Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyító kövek
  2013-11-23 19:15:03, szombat
 
   
  Gyógyító kövek





A kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Nálunk egyre elterjedtebb ősi indiai Ajurvéda gyógyászat is ajánl köveket betegségek esetében a test és lélek harmonizálására.
Sokan ismerik pld. a Hematit (vérkő) vérzéscsillapító hatását.
Mint sokan tudjuk, minden jegy szülöttének megvan a maga születési köve. Ezek a születési kövek többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegy mellé is van rendelve. Amikor a születési időnknek megfelelő kő a szívünknek is kedves, szívesen viseljük, akkor ez a kő számunkra szerencsekő
Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás.
Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző követ. Ilyenkor mondom azt, hogy a kő máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.


~ GYÓGYÍTÓ KŐ TISZTÍTÁSA ~
Használatbavétel előtt a köveket ajánlatos megtisztítani, mivel attól fogva, hogy kibányászták, megmunkálták, egészen addig, míg végső tulajdonosának birtokába kerül, sok kézen megy keresztül.
A hosszú út során a gyógyító kő eredeti rezgési frekvenciája megváltozik, statikusan feltöltődik, igy az nem funkcionál rendeltetésének megfelelően. Erre a tisztításra többféle módon van lehetőség.

A gyógykő használat előtt és után minden alkalommal tisztításra vár. Az azonban nem mindíg egyértelmű, hogy a tisztítás csak általános megnevezés, ami több fázisra oszlik.
kiürítés - tisztítás - feltöltés.
Ahhoz, hogy egy gyógykő visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, a kezelés közben felvett rezgéseket a végén minden alkalommal semlegesíteni kell.
Általános alapszabály:
A tisztítást mindig kiürítés előzi meg !



~A GYÓGYÍTÓ KÖVEK KIÜRÍTÉSE~
A gyógykövek kiürítésére szolgáló szerek közül a vizet ajánlom. A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kapta a Föld a " kék bolygó " nevet.
A másik a levegő.
Víz és levegő hiányában nem létezne élet a Földön.
Ezért a víz az egyik elem, amivel kiüríthetjük a gyógyköveket.
A kövek használat során statikusan feltöltődnek. Ez melegedés, vagy az energiamező megváltozásának formájában nyilvánul meg.A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést. Ehhez a követ egyszerüen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg, vagy langyos víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát.
A porózus kövekkel azonban óvatosan kell bánni,ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel.
Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz al, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele.
A porózus kövek közé tartozik az azurit, a malachit, a krizokolla, a halit ( kősó ) és a türkiz.
Minden követ, így a porózusokat is, másképp is kiüríthetünk. Két követ hirtelen és erősen egymáshoz ütünk, amivel ugymond sokkot okozunk bennük, amely által kiürülnek.



~GYÓGYKŐ TISZTÍTÁSA~
Egy kő tisztításának és ápolásának szükségessége nyilvánvalóvá válik, ha a természet felé fordulunk. Egy kő, míg a természetben található, a természet erői által mindig megtisztulhat, de amint kikerül onnan,elveszíti ezt a lehetőségét.
Mivel a köveknek egyensúlyt kell teremteniük energiáink között, nekünk kell tenni azért, hogy erőiket megőrizhessék.
Minél hosszab igénybevételnek volt kitéve egy kő, annál hosszabb ideig tart annak ápolása is.



~HIMALÁJA INDUS SÓKRISTÁLY~
Legelterjedtebb az Indus kristálysóval történő tisztítás módszere.
Az Indus sókristály természetes anyag, nem tartalmaz olyan kémiai adalékanyagokat, mint a fluor vagy a jód, amivel az étkezési sókat általában dúsítják.
Töltsünk Indus kristálysót egy üvegtálkába, és takarjuk le egy pamutkendővel. Erre a kendőre helyezzük a tisztítandó követ. Ennél a módszernél a só hatékonysága csökken ugyan, de nem károsítja a követ.
Gyakran ajánlják, hogy tegyük a követ közvetlen a sóba, és temessük be vele. Hatékony módszer, de vannak kövek, aminek energetikai hatása így károsodik.
Éppen ezért sosem szabad a köveket sós vízben áztatni.

~INDUS SÓMÉCSES~
- Tűz és só -
Az Indus sómécses nem csupán szép dekoráció, hanem energetikailag is tisztítja a teret.Ezt a tulajdonságát felhasználhatjuk a kövek tisztítására is.
Gyújtsuk meg a sómécsest, a követ pedig tegyük a mécses peremére. A meleg fokozza a só hatását, és egy másik természeti elemet is felhasználunk : a tűz tisztító erejét.
Használhatunk Indus sókristály lámpát is.Ilyenkor a követ a só felületére tesszük,hogy a só hatása kibontakozhasson.

FONTOS: Mivel nem minden kő viseli el a sót, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban,inkább más tisztítási módot válasszunk!



~TŰZ ÉS FÜST~
Az indiánok és a sámánok régóta használják a tűz tisztító erejét. A természeti népek ehhez speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek. Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt vásárolnak. Gyújtsuk meg a füstölőpálcát, tegyük mellé a követ, majd a füstöt fújjuk néhányszor a kőre, míg azt nem érezzük, hogy a tisztítás eredményes volt.



~REIKI~
A reikiben jártasak megtisztíthatják a köveiket a Reiki - energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre kiválóan alkalmas.

~FELTÖLTÉS MÁSIK KŐ EREJÉVEL~
- HEGYIKRISTÁLY -
Erre a célra legalkalmasabb a hegyikristálytű tiszta és erős energiarezgése. Ez a hegyikristály hegyes, természetesen fejlődött, megmunkálatlan formája. Egyes kristályok kőzetüregekben keletkeznek. Ezek az üregek nagyságuktól függően gyakran tálat formálnak. Ezt nevezik drúzának, vagy kristályháznak.
A drúza keletkezésekor a koncentrált energia bezáródik az üreges térbe, ezért ezek a drúzák kiválóan alkalmasak más kövek feltöltésére.

~ AMETISZT ~

Feltölthetjük ametiszttel is, de ennél vigyázzunk, mert csak az ametiszt-kristályok alkalmasak erre a célra, a csiszolt szilánkok nem. Az ametisztben található vas és kvarc az, ami erőteljes energiarezgést kölcsönöz ennek a kőnek. A csiszolatlan ametisztkristály minden csúcsa más töltéssel bír, ezért elég, ha kövünket az ametiszt kristályházra tesszük.

~HEMATIT ~
Köveinket ezenkívül feltölthetjük csiszolt hematittal is. Ezek mágneszárványkáinak köszönhetően mágneses hatásúak, ezért érjük el vele a kívánt feltöltő hatást.
Ez a feltöltés minden olyan kő esetében alkalmazható, amely tartalmaz fémet, vagy vizet.

~GYÓGYÍTÓ KŐ FELTÖLTÉSE A NAP EREJÉVEL~
A Nappal való feltöltés alapszabálya : amig mi pislogás nélkül a Napba tudunk nézni, addig a kövek feltöltődnek. Ha a sugárzás túl erős, éppen a ellenkező hatást érjük el vele : kiüríti a követ.
A feltöltésnek erre a formájára a napfelkelte és a naplemente a legalkalmasabb.

~GYÓGYKŐ FELTÖLTÉSE A HOLD EREJÉVEL~
A feltöltés holdfénnyel is lehetséges.
Ez lényegesen finomabb mód, mint a napsugárzás.
A holdkő esetében például sokkal megfelelőbb ez a lágy energia.
A feltöltés módja hasonló, mint a Napnál, de itt legalkalmasabb a Telihold időszaka.

Forrás:http://gyogykovek.mindenkilapja.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kövek, kristályok  
Címkék: vérzéscsillapító, ametisztkristály, kibontakozhasson, felhasználhatjuk, használatbavétel, megtisztíthatják, legelterjedtebb, igénybevételnek, gyógyhatásokban, hegyikristálytű, harmonizálására, megváltozásának, rendeltetésének, adalékanyagokat, megmunkálatlan, legalkalmasabb, tulajdonosának, energetikailag, bebizonyosodik, kristályháznak, kőzetüregekben, energiarezgést, energiarezgése, keletkezésekor, érintkezzenek, megtisztítani, semlegesíteni, feltölthetjük, füstölőpálcát, kristályházra, hegyikristály, felhasználunk, pamutkendővel, természetesen, használhatunk, tulajdonságát, kövekkel való, maga születési, születési kövek, születési időnknek, gyógyító hatása, neki megtetsző, lélekre gyakorolt, gyógyulási folyamat, köveket ajánlatos, tisztításra többféle, gyógykő használat, tisztítás csak, gyógykő visszanyerje, kezelés közben, végén minden, tisztítást mindig, GYÓGYÍTÓ KŐ TISZTÍTÁSA, GYÓGYÍTÓ KÖVEK KIÜRÍTÉSE~, INDUS SÓKRISTÁLY~, Töltsünk Indus, Használhatunk Indus, MÁSIK KŐ EREJÉVEL~, FELTÖLTÉSE NAP EREJÉVEL~, FELTÖLTÉSE HOLD EREJÉVEL~,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Png kutya  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Fekete István - Akác  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Csak a fogyatkozás látható  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png fotel  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szép estét  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Akarat  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Erdőn  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
kövekkel való, maga születési, születési kövek, születési időnknek, gyógyító hatása, neki megtetsző, lélekre gyakorolt, gyógyulási folyamat, köveket ajánlatos, tisztításra többféle, gyógykő használat, tisztítás csak, gyógykő visszanyerje, kezelés közben, végén minden, tisztítást mindig, gyógykövek kiürítésére, vizet ajánlom, nagy természeti, egyik elem, kövek használat, energiamező megváltozásának, statikus feltöltődést, követ egyszerüen, kezünkbe fogjuk, porózus kövekkel, markunkba zárva, porózus kövek, természet felé, természetben található, természet erői, köveknek egyensúlyt, fluor vagy, étkezési sókat, kendőre helyezzük, tisztítandó követ, követ közvetlen, tulajdonságát felhasználhatjuk, kövek tisztítására, követ pedig, mécses peremére, meleg fokozza, másik természeti, sámánok régóta, természeti népek, megfelelő növénytani, tisztításhoz tömjén, füstöt fújjuk, tisztítás eredményes, reikiben jártasak, feltöltésre kiválóan, célra legalkalmasabb, hegyikristálytű tiszta, hegyikristály hegyes, üregek nagyságuktól, drúza keletkezésekor, koncentrált energia, üreges térbe, drúzák kiválóan, csiszolt szilánkok, ametisztben található, csiszolatlan ametisztkristály, ametiszt kristályházra, kívánt feltöltő, feltöltés minden, kövek feltöltődnek, ellenkező hatást, feltöltésnek erre, feltöltés holdfénnyel, holdkő esetében, lágy energia, feltöltés módja, vérzéscsillapító, ametisztkristály, kibontakozhasson, felhasználhatjuk, használatbavétel, megtisztíthatják, legelterjedtebb, igénybevételnek, gyógyhatásokban, hegyikristálytű, harmonizálására, megváltozásának, rendeltetésének, adalékanyagokat, megmunkálatlan, legalkalmasabb, tulajdonosának, energetikailag, bebizonyosodik, kristályháznak, kőzetüregekben, energiarezgést, energiarezgése, keletkezésekor, érintkezzenek, megtisztítani, semlegesíteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1222
  • e Hét: 5803
  • e Hónap: 19708
  • e Év: 149415
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.