Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
Jó éjszakát!
  2017-12-13 23:45:06, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Citromos-mákos muffin cukormázzal
  2017-12-13 23:38:15, szerda
 
  Citromos-mákos muffin cukormázzal

Hozzávalók

35 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg porcukor
12 dkg sózatlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
1,8 dl tej
17 dkg tejföl
2 db tojás
2 ek reszelt citromhéj
2 ek frissen facsart citromlé
4 tk mák
A mázhoz:
12 dkg porcukor
2-3 ek frissen facsart citrom leve

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffinsütőformát kibélelünk muffinkapszlikkal.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tejet, a tejfölt, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mákot. Alaposan elvegyítjük.
Egy nagyobb gumispatulával a száraz hozzávalókat is a többihez adagoljuk, és összevegyítjük őket. (Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!)
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kapszlikban, és kb. 20 percig sütjük, amíg a formákban kellően megdagad, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem tapad-e rá a tészta. Ezután egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a citrom frissen facsart levével. (Szükség szerint adhatunk még hozzá citromlevet, sűrű, de könnyen önthető mázat kell kapnunk.) Az így kapott mázzal egyenként meglocsoljuk a muffinok tetejét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a mázat, így kínáljuk a muffinokat.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)
  2017-12-13 23:35:06, szerda
 
  Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

Hozzávalók

1/2 kg liszt
25 dkg vaj
5 db tojás
2 dl tejföl
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojások fehérjéből, egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk.
A téglalapok közepére egy vékony csíkban diós-habot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egyedényes bolognai spagetti
  2017-12-13 23:32:13, szerda
 
  Egyedényes bolognai spagetti

Hozzávalók

10 dkg sárgarépa
8 dkg zellergumó
10 dkg koktélparadicsom
1 db salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
3 szál petrezselyem
2 ek olívaolaj
25 dkg darált marhahús

20 dkg spagetti
1/4 tk csilipehely
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt


Elkészítés

A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A leöblített rozmaringot és petrezselymet lerázzuk. A petrezselyemleveleket lecsipkedjük, és a szárral együtt félretesszük.
A lábosban vagy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst erős tűzön, kevergetve morzsalékosra pirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a paradicsomot, a salottát és a fokhagymát, majd további kb. 1 percig pirítjuk, és megszórjuk 1 tk sóval.
Az edényt levesszük a tűzről, és a darált húshoz adjuk a spagettit, a rozmaringot, a petrezselyemszárat, valamint a csilipelyhet. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, a vörösborral és 4,5 dl hideg vízzel, majd fedő alatt erős tűzön felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzzük 12-15 percig, és közben többször átforgatjuk. Ha a tészta még nem puhult meg, hozzáadunk 3-5 ek vizet, és rövid ideig tovább főzzük. Végül a rozmaringot és a petrezselyemszárat kiszedjük.
A bolognai spagettit összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemlevelekkel és megborsozzuk. A reszelt sajttal kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zöldséges húsgombócleves
  2017-12-13 23:29:17, szerda
 
  Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók kb. 6 főre:
A húsgombócokhoz:
50 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen, vagy egyéb...)
5 dkg zsemlemorzsa
1 nagy tojás villával felverve
1 közepes vöröshagyma 1/3 része
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt paprika
majoránna
csemege piros arany

A leveshez:
50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa)
10 dkg zellergumó
10 dkg karalábé
5 dkg (mangalica) zsír vagy olaj
1 közepes vöröshagyma 2/3 részre
2 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka vagy ételízesítő
kb. 3 evőkanál liszt
szárított lestyán
zeller zöldje
aprított petrzselyem
tört chili - ízlés szerint
1 zöldpaprika
1 paradicsom

Elkészítés: A darált húshoz keverjük a finomra aprított hagymákat, a többi hozzávalóval a húsmasszát összedolgozzuk, félretesszük, amíg a levest feltesszük.

Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal magas hőfokon néhány percig enyhén sózva, borsozva dinszteljük. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, elkeverjük - hogy a letapadt liszt feloldódjék és ne maradjon csomós. Lestyánnal, zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel kis diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe.

Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük a petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.





Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves.
gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Jó éjszakát!
  2017-12-12 23:59:05, kedd
 
  Mindenkinek



 
 
2 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Spenótos-ricottás palacsinta tekercs
  2017-12-12 23:49:37, kedd
 
  Spenótos-ricottás palacsinta tekercs

Hozzávalók

A palacsintához:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 tk só
1/2 dl étolaj
5 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg spenót (mélyhűtött)
25 dkg ricotta
2 gerezd fokhagyma

bors
Az öntethez:
3 dl görög joghurt
1 db tojás

bors
15 dkg sajt
A kenéshez:
vaj


Elkészítés

A palacsinta tészta hozzávalóit bot mixerrel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a ricottával és az áttört fokhagymával. Megsózzuk, megborsozzuk.
A sajton kívül az öntet össze hozzávalóját összekeverjük. A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsinta sütőben kisütjük, majd betöltjük a ricotttás krémmel, feltekerjük és csiga alakúra hajtjuk.
Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütő edénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet, és megszórjuk a lereszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pihepuha almás pite
  2017-12-12 23:34:09, kedd
 
  Pihepuha almás pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,5 kg alma
cukor (ízlés szerint)
1 tk őrölt fahéj
4 dkg vaníliás pudingpor
A tésztához:
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
1 tk cukor
1/2 dl tej
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
1 csipet só
1 ek zsemlemorzsa
A tetejére:
1 db felvert tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen).





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott krumpli pulykakolbásszal
  2017-12-12 23:31:43, kedd
 
  Rakott krumpli pulykakolbásszal

Hozzávalók

2 kg burgonya
7 db tojás
30 dkg pulykakolbász
5 dl tejföl

kakukkfű
majoránna
bors
vaj
prézli

Elkészítés

A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk). A tojást szintén keményre főzzük. A krumplit, a főtt tojást és a kolbászt felkarikázzuk. Egy kevés vajjal kivajazzuk az egész tepsit, majd egy kevés prézlivel lehintjük. Rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, kolbász, tojás, krumpli.
Sütőben fólia alatt sütjük. Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, kakukkfűvel, majorannával sóval és borssal fűszerezzük, majd összekeverjük. Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük. Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.





Gallicoop

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Paradicsomleves betűtésztával
  2017-12-12 23:29:12, kedd
 
  Paradicsomleves betűtésztával

Hozzávalók

7 dll passzírozott paradicsompüré
1,5 dl zöldségalaplé
1 kis fej vöröshagyma
1 szál zellerszár
2 ek olaj
1 tk cukor

frissen őrölt bors
egy marék betűtészta


Elkészítés

Egy fazékban kevés olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és zellerszárat, majd ha már kezd kissé pirulni. rászórjuk a cukrot, hogy karamellizálódjon.
Ezután beleöntjük a passzírozott paradicsompürét és felöntjük a zöldséglevessel. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk.
Felforraljuk, majd egy botturmix segítségével átturmixoljuk, hogy teljesen homogén legyen a leves. Sós vízben kifőtt betűtésztára merjük.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 124 db bejegyzés
e év: 4178 db bejegyzés
Összes: 29837 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4134
  • e Hét: 23597
  • e Hónap: 68413
  • e Év: 1484558
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.