Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reiki
  2013-12-09 11:16:47, hétfő
 
   
  A Reiki egy ősi kézrátételes gyógymódnak és egy személyiségfejlesztő módszernek az ötvözete. Ismerkedjünk meg a legfontosabb tudnivalókkal a Reikivel kapcsolatban.

A REIKI EREDETE






A Reiki története sok ezer éves múltra nyúlik vissza. Évezredekkel ezelőtt a Reiki alapfogásait, illetve azt a tradíciót, amelyből a Reiki kiindult, Indiában és Tibetben gyakorolták. Azután volt egy korszak, amikor szinte eltűnt, vagy legalábbis nem tudni róla sokat. A homály a 19. század vége felé kezdett el oszlani, mígnem egy bizonyos dr. Mikao Usui, egy keresztény papi iskola vezetője, újra életre nem keltette.





Hivatkozási alapnak említhetném Buddhát és Jézust is, akik egyaránt csodákat vittek véghez. A Bibliából kitűnik, hogy Jézus kézrátétellel gyógyított. Usui mesternek nem volt könnyű dolga, ugyanis neki éveken át kellett kutatnia, mire a módszer gyökereire rálelt. Legenda vagy sem, mindesetre szép történet, hogy miután nem tudott tanítványának arra a kérdésére válaszolni, hogy Jézus hogyan tette, amit tett, felhagyott a tanítással és az USA-ba utazott kutatni. A chicagói egyetem teológiai tanszékén munkálkodott. Időközben díszdoktorrá nevezték ki. Vizsgálódásai a Zen Buddhizmus felé orientálták. Ennek okán visszatért szülőhazájába és felkereste a buddhista kolostorokat annak reményében, hogy talán valakitől megkapja a hőn áhított választ a rejtélyes kérdésére.

Hosszas keresgélés után végül egy kolostorban a szent iratok, a Szutrák tanulmányozásába kezdett. Szinte semmi érdemlegesen nem talált. Utána megtanult kínaiul, de így sem járt sikerrel. Ezután a szanszkrit következett. Így lelt rá Buddha titkos tanításaira. Innen származnak a kézrátételes gyógyítás szabályai, szimbólumai stb.





A következő kihívás a kozmikus energia átadásának titka volt. Most már a tudás birtokába jutott, de nem tudta használni azt. Hiányzott a szimbólumok formájában ábrázolt erő, ami képessé teszi a testet a kozmikus energia átadására. Speciális jelképeket keresett. Ezért egy apát tanácsának engedve felvonult Kurijama szent hegyére és mély aszketikus meditációba kezdett. A 21. napon egy különös dolog történt. A mester megpillantott egy fénysugarat az égen, amely a homlok csakrájába hatolt. Ekkor egymás után jelentek meg előtte a keresett szanszkrit szimbólumok. Ezután felismerte a jelek értelmét és megvilágosodott előtte a kozmikus energia alkalmazási módja.

Ennek a tudásnak a birtokában Usui mester több csodálatos gyógyítást hajtott végre. Egyik kedves barátja például köszvényben szenvedett. Usui egyetlen nap leforgása alatt meggyógyította. A mester úgy döntött, hogy ezt a fajta energiát egyetemes életenergiának, japánul Reikinek fogja elnevezni.





Usui ezután Kyoto nyomornegyedébe költözött, ahol emberek százait gyógyította meg. Egy kis idő elteltével azonban arra lett figyelmes, hogy az emberek visszatérnek a nyomornegyedbe. Ez a tény és a visszatérőkkel való beszélgetés döbbentette rá Usuit, hogy nem minden embernek való a sokféle kötöttség. A szegény emberek része inkább választotta a nyomort és a kötetlenségekkel járó életet, mint a normális életet. Így nyert visszaigazolást a mester számára a szabad akarat kérdése. A mester elhatározta, hogy csak olyanoknak fog segíteni gyógyító tudományával, akik szabad akaratukból folyamodnak segítségért és készen állnak áldozatokat is meghozni a saját egészségük visszanyerése érdekében. A Reiki szellemiségének életre keltője onnantól fogva úgy vélekedett, hogy aki pedig nem elég érett a belső átalakulásra, azt nem fogja erőltetni.





Usui 18 tanítványát avatta mesterré: nem csak öngyógyítást, hanem gondolkodásmódot is tanított nekik. Életének legvégén Csujiro Hajasi nevű tanítványát avatta nagymesterré és rábízta a legnagyobb titkokat. A búcsúzó nagymester külön kikötötte, hogy változtatások nélkül őrizze meg a Reiki filozófiáját és módszertanát.

Hajasi klinikát alapított Tokióban és 1938-ban nagymesterré avatta Havajo Takata asszonyt. A Reiki csakhamar eljutott az Egyesült Államokba is. A hálózatot jelenleg két szervezet irányítja. A dr. Barbara Weber Ray nagymester által létrehozott A.I.R.A. (American International Reiki Assotiation), valamint a Phyllis Lei Furumoto nagymester által alapított Reiki Alliance.

A hagyományos áramlatokon kívül Európában született egy újdonsült irányzat is, amelynek F. E. Eckard Strohm lett a nagymesterte. Ez a R.A.I. (Reiki Assotiation International).


A GYÓGYÍTÁS ALAPJAI


A gyógyítás alapfilozófiája mind a tradicionális, mind az újfajta irányzatoknál lényegében ugyanaz. Különbségek inkább a beavatás és a kezelés módjában vannak.





A Reiki-beavatás során egy ősi eljárással megnyitják az illető tenyér csakráit, amelyek a korona csakrán keresztül beszívott kozmikus energiát sugározzák ki. A kezeket rá lehet helyezni a kezelendő felületre. A kezelés során az energiahiányos testrészbe a jobb kezünkön keresztül adunk kozmikus, yang jellegű energiát. Ebből következik, hogy energiatöbblet esetén a bal kezünkkel vonjuk el azt.

Van, aki úgy vélekedik, hogy a Reiki nem alkalmas a yin jellegű energia­zavarok helyreállítására.

A Reiki ezt a problémakört a pangó yang energia elvonásával oldja meg. További érdekes észrevétel, hogy egyesek azt állítják, hogy a kiegyenlítődik, azaz a kezünkből csak annyi energia áramlik a beteg szervbe, amennyire annak szüksége van. Így a kiáramló kozmikus energia képes túltölteni a yang energiával túltöltött szervet. Ezzel együtt a Reiki az egyik legnépszerűbb alternatív energetikai módszer Európában.


Fontos megjegyeznünk, hogy a Reikinél nem a test bioenergiáját használjuk fel, hanem a végtelen mennyiségű kozmikus energiát. Ez azért fontos, mert ez az energia nem fogy el, illetve mind a gyógyító, mind a gyógyítandó rezgésszáma emelkedik általa. Ez emeli az aura frekvenciáját és jótékony hatással van a legtöbb energetikai folyamatra a testben és az energiamezőben egyaránt. Frissességet, élénkséget, vitalitást és optimális működést hajlamosít az emberben. A Reiki egy olyan út, amelyen járva egyre nyitottabbakká válhatunk a világra és egyre kiegyensúlyozottabbak lehetünk a mindennapjainkban.


A Reiki I. tanfolyamon sajátíthatjuk el az öngyógyítást és a mások közvetlen érintkezés útján történő gyógyítását. A kéztartások segítségével a beteg szervbe sugározzuk a kozmikus energiát, megtanuljuk a testaura és a csakrák energiaáramlásának harmonizálását. Nem feltétlenül jelentkeznek a kívánatos hatások azonnal, sokszor néhány órába is beletelik, amíg a folyamatok teljesen érezhetővé nem válnak. Aki egyszer ilyen beavatást kapott, az élete végig megőrzi ezt a képességét és automatikusan képes használni azt.





A Reiki II. tanfolyamon megtanulhatjuk a csakrák tisztítási módozatait és a távgyógyítás technikáit. Ekkorra már annyira megemelkedik, illetőleg megnő a beavatott energiaszintje, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is egyfajta méregtelenítésen megy keresztül. Amint a pszichikai csatornák megnyílnak, régi elfojtások és görcsök energiái törhetnek felszínre. A Reiki második fokozatát elsajátítók körében megfigyelhető az érzelmi intelligencia nagyfokú fejlődése is. Ez pedig már a konkrét személyiségfejlődés velejárója





Akik hivatásszerűen kívánják alkalmazni a Reikit, azok akár mesterfokozatot is szerezhetnek belőle. Ilyenkor az energetikai képességek fejleszthetők nagymértékben. Természetesen nem mindenki kíván gyógyítóvá avanzsálni, van, aki megelégszik az első két fokozat nyújtotta előnyökkel. Ám, aki mégis ezt teszi, annak rendelkezésére áll F. E. Eckard Strohm által közvetített AROLO és TIFAR. Sőt ezen tanfolyamok után is még van mód a továbbfejlődésre: a R.A.I. keretén belül lehet elsajátítani a szellemgyógyászat csínját-bínját.

Szerző : Száraz György

Forrás:boldognapot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Reiki  
Címkék: méregtelenítésen, gondolkodásmódot, kötetlenségekkel, helyreállítására, továbbfejlődésre, tanulmányozásába, alapfilozófiája, megvilágosodott, nyomornegyedébe, szellemiségének, visszaigazolást, mesterfokozatot, nyomornegyedbe, energiamezőben, életenergiának, visszatérőkkel, energiahiányos, energiatöbblet, meggyógyította, kiegyenlítődik, nyitottabbakká, megtanulhatjuk, hivatásszerűen, rendelkezésére, harmonizálását, energiaszintje, változtatások, international, megpillantott, megfigyelhető, fejleszthetők, tanítványának, természetesen, visszanyerése, nagymértékben, intelligencia, legfontosabb tudnivalókkal, keresztény papi, módszer gyökereire, kérdésére válaszolni, chicagói egyetem, buddhista kolostorokat, rejtélyes kérdésére, szent iratok, szanszkrit következett, kézrátételes gyógyítás, következő kihívás, kozmikus energia, tudás birtokába, szimbólumok formájában, apát tanácsának, különös dolog, REIKI EREDETE, Mikao Usui, Csujiro Hajasi, Havajo Takata, Egyesült Államokba, Barbara Weber Ray, American International Reiki Assotiation, Phyllis Lei Furumoto, Reiki Alliance, Eckard Strohm, Reiki Assotiation International, GYÓGYÍTÁS ALAPJAI, Reiki, Reiki II, Száraz György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Paul Verlaine - Óvatosság  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Különleges  Facebookon kaptam  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Idézetek a magányról  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Nagyi süt  És van a rabság.  Különleges  Reggel van  Az élet nem más  Facebookon kaptam  Márai Sándor, eredeti nevén  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Kitaszítva  Facebookon kaptam  Cserépváralja  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Reggel van  Nevelőszülőkhöz adták,  A bab gyógyhatásairól  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul Verlaine - Óvatosság  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 9  Cserépváralja  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Nézni  Alvó cica  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Reggel van  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb tudnivalókkal, keresztény papi, módszer gyökereire, kérdésére válaszolni, chicagói egyetem, buddhista kolostorokat, rejtélyes kérdésére, szent iratok, szanszkrit következett, kézrátételes gyógyítás, következő kihívás, kozmikus energia, tudás birtokába, szimbólumok formájában, apát tanácsának, különös dolog, mester megpillantott, homlok csakrájába, keresett szanszkrit, jelek értelmét, birtokában Usui, fajta energiát, emberek visszatérnek, visszatérőkkel való, sokféle kötöttség, szegény emberek, kötetlenségekkel járó, normális életet, mester számára, szabad akarat, mester elhatározta, saját egészségük, belső átalakulásra, legnagyobb titkokat, búcsúzó nagymester, hálózatot jelenleg, hagyományos áramlatokon, újdonsült irányzat, gyógyítás alapfilozófiája, újfajta irányzatoknál, kezelés módjában, illető tenyér, korona csakrán, kezelendő felületre, kezelés során, energiahiányos testrészbe, jobb kezünkön, pangó yang, kezünkből csak, beteg szervbe, kiáramló kozmikus, yang energiával, egyik legnépszerűbb, test bioenergiáját, végtelen mennyiségű, gyógyítandó rezgésszáma, aura frekvenciáját, legtöbb energetikai, energiamezőben egyaránt, mások közvetlen, kéztartások segítségével, kozmikus energiát, kívánatos hatások, folyamatok teljesen, élete végig, csakrák tisztítási, távgyógyítás technikáit, beavatott energiaszintje, pszichikai csatornák, érzelmi intelligencia, energetikai képességek, szellemgyógyászat csínját-bínját, méregtelenítésen, gondolkodásmódot, kötetlenségekkel, helyreállítására, továbbfejlődésre, tanulmányozásába, alapfilozófiája, megvilágosodott, nyomornegyedébe, szellemiségének, visszaigazolást, mesterfokozatot, nyomornegyedbe, energiamezőben, életenergiának, visszatérőkkel, energiahiányos, energiatöbblet, meggyógyította, kiegyenlítődik, nyitottabbakká, megtanulhatjuk, hivatásszerűen, rendelkezésére, harmonizálását, energiaszintje, változtatások, international, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 1008
  • e Hónap: 6046
  • e Év: 135753
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.