnek papírcetlik, csöröghet a mobilunk, sőt internetes emlékeztetőket is alkalmazhatunk, mindegy, csak működjön.


Receptkiváltás nehézségei
Előfordulhat, hogy a recept kiváltása nehézségbe ütközik. Ennek oka lehet pénzügyi (túl drága a gyógyszer), de lehet például mozgáskorlátozottság is (a páciens nehezen mozog, messze van a patika, nincs, aki elmenjen helyette vagy nem akar megkérni senkit). Ha ilyen típusú nehézség előre látható, beszéljük meg kezelőorvosunkkal, hiszen azt ő is tudja, csak az a gyógyszer hatékony, amit be is veszünk. Drágább gyógyszer helyett lehet, hogy van olcsóbb készítmény, vagy ha a távolság a probléma, keressünk segítséget.


Nem látjuk a célt
Lehetséges, hogy nem világos a kezelés célja. Ha nem értjük, miért fontos valamelyik orvosi utasítás, kérdezzük meg. Ha az orvos vagy szakasszisztens idő hiányában nem tudja kellő részletességgel elmesélni, akkor kaphatunk tájékoztató füzeteket, de magunk is kereshetünk megfelelő szakirodalmat a könyvesboltokban vagy az interneten (kedves olvasó, aki ezt olvassa, máris ezt teszi). Ezzel időt spórolhatunk a rendelőben, amikor már csak a legproblémásabb pontokra kell rákérdeznünk. Kérdéseinket célszerű előre végiggondolni, rendszerezni, ne otthon jusson eszünkbe, mi mindent nem értünk még.


A kezelésben fontos az együttműködés
LinkNem érezhető a kezelés eredménye
Az is lehet, hogy nem látjuk a kezelés eredményét. A koleszterincsökkentésnél ez különösen gyakori, hiszen ha véletlenül derült ki egy magasabb érték, akkor csak számokat látunk egy laborpapíron, ha amúgy egészségesnek érezzük magunkat, nehéz elfogadni, hogy rendszeres gyógyszerszedésre vagyunk kárhoztatva. Ha szedjük a gyógyszert, ha nem, nem érezzük a különbséget. Különösen rossz, ha a laborpapíron levő számok sem változnak, minden igyekezetünk ellenére. Ilyenkor semmi esetre sem az a megoldás, hogy abbahagyjuk a gyógyszerszedést, legfeljebb a gyógyszer típusán vagy az adagon kell változtatni, saját egészségünk érdekében.


Mellékhatások
Vélt vagy valódi mellékhatások is felléphetnek. A koleszterincsökkentők mellékhatásai ritkák és enyhék. Ezek a mellékhatások az egyik ilyen szer forgalomból történő kivonása kapcsán viszont jelentős publicitást kaptak, megnőtt a mellékhatásoktól való félelem. Például a koleszterinszint-csökkentők legsúlyosabb mellékhatása a vázizom károsodása. Ez extrém ritkán, rendszerint hajlamosító súlyos társbetegségek esetén fordul elő.FONTOS!

Az semmiképp sem jó ötlet, hogy egyszerűen elhagyjuk a gyógyszert és nem megyünk vissza orvoshoz soha többet. Ha érzékenyek vagyunk valamilyen gyógyszerre, jobb azt biztosan tudni, ha meg más betegség ütötte fel a fejét, nem hátrány, ha megfelelő kezelést kapunk rá.


Mindenképpen van laboratóriumi jele is. A gyógyszerszedés idején jelentkező testi tünetek nem feltétlenül függnek össze a tablettával. Ha bármi panaszunk jelentkezik, érdemes orvoshoz fordulni, aki egy laborvizsgálattal megállapíthatja, hogy valóban gyógyszermellékhatásról van-e szó, vagy más betegség áll esetleg a háttérben.


Nem egyértelmű utasítások
Gond lehet, ha az utasítások nem egyértelműek, esetleg túl bonyolultak. Kérjük meg az orvost, hogy a gyógyszerszedéssel kapcsolatban mindent pontosan írjon le, az életmóddal kapcsolatos tanácsokról meg jobb, ha jegyzeteket készítünk. Egy komplett életmódváltás kezdetén biztos, hogy egyre újabb kérdések merülnek fel a mindennapokban. Ezeket gyűjtsük össze, és ne habozzunk őket feltenni a következő kontroll alkalmával.


Egyéb problémák a gyógyszerszedéssel
Lehet, hogy fizikai akadálya van az együttműködésnek. Például nehéz kinyitni a gyógyszeres dobozt, a tabletták túl kicsik és kiesnek a kezünkből, esetleg túl nagyok és megakadnak a torkunkon. Ilyenkor vagy orvosunk segíthet könnyebben kezelhető gyógyszerforma keresésében, vagy családtagjaink a gyógyszerbevételben. Ha a gyógyszer (esetleg bevonata) rossz ízű, akkor se hagyjuk ki szedését csak úgy egyszerűen, a legtöbb tabletta helyet lehet másikat, számunkra elfogadhatóbbat találni. Tehát ha elsőre úgy tűnik, valamilyen akadálya van a megfelelő kezelésnek, ne adjuk fel az első problémánál, kérjük orvosunk segítségét a megfelelő, betartható terápia megtalálásában.

 
 
0 komment , kategória:  Életmód...  
Testünket-lelkünket erősíti a gyömbér...
  2014-11-26 16:54:36, szerda
 
  Testünket-lelkünket erősíti a gyömbér...
Link


A gyömbér évente 1 méter hosszú szárat növeszt, vékony, lándzsa alakú levelekkel, sárga és bíbor virággal. Felhasználható része a gyökértörzs, melynek jellegzetes illata és csípős aromája van. A gyömbér több mint 12 féle antioxidánst és nyolcféle májvédő vegyületet tartalmaz. Üvegházban nálunk is termeszthető ez a széleskörűen felhasználható fűszer- és gyógynövény, mely több mint 12 féle antioxidánst és nyolcféle májvédő vegyületet tartalmaz.
A gyömbér jótékony élettani hatásai nemcsak testet, hanem a lelket is erősítik.

Gyógyhatásait tekintve az egyik legrégebbről ismert növény. A gyömbér elsődlegesen szélhajtó és görcsoldó hatású növényi drog, ajánlott napi adagja 1 g körül van. Valóban kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre és emésztési problémákra.

A gyökér forrázata vértisztító hatású, meghűlés, torokfájás, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszereként. Nem kell számolni semmiféle toxikus hatással, csupán nagy dózisban okozhat enyhe gyomorégést, hasmenést, vagy irritációt a szájban.

Előfordulhat, hogy valaki allergiás a gyömbérre, ilyenkor természetesen nem ajánlott a fogyasztása.

Olaját felhasználva erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenzavírusok elpusztításában; alkalmazhatjuk a fájó ízületre is. A friss gyömbér rágcsálása jó megfázásra, vérrögképződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátlót tartalmaz. A gyömbérsört még ma is ajánlják hasmenés, émelygés, hányinger ellen, ennek kellemes íze, hangulatjavító hatása van. Az ételeinket is bátran fűszerezzük vele - hatását fokozhatjuk kurkumával, amely gyulladáscsökkentő szer, és a gyömbérrel sok tekintetben azonos a gyógyhatása.

Link


Mire jó a reszelt gyömbér?

- Napi 2 evőkanál lereszelt gyömbér elfogyasztása egy héten át tartó kúra esetén 100 g telített zsír vérrögképző hatását semlegesíti.

- Torokfájás ellen 2 evőkanál mézzel keverjünk össze ugyanennyi citromlevet és 1 cm-nyi hámozott, reszelt gyömbért. Ezt hígítatlanul fogyasszuk.

- A mézes gyömbér kellemes gyógymód a fekélyre is.

- A csípős gyökerek rendkívül hatásosak lehetnek a bélférgek ellen.

- Isiász ellen, bedörzsölésre keverjünk össze 2 evőkanál reszelt gyömbért 3 evőkanál szezámolajjal és 1 evőkanál citromlével.

- A gyömbérfőzet felhasználása: csalánkiütés és ételallergia esetén főzetét öntsük a fürdővízhez.

- A meleg, gyömbéres borogatás enyhíti az alhasi görcsöket, a fejfájást, fogfájást. A borogatáshoz készített folyadékba tehetünk csípős paprikát is.

- Tömény gyömbérteából készült meleg borogatás segíthet a vesekő által okozott fájdalmak enyhítésében.

- A gyömbértea hatása közismert émelygés ellen, valamint enyhíti a szédülést.
Legfeljebb napi két csészével fogyasszunk belőle.

- Lábgomba ellen hatásos a gyömbér tömény főzete. Testszag ellen igazi belső dezodor, ugyanis a gyömbérben található antibakteriális vegyület hatást fejt ki a testszag ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Alternatív gyógymódok  
Pincér -:) -:) -:)
  2014-11-26 16:23:09, szerda
 
 
Pincér majom... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-08-23 18:55:12
feltöltő: szelidszeder
nézettség:
0 szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: pincér, majom, ügyes, vicces,
kategória: állatok
leírás: [m9]

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Videó  
Angol bélszín...
  2014-11-26 16:11:54, szerda
 
 Link


Hozzávalók

1 szép nagy bélszín
0,5 kg zsiradék
olaj
mustár
só, bors

Elkészítés

A húst letisztítjuk, besózzuk, borssal bedörzsöljük, mustárral meg olajjal vékonyan bekenjük, és hideg helyen legalább egy napig állni hagyjuk. Megforrósítjuk a zsírt, és beletesszük a bélszínt úgy, hogy a zsiradék félig ellepje. Mindkét oldalát 10-10 percig sütjük, ekkor levágunk egy próbaszeletet, hogy ízlésünknek megfelelően sült-e át, ha túl véres, süthetjük még néhány percig. Burgonyapürével és párolt zöldségekkel kínáljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Mit együnk?  
Tojásos parajsaláta...
  2014-11-26 16:01:54, szerda
 
 Link


Hozzávalók

15 dkg paraj
1 kemény tojás
1 tk mustár
1 tk ecet
3 tk olaj
só, bors

Elkészítés

A zsenge parajt megmossuk, és laskára vágjuk. A mustárt összekeverjük az ecettel, az olajjal, 3 kávéskanál vízzel és a fűszerekkel. A mártással összekevert parajt tálra rakjuk, és a tetejét apróra vágott kemény tojással hintjük meg.

 
 
0 komment , kategória:  Mit együnk?  
Tóth Árpád : Reggel
  2014-11-26 05:09:31, szerda
 
 


Link

Tóth Árpád : Reggel


Hunyorgva néz felém mint szürke, ébredő szem,
A messze, nyirkos ablak; dereng a vállas ágyvég;
Ajkam álombeli, szelíd csókoktól lágy még,
S még szunnyad tarka ingem, petyhüdten és redősen.
Ó, van-e még dolog ily bús, mint fáradt törzsem,
Amint elferdült árnya a hűs padlatra dűl?...
Vén, robotos ruhám a széken feketül,
És várja alázattal s egykedvűn, hogy felöltsem...

Ágyam elébe ejtve setéten tárul széjjel
Egy ócska, furcsa térkép... s eszembe ötlik álmom:
Könnyű hajóval jártam nagycsendü óceánon,
S banános szigeteknél suhantam el az éjjel.
Úgy volt, hogy lábadoztam, s gyengén, párnákba gyúrtan,
Öblös karszékben ültem, szemközt a fénylő víznek,
S kedveskedőn kacagták szépmellű, gyenge misszek,
Hogy tétova kezemből az óbor félrecsurran...

Ó, drága, szőke misszek, vén borok, halk hajók!
Ó, csendes pihenés napos fedélzeten!...
Lassan felöltözöm, s míg fázva, félszegen,
A hűvös lépcsőházban lomhán leballagok,
Ti, vártok ócska ajtók, elsárgult névjegyek,
Sárral befent lábtörlők... s ha este visszatérek,
Megértőn nézitek, hogy bús vagyok s fehérebb,
S ha gyáván sírok én, szelíden tűritek...

1909.
 
 
0 komment , kategória:  Tóth Árpád  
A férfiaknak nem kell az a nő...
  2014-11-25 16:22:06, kedd
 
 Link

A férfiaknak nem kell az a nő, aki 'harcol értük', mert gyengének tartják.Müller Péter újabb útravalója, mely mély igazságokat boncolgat... Te harcoltál már valakiért, akit szerettél? És mi lett a vége?

Sok levelet kapok nőktől: "Harcoltam érte, mindent megtettem, mégis elhagyott!" Ilyenkor megdöbbenek. Ennyire nem tudtok nőül? Ennyire naivak vagytok? Ennyire nem ismeritek a női harcmodort és a férfiakat?

Mi gyengék vagyunk, és az Erőt keressük bennetek. A tartást, a méltóságot, a nehezen megkaphatóságot. Néha szinte az elérhetetlenséget. Azt, hogy ne kelljen felelősséget vállalnunk értetek, sem érzelmileg, sem lelkileg - sehogy. Mert mi menekülünk a felelősségtől, s ha valaki a nyakunkba zuhan, annak finoman (vagy durván) lefejtjük a karjait magunkról, kibújunk az öleléséből - és kereket oldunk.

Ellentétben a közfelfogással és az évezredes hazugsággal, mi a "gyengébb nemben" nem a gyengeséget keressük, hanem az erőt. Szeretünk uralkodni a nőkön. Jólesik, ha valaki szolgál minket és odaadó - de ha túlságosan is az, menekülünk tőle.

Mi ahhoz vonzódunk, akit nem tudunk legyőzni, aki erősebb, mint mi. Akitől függünk. Akinek ki vagyunk szolgáltatva érzelmileg. Lehet, hogy ez nem normális, hanem egy gyermekkori "anyuka-függőség", de mégis ez a valóság.

Felnőtt férfit nem igen találsz manapság. Az ugyanis nem menekül, nem árul el, nem hagy faképnél, hanem felelősséget vállal érted. Ráülhetsz a tenyerére, és megtart téged. Nem esel le róla. S főleg, nem hagy el. Érzelmi biztonságban csakis egy felnőtt (igaz) férfi oldalán lehetsz, de hol van ma ilyen? No, látod.

Légy erős, öntörvényű és szabad. Ne függj senkitől - tőled függjenek, mert te vagy az erősebb. Ha pedig nem: légy az!

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek-aforizmák  
Miről árulkodnak a betegségeid?
  2014-11-25 08:36:35, kedd
 
  Miről árulkodnak a betegségeid?
Link

Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság

Ágybavizelés: rettegés valakitől

Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás szükségességét jelzi.

Ájulás: El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem

Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.

Alkar: cselekvőképesség

Alkoholizmus: vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra

Allergia: Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia esetén pedig a tisztátalanságot

Álmatlanság: nyugtalanság, félelem, bűntudat

Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. - szűkkeblű vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ piszkosságának taszítása

Álmatlanság: Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.

Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra

Alvás-problémák: halál-kérdés

Aranyér: határozatlanság, rugalmassághiány

Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész

Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adjaBaleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra van szükséged.

Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.

Bélpanaszok: a szügségtelen elengedése félelemmel

Bélrendszer: ellenséges érzelmek

Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság

Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag

Bőrkeményedés: Merev nézetek, elképzelések

Bőrkérgesedés: Ez védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség érzetre

Bőrpigmenthiány: ElszigetelődésCelluitis: Ragaszkodás a fájó emlékekhez.

Cukorbetegség: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.

Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő

Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!

Csontok: szilárdság

Csontdeformálódás: Rugalmatlanság

Csonttörés: merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.

Csontvelőgyulladás: harag, csalódásDaganat: régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret- furdallás

Depresszió: menekülés az aktivitástól

Derékfájás: túlhajszoltság.

Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésreÉgési sérülések: harag, gyűlölet, indulatok

Ekcéma: Ellentétek harca, érzelmi kitörések

Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek

Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.

Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.

Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.

Epe: agresszió, keserűség, bánat

Epekő: lerakódott fájdalom, sérelem.

Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.

Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem.

Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzetFájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek szimbolikus jelentését figyelembe véve

Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől

Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus

Fejfájás, migrén: Maximalista vagy, túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát

Fekély: Lelki fájdalom önbizalomhiány

Felkar: erő a cselekvéshez

Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség

Ficam: harag, ellenállás

Fog: agresszió, vitalitás

Fogíny: ősbizalom

Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya

Fojtó érzés: szorongások

Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet

Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső hangodra.

Frigiditás, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtad

Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.

Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak)

Golyva: egzisztenciális fensőbbségérzés

Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt megtört

Gyomorfekély: elfojtod az agressziódat.

Gyomorpanaszok: Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.

Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel

Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.

Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.

Hasmenés: nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak átrohannak" rajtad.

Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.

Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.

Herpesz: Undorodsz valamitől.

Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz.

Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát

Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség, "altesti sírás"Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.Kancsalság: egyoldalú látásmód

Kényszeres evés: ingerhiány.

Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség

Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség

Kóros soványság: Megtagadod az életet, elfojtod a nemiséged, bűntudat

Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.

Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.

Könyök: elhárítás

Köröm: agresszió

Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.

Lábszár: túl feszített tempóban haladsz.

Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyikMagas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod megoldani.

Májbetegségek: Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés, védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.

Medence: nemi tartás

Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.

Mellkas: rugalmasság, zártság

Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség

Mióma: álterhesség

Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjonNagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát

Nátha: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.

Női mell: anya-gyermek kapcsolat

Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást. Nyaki problémák: Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az egyik, mint a másik.Orr: emóciók, szex, büszkeség

Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.

Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.

Orrvérzés: önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért.

Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.Pajzsmirigy: Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.

Pikkelysömör: Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.

Prosztata: férfias agresszió

Púp: kizárja magát a közösségből, feladata vanRákos daganat: Elfolytott harag, bánat

Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen magad, titkolózol a környezeted előtt.Reuma: Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.

Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás

Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából

Sérv: Túlterheled magad.

Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja

Száj: befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal

Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.

Székrekedés: nem szeretsz adni, ragaszkodás

Szembetegségek: Valamit nem akarsz meglátni. Ha rövidlátó vagy, akkor a jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő dolgok felett húnysz szemet.

Szenvedélybetegségek: Másra vágysz, szeretnél kitörni. keresés, ingerhiány, vágyakozás jele.

Szívpanaszok: Túl sok benned a gyűlölet és részvét, nem a szíved szerint élsz.

Szívinfarktus: túlbecsüli az erejét

Szülés: odaadás, elengedés

Szürke hályog: "redőny", nem akar látni valamit, tompítja a látottakatTagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék

Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség

Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami az orrod előtt van.

Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.

Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.

Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítése

Torokpanaszok: Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem vállalod fel magad.

Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.

Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata

Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás

Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.

Tüdőbetegségek: Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzésVállpanaszok: túlterheltség

Vastagbél: sokat kritizálsz.

Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.

Vékonybél: tudatos analízis

Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.

Vér: ego, vitalitás

Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó felvenni, beépíteni a mindennapjaidba

Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat. (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)

Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés

Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.

Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.Zöld hályog: visszafojtott könnyek
http://www.joao.hu

 
 
0 komment , kategória:  Életmód...  
A reggel harsonája...
  2014-11-25 05:35:49, kedd
 
 Link


Úgy beszélik,
Hogy a kakas, a reggel harsonája,
Metsző, hegyes torkával fölveri
A napnak istenét; s az ő jelére,
Ha tűz-, ha vízben, földön vagy egen
Csatangol a bolygó lélek, siet
Mesgyéi közzé, s hogy van benn igaz.

William Shakespeare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 686 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 264
  • e Hét: 2059
  • e Hónap: 9728
  • e Év: 104741
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.