Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeretet próféciája
  2013-07-08 12:47:29, hétfő
 
   
  Az Igaz Szeretet első titka: a gondolat ereje

Az igaz szeretet a gondolattal kezdődik.

Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolattok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre!

A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.

Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az Ő igényeit és kívánságait, elvárásait!

Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni Őt, amikor találkozol vele.


--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet második titka: a tisztelet ereje

Nem lehet szeretni valamit, vagy valakit, ha nem tiszteltük korábban!

Mindenek előtt magunkat kell tisztelnünk.

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban önmagunk iránt, , kérdezzük meg magunktól: "Mit tisztelek magamban?"

Ahhoz, hogy tiszteletet ébresszünk magunkban mások iránt, - azok iránt is, akik nem tetszenek nekünk - kérdezzük meg magunktól:

- " Mit tisztelek ebben az emberben?"


--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet harmadik titok: az adni tudás ereje

- Ha szeretetet akarsz kapni, egyszerűen csak adnod kell!
- Minél többet adsz, annál többet kapsz!
- Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltétel nélkül.
- Cselekedj jót, csak úgy!

Mielőtt egy életre szóló kapcsolatba lépnél, ne azt kérdezd magadtól, hogy a másik ember mit tud adni a számodra, hanem azt, hogy te mit tudsz adni a másik embernek!

Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő:
sohasem arra kell figyelni, hogy mit kaphatunk, hanem mindíg azt kell nézni, hogy mit adhatunk!

A bölcsesség gyöngyszemei

Igaz adakozás:
- Ha adsz valakinek valamit, add oda, és felejtsd el!
- Soha ne bánd meg, mert ha adsz, és megbánod, akkor vesztesz.
- Elveszted a pénzt és az érdemet is, és elpazarolod az idődet. Vagyis jobb csak adni, és elfelejteni.
Ezért mondja Jézus:
"Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb." (Máté 6.3)
A Buddha is azt mondja, hogy az az igazi adakozás, amikor adsz, és az olyan, mintha nem is adnál. Úgy érti ezt, hogy amikor adsz, akkor ne ragaszkodj az adáshoz. Adj úgy, mintha soha nem adtál volna semmit, mintha ez soha nem történt volna meg. Ez az igazi adás, ragaszkodás nélkül adni. Különben még mindig azt hisszük, hogy nagyok vagyunk, ha adunk valamit. Azt gondoljuk, jobbak vagyunk a másiknál, mert hatalmi helyzetben vagyunk, ha adunk neki valamit. Ezért mondom neked mindig, hogy bármit is teszel, meg kell értened, hogy az tényleg önmagadért van, és nem azért, aki kapja. Ez jobb, mert ez azt jelenti, hogy az együttérzésben és szerető kedvességben való saját növekedésedért adsz.

Az adás törvényei:

1. Csak szabad létező adhat.
2. Minden adás - ajándék. Tehát ingyenes és viszonzást nem igénylő. A viszonzás
megsemmisíti az adás lényegét. Cserévé silányítja.
3. Minden adásban önmagamat adom. Ha nem "én" vagyok a tárgy, ha nem "én"
vagyok a cselekvés, üres díszdobozt adtam.
4. Minden adásban létem teljesedik ki. Minden adás révén szegényebbé válok, ám a
szeretetben gazdagodom.
5. A folyamatos adás - áradás. Minden egyes adás a teljesség fényének villanása,
az áradás - a folyamatos ragyogás.
6. Csak a jót lehet adni. Rosszat - lehetetlenség.
- Mert a rossz - hiány, a nincs, a nemlétezés.
- És ami hiány, ami nincs, az nem adható.
- A rossz - adáshiány.
- A rossz - áradáshiány.
- A rossz: az adás fényvillanásai közti sötétség.
7. Akkor vagyok, amikor áradok. Az adás aktusai valóságom apró megnyilvánulásai.


Az adások közti szünetek megvalósulásom ígéretei, fényre váró sötétség, áradáscsend.

--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet negyedik titka: a barátság ereje

ahhoz, hogy megtaláljuk az igazi szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk!

Szeretni azt jelenti, hogy nem egymáésra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba!

Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk Őt, aki, nem azért, ahogy kinéz!

A barátság - táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet.

Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele.


--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet ötödik titka: az érintés ereje


Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat!

Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a szeretetre!

Az érintés megygógyítja a testet és felmelegíti a szívet.

Ha ölelésre tárod karjaid, azzal szíved is kitárod a másik ember felé!

Naponta 11 ölelés kell a lelki egyensúly megteremtéséhez!

Az érintés igazi csodája az életenergia.


Évtizedek óta az orvosok és pszichológusok dicsérik az érintés felbecsülhetetlen értékét és fontosságát. Újkori tanulmányok bizonyítják, hogy a babák, akiket nem vesznek kézbe, nem nőnek olyan ütemben, mint azok akiket rendszeresen felvesznek. A lassúbb növekedés mellett ezeknek a gyerekeknek gyengébb az immunrendszerük, tehát gyakoribbak a megbetegedések. A babáknál, akiket szükségleteiknél kevesebbet tartanak, érzelmi károsodás léphet fel, sőt erőszakos viselkedés tapasztalható náluk. A majmokon végzett pszichológiai tanulmányok bizonyítják, a pusztító és romboló hatást a szülőktől elválasztott kölykök körében.

Ha az érintés megvonása elmarasztaló, akkor igaz az állítás, hogy a bőséges érintés egészséges és jótékony hatású. Jaen Leedloff :"A folytatás eszméje" kitűnő könyvében azt vitatja, hogy a brazíliai dzsungelben kőkorszaki körülmények között élő Yequana indiánok ,,primitív" közösségekben a gyereket kicsi korukban szinte állandóan kézben tartják. Ezeknél a gyerekeknél, felnőtt korban nyoma sincs az erőszaknak, brutalitásnak. A törzsben eltöltött két és fél év alatt azt tapasztalta, hogy a gyerekek szívesen engedelmeskednek az idősebbeknek, s ezek a gyerekek egymás között is békésen, vita és veszekedés nélkül játszanak. Ha ugyanezt megvizsgáljuk a ,,modern" társadalomban, még ma is szinte mindennapi gyakorlat, hogy az újszülöttet elválasztják az anyától, a kórházi osztályokon az egészségügyi intézkedések betartás céljából. Ezek az elszigetelt gyerekek nem hallanak mást, mint babatársaik sírását. Távol az anyai melegségtől, sírással ringatják magukat álomba. Bármennyire hihetetlen, a baba már az anya hasában érzi a szeretetet és kommunikál, így hát érez és gondolkodik. Szülők mindezeket ismerik, hiszen a pocaklakóval játszani lehet még születése előtt. Felismeri az apa a testvér hangját, különös mozgásokkal reagál rá! Ha ismeretlen hangosan szólal meg, úgy mozdulatlanul lapít. Születését követően mindezekről szinte valamennyi szülő megfeledkezik, és maga a baba is ,,vissza" fejlődik ezen a téren, talán a szülés borzalomprésének túlélési esélyei miatt.

Ha bele gondolunk, akkor a baba az első mikroértelmének megjelenésétől teljes kötődéssel van az anya felé, hiszen annak pocijában él a nagy utazásig! Az állandó 36 fokból egy pillanat alatt aklimatizálódni kell a 25 fokra! Megszűnt a biztonságot jelentő társ, az anya szívdobogásának harmonikus üteme, muzsikája. Magára maradt, hidegben, csendben, idegen illatokban, izolált, sterilizált bölcsőjében. Apró elméje ha tiltakozik ez ellen, azt sírással jelzi. Elég mellre tenni, a szopáson kívül visszakapja az anyai szívdobogás megnyugtató zenéjét. Ilyenkor általában megbékélve elalszik, az anya pedig, na végre, azonnal megszakítja a békés megnyugvást, az érintés csodáját. Ágyba tételkor általában ismét felriadnak és visszatért félelmük további sírásban jelenik meg. Sok anya mondja, hogy az első heteket átsírják a babák, biztos görcsölnek. - hangzik gyakran a magyarázat!

Szülés és az azt követő fáradtság ellenére, ha az anya maga mellett tartja babáját, aki továbbra is érzi a testének melegét, szívének biztonságot jelentő lüktetését, szinte biztos az éjszakák nyugalma.

Újkori szocializálódást sürgetők, éppen ezt nem gondolják át. Így beindul az ördögi kör, ami a babák elidegenedését generálja születésének pillanatától. Majd lekötésként megjelenik a baba életében a TV és a Videó, ami aztán kialakítja a szülő helyett az ideálokat a gyermek lelkében. Rádöbben, hogy elhagyták, nincs szükség rá, egy felesleges rossz, aki csak gondot jelent az anyának, erősíti sok esetben ezt az érzést a szülő, amikor már pici korban megfenyíti a ragaszkodási kényszeréért a gyermeket. Az eltaszítottság érzése, egy dacot, ellenállást, bosszút és haragot vált ki a szülővel szemben. Gyakran tapasztalható a szocializálódás ellenére, amikor már egész pici korban a gyermek a szülő felé üt! A helyzet kiteljesedéseként ilyenkor a szülő az okok keresése és a magyarázat helyett, további fenyítéssel reagál! Ekkor határozódik és rögzül a gyermekben a szét válás, a külön út ténye. Érintés és szeretet helyett gyűlöletet érez, amit saját érdekében titkolni kell, hiszen teljes léte a szülőtől függ! Megindul a két én párhuzamos fejlődése. De ez már egy másik téma.

A kérdés, amit felteszek, a következő: Mi az érintés, és mi teszi olyan fontossá? Ha az érintés csupán fizikai kapocs lenne, a mechanikus hinta, vagy a mozgó játék maci szőre kielégítené a gyermek érintési szükségét. De én nem hiszem, hogy az érintési igény, csupán fizikai. Hiszem, hogy sokkal több, mint a mechanikus cirógatás. Véleményem szerint, az érintés igazi értéke az életenergia és a szeretet, ami két ember közt áramlik, létezik. Erre szüksége van az embernek az élete végéig!

--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet hatodik titka: a szabadság ereje

Ha szeretsz valakit, engedd szabadon!

Ha viszatér hozzád, akkor Ő a tiéd, ha nem , akkor soha nem is volt a tiéd!

Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükség van az embernek a mozgástérre!

Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani és megszabadulni a múltbéli sérelmektől és fájdalmaktól.

A szeretet azt jelenti - megszabadulni a félelmektől, előítéletektől, egótól és fenntartásoktól!

Ma megszabadulok minden félelmemtől a múltnak nincs hatalma felettem - ma van az új életem kezdete!

--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet hetedik titka: a szavak ereje

Amikor megtanulunk nyíltan és becsületesen kommunikálni, az élet megváltozik!

Szeretni valakit, ez azt jelenti, hogy ápoljuk a vele való kapcsolatunkat.

Adjuk tudtára az embereknek, akiket szeretünk, hogy szeretjük és értékeljük őket.

Soha se féljünk kimondani a varázsszót:


" Szeretlek "


Ne hagyjuk ki az alkalmat, ha valakit megdicsérhetünk!

Mindíg fejezzük ki a szeretetünket annak, akit szeretünk - lehet, hogy utoljára látjuk Őt!

Ha megtudnád, hogy hamarosan meghalsz, és lehetőséged lenne felhívni azokat, akiket szeretnél, - kit hívnál fel, mit mondanál ... és miért nem teszed ezt meg most?

--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet nyolcadik titka: az elkötelezettség ereje

Ahhoz, hogy a szeretet igazi szeretet legyen, elkötelezettnek kell lenni felé, és ennek az elkötelezettségnek tükröződnie kell a gondolkodásban és cselekedeteinkben!

Az elkötelezettség a szeretet valódi próbája.

Ahhoz, hogy igazi, szeretettel teli kapcsolatunk lehessen, elkötelezettnek kell lennünk ebben a kapcsolatban.

Ha elkötelezettjei vagyunk valakinek, vagy valaminek, akkor a feladni nem lehet alternatíva!

Az elkötelezettség különbözteti meg a felszínes és tartós kapcsolatot!

--------------------------------------------------------------------------------

Az Igaz Szeretet kilencedik titka: a szenvedély ereje

A szenvedély lángra lobbantja a szeretetet és nem hagyja kihunyni!

Az örök szenvedély nem egyedül a fizikai vonzalom, hanem az erős elkötelezettség, lelkesedés, érdeklődés és örömteli izgalom együttes segítségével jön létre!

A szenvedélyt újra lehet ébreszteni, a múlt eseményeinek újbóli árélésével, amikor éreztük ezt a szenvedélyt!

Szenvedély nélkül sem barátság, sem szerelem nem létezhet!

A spontalitás és a meglepetések létrehozzák a szenvedélyt.

A szeretet és a boldogság lényege egy és ugyanaz:


szenvedéllyel kell élni, minden nap!

--------------------------------------------------------------------------------


Az Igaz Szeretet tizedik titka: a bizalom ereje

A bizalom életbe vágóan fontos az igazi, szeretetteljes kapcsolatban.

Bizalom nélkül az egyik partner gyanakvóvá válik, nyugtalanná és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, a másik úgy érzi, lélektani csapdába került, azt hiszi, hogy nem hagyják szabadon lélegezni, s érzelmileg megfojtják!

Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen!

Cselekedjünk úgy, mintha kapcsolatunk a szeretett emberrel sohasem érne véget!

Az egyik módja annak, hogy eldöntsük, megfelel-e nekünk a másik ember, meg kell kérdeznünk magunktól:

" Feltétel nélkül és teljesen megbízom a partneremben?"

Ha a válasz "Nem!", akkor alaposan el kell gondolkodni, mielőtt elköteleznénk magunkat.

Forrás: Dancsné, Anikótól - köszönöm
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet  
Címkék: borzalomprésének, megnyilvánulásai, engedelmeskednek, meggyőződésünket, szocializálódást, szükségleteiknél, fenntartásoktól, mikroértelmének, elkötelezettség, elkötelezettnek, megdicsérhetünk, immunrendszerük, szocializálódás, megnyilvánulása, megteremtéséhez, elkötelezettjei, szívdobogásának, aklimatizálódni, gondolatainkat, megjelenésétől, megvalósulásom, eltaszítottság, elidegenedését, fényvillanásai, megváltoztatja, előítéletektől, szeretetteljes, kapcsolatunkat, gondolkodásban, pszichológusok, növekedésedért, előítéletekkel, megbetegedések, együttérzésben, megszabadulok, megfeledkezik, gondolat ereje, igaz szeretet, gondolattal kezdődik, szeretettel teli, pozitív megerősítések, ideális partnerről, tisztelet ereje, adni tudás, részt adsz, életre szóló, másik ember, másik embernek, egész életre, bölcsesség gyöngyszemei, igazi adás, tényleg önmagadért, Igaz Szeretet, Jaen Leedloff,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.22. 20:26 Szlovák jégkorongliga - Újabb MAC-vereség
11.22. 20:16 A KENÓ nyerőszámai
11.22. 20:06 Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár
11.22. 19:57 Női röplabda Extraliga - Az UTE szerezte meg második győzelmét
11.22. 19:56 Női kosárlabda NB I - A Cegléd kikapott a PEAC-Pécstől
11.22. 19:47 Környezetkárosítás miatt indult eljárás a visontai gázképződés ügyében
11.22. 19:47 Férfi kosárlabda NB I - Öt ponttal nyert a Kecskemét a ZTE ellen
11.22. 19:46 Férfi kézilabda NB I - Egerben győzött az FTC
11.22. 19:46 Idén is szeretetdobozokat gyűjtenek Nagykanizsán
11.22. 19:27 EU-tisztújítás - Uniós források: a tagállamok képviselői elfogadták a bizto...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi csendéletetek  Búcsút int az ősz  Őszbe csavarodott a természet  Facebookon kaptam  Sárga rózsák  Png cica  Nő kutyusokkal  Aranyosi Ervin: Úgy izgulok  Anyák sorsa ez...  Kellemes kávézást  Szép estét  Őszbe csavarodott a természet  Kelt kuglóf csokival és geszte...  Esik a hó  Csak neked  Szivecskék  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Nő sapkában  Sárga rózsák  Böjte Csaba tartott elmélkedés...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Esős nap  Vízcseppes rózsa  H.Kohut Katalin: Kopogok  Erdei fatemplom  Köszönetem kedves Látogatóimna...  Karácsonyi gyertya  Kelt kuglóf csokival és geszte...  Kassa égi patrónusa Árpád-házi...  Erdei fatemplom  Őszbe csavarodott a természet  Angol szerelmes versek  Png nő  Őszi este  Jó éjszakát  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kutya őszi levéllel  Esős este  Hókukac  Óh jajj  Férfi nátha  Esős kép  Amikor öreg leszek,szeretném,h...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Milyen borzasztó...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Úgy izgulok  Esti kép  Tea  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kellemes estét  Jó reggelt - teával  Szép őszi napot  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Csuszka  Aranyló levelek  Facebookon kaptam  Aranyló levelek  Kis párnám  Nő kutyusokkal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Őszi levelek  Szerelem  Tea  Fürdik a hold a tó vízében..Dá...  Kellemes esti időtöltést  Cica az ablakban  Halk futam a zongorán  Szivecskék  Őszi csendélet  Jó reggelt - teával  Vízcseppes rózsa  Napraforgók  Téli ablak  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Magyar Katolikus Püspöki Konfe...  Png virág  Jó reggelt  Kellemes esti időtöltést  Nő az esőben  Szomorúság  Nő kutyusokkal  Mi a bajod  Hókukac  Milyen borzasztó...  Miattad Miattad kelek, miatta...  Őszi kép  Rosszkedv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két rózsaszál  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gondolat ereje, igaz szeretet, gondolattal kezdődik, szeretettel teli, pozitív megerősítések, ideális partnerről, tisztelet ereje, adni tudás, részt adsz, életre szóló, másik ember, másik embernek, egész életre, bölcsesség gyöngyszemei, igazi adás, tényleg önmagadért, adás törvényei, adás lényegét, folyamatos adás, teljesség fényének, folyamatos ragyogás, adás fényvillanásai, adás aktusai, adások közti, barátság ereje, igazi szerelmet, szerelem életre, érintés ereje, szeretet egyik, érintés megváltoztatja, érintés megygógyítja, lelki egyensúly, érintés igazi, érintés felbecsülhetetlen, lassúbb növekedés, gyerekeknek gyengébb, majmokon végzett, szülőktől elválasztott, érintés megvonása, bőséges érintés, folytatás eszméje, brazíliai dzsungelben, gyereket kicsi, törzsben eltöltött, gyerekek szívesen, gyerekek egymás, újszülöttet elválasztják, kórházi osztályokon, egészségügyi intézkedések, elszigetelt gyerekek, anyai melegségtől, anya hasában, pocaklakóval játszani, testvér hangját, szülés borzalomprésének, első mikroértelmének, anya felé, nagy utazásig, pillanat alatt, biztonságot jelentő, anya szívdobogásának, szopáson kívül, anyai szívdobogás, anya pedig, békés megnyugvást, érintés csodáját, első heteket, anya maga, testének melegét, éjszakák nyugalma, babák elidegenedését, baba életében, szülő helyett, gyermek lelkében, felesleges rossz, ragaszkodási kényszeréért, eltaszítottság érzése, szülővel szemben, szocializálódás ellenére, szülő felé, helyzet kiteljesedéseként, okok keresése, magyarázat helyett, szét válás, szülőtől függ, másik téma, érintés csupán, mechanikus hinta, mozgó játék, gyermek érintési, érintési igény, mechanikus cirógatás, élete végéig, szabadság ereje, igazi szeretetteljes, múltbéli sérelmektől, múltnak nincs, szavak ereje, élet megváltozik, vele való, szeretetünket annak, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 309 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 870
  • e Hét: 6664
  • e Hónap: 28126
  • e Év: 370915
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.