Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségmegőrző szemek – szőlő
  2013-10-30 22:48:32, szerda
 
   
  Egészségmegőrző szemek - szőlő

Szőlő mindenütt terem a világon - nemesítve és vadon is. Már a rómaiak is felismerték jótékony hatásait: testüket, szellemüket frissítették fel vele. A vitaminok, ásványi anyagok, rostok és a magas víztartalom teszi a szőlőszemeket pompás, ideális ,,kúragyümölccsé".

Mi található a szőlőben?

A szőlőben a szervezet számára szinte minden fontos tápanyag megtalálható. Sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem: A- (béta-karotin), B1-, B2- és C-vitamin, de kalcium, vas és foszfor is. Különösen fontos a szőlő magas káliumtartalma. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken keresztül.

Fontos!
A szőlő gyümölcshúsában rejlő apró magvak miatt fogyasztása epebetegeknek, gyomorbetegeknek és gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek panaszt okozhat.

A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz hasonlóan gondoskodik a jó emésztésről.

A felsorolt értékes anyagok, a 80%-os víztartalom és az alacsony energiatartalom (100 g - 74 kcal) ideális kúragyümölccsé teszik a szőlőt. Ha jót akarunk tenni szervezetünkkel, együnk egy héten keresztül minden nap egy kiló szőlőt. Próbáljuk meg egyszerűen beépíteni normális étrendünkbe: együk müzlihez, tízóraiként, desszertként vagy salátában. Ügyeljünk arra, hogy közben sokat igyunk: szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteákat.

A piros szőlőben ezen kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára. Az ún. flavonidok - főleg a piros szőlőben találhatók - jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.





Szőlőmag olaj:

Pár éve amerikai kutatók klinikai kísérlettel igazolták, hogy a szőlőmag-kivonat jó a metabolikus szindrómában (magas vérnyomás, hasi elhízás, magas koleszterin- és vércukor szint) szenvedőknek. A hidegsajtolással kinyert szőlőmag-olaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F vitamin egyik alkotója) klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.

Antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen. Az E vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthocyanokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procyanidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.

Szőlő felhasználása:

Az értékes tápanyagokat akkor őrizhetjük meg teljesen, ha a szőlőt frissen, héjával és magjával együtt fogyasztjuk. A szemeket mindig alaposan mossuk meg! A szőlő nagyon finom müzliben, salátában, savanyú káposztával, sajthoz és a sütemények tetején is.

Camembertsaláta recept szőlővel:

Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg szőlő, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 ek porcukor.

Elkészítés: A szőlőt megmossuk, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk és egy mély tálba tesszük. A mandulát apróra vagdaljuk és összekevjük a porcukorral. A cukrozott mandulát a tálba tesszük, belekavarjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk és jól behűtjük.

A szépségápolás szolgálatában:

A boltok polcain széles választékban sorakoznak a szőlőből készült kozmetikumok. Ami nem is csoda, hiszen a benne található hámlasztó anyagok és antioxidánsok hatására a bőr selymessé, feszessé válik, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényes lesz. Magjának olaja is szépít: építőleg hat bőrünk sejtmembránjaira, melytől javul általános életereje. Jótékony hatását mi is élvezhetjük, ugyanis otthon gyorsan és könnyedén készíthetünk belőle magunknak pakolást.

Arcpakolás szőlőből:

Hozzávalók: 4 nagyobb vagy 8 kisebb szőlő

Elkészítés: A szőlőszemeket meghámozzuk és kimagozzuk. A húsát villával összetörjük, a száj- és szemkörnyék kivételével az egész arcra felvihetjük. A pakolás nyálkásnak tűnik, de frissítően hűvös és bizsergető érzést kelt. Hagyjuk hatni nagyjából negyedórát. Ezután az arcot langyos vízzel alaposan öblítsük le, a bőrt töröljük szárazra és a szokásos módon hidratáljuk.

Forrás:www.vitaminsziget.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: gyomorbetegeknek, procyanidinokban, hidegsajtolással, gyümölcssavainak, sejtmembránjaira, gyümölcshúsában, energiatartalom, szervezetünkkel, egészségmegőrző, camembertsaláta, érelmeszesedés, kialakulásának, rostanyagokhoz, káliumtartalma, flavonoidokhoz, anthocyanokkal, kúragyümölccsé, bioflavonokban, bélbetegségben, antioxidánsok, epebetegeknek, szőlőszemeket, gyümölcssavat, szénsavmentes, felhasználása, szolgálatában, szépségápolás, vitaminsziget, tápanyagokat, klorofillban, zsírsavakban, aromaanyagok, vízhajtóként, készíthetünk, érrendszerre, desszertként, világon –, magas víztartalom, szőlőszemeket pompás, szervezet számára, szőlő magas, kálium vízhajtóként, veséken keresztül, szőlő gyümölcshúsában, szőlő ezen, rostanyagokhoz hasonlóan, felsorolt értékes, 80%-os víztartalom, alacsony energiatartalom, héten keresztül, kiló szőlőt, piros szőlőben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Reggel van  Szép estét  Bounty krémes  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Rátalálsz  Örülök, hogy látlak!  Png rózsa csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png telefon  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  A televizió nem a kultúrát kép...  Elköszönt  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Adakozás  képre írva  Jó éjszakát  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyon különös  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kislány  Facebookon kaptam Annuska bar...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  A másik dolog,  Albert Einsteinről  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  s immár én is felragyogva, ért...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png kutya  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Fehér virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
világon &#8211, magas víztartalom, szőlőszemeket pompás, szervezet számára, szőlő magas, kálium vízhajtóként, veséken keresztül, szőlő gyümölcshúsában, szőlő ezen, rostanyagokhoz hasonlóan, felsorolt értékes, 80%-os víztartalom, alacsony energiatartalom, héten keresztül, kiló szőlőt, piros szőlőben, érelmeszesedés kialakulásának, metabolikus szindrómában, hidegsajtolással kinyert, sejtek genetikai, káros hatások, szőlőmagvak gazdagok, flavonoidokhoz tartoznak, béta-karotin mellett, legismertebb gyökfogó, értékes tápanyagokat, szőlőt frissen, szemeket mindig, szőlő nagyon, sütemények tetején, szőlőt megmossuk, mély tálba, mandulát apróra, cukrozott mandulát, tálba tesszük, szépségápolás szolgálatában, boltok polcain, szőlőből készült, benne található, szőlőszemeket meghámozzuk, húsát villával, egész arcra, pakolás nyálkásnak, arcot langyos, bőrt töröljük, szokásos módon, gyomorbetegeknek, procyanidinokban, hidegsajtolással, gyümölcssavainak, sejtmembránjaira, gyümölcshúsában, energiatartalom, szervezetünkkel, egészségmegőrző, camembertsaláta, érelmeszesedés, kialakulásának, rostanyagokhoz, káliumtartalma, flavonoidokhoz, anthocyanokkal, kúragyümölccsé, bioflavonokban, bélbetegségben, antioxidánsok, epebetegeknek, szőlőszemeket, gyümölcssavat, szénsavmentes, felhasználása, szolgálatában, szépségápolás, vitaminsziget, tápanyagokat, klorofillban, zsírsavakban, aromaanyagok, vízhajtóként, készíthetünk, érrendszerre, desszertként, választékban, kozmetikumok, megtalálható, legismertebb, köszönhetően, szindrómában, belekavarjuk, szenvedőknek, frissítették, gondoskodik, szőlőcukrot, emésztésről, szellemüket, koleszterin, procyanidin, antioxidáns, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 4682
  • e Hónap: 18587
  • e Év: 148294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.