Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem vagyok cicababa
  2015-04-14 23:56:44, kedd
 
   
  Szily Nóra interjúja: Horváth Éva: "Nem vagyok cicababa"
Egy ideje nem látjuk a képernyőn. Mi van mostanság vele? Biztos voltam benne, hogy nem tétlenkedik, még ha sokan azt is gondolják, ha egy ,,tévés" nincs a tévében - akkor nem is csinál semmit. Na, ehhez képest alig lehetett vele időpontot egyeztetni...

Anyukám is szokta viccesen mondani, hogy ,,Évi, nem hiszem el, állandóan tele a naptárad és gyakorlatilag nem csinálsz semmit!" Persze ez így nem igaz. Két modelliskolában tartok órákat gyerekeknek, elindultak a Miss Balaton castingjai, és áprilisban minden hétvégén rendezvényeket vezetek - gyakorlatilag épp osztódnom kéne, hogy minden felkérésnek eleget tudjak tenni.


Mit tanítasz a modelliskolában? Tartást? Szemléletet? Testtudatosságot?

Pontosan. Bár van akiből genetikailag jön, de nem mindenki tudja, hogy az alkatát hogyan kell viselni, miként kell pózolni hogy előnyös legyen. Más áll jól egy sovány vagy épp teltebb lánynak. De fontos, hogy egy modell az arcát is ismerje és használni tudja. És amit még nagyon szeretek tanítani, az a protokoll. Mindig figyelem az embereket, és a többségüknek alapdolgokról sincs fogalma. Hogyan kell az evőeszközöket használni, hol a helye a pohárnak, de továbbmegyek - ki megy előre az ajtónál? A férfi vagy a nő? Ezek apróságoknak tűnnek, de nagyon is számítanak. Épp ezért tartom fontosnak, hogy a fiatalok megtanulják. Nem is tudom, hogy engem mikor kezdett el érdekelni, de az összes protokoll könyv megvan otthon. Imádom!

Érdekes, hogy ez honnan eredhet, hiszen nem klasszikus polgári családban cseperedtél.

Talán velem született. Van akit rá kell nevelni arra, hogy csajosan öltözködjön, nőiesen viselkedjen, de én már 4 éves koromban anyukám ruháit vettem fel és a cipőjében bukdácsoltam - párszor ki is törtem a sarkát... Csajos csajnak születtem. Nem is érzem igazán jól magam sportcipőben, pedig tudom, hogy sokkal kényelmesebb, mint minden nap magas sarkút venni. De egy sportcipő mellett simán elmegyek, míg ha meglátok egy gyönyörű magas sarkút a kirakatban, akkor beleszeretek a sarkába és nem tudom ott hagyni.

Magas sarkúban másképp érzed magad?

Talán úgy tudnám jobban megfogalmazni, hogyha lapos talpúban vagyok akkor valami nem stimmel a hangulatommal. Magas sarkúban érzem magam igazán nőnek.

Tény, hogy egész más lesz egy nő tartása... De amúgy találkozhatnék veled macinaciban? Kimozdulsz úgy hogy nem vagy ,,tökéletes"?

Ez is hangulatfüggő. Nyilván ha piacra megyek, nem tűsarkúban billegek. De nem vagyok az a nő, aki órákat tölt fodrásznál, kozmetikusnál vagy manikűrösnél. Ezekre például sajnálom az időt. Megvan bennem ez a kettősség, hogy nőnek lenni jó, viszont a nőiességgel járó időigényes dolgok idegesítenek. Ha végre elmegyek, akkor is több dolgot csinálok közben. Izgek-mozgok, telefonálgatok, viszem a spanyol szótáram vagy egy könyvet. Ugyanakkor az edzést, a futást nem hagynám ki, mert kikapcsol, megnyugtat - akkor jönnek a legjobb gondolataim. Szóval törődök magammal, de nem vagyok cicababa.


Hogy reagálnak rád a hétköznapokban? Azt szoktam mondani félig viccesen, hogy két rossz mondat van. Az egyik, hogy ,,Maga mennyivel jobban néz ki élőben!" A másik: ,,Maga mennyivel jobban néz ki a tévében!"

Nekem azt szokták mondani, hogy hú, mennyivel soványabb, mint a tévében! A másik pedig, hogy mennyivel alacsonyabb! Sokkal magasabbnak gondolnak...

...és hűvösebbnek is, nem?

Igen, de ez a hűvösség vagy távolságtartás egyfajta szerepelvárás volt annak idején az Éden Hotel műsorában. Abban láttak a legtöbben és aztán azonosítottak a szereppel. Pedig egyáltalán nem vagyok olyan, de mégis valahogy az emberek fejében ez maradt meg. Aztán meglepődnek hogy milyen közvetlen vagyok. Működnek a sztereotípiák, de nem érdemes harcolni ellenük.

Utánaszámoltam...Épp 17 éve nyerted meg a szépségkirálynő választást.

Jézusom, ne! Bele se gondoltam...

15 éve kezdtél el televíziózni.

Durva! Ez most nem hangzott jól, Nóra. Nem szoktam matekozni. Persze időnként beugrik a modell suliban, hogy atyavilág, én is így kezdtem... És hogy ez a generáció talán nem is emlékezhet arra az időszakra. Ez picit ijesztő. Néha eszembe jut, hogy jó lenne olyan dolgokat csinálni, amiket igazán szabadon csak annyi idősen tehet meg az ember. Például körbeutazni a földet egy hátizsákkal... Ha tehetem, akkor elutazom, de nyilván ma már nem mehetek világgá, mert nincs időm, lehetőségem rá. Félre ne értsd, nagyon tartalmas volt az eddigi életem, de vannak álmok, amiket nem valósítottam meg. De hát, akkor még teljesen más járt a fejemben.

Más járt a fejedben..., bizony, emlékszem, mesélted egyszer, hogy a suliban kiskamaszként gyakoroltátok az aláírást, az autogramot, hogy ha majd ,,nagyok" lesztek, akkor menjen. No, meg ott volt a titkos álom, hogy szépségkirálynő legyél. És valóra vált. De a tévézés? Az is benne volt a pakliban?

Dehogy, a legmerészebb álmaimban sem! Volt egy magyar tanárom, aki olyan szinten terrorizált, hogy amikor feleltetett a pániktól cérnahangom lett. Az első tévés interjúknál még alig tudtam megszólalni. Rettegtem, alig aludtam előtte, nagyon féltem, hogy itt is el fog menni a hangom és ország-világ előtt le fogok égni. Aztán amikor műsorvezető lettem, nagyon szorgalmasan jártam beszédtechnika órákra. Tudtam, hogy sok hibám van, amiken igyekeztem javítani. Persze aztán bedarált a gépezet és nem volt időm annyit foglalkozni vele, mint amennyit szerettem volna. De a fegyelmezettségem megmaradt. Ha 24 órás egy forgatás, én akkor is mosolyogva csinálom végig.


A Megruházlak! volt az utolsó tévéműsor, amiben láthattunk - 2014-ben. Hogy viseled ezt a kiszámíthatatlanságot? Egyszer van képernyős munka, aztán nincs...

Istenien. A csendesebb időszakokat kell kihasználni, mert tudom, hogy aztán megint rengeteg feladat zúdul rám. Épp anyukámnak mondtam nemrég, hogy én a munka miatt soha nem aggódtam. Valahogy az élet mindig elém sodorta a feladatokat. Talán azért is, mert nem görcsöltem. Valaki szereti a stabilitást, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, de nekem jó így. Nem tudom, hogy mi lesz holnap, lehet, hogy tele leszek felkéréssel, lehet hogy nem... Most a Miss Balatont is szervezem, én vagyok a koordinátora, és nyár végéig be vagyok táblázva. Aztán lehet hogy valami egész más jön az életembe, és hirtelen mindent annak a feladatnak kell majd alárendelnem. De én élvezem ezt a változatosságot.

Te az a csaj vagy, aki inkább azt látja amivel gazdálkodhat, és nem azt, ami épp nincs?

Nem szabad a hiányra koncentrálni. Nemrég jártam Burmában, és ott nem azon gondolkoznak, hogy mi lesz vagy mi lehetne. Az élet apró dolgainak örülnek. Hogy szépek, egészségesek, süt a nap - a jelenben élnek. Biztos nem véletlenül érintett meg annyira mélyen, mert érzem, hogy egy spirituális váltásban vagyok. Sok ilyen témájú könyvet olvastam az elmúlt évben. Érdekes, hogy a 36. születésnapom éreztem azt, hogy most nőttem fel... Akiknek mondtam mosolyogtak ezen, de szerintem tényleg egy másik életszakaszba léptem. Valami átkattant bennem, és szeretném átadni másoknak azt az energiát, amit eddig összegyűjtöttem. Eljött az ideje, hogy segítsek. Ne gondold giccses szövegnek, mert nem az! Keresem a lehetőségeket, az irányt. Tudom, hogy erre fogok elindulni. Ősszel volt néhány kudarcom, és egyszer csak azt éreztem, hogy mintha a sors lökdösne, hogy találjam már meg a helyes utat... Rá kell jönni, hogy mi az, amire az élet tanítani akar.


Miközben mi a spiritualitásról beszélünk, a cikkek címeiből idéznék... ,,Horváth Éva munka nélkül dorbézol milliárdos szerelmével", ,,Durva anyázás megy Horváth Éva feneke miatt", ,,Üzletasszonyok példaképe lett Horváth Éva". Ennyit a mélységről...

A bulvárral kicsit most hadilábon állok. Nem is értem hogy durvult el ennyire a helyzet. A megkérdezésem nélkül leírnak bármit, miközben azt állítják hogy próbáltak elérni. Ebben a játékban nem szeretnék részt venni. Vannak akik boldogok ha bármit írnak róluk, de én nem tartozom közéjük. Vagy írjanak értelmes dolgokról vagy semmiről... Elegem van abból, hogy reggel a lapokból tudom meg, hogy ,,mi történt velem" - persze idézőjelbe téve!

Talán épp azért kóstolgatnak, mert nem lehet tudni semmi biztosat. Bár tény, hogy megfogadtad, hogy nem beszélsz a magánéletedről.

Igen, és tartom is. Ugye, a munkára azt mondtam, hogy nincs bennem görcs, és szépen működik minden. Viszont a magánéletem nem mindig gördülékeny... Lehet, hogy kicsit tudat alatt attól félek, hogy vajon igaz lehet-e, amit gyerekkoromban megálmodtam? Hogy létezhet-e az, hogy minden tökéletesen harmonizál? Ha körülnézek, olyan keveseknél látom... Talán az élet arra is meg akar tanítani, hogy engedjem el végre ezeket a félelmet. És azt hiszem, hogy jó úton haladok a tanulásban. De hogy hol tartok - az szerintem nem tartozik a nyilvánosságra.


Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Címkék: spiritualitásról, testtudatosságot, szépségkirálynő, összegyűjtöttem, változatosságot, modelliskolában, rendezvényeket, találkozhatnék, telefonálgatok, beszédtechnika, gyerekkoromban, üzletasszonyok, távolságtartás, magánéletedről, nyilvánosságra, utánaszámoltam, hétköznapokban, gyakoroltátok, életszakaszba, azonosítottak, szerepelvárás, hangulatfüggő, lehetőségeket, alapdolgokról, kozmetikusnál, gyakorlatilag, kiskamaszként, megfogalmazni, hangulatommal, megkérdezésem, sztereotípiák, születésnapom, evőeszközöket, beleszeretek, szorgalmasan, gazdálkodhat, alkatát hogyan, sovány vagy, többségüknek alapdolgokról, evőeszközöket használni, férfi vagy, fiatalok megtanulják, összes protokoll, cipőjében bukdácsoltam, sportcipő mellett, gyönyörű magas, nőiességgel járó, spanyol szótáram, legjobb gondolataim, másik pedig, hűvösség vagy, emberek fejében, Szily Nóra, Horváth Éva, Miss Balaton, Éden Hotel, Miss Balatont, Horváth Éva”,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
A nőiség belülről jön, így szé...  Nyári kép  Igazi nagyság  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  24 fővel emelkedett a beazonos...  Napraforgók  Kellemes napot kívánok!  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Dicsőítés  Nyári kép  Jó reggelt, kellemes ébredést!  "... ha valaki meglep valamive...  "... ha valaki meglep valamive...  Png nő  In memoriam Ferenczy Erika 3.  Isten kegyelme  Png virág  Png kislány  Png kutyák  Png virág  Muskátli  Nyári kép  Fehér rózsa csokor  Pipacs  Megtört szívek  Napozás  Harmónia......  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Ötgólos győzelmek a vízilabda ...  Facebookon kaptam  Napraforgónk  Szerelem......  Png nő  Kellemes délutánt kívánok  Béke és egység  Orchidea  Áru maradék......  A húgomat a bánat  Az ember várja a váratlant, és...  Png nő  Ha vétkezel, szállj magadba  Bencze Marianna versei  Jó szándék......  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  24 fővel emelkedett a beazonos...  A BBC magyarországi tudósítója...  Naplemente  Muskátli  Sárga kála  Egyszer történt egy hajótörés,...  Facebookon kaptam  Nyári kép  Laborértékek  Nagyon pici a lakásom… ...  Png kutya lámpával  Png nő  Nyári kép  Facebookon kaptam  Tűzvarázsló........  Harmónia......  Szépségápolás rizzsel  Vidámság - boldogság kísérje n...  Amik történnek  Amik történnek  Szèp estét kedves látogat...  Rafael arkangyal  Facebookon kaptam  Szép reggelt  Keresztyénség  Harmónia......  Mindig tartsd nyitva a szemed  Szerelem......  Kislány napraforgókkal  Napraforgónk  Ki szakíthat el minket Krisztu...  „Rejtélyes robbanás̶...  Megtört szívek  Délutáni mosoly.......  Facebookon kaptam  Nyári kép  Jó éjszakát  Nyári kép  Görögdinnye az alhasi zsír és ...  Vannak a szép életek, melyeket...  Png nő  Naplemente  Legyél te a fény  Aranyosi Ervin: Szeretnéd?  Szép mai napot.........  Kislány napraforgókkal  Krisztus a mi testvérünk  Facebookon kaptam  "... ha valaki meglep valamive...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nyári kép  Cigánylány,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alkatát hogyan, sovány vagy, többségüknek alapdolgokról, evőeszközöket használni, férfi vagy, fiatalok megtanulják, összes protokoll, cipőjében bukdácsoltam, sportcipő mellett, gyönyörű magas, nőiességgel járó, spanyol szótáram, legjobb gondolataim, másik pedig, hűvösség vagy, emberek fejében, szépségkirálynő választást, modell suliban, generáció talán, eddigi életem, suliban kiskamaszként, titkos álom, legmerészebb álmaimban, magyar tanárom, pániktól cérnahangom, első tévés, fegyelmezettségem megmaradt, utolsó tévéműsor, csendesebb időszakokat, munka miatt, élet mindig, feladatnak kell, hiányra koncentrálni, élet apró, jelenben élnek, spirituális váltásban, elmúlt évben, másik életszakaszba, sors lökdösne, helyes utat&#8230, élet tanítani, spiritualitásról beszélünk, cikkek címeiből, bulvárral kicsit, megkérdezésem nélkül, lapokból tudom, élet arra, spiritualitásról, testtudatosságot, szépségkirálynő, összegyűjtöttem, változatosságot, modelliskolában, rendezvényeket, találkozhatnék, telefonálgatok, beszédtechnika, gyerekkoromban, üzletasszonyok, távolságtartás, magánéletedről, nyilvánosságra, utánaszámoltam, hétköznapokban, gyakoroltátok, életszakaszba, azonosítottak, szerepelvárás, hangulatfüggő, lehetőségeket, alapdolgokról, kozmetikusnál, gyakorlatilag, kiskamaszként, megfogalmazni, hangulatommal, megkérdezésem, sztereotípiák, születésnapom, evőeszközöket, beleszeretek, szorgalmasan, gazdálkodhat, koncentrálni, sztarszerzok, bukdácsoltam, idegesítenek, televíziózni, genetikailag, kényelmesebb, valósítottam, apróságoknak, alárendelnem, legmerészebb, továbbmegyek, manikűrösnél, gondolkoznak, többségüknek, , ,
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 309
  • e Hónap: 13874
  • e Év: 302098
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.